پس گرفتن مدال محمد باقر یخکشی به داستان عجیبی تبدیل شده و حالا هر روز زوایای جدیدی از این ماجرا نمایان میشود. یک روز بعد از اینکه هادی حبیبی سرپرست تیم ملی کشتی آزاد در گفت و گو با ایران ورزشی از وجود آییننامهای مبنی بر اینکه حتما کشتیگیران باید با گرمکن برای گرفتن مدال خود روی سکو حاضر شوند، اظهار بیاطلاعی کرد، حالا مشخص میشود این آییننامه وجود داشته و در ژانویه ۲۰۱۹ به فدراسیونهای ملی ابلاغ شده است. یعنی حدود ۵ ماه پیش این آییننامه به فدراسیون ایران ابلاغ شده و مشخص نیست که چرا در این مدت این موضوع به مربیان و مسوولان تیمها اطلاع داده نشده است. در این مدت این آیین نامه در فدراسیون کشتی موجود بوده اما هیچکس در جریان نبوده. نه سرپرست وقت فدراسیون، نه مدیر روابط بینالملل و نه کادر فنی. حالا چوب این بی اطلاع بودن را باید محمد باقر یخکشی بخورد .
ماجرای عجیبی شده است. کشتیگیر ایران روی سکو مدالش را به سینه انداخته اما وقتی از روی سکو پایین میآید مدالش از سوی مسوول برگزاری مسابقات ضبط میشود! دلیل این اتفاق عمل نکردن به قانون اتحادیه جهانی برای رفتن روی سکو با لباس کامل و بیتوجهی به تذکرهای مسوول برگزاری مسابقات در این باره است. در این بین سرپرست و سرمربی تیم ملی هم بیخبر از قانون اتحادیه جهانی حاضر به پذیرش گفتههای مسوول برگزاری مسابقات نیستند. حالا سوال این است که چرا نباید سرپرست و همچنین سرمربی تیم ملی در جریان این قانون باشند؟ آنهم قانونی که پنج ماه پیش به فدراسیون ابلاغ شده و پنج ماه است که در کمیته روابط بینالملل فدراسیون کشتی خاک میخورد. آییننامه ارسالی از سوی اتحادیه جهانی برای جزییترین موارد هم تعیین تکلیف کرده و در بندی به صراحت میگوید ورزشکار باید با موهای مرتب و گرمکن در مراسم اهدای مدال حاضر شود.
بنیتمیم بیاطلاع از قانون اتحادیه جهانی
چه کسی باید کادر فنی و سرپرستی کشتی را در جریان این قانون قرار میداد؟ حمید بنیتمیم سرپرست قبلی فدراسیون کشتی که در دوره او این قانون به فدراسیون ابلاغ شده چرا در جریان این ماجرا نبوده و چرا این قانون را به مربیان تیم ملی ابلاغ نکرده است؟ نخستین مقصر این ماجرا او بوده چرا که این نامه در دوره مدیریت او آمده و باید بلافاصله مربیان تیم ملی و سرپرست تیم را در جریان ماجرا میگذاشت.
در همان روزهایی که این قانون به فدراسیون کشتی ابلاغ شده بود، قرار بود تیم ملی کشتی با دستور سرپرست وقت فدراسیون با تیشرت به مسابقات بینالمللی اعزام شود که سرمربی تیم ملی مانع از آن شد. حتی برای مسابقات قهرمانی آسیا هم تیم بدون گرمکن اعزام شد که این نشاندهنده عدم اطلاع مسوولان فدراسیون کشتی از این قانون است. با این شرایط حالا این سوال را میتوان پرسید که چرا مسوولان وقت فدراسیون از این موضوع بیاطلاع بودند و یا حداقل چرا این آییننامه را جدی نگرفتند؟ شاید حواشی انتخابات بیش از اندازه وقت مسوولان کشتی را گرفته بود که نتوانستند به دقت به این ماجرا رسیدگی کنند.
تیم ملی گرمکن نداشت
ممکن بود اتفاقی که برای محمدباقر یخکشی در ساساری ایتالیا رخ داد، برای رضا یزدانی در چین رخ بدهد اما مسوولان برگزاری مسابقات خیلی پیگیر و خواهان اجرای قانون جدید اتحادیه جهانی در آن مسابقات نبودند وگرنه باید با توجه به مدارکی که وجود دارد، مدال رضا یزدانی و برخی دیگر از کشتیگیران تیم ملی هم که برای مراسم توزیع مدال با تیشرت روی سکو حاضر شدند، پس گرفته میشد. یک اشتباه مدیریتی در دوره سرپرستی حمید بنیتمیم رخ داد که به بهانه صرفهجویی در هزینهها، لباس تیم ملی را کم کردند و دیگر گرمکن به کشتیگیران تیم ملی نمیدادند و حالا میبینیم که این صرفهجویی چه پیامدهایی داشته است.
یعنی حتی اگر در ساساری هم مربیان تیم ملی میپذیرفتند که یخکشی باید گرمکن بپوشد، تیم ملی اصلا گرمکنی نداشته که در اختیار ورزشکاران قرار گیرد. البته این بار بحث مالی شنیده نمیشود و سرپرست تیم میگوید به خاطر گرما، گرمکن همراه کاروان ایران نبوده است!
بیخبری روابط بینالملل
نکته عجیب بعدی در مصاحبه هادی حبیبی است. سرپرست تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات بینالمللی ساساری عنوان کرد که با محمد ابراهیم امامی و سالار توکلی تماس گرفته تا از طریق آنها از وجود این قانون مطلع شود. امامی که بهعنوان ناظر اتحادیه جهانی در چند مسابقه بینالمللی حضور داشته از این قانون بیاطلاع بوده و از همه مهمتر سالار توکلی هم که مدیر روابط بینالملل فدراسیون در آن زمان بوده از این قانون اظهار بیاطلاعی کرده است.
چطور ممکن است که مدیر روابط بینالملل فدراسیون کشتی در جریان این نامه قرار نداشته باشد؟ سالار توکلی با حکم حمید بنیتمیم در نخستین روزهای دی ماه سال ۹۷ جای فرحناز پناهیزاده را گرفت. یعنی حدود ۱۰ روز قبل از ابلاغ این آییننامه به فدراسیون کشتی، توکلی به جای پناهیزاده مسوولیت گرفته و باید در جریان این آییننامه قرار میگرفت. توکلی چند ماه بعد هم راهی کانادا شد و دوباره جای خود را به طور موقت به پناهیزاده داد و جالب است که از سوی هیچ کدام از این افراد، این قانون به مسوولان تیمهای ملی ابلاغ نشده است.
در فدراسیون کشتی چه خبر است؟
یکی از ابتداییترین وظایف کمیته روابط بینالملل در کشتی و یا هر فدراسیون دیگر همین است که بلافاصله بعد از آمدن آییننامه جدید از سوی نهاد جهانی آن را ترجمه کند و در اختیار مسوولان فدراسیون قرار بدهد. حتما در ترجمه این آییننامه کوتاهی صورت گرفته است که حالا شاهد بیاطلاعی همه اعضای فدراسیون هستیم. با استناد به مصاحبه هادی حبیبی اصلا کمیته روابط بینالملل فدراسیون کشتی در جریان این نامه قرار نداشته و این در حالی است که کمیته روابط بینالملل فدراسیون کشتی کم هم کارمند ندارد اما متاسفانه این فدراسیون در ماههای گذشته بیش از اندازه درگیر اتفاقات انتخابات بوده و ظاهرا از موضوعات دیگر غافل شده است.
آییننامهای برای ایران
آییننامه جدید اتحادیه جهانی در برگزاری مسابقات مختلف بینالمللی کشتی که زیر نظر این اتحادیه هست، دارای ۷ صفحه است و بندهای مختلفی دارد که فقط یکی از آنها به حضور کشتیگیران در مراسم توزیع مدال با گرمکن مربوط است. این آییننامه بندهای مهم و مختلف زیادی دارد که اگر به آن توجه نشود، حتما میتواند برای کشتی ایران دردسر ایجاد کند. فقط به یک بند دیگر از این آییننامه میتوان اشاره کرد و آنهم مربوط به نوع شادی کردن بعد از کسب مدال است که بر اساس این آییننامه از این پس فقط کشتیگیرانی میتوانند روی تشک خوشحالی کنند که مدال طلا کسب کرده باشند. به نظر میرسد باید این آییننامه را در روزهای آینده به طور کامل ترجمه کنند و آن را در اختیار مربیان و سرپرستهای تیم ملی قرار دهند. بسیاری از مواردی که در این آییننامه وجود دارد فقط از کشتی ایران سر میزند و نوع نگارش آییننامه به نحوی است که گویا فقط برای ایران نوشته شده است.
- 9
- 6