چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۰۸ - ۲۸ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۱۷۱۱
اشتغال و تعاون

با ادامه تعطیلی و ناترازی، به سمت تعدیل نیروی کار می‌رویم

تعدیل نیروی کار,اثر قطعی برق بر روی کسب و کارها
واقعیت امر اینست که آیا به این بنگاه‌ها که برق نمی‌دهند و نمی‌توانند تولید کنند، هنگام دریافت مالیات ارفاق می‌شود؟ آیا مالیات آنها را نه حتی کمتر بلکه دیرتر می‌گیرند؟ آیا برای هزینه بیمه‌ی آنها ارفاق می‌شود؟ چنین نیست و بنگاه‌ها سر موعد باید هزینه‌های بیمه، مالیات و اقساط را پرداخت کنند اما از کدام محل درآمدی باید این هزینه‌ها را جبران کنند؟

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: در روزهایی به سر می‌بریم که ناترازی گاز تقریبا کشور را به تعطیلی کشانده است و هر روز عصر و به صورت تدریجی در بسیاری از استان‌ها خبر تعطیلی فردا  اعلام می‌شود. این وضعیت برای دو هفته است که ادامه‌ دارد و عملا علاوه‌بر مدارس و دانشگاه‌ها، بسیاری از بخش‌های اداری و اقتصادی کشور نیز از فعالیت بازمانده‌اند.

یکی از موضوعات قابل‌توجه در این تعطیلی‌ها اینست که بسیاری از فعالان بخش خصوصی به کار خود ادامه می‌دهند اما در این حین بسیاری از ادارات و به خصوص بانک‌ها تعطیلند و اگر کار این افراد به این بخش‌ها مرتبط باشد عملا پیش نمی‌رود. هرچند که روز سه‌شنبه اعلام شد ۵۰ درصد شعب بانک‌های استان تهران از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰ در این روز فعال هستند اما طبق برخی گزارش‌ها و اظهارات در فضای مجازی، مردم با تعطیلی کامل بانک‌ها مواجهند.

استاندار تهران از غیرقابل پیش‌بینی‌بودن ادامه‌ تعطیلات گفت!

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، با حضور در برنامه صف اول، درباره علت این تعطیلی‌ها گفت: «یک بخش به خاطر آلایندگی و پایداری هوا قرار داشتیم و تهران به دلیل عدم وزش باد موجب افزایش شاخص‌های آلایندگی‌ها شد و بخشی به برودت هوا بود و بخشی مربوط به مدیریت مصرف انرژی در سطح استان است. خوشبختانه با مصوباتی که در این کارگروه و زحمات و تلاش‌های همه مجموعه‌های دستاندرکار، صرفه‌جویی خوبی در روز‌های اخیر در استان تهران داشتیم. با همراهی خوب مردم عزیز در استان بیش از هزار مگاوات ساعت مصرف انرژی داشتیم. وضعیت شاخص‌های آلایندگی در روز‌های اخیر مدیریت و کنترل شده و از طرفی ترافیک هم قطعا یکی از موضوعاتی بود که در خروجی برنامه‌های ما قرارداشت. با توجه به محدودیت‌هایی که بود بحث اجرای ترافیک و طرح زوج و فرد از در منزل که با تلاش‌های مجموعه عزیزان در فراجا و شهرداری تهران و سایر دستگاه‌ها اجرا شد و آثارش را مردم عزیز در شهر تهران مشاهده کردند.»

او درباره ادامه‌دار بودن تعطیلات، عنوان کرد: «این که الان تعطیلات قابل پیش‌بینی باشد، خیر، نیاز به جمع بندی از وضعیت انرژی و آلاینده و سوخت نیروگاه‌ها است که براساس آن تصمیم‌ لازم اتخاذ می‌شود.»

استاندار تهران درباره تعطیل بودن بانک‌ها، نیز گفت: «در خصوص بانک‌ها که چند روز است تعطیل شده، نارضایتی‌هایی بود و در حوزه اقتصادی اثر منفی هم داشت، دوشنبه تصمیم گرفتیم که از سه‌شنبه مجموعه‌های اداری بانک‌ها که خیلی با مردم سر و کاری ندارند، تعطیل باشند اما ۵۰ درصد شعب مختلف بانک‌ها در ساعات اداری -هفت و نیم تا یک نیم- آمادگی ارائه خدمات داشته باشند. مشروط بر اینکه حتماً همه خدمات بانکی هم ارائه شود».

معتمدیان تصریح کرد: «این مشکلات را به شورای هماهنگی‌ها بانک‌ها ابلاغ کرده‌اند که نظارت کافی وجود داشته باشد و جزء وظایف و تکالیفی است که شورای هماهنگی بانک‌ها و مدیران بانک‌های ما نظارت داشته باشند این خدمت‌رسانی به مردم در ۵۰ درصدی که مشخص کردیم، حتماً باید انجام شود.»

برق بنگاه‌ها که قطع می‌شود، آیا برای مالیاتشان هم ارفاق می‌شود؟

یک عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران تعطیلی‌ها را ناشی از ناترازی انرژی دانست و اظهار کرد: قطعا این ناترازی یا این کسری انرژی، آسیب جدی به فعالان اقتصادی و کسب‌وکارها می‌زند.

عباس آرگون گفت: در مواقع تعطیلی و ناترازی، هزینه‌های بنگاه‌ها سرجایش است و هزینه ثابت را باید پرداخت کنند اما عملا از انجام کار و ایجاد درآمد محروم می‌شوند. این وضعیت به خصوص برای بنگاه‌های صنعتی و تولیدی حساس‌تر است زیرا بخش عمده کار آنها با برق است و وقتی برقی نباشد، عملا نمی‌توانند کار کنند.

او با اشاره به اینکه در صنایعی چون سیمان و فولاد و سایر صنایع وقتی برق نباشد عملا تولید کاهش پیدا می‌کند، یادآور شد: صنایع در تابستان به دلیل قطعی برق و در زمستان هم به صورت قطعی گاز و برق آسیب می‌بینند و این روند برای تولید مضر است.

به گفته این فعال اقتصادی، بنگاه‌های زیادی در طول مدت اخیر، یک چهارم تولید خود را از دست دادند و حتی بنگاهی که سابقا سودده بوده، اکنون در نقطه سربه‌سر و حتی نقطه زیان قرار گرفته است زیرا هزینه‌های ثابت هزینه‌های بالایی است و هیچگونه تمهیدی اندیشیده نشده که از این بنگاه‌ها حمایت جدی صورت بگیرد.

او تاکید کرد: پرسش اینست که آیا به این بنگاه‌ها که برق نمی‌دهند و نمی‌توانند تولید کنند، هنگام دریافت مالیات ارفاق می‌شود؟ آیا مالیات آنها را نه حتی کمتر بلکه دیرتر می‌گیرند؟ آیا برای هزینه بیمه‌ی آنها ارفاق می‌شود؟ چنین نیست و بنگاه‌ها سر موعد باید هزینه‌های بیمه، مالیات و اقساط را پرداخت کنند؛ اما از کدام مـحل درآمـدی باید این هزینه‌ها جبران شود؟

آسیب منحصر به صنعت نیست و خانوار هم متضرر می‌شود

این عضو اتاق بازرگانی با عنوان اینکه صنعت آسیب جدی از ناترازی انرژی می‌بیند و این آسیب فقط منحصر به صنعت نیست و در ادامه به خانوار سرایت می‌کند، درباره متضرر شدن خانوار توضیح داد: وقتی کارخانه‌ای نتواند در نقطه سود و سربه‌سر باشد و زیان کند، قطعا بر حقوق کارمند تاثیر می‌گذارد و این ضرر در زندگی خانوارها جاری می‌شود.

آرگون با بیان اینکه باید فکر عاجلی برای کسری و ناترازی انرژی در حوزه گاز و برق صورت بگیرد وگرنه تولید و اشتغال کشور آسیب جدی می‌بیند، تصریح کرد: اگر با این شرایط ادامه دهیم، عملا بخشی از کارخانه‌ها نمی‌توانند نیروی کار خود را حفظ کنند و به سمت تعدیل می‌روند.

او ادامه داد: این ناترازی تبعات دیگری به دنبال دارد و فقط تبعات اقتصادی ندارد. بنابراین برای رفع این کسری و ناترازی در زمینه برق و سوخت به هر مدلی، چه کوتاه‌مدت چه بلندمدت، اقداماتی صورت گیرد تا بنگاه به فعالیت خود ادامه دهد.

این فعال اقتصادی با تصریح بر اینکه از قطعی‌ها و ناترازی‌ها تمام افراد آسیب جدی می‌بینند، عنوان کرد: نباید فکر کنیم که بنگاه جدای از خانوار است. گاه شاید مجبور باشیم انرژی بخش خانگی را قطع کنیم که به بنگاه اقتصادی بدهیم زیرا اگر بنگاه نتواند کار کند، درآمدی نخواهد داشت که به کارمند و کارگر بدهد.

تعطیلی بدون برنامه فقط تاثیر منفی دارد

آرگون درباره تعطیلی‌های این دو هفته کشور معتقد است که فرصت کار گرفته می‌شود و بر فعالیت و کسب‌وکارها تاثیر منفی می‌گذارد.

او درباره تعطیلی بانک‌ها گفت: عمده این تعطیلی‌ها بدون برنامه‌ریزی مشخصی هستند و در این تعطیلات، بسیاری از افراد تعهد و چک، چه برای وصول و چه برای پرداخت، دارند و برای آن برنامه‌ریزی کردند و این تعطیلی به  آنها آسیب می‌زند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: با تعطیلی‌های بی‌برنامه، برنامه‌ها و برنامه‌ریزی فعالیت‌های اقتصادی به هم می‌خورد و بر فعالیت آنها، تاثیر منفی می‌گذارد. مگر می‌شود تعطیلی تاثیر مثبت بگذارد؟

آرگون ادامه داد: تعطیلی زمانی می‌تواند تاثیر مثبت داشته باشد که برنامه‌ریزی شده باشد؛ برای مثال تعطیلات آخر هفته اگر دو روز شود، با توجه به بهره‌وری افراد می‌تواند تاثیر مثبتی بگذارد که آن هم مشروط به اینست که روز شنبه باشد نه پنجشنبه زیرا باید با تعطیلات جهانی هماهنگ باشیم.

او تأکید کرد: تعطیلات آخر هفته باید با تعطیلات جهانی هماهنگ باشد نه اینکه یک روز، تعطیلات کشور را افزایش دهیم که متعاقب آن، یک روز هم فاصله کاری با دنیا افزایش پیدا کند که این کار، زیان بیشتری به دنبال دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با عنوان اینکه وقتی بانک تعطیل است عملا افراد بیکار می‌شوند و دستشان بسته می‌شود، در پایان خاطرنشان کرد: بالاخره دولت می‌تواند تعطیل کند و به فعالیت خود ادامه دهد اما بخش خصوصی باید درآمد داشته باشد زیرا دولت از منابع دولتی، حقوق کارمندان خود را پرداخت می‌کند؛ اما بخش خصوصی باید کار کند و درآمد کسب کند تا حقوق کارمند و کارگر را پرداخت کند.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش