یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۶:۱۸ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۳۱۰
اشتغال و تعاون

رئیسی مخالف ساماندهی استخدام است!

رئیسی مخالف ساماندهی استخدام,حمایت از پیمانکاران
احمد خاتمی، عضو شورای نگهبان در دیدار با کارگرانی که تاکید کردند طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت بار مالی ندارد، گفت که رئیس‌جمهور مخالف طرح است و معتقد است طرح ده‌ها هزار میلیارد تومان بار مالی دارد

به گزارش توسعه ایرانی، آیا پس از این همه سال دوندگی کارگران و فعالان صنفی، طرح ساماندهی استخدام در بخش دولتی، تصویب و ابلاغ می‌شود؟ این سوالی‌ست که هنوز جواب آن مشخص نیست و در روزهای اخیر، دوباره نگرانی‌های کارگران مشمول بالا گرفته است. همه چیز دوباره نشان از قدرت‌نمایی لابی‌های پیمانکاران دارد و نمی‌گذارند تصویب این طرح که قرار است سرنوشت میلیون‌ها کارگر را به نفع عدالت و رفع تبعیض تغییر دهد، به ایستگاه پایانی برسد.

کارگران شرکتی، از عسلویه در بوشهر گرفته تا صداوسیما در تهران، از سوگیری‌ها و تلاش‌های اخیر حامیان پرنفوذ پیمانکاران به شدت انتقاد دارند؛ تلاش‌هایی که پس از تصویب طرح ساماندهی با اکثریت قاطع در صحن مجلس آغاز شده و می‌تواند سنگ‌های بزرگ جلوی پای تصویب نهایی طرح ساماندهی بیندازد. در این شرایط، سازمان امور استخدامی طرح مصوب مجلس را که باید در شورای نگهبان تایید شود، با یک فرار رو به جلو به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده است.

به گفته «رامین اناری» نماینده کارگران شرکتی و قراردادی این اقدام چیزی نیست جز مسدود کردن مسیرهای قانونی و پرشی ضدکارگری بر فراز نهادهای مسئول در قانون.

همه چیز البته از نامه دسته‌جمعی پیمانکاران به شورای نگهبان آغاز شد. این نامه که توسط کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان خدماتی سراسر کشور نوشته شده، طرح ساماندهی را مغایر با قوانین بالادستی دانسته‌ و صراحتا از شورای نگهبان خواسته‌ برای جلوگیری از «یک بحران اقتصادی و اجتماعی»! رای به مغایرت قانونی طرح ساماندهی بدهند. بعد از آن باز هم حملات ادامه داشت. البته کارگران رایزنی‌های خود را با نمایندگان مجلس ادامه دادند و از نمایندگان خواستند ادله و براهین کافی و اقناع‌بخش به شورای نگهبان بفرستند؛ براهینی مبنی بر اینکه طرح ساماندهی کاملاً مطابق قانون است و البته هیچ بار مالی برای دولت ندارد، بلکه در هر ماه به اندازه بودجه عمرانی یک استان کشور در بیت‌المال صرفه‌جویی می‌کند. با این حساب، کارگران امید داشتند که شورای نگهبان نظر مثبت در مورد طرح بدهد و راه را بر کارشکنی‌ها ببندد.

رئیس‌جمهور مخالف ساماندهی استخدام است!

نقطه اوج نگرانی و ناامیدی، در صحبت‌های عضو شورای نگهبان در جم در استان بوشهر کلید خورد. کارگران به دیدار این عضو شورای نگهبان رفتند و تاکید کردند طرح بار مالی ندارد و نیروهای مشمول قرار نیست رسمی شوند و فقط تبدیل به قرارداد کار معین تحت پوشش قانون کار می‌شوند اما احمد خاتمی در پاسخ گفت که رئیس جمهور مخالف طرح است و معتقد است طرح ده‌ها هزار میلیارد تومان بار مالی دارد.

اناری در ارتباط با این اظهارات می‌گوید: از این کلیپی که بارها در فضای مجازی دست به دست چرخید، متوجه شدیم که مخالف اصلی طرح ساماندهی، شخص رئیس‌جمهور است و رئیس سازمان امور استخدامی به نیابت از وی مدام مخالفت می‌کند. از این هم بگذریم، از آقای خاتمی به عنوان عضو شورای نگهبان انتظار داشتیم که به قانون و ادله قانونی استناد کند نه اینکه به دلیل مخالفت رئیس‌جمهور، کارگران را ناامید کند. هزاران کارگر زحمتکش بیش از دو سال برای به دست آوردن حق قانونی خود تلاش شبانه‌روزی کرده‌اند. حالا که مجلس موافقت کرده، شورای نگهبان از در مخالفت درآمده است؟

کلیپ صحبت‌های عضو شورای نگهبان، در کانال‌ها و گروه‌های کارگری بازنشر شده و کارگران بسیاری نسبت به این پاسخ‌ ناامیدکننده انتقاد دارند. آنها در عین حال نگران ارسال طرح به مجمع تشخیص هستند آن هم در حالی‌که طرح در مجلس با بیش از ۱۷۰ رای به تصویب رسیده است.

«رامین بیدریغ کسمایی» نماینده کارکنان ارکان ثالث و شرکتی صنعت نفت که با سیداحمد خاتمی در فرودگاه بوشهر صحبت کرده، در این رابطه می‌گوید: توضیحاتی در خصوص اینکه طرح ساماندهی بار مالی ندارد خدمت وی ارائه دادم و تاکید کردم که قرار نیست ما کارمند رسمی شویم و فقط قرار است قرارداد معین تحت قانون کار باشیم. به وی گفتم که مطابق مصوبه ساماندهی استخدام، قرار نیست افراد جدیدی وارد دستگاه‌ها شوند و فقط شاغلین شرکتی مثل خود بنده که ۱۵ سال سابقه کار در صنعت دارم، تعیین تکلیف خواهند شد اما در پاسخ گفت رئیس‌جمهور مخالف است و داشتن بار مالی چند هزار میلیارد تومانی را مرتب عنوان می‌کند.

نظری: از رئیس مجلس می‌خواهیم مصوبه طرح ساماندهی را حمایت کند چون رئیس سازمان امور استخدامی به دنبال حذف و از میان برداشتن این مصوبه است. چشم امید یک میلیون مشمول این مصوبه به تصویب نهایی طرح است

نمایندگان مجلس: از طرح مصوب حمایت می‌کنیم

در این میان نمایندگان مجلس هم می‌گویند از طرحی که تصویب کرده‌ایم، حمایت می‌کنیم و توقع داریم شورای نگهبان اگر ایرادی هم دارد، ایراد جزئی به تبصره‌ها باشد تا بتوانیم آن را برطرف کنیم.

نظری خانقاه در این رابطه می‌گوید: از رئیس مجلس می‌خواهیم مصوبه طرح ساماندهی را حمایت کند چون متاسفانه رئیس سازمان امور استخدامی به دنبال حذف و از میان برداشتن این مصوبه است. مشمولان این مصوبه بالغ بر یک میلیون نفر هستند و چشم امیدشان تنها به تصویب آن است. اینکه این موضوع در مجمع تشخیص مطرح شده، نباید مانع تصویب و ابلاغ ساماندهی شود.

او تاکید می‌کند: مجلس از مصوبه خود که ناظر بر ساماندهی نیروهای زحمتکش شرکتی و قراردادی‌ست، کوتاه نخواهد آمد و تا تصویب نهایی، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.

«زنجانی» رئیس کمیته امور اداری و استخدامی مجلس نیز در این رابطه با تاکید بر اینکه طرح هنوز در شورای نگهبان بررسی نشده و در نوبت بررسی است، می‌گوید: طرح ممکن است رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان داشته باشد. نیروها باید منتظر باشند که شورای نگهبان نظر خود را بدهد. امیدواریم که طرح به تصویب نهایی برسد و ابلاغ شود.

«ولی اسماعیلی» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این رابطه می‌گوید: منتظر نظر شورای نگهبان هستیم. امیدواریم اگر ایرادی می‌گیرند به تبصره‌های طرح باشد که بتوانیم اصلاح کنیم و دوباره بفرستیم.

پروپاگاندای گسترده دولت علیه طرح مجلس

با این حال، برخی رسانه‌های دولتی و نیز تریبون‌های کارفرمایان با همراهی سازمان امور استخدامی، تبلیغات گسترده‌ای را علیه طرح ساماندهی آغاز کرده‌اند. برای نمونه، خبرگزاری ایرنا در گزارشی با عنوان «مصوبه مجلس برای تبدیل وضعیت ۲ میلیون نیروی شرکتی؛ بدون تعیین بودجه» سعی کرده، غیرقابل اجرا بودن طرح را به اثبات برساند. این رسانه‌ها در مذمت طرح از گفتمان جایگزین «عدالت در پرداخت» دفاع می‌کنند؛ گفتمانی که کارگران شرکتی نهادهای اجرایی و دولتی با قاطعیت رد می‌کنند و معتقدند هر راهکاری که به کمتر از تبدیل وضعیت شرکتی‌ها در مشاغل مستمر قناعت کند، عادلانه نیست.

اناری در مورد این مسیر پر از سنگلاخ می‌گوید: طرح را به مجمع تشخیص برده‌اند. پیمانکاران و واسطه‌ها که تشکل‌های قدرتمند و لابی‌های پرنفوذ دارند، مدام در حال رایزنی و تخریب هستند و حرف‌های عضو شورای نگهبان نیز نشان از مخالفت‌ها دارد. هرچند در مطالبه‌گری، ناامیدی سم مهلکی است اما چطور امیدوار بمانیم؟ بیش از دو سال است که تمام هم و غم خود را صرف بریدن دست‌های واسطه کرده‌ایم. چرا واسطه‌ها و دلالان نیروی انسانی این‌قدر عزیزند که خیز برداشته‌اند طرح مصوب مجلس را زمین بزنند؟!

نسرین هزاره مقدم

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش