یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۱ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۷۴۳۸
اشتغال و تعاون

انتقاد یک مدافع حقوق کارگران از مواضع دو نماینده مجلس:

خونسردی بیش از اندازه کسانی که خود را مدافع کارگر می‌دانند، برای کارگران نگران‌کننده است/ برخی نمایندگان مجلس فراموشکار شده‌اند

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,جامعه کارگری
یک فعال صنفی کارگری در انتقاد از مواضع اخیر اعضای فراکسیون کارگری مجلس در قبال برنامه‌های اشتغالزایی دولت، گفت: خونسردی بیش از اندازه کسانی که خود را مدافع کارگر می‌دانند، برای جامعه کارگری نگران‌کننده است.

به گزارش ایلنا، پس از آنکه دو نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به نگرانی‌ رو به افزایش کارگران از اجرای دو طرح مهارت‌آموزی و کارورزی، مدعی بی‌مورد بودن این نگرانی‌ها شدند، علی خدایی، از اعضای کارگری شورای عالی، کار گفت: شنیدن این موضع‌گیری نمایندگان مجلس برای جامعه کارگری دلسردکننده است.

 

این فعال صنفی کارگری ادامه داد: توقع جامعه کارگری از اعضای فراکسیون کارگری مجلس و خصوصا آن گروه از نمایندگانی که به واسطه داشتن مسئولیت در کمیسیون اجتماعی مجلس؛ در جریان نگرانی‌های کارگران بودند، بیشتر از اینها بود. هنوز مدت زیادی از تجمع کارگرانی که در اعتراض به بررسی لایحه اصلاح قانون کار مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شده بودند، نگذشته است.

 

وی ادامه داد: گویا در این فاصله زمانی برخی نمایندگان مجلس فراموشکار شده‌اند که حالا اینطور از کارگران می‌خواهند در مقابل اصرار دولت به اجرای طرح‌های اشتغالزایی کارورزی و مهارت‌آموزی خونسرد باشند و از نگران شدن خودداری کنند.

 

وی افزود: از قرار معلوم اطمینانی که این نمایندگان مجلس نسبت به اظهارات شفاهی وزیر کار پیدا کرده‌اند باعث شده است تا آنها اینطور در برابر اجرای طرح‌های تعدیل ساختاری دولت رویه تساهل اتخاذ کنند. معلوم نیست که این ملاقات در کدام در حاشیه کدام جلسه یا سفر داخلی و خارجی صورت گرفته است اما معمولا مرسوم بوده است که مذاکرات حقوقی و قانونی در داخل مجلس و به صورتی غیر از شیوه شفاهی صورت بگیرد.

 

خدایی ادامه داد: در این مدت بارها از جانب کارگران عنوان شده است که تبعات اجرای مفاد طرح‌های معیوب اشتغالزایی دولت به اندازه لایحه معیوب اصلاح قانون کار برای کارگران مخرب است و منافع صنفی کارگران از اجرای طرح‌ کارورزی و یا مهارت‌آموزی به همان اندازه‌ای آسیب می‌بیند که ممکن بود با تصویب لایحه معیوب اصلاح قانون کار در معرض تهدید قرار بگیرد.

 

عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور گفت: شاید اعضای فراکسیون کارگری مجلس شناخت درستی از مناسبات بازار کار ندارند که اینطور از گفتمان تمایز قائل شدن میان کارگران بیکار و شاغل تبعیت می‌کنند. در بازار بی‌ثبات کار ایران، وضعیت کارگر از دوحال خارج نیست، یا شاغل است یا بیکار اما جنس مطالبات صنفی هر دو اینها یکی است و طرف حساب هردوی آنها کارفرمایان دولتی و خصوصی هستند.

 

وی افزود: مدافع حقوق صنفی کارگران وظیفه دارد تا از حقوق تمامی کارگران صرف‌نظر از شاغل یا بیکار و ماهر یا غیرماهر  حمایت کند. فعالیت صنفی کارگری تنها محدود به دفاع از حقوق کارگران شاغل نیست، همانطور که در فصل پنجم قانون آمده است کارآموزان نیز کارگر محسوب شده و باید از حقوق تعیین شده در این قانون برخوردار شوند.  

 

خدایی ادامه داد: همان اصول اقتصادی که مورد قبول نویسندگان سیاست‌های تعدیل ساختاری دولت واقع شده است به صاحبان سرمایه و مدافعان منافع آنها این توصیه را می‌کند تا از طریق برجسته کردن تضادهای میان کارگران شاغل و بیکار برای پایین آوردن هزینه‌های تولید اقدام کنند و به زعم خود قیمت کارگر را پایین بیاورند.

 

این فعال صنفی کارگری افزود: مسئله این است که مدافعان این باور اقتصادی تمایلی برای دیدن آسیب‌های اجتماعی ناشی از تعدیل ساختاری ندارند و برای همین است که تاکنون برای شنیدن مطالبات قانونی کارگران گوش شنوایی پیدا نشده است.   

 

عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران افزود: دست‌کم اعضای فراکسیون کارگری مجلس باید بدانند که هیچ تضمینی وجود ندارد تا کارگر بیکاری که در قالب طرح‌های اشتغالزایی دولت از حقوق صنفی خود محروم شده است؛ بتواند از این وضعیت خارج شود و همینطور هیچ تضمینی وجود ندارد که مبادا حقوق صنفی کارگران شاغل نیز به اندازه شرایط کارورزان و مهارت‌آموزان تعدیل شود. 

 

پیش از این سلمان خدادادی و محمدرضا بادامچی، از اعضای فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با ایلنا اظهار داشته بودند که دلیلی برای نگرانی کارگران از اجرای طرح‌های مهارت‌آموزی و کارورزی وجود ندارد زیرا این طرح‌ها با هدف انتقال مهارت به جویندگان کار تدوین شده است و نمایندگان مجلس مراقب هستند که مبادا با اجرای چنین طرح‌های به حقوق صنفی کارگران لطمه‌ای وارد شود.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش