کردیت کارت
کردیت کارت، نوعی کارت است که ویژگی های مخصوص خود را دارد و هر بانک یا مؤسسه مالی این نوع کارت را می تواند تحت عنوان ویزا کارت، مسترکارت و غیره ارائه نماید.
انواع کردیت کارت
از انواع کردیت کارت می توان به موردهای زیر اشاره نمود:
- کارتهای نقدی یا بدهی (Debit Card):
یکی از انواع کردیت کارت، دبیت کارتهاست که عینا مثل کارت های بانکی ایرانی هستند که بسته به موجودی حساب بانکی که به آن متصل است شارژ دارند. به این ترتیب چنانچه کارت متصل به حساب بانکی شما از نوع دبیت باشد، میتوانید با توجه به موجودی حسابتان از کارت برداشت داشته باشید. زمانیکه موجودی کارتتان تمام شد دوباره باید به حساب بانکی خود پول واریز کنید تا بتوانید از آن استفاده نمایید.
- کارتهای پیش پرداخت (PrePaid Card):
کارت های پیش پرداخت (Prepaid Cards) یکی از زیر مجموعه های مهم کارت های نقدی هستند که برترین وسیله برای بانک های خارجی جهت ارائه به کاربران ایرانی در شرایط فعلی کشور، به شمار می رفت. کارت های پیش پرداخت که از انواع کردیت کارت هستند حساب بانکی ندارند و مشتری برای کارت خود، حساب بانکی پشتیبان ندارد. اگر شماره کارت داشته باشد می تواند آنرا شارژ نماید و در خرید هایش از آن استفاده کند. کارت های هدیه( Gift Cards) زیر مجموعه کارت های پیش پرداخت هستند که کارت هایی با مبلغ شارژ مشخص و از پیش تعیین شده هستند که کاربرد آن ها صرفا برای خرید آنلاین و فروشگاهی است.
کارت های هدیه دارای دو محدودیت اصلی هستند. محدودیت اول کارت هدیه عدم امکان شارژ مجدد آن هاست یعنی در واقع یک بار شارژ (Single Load) هستند و بعد از اینکه موجودی داخل کارت تمام شد دیگر قابلیت شارژ دوباره ندارند و باید کارت جدید تهیه کرد. محدودیت دیگر کارت های هدیه نداشتن قابلیت امکان دریافت پول نقد (Cash) از دستگاه خودپرداز می باشد.
- کارتهای اعتباری (Credit Card):
نوعی دیگر از کارتها در دیگر کشورها ارائه میشوند که شخص با داشتن آن، حتی بیش از موجودی کارت میتواند ، خرید کند و مبلغش را در ماه های آتی پرداخت نماید. کردیت کارت در واقع بر حسب اعتماد بانک به بازپرداخت مبلغ قابل صدور هستند.
بنابراین منطقیست که در مرحله صدور کردیت کارت، بانک از شخص مدارکی چون مدارک هویتی، شهروندی، فیش حقوقی و ... درخواست کند تا خاطرجمع شود که شخص توانایی پرداخت در ماه های آتی را دارد. نوعی وام که مؤسسه مالی یا بانک در اختیار شخص دارنده کارت می گذارد، کارت اعتباری نامیده میشود که بطور معمول سقف مشخصی دارد که موقع دادن کارت به شخص این مبلغ اعلام می شود. شخص دارنده کارت بر اساس اعتباری که بانک در اختیارش قرار می دهد، میتواند خرید انجام دهد و طبق الگوی پرداختی که بانک به او می دهد، سررسید مورد نظر بدهی اش را با بانک تسویه میکند. در انتهای هر ماه، ساز و کار اعتباری که بانک به مشتریانش می دهد، با ارسال یک صورت وضعیت پرداخت (Statement) به اطلاع مشتری می رساند.
نحوه ی کار کردیت کارت
شما برای خرید با استفاده از کردیت کارت، باید اطلاعاتی از کارتتان را در سایت پذیرنده قرار دهید و بعد با استفاده از پروتکل های امنیتی بررسی می شود که کارتتان معتبر هست یا خیر و آیا قابلیت خرید با این کارت وجود دارد یا نه! بدین ترتیب اگر اعتبار شما پیش بانک صادر کننده کارت خوب باشد، میتوانید با موفقیت خریدتان را انجام دهید. به عبارت دیگر با هر خریدی که انجام می دهید، از میزان اعتباری که بانک برایتان در نظر گرفته است، کم می شود. تفاوت اصلی کردیت کارت و وام های بانکی در تعداد دفعاتیست که میتوانید از آن استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که اگر مشتری خوش حسابی باشید و قرض هایتان را بموقع پرداخت کنید، نه تنها به پرداخت جریمه نیازی ندارید بلکه به مرور زمان میتوانید اعتبارتان را فزونی دهید.
ویژگی های کردیت کارت
علاوه بر پیشرفت روز افزون تکنولوژی و پیدایش روش های جایگزین برای کارت های اعتباری مانند انواع کیف پول الکترونیکی یا انواع ارز دیجیتال همچنان در سرتاسر جهان پرکاربردترین روش برای انجام انواع پرداخت استفاده از انواع کردیت کارت مثل ویزا کارت فیزیکی یا مسترکارت فیزیکی است. کارت های اعتباری برعکس کارت های بانکی ایرانی، انواع مختلفی در خارج از کشور دارند. برای تهیه کردیت کارت باید با انواع گوناگون آن آشنا شوید و بدانید که ویژگی های هر کدام چیست.
خرید کردیت کارت
در سیستم بانکی کشور مشابه کردیت کارت وجود ندارد و برای همین کاربران ایرانی که تصمیم دارند از مزایای کردیت کارت برخوردار شوند باید از سرویس دهندگان بین المللی مثل ویزا یا مستر کارت استفاده کنند. کاربران ایرانی به علت وجود تحریم ها، امکان استفاده مستقیم از خدمات این سرویس دهندگان را ندارند.
به علت وصل نبودن شبکه بانکی به شبکه جهانی ویزا و مستر در ایران، اکثر کاربران برای خریدهای آنلاین از این کارت ها استفاده می کنند. استفاده کاربران ایرانی از کارت های اعتباری به شرح زیر است:
> خرید نرم افزارهای اورجینال
> خرید کتاب های الکترونیکی( E- book)
> خرید از سایت های خارجی که ارسال مستقیم کالا به ایران دارند
> ثبت نام آزمون های بین المللی از جمله تافل (TOEFL) و جی آر ای (GRE)
> پرداخت هزینه ثبت نام دانشگاه های خارجی (Application Fee)
> رزرو بلیط و هتل برای سفر های خارج از کشور
> خرید اکانت بازی، شارژ نرم افزارهای پیام رسان و موارد مشابه
> پرداخت وقت سفارت سایت های خارجی
> پرداخت هزینه چاپ مقالات و شرکت در کنفرانس های خارجی
مزایای کردیت کارت
از شاخصه های مهم کردیت کارت می توان به امنیت بالا و حفاظت از فرآیند خرید اشاره نمود ، با توجه به این که این نوع از کارت از فناوری های امنیتی بالایی بهره می برد، میتوان برای پرهیز از هرگونه تلاشی برای استفاده غیرقانونی از آن به هنگام سرقت، به آسانی آن را غیرفعال و بلوکه کرد.
معایب کردیت کارت
* یکی از معایب کردیت کارت اینست که برای دیر پرداخت کردن یا خارج شدن از محدودیت باید جریمه پرداخت کنید.
* خرج کردن بیش از حد کردیت کارت امکان دارد سبب زیاد شدن بدهی شود.
* برداشت وجه از کردیت کارت بسیار گران تمام می شود.
* یکی از دیگر معایب کردیت کارت اینست که پرداخت های ازیادرفته میتواند به اعتبار شما خسارت بزند.
* از دیگر معایب کردیت کارت این است که امکان دارد سود تعلق افزایش یابد.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 13
- 3