انواع ارز دیجیتال
ویژگی ها و مزیت های ارز های دیجیتال نسبت به سایر ارزهای موجود در بازار واقعی باعث شده تا افراد بیشتری به این نوع رمز ارز ها جذب شوند. ویژگیهایی نظیر حذف واسطه ها، تامین امنیت بسیار بالا، کاهش حداکثری هزینه ها، ناشناس بودن هویت دو طرف معامله و غیر ممکن بودن انجام تقلب و کلاهبرداری در انجام معاملات به وسیله آن ها از ویژگی های بارز این نوع ارزها به شمار میرود .
تاریخچه ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال برای نخستین بار در دهه ۱۹۸۰ بوجود آمد، یعنی زمانی که به آنها ارزهای سایبری می گفتند ولی این ارزها از سال ۲۰۰۸ فعالیت خود را با معرفی بیت کوین بطور رسمی شروع کردند که توسط یک برنامه نویس یا گروهی از برنامه نویسان ناشناس با نام ساتوشی ناکاموتو خلق شد.
از زمان پیدایش ارز دیجیتال بیت کوین در سال ۲۰۰۹، هر روزه تعداد ارزهای دیجیتال افزایش می یابند و علاوهبراین بر تعداد طرفداران و علاقه مندان به این حوزه افزوده شده است و سرمایه گذاری بر روی این ارزهای دیجیتال، رشد به سزایی داشته است.
معرفی انواع ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال در گروههای مختلفی دسته بندی می شوند که در ادامه با آن ها اشنا میشوید:
>> رمزارز بیت کوین :
نماد اختصاری بیت کوین ، BTC می باشد که نخستین ارز دیجیتال رمزنگاری شده بر پایه فناوری بلاک چین است که« ساتوشی ناکاموتو» در سال ۲۰۰۸ به معرفی آن پرداخت. در سال ۲۰۰۹ نخستین بیت کوین بوجود آمد. جالب است بدانید که ساتوشی ناکاموتو، افسانه ای بود؛ به این دلیل که در مورد بیوگرافی او هیچ اطلاعاتی وجود ندارد.
>> آلت کوین:
رمزارز آلت کوین با پیروی از تکنولوژی بلاکچین، قابلیت انجام معاملات همتا به همتا را فراهم کنند. پشتوانه موفقیت بیت کوین ، باعث بوجود آمدن آلت کوین شد و همچنین در تلاشند تا توجه کاربران را با ایجاد تغيير در قوانین بیت کوین و بهبود آن، جلب کنند.
آلت کوین ها برای بهبود بخشیدن به محدودیت های ارز دیجیتال و بلاکچین تلاش میکنند. لایت کوین، نام اولین آلت کوین بود که در سال ۲۰۱۱ از بلاکچین بیت کوین فورک شد. میزان مصرف انرژی لایت کوین، کم است و نسبت به بیت کوین ، سریعتر است. یک آلت کوین دیگر به نام اتریوم وجود دارد.
>> استیبل کوین ها:
هدف از طراحی استیبل کوین ها که به آن ها ارزهای پایدار میگویند برای مقابله با نوسانات ذاتی در قیمت ارزهای دیجیتال می باشد. قیمت این نوع رمز ارزها بر خلاف سایر دارایی های دیجیتال، نوسانات زیادی دارد و دارای قیمت و ارزش ثابتی می باشد؛ به همین علت در میان معامله گران، محبوبیت خاصی دارد.
شخص یا اشخاص خاصی باعث خلق استیبل کوین ها یا کنترل و مدیریت آن ها نشده اند بلکه پشتیبانی و ساخت آنها بر عهده ی یک شرکت بزرگ می باشد.
درواقع بسیاری از افراد، تمایل به استفاده از ارزهای باثبات و با ارزش پایدار دارند. از این رو ارزهای دارای ثبات قیمت به شکل گسترده و وسیع، رواج می یابند.
>> میم کوین ها:
به گروهی از ارزهای دیجیتال که برگرفته از میم ها یا جوک های اینترنتی و رسانه های اجتماعی هستند؛ میم کوین ها می گویند. نخستین میم کوین بازار، دوج کوین نام داشت که در سال ۲۰۱۳ بوجود آمد و با الهام از یک نژاد سگ ژاپنی با نام شیبا اینو روی کار آمد.
در ابتدا میم کوین ها به عنوان رمز ارزهای قابل اطمینان محسوب نمیشدند و در بین افراد، محبوبیت نداشتند ولی نوسانات زیاد آن ها باعث شد تا طرفداران مختص خود را پیدا کنند و اینک جوامع خاص خودشان را دارند که بخاطر شور و هیجان این جوامع در بیشتر مواقع، دچار رشد یا ریزش های شدید قیمتی میشوند.
از مهمترین و شنلاخته شده ترین انواع میم کوین ها می توان به دوج کوین، شیبا اینو و بیبی دوج اشاره کرد.
>> شت کوین:
به کوین هایی که در بازار، ارزش زیادی ندارند؛ شت کوین میگویند. معمولاْ این کوین ها دارای اعتبار مشخصی نیستند و خرید و فروش آن ها صرفاْ بر اساس هیجانات بازار انجام می شود. شت کوین دارای روند توسعه مشخصی نیست و حتی بنیان گذارانش در بعضی از موارد، نامشخص هستند.
>> رمزارزهای حریم خصوصی:
تمرکز رمزارزهای حریم خصوصی بر روی حفظ حریم خصوصی کاربران می باشد. به چنین رمز ارزهایی پرایوسی کوین می گویند که با پنهان کردن مبدا و مقصد، حریم خصوصی را تقویت می کنند و علاوهبراین تراکنش های یک بلاک چین را ناشناس می کنند.
در تراکنش های رمزارزهای حریم خصوصی بر خلاف سایر ارزها، فقط فرستنده و گیرنده به اطلاعات تراکنش دسترسی دارند و این اطلاعات به صورت همگانی بر روی بلاک چین قرار نمی گیرد.
پرایوسی کوین ها متشکل از دو دسته اصلی می باشند؛ به این صورت که یکی از گروه ها حریم خصوصی را به صورت پیش فرض حفظ می کنند و به نمایش اطلاعات کاربران نمی پردازند( مانند مونرو) ولی گروه دیگر، این قابلیت را به کاربران میدهند که اطلاعات آنها به انتخاب خودشان پنهان یا آشکار باشد. کوین زی کش در دسته دوم قرار می گیرد.
>> ارز دیجیتال پلتفرمی:
به نوعی قرارداد هوشمند که مبتنی بر شبکه بلاک چین است؛ ارز دیجیتال پلتفرمی می گویند. در واقع کاربران با استفاده از این نرم افزارها می توانند در بستر بلاک چین، فعالیت های گوناگونی را انجام دهند.
اتریوم از مهم ترین ارزهای دیجیتال پلتفرمی به شمار میرود که دارای طرفداران بسیار زیادی است. از اتریوم بعنوان یک نرم افزار قابل برنامه ریزی یاد میشود که در بستر بلاک چین به صورت غیر متمرکز، فعالیت می کند و کاربران، مجوز انجام قراردادهای هوشمند را دارند.
>> رمزارزهای حوزه پرداخت:
به پول های دیجیتالی که اداره ی آن ها بر عهده ی شبکه توزیع شده ای از کامپیوترهای متصل به یک بلاک چین مشترک است؛ رمزارزهای حوزه پرداخت میگویند. این ارزها کاربرد متفاوتی بر روی جایگزینی به عنوان پول نقد یا استفاده در موارد خاص دارند.
هدف از تشکیل چنین پلتفرم هایی، انجام معاملات و تراکنش های غیر متمرکز و آنلاین است. شما میتوانید همه ی واسطه ها را با استفاده از این پلتفرم ها از بین ببرید و تا حد زیادی هزینه های انجام معامله را کاهش دهید؛ به این صورت که پرداخت ها را از طریق کیف پول های موجود در این پلتفرم ها انجام دهید.
>> ارزهای حوزه زیرساخت:
عموماً ارزهای حوزه زیرساخت در یک شبکه بلاک چین مشترک با هدف پرداخت به سیستم های مسئول اجرای برنامه ها استفاده میشوند.
یکی از کاربردهای ارزهای حوزه زیرساخت اینست که برای برنامه های غیر متمرکز در شبکه بلاک چین، بستری را ایجاد می کنند.
توکن های متمرکز بر قابلیت همکاری بعنوان رمزارزهای زیرساخت محسوب می شوند که قصد دارند تا راهکاری را برای پیوند چند بلاکچین و ایجاد امکان تراکنش برای کاربران در این شبکه ها ارائه دهند.
>> ارزهای دیجیتال مالی:
کاربرد ارزهای دیجیتال مالی برای مدیریت و معامله ی رمزارزهای دیگر می باشد. نوع دیگری از ارزهای دیجیتالی مالی وجود دارد که با هدف جمع آوری سرمایه و ارتباط دادن سرمایه گذاران و پروژه های جدید دنیای کریپتو از آنها استفاده می شود. ارزهای دیجیتال دیگری نیز برای امور مالی پیشرفته تر مثل قرض دادن، وام گرفتن و بازارسازی کاربرد دارند.
ارزهای کامپوند، کرو، کاوا و یونی سواپ از مهم ترین ارزهای دیجیتال مالی به شمار می روند.
>> ارزهای دیجیتال خدماتی:
به ارزهایی که ابزارهای لازم را برای مشتری هایش، به منظور مدیریت داده های شخصی و سازمانی بر روی بلاک چین فراهم می کند؛ ارزهای دیجیتال خدماتی میگویند. در واقع این رمزارزها به محصولات مالی مبتنی بر بلاک چین کمک می کند تا به داده های خارج از بلاک چین دسترسی داشته باشید.
بیشتر این رمزارزها برای مشتری های خود یک هویت دیجیتالی ایجاد می کنند و تمام سوابقشان را به این هویت دیجیتالی در دنیای واقعی پیوند می دهند. مهم ترین ارزهای دیجیتال خدماتی، شامل چین لینک، فایل کوین، سیا کوین و استورج است.
>> ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه:
کاربرد ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه برای تشویق کاربران به منظور تولید محتوا، انجام بازی ها، شرط بندی و شبکه های اجتماعی می باشد.
از برخی رمزارزها برای فعالیت در دنیاهای مجازی( بازی های ویدیویی و خریدوفروش آیتم های آنها ) استفاده می شود که جزئی از ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه به شمار می رود. از مهم ترین ارزهای دیجیتال سرگرمی و رسانه می توان به ارز دیجیتال بت، چیلیز، فلو و آدیوس اشاره کرد.
روش های خرید ارزهای دیجیتال
شما می توانید ارزهای دیجیتال را از یک صرافی بین المللی یا یک صرافی ایرانی معتبر، خریداری کنید.
در حال حاضر، شما میتوانید از طریق صرافی های بین المللی زیادی دارایی های دیجیتالی موردنظر خود را خرید و فروش کنید که صرافی بین المللی بایننس، یکی از آن ها میباشد و از معتبرترین صرافی های ارزهای دیجیتال در سراسر جهان محسوب میشود و از طریق این صرافی بین المللی، بخش بسیار زیادی از تراکنش های روزانه این رمز ارزها انجام می شود. در نظر داشته باشید که بسیاری از معامله گران ایرانی با خرید وفروش ارزهای دیجیتال از این صرافی ها، دچار مشکلاتی میشوند.
بنابراین از طریق صرافی های آنلاین ایرانی، این نوع از دارایی ها را بخرید. تعداد زیادی صرافی ایرانی در شرایط فعلی برای خرید و فروش انواع مختلف ارزهای دیجیتال وجود دارند. بنابراین لازم است که صرافی مورد نظرتان که اعتبار و سابقه و تجربه کافی دارد را از میان آنها انتخاب کنید.
گردآوری: بخش اقتصاد سرپوش
- 19
- 1