دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۱۸ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۶۴
اشتغال و تعاون

جرقه اشتغال فارغ‌التحصیلان زده شد

وزیر کار می‌گوید یقین دارد که سال آینده ۷۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد می‌شود و هدف‌گذاری یک میلیون شغل در سال به حقیقت می‌پیوندد. او ایجاد یک میلیون و۹۰۰ هزار شغل خالص ظرف سه سال دولت یازدهم را بیانگر موفقیت سیاستگذاری دولت در عرصه اشتغال می‌داند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر نرخ مشارکت اقتصادی با رشد سه درصدی از ۳۷ درصد به ۴۰.۴ درصد در سال جاری رسیده و جمعیت فعال به ۲۶ میلیون و ۳۷۰ هزار نفر افزایش یافته است.

 

به گفته کارشناسان افزایش ورود متقاضیان به بازار کار نشان می‌دهد تمایل به یافتن کار بیشتر شده و مردم نسبت به زندگی امیدوارتر شده‌اند؛ به همین دلیل جویندگان کار با وسواس خاصی در جست وجوی شغل مورد نظر خود هستند.

 

دولت در لایحه بودجه سال ۹۶ مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال درنظر گرفته و امیدوار است با ۱.۵ میلیارد دلاری که از محل منابع صندوق توسعه ملی به منظور ایجاد فرصتهای شغلی جدید و با اولویت توسعه اشتغال روستایی در اختیار می‌گیرد سال آینده دستکم ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شود و در نهایت به هدفگذاری یک میلیون شغل در سال دست پیدا کند.

 

تحقق این امر به شرط آنکه نمودار رشد اقتصاد ایران صعودی حرکت کرده و پایدار بماند و منابع مالی مورد نیاز دولت تامین شود دور از انتظار نیست در آن صورت می‌توان امید داشت که در فاصله سالهای ۹۶ تا ۹۷ دولت دستاورد بهتر و نمره قابل قبول‌تری در حوزه اشتغال داشته باشد.

 

بر این اساس دولت تدبیر و امید سال آینده راه دشواری در پیش دارد و باید اصلی‌ترین برنامه‌ خود را در مهار بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی جدید برای متقاضیان جویای کاری بگذارد که روز به روز به تعداد آنها برای ورود به بازار کار افزوده می‌شود.

 

در همین راستا یک مقام مسئول کارگری می‌گوید: بیکاری موجود در کشور از سالهای گذشته تلنبار شده و به دولت یازدهم رسیده است به همین دلیل هر طرح و برنامه‌ای که برای اشتغالزایی پیش‌بینی و اجرایی می‌شود آنطور که باید پاسخگوی نیاز بازار نیست و بیکاری جوانان همچنان دغدغه خاطر بسیاری از خانواده‌ها است.

وی می‌افزاید: دولت تلاش خود را برای تکان خوردن بازار کار و جذب دانش آموختگان به کار گرفته ولی نتایج اقدامات انجام شده در بلند مدت دیده خواهد شد.

 

رییس کانون شوراهای اسلامی کار البرز با بیان اینکه بازار کار در استان البرز تکان خورده و آمارهای تامین اجتماعی نشانگر افزایش بیمه‌های اجتماعی است، می‌گوید: در حال حاضر ستاد تحصیل در استانها شکل گرفته و کارخانه‌هایی که با مشکل مواجهند با مراجعه به این ستادها و بررسی پرونده‌هایشان از حمایت مالی و پرداخت وام و تسهیلات بهره‌مند می‌شوند.

 

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,اشتغال فارغ‌التحصیلان

به گفته اصلانی، چرخ بسیاری از کارخانه‌های راکد با تزریق وام دولت به گردش درآمده و مصرف انرژی افزایش داشته است لذا پیش‌بینی می‌شود سال آینده سال خوبی برای اشتغال کشور باشد.

 

این مقام مسئول کارگری ابراز امیدواری کرد: با مبالغی که از محل صندوق توسعه ملی در اختیار دولت قرار می‌گیرد بسیاری از اهداف دولت در حوزه اشتغال سال آینده تحقق یابد و بازار کار تکانی بخورد.

به گزارش ایسنا، دولت سال گذشته حجم زیادی از منابع بانکی را برای احیای مجدد کارخانه‌ها و خروج بنگاهها از رکود اختصاص داد ولی به زعم کارشناسان برای نمود عینی کاهش بیکاری اهتمام بیشتری باید صورت گیرد.

 

در حال حاضر دولت مصمم است تا در بخشهایی که علیرغم برخورداری از پتانسیل‌های بالا دارای ظرفیتهای خالی اشتغال است سرمایه‌گذاری کند و در اولین گام بر توسعه اشتغال در بخش‌های IT و ICT، گردشگری، صنایع دستی و اشتغال روستایی متمرکز شده است.

 

وزارت کار نیز با دغدغه کاهش نرخ بیکاری، اجرای طرح تکاپو و اشتغال فراگیر فقرزدا را در کنار شناسایی رسته‌های شغلی استانها و توجه به کسب و کارهای خرد و کوچک با جدیت دنبال می‌کند به نحوی که به هدفگذاری ایجاد ۱۲۰ هزار شغل در حوزه IT و پیش‌بینی ایجاد ۲۰۰ هزار شغل از طریق اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان در سال آینده امیدوار است.

 

مطابق گزارش مرکز آمار، شمار بیکاران کشور بیش از سه میلیون نفر است و افزون بر آن ۵.۶ میلیون دانشجوی آماده ورود به بازار کار وجود دارد این در حالی است که نرخ بیکاری فارغ التحصیلان به ۱۸ درصد رسیده و گویای شدت بحران بیکاری است که باید علاج آن را قبل از وقوع چاره‌اندیشی کرد.

 

به اعتقاد تحلیلگران بازار کار، در بحث ایجاد شغل اولویت با جوانان و کارجویان است چون وقتی جوانان بیکار می‌شوند بزهکاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی به سرعت نمود پیدا کرده و آن زمان دولت به جای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های مولد و اشتغالزا، باید منابع و سرمایه‌های مادی را صرف پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی کند.

 

دو برابر شدن نرخ بیکاری، زنگ خطری برای کشور است که اگر به آن توجه نشود پیامدهای زیانبار اجتماعی و اقتصادی بسیاری به دنبال خواهد داشت و دولت را مجبور خواهد کرد به جای تزریق بودجه به طرح های اشتغال، آن را در مسیرهای دیگر و در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی هزینه کند.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش