یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۰۹۵۹
اشتغال و تعاون

پیشرفت و توسعه کشور به ساخت کارخانه نیست، به وجود آدم‌های ماهر است

مهارت آموزی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بیش از ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلانی که جذب بازار کار می‌شوند، به مسایل فنی واردند و آموزش‌های مهارتی را فرا گرفته‌اند. آنها می‌گویند ورود به بازار کار پیش زمینه‌هایی دارد که جوانان جویای کار باید آن را داشته باشند و کسب مهارت‌های فنی‌وحرفه‌ای از این پیش شرط‌هاست.

به گزارش ایسنا، یکی از مزیت‌های مهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، کاربردی بودن آن است به همین دلیل درصد بسیار کمی از فارغ‌التحصیلانی که دوره‌های مهارتی را گذرانده‌اند، بیکار می‌مانند و در سریع‌ترین زمان ممکن جذب بازار کار می‌شوند.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مهمترین بحران جامعه را فقدان مهارت می‌داند و می‌گوید: بحران جامعه ایران، شکاف مهارتی است و این فقدان مهارت از مهارت‌های زندگی، برقراری ارتباط با هم تا رانندگی و رعایت اخلاق و حقوق فردی را شامل می‌شود.

 

پیشرفت و توسعه کشور به ساخت کارخانه نیست، به وجود آدمهای ماهر است.

علی ربیعی معتقد است پیشرفت یک کشور به تعداد کارخانه نیست بلکه آدمهای ماهر است و راه رسیدن به توسعه با وجود مدیران و نیروهای کار ماهر و توانمند معنا می‌یابد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه برون رفت از فقر مهارتی را تربیت افراد ماهر دانسته و تاکید دارد که باید گفتمان مهارت را در کشور نهادینه کنیم.

 

امروز اشتغال دانش آموختگان به دغدغه‌ای ملی تبدیل شده و دولت مصمم است با ساماندهی بازار کار و توانمندسازی دانشجویان و فارغ التحصیلان از طریق اجرای طرح کارورزی و مهارت آموزی در محیط واقعی کار، نیروهای متخصص و مهارت دیده برای ورود به بازار کار تربیت شوند.

 

برنامه اشتغال فراگیر ضد فقر نیز با رویکرد توانمندسازی افراد تدوین شده و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای آنکه مهارت‌های ادراکی را برای افزایش توانایی‌ها در برنامه داشته باشد، به کمک آمده است.

 

در طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار هم مهارت‌آموزان در محیط واقعی کسب و کار به مدت یک سال بر اساس تفاهم میان فرد و کارفرما، به کسب تجربه عملی در بنگاه اقتصادی و واحد صنفی می‌پردازند.

 

اهمیت موضوع مهارت‌آموزی تا به آنجاست که در برنامه ششم توسعه، افزایش مهارت در بین فارغ‌التحصیلان پیش‌بینی شده و گسترش مهارت‌افزایی در کنار مراکز دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است.

 

براساس بند ت ماده چهار لایحه برنامه ششم توسعه، دولت مکلف است به منظور افزایش مهارت و تخصص نیروی کار به ویژه فارغ‌التحصیلان دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها تا مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی با ارائه آموزش‌های مهارتی، تخصصی و فنی و حرفه‌ای با استفاده از ظرفیت‌های خدمت زیر پرچم و کارورزی دانشجویان اقدام کند و گزارش اجرای این بند را به مجلس ارائه دهد.

 

هادی سیاری ـ رییس انجمن کسب و کار ایران معتقد است تصویب این بند از لایحه برنامه ششم در کمیسیون تلفیق مجلس بیانگر نگاه ویژه دولت و مجلس به مقوله مهارت آموزی در همه نهادهای دولتی و غیر دولتی است.

 

مهارت آموزی,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون

او افزایش سهم آموزش‌های مهارتی در نظام آموزشی در برنامه ششم را حرکتی ارزشمند دانسته و می‌افزاید: جوانان مهارتی و آموزش دیده، کاپیتان‌های اقتصاد کشور هستند که با ارائه الگوهای مهارتی و کاربردی افراد را به تکاپوی علمی واداشته و با خلق ایده‌های جدید و کارآفرینانه آنها را جذب بازار کار می‌کنند.

 

سیاری با بیان اینکه فارغ‌التحصیلانی که آموزش‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای را می‌گذارنند، زودتر جذب بازار کار می‌شوند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری آموزشگاه‌های مهارتی، صنایع و دانشگاه‌ها، مهارت‌گرایی به تدریج جایگزین مدرک‌گرایی شود.

 

در حال حاضر از نیروی انسانی متخصص و ماهر به عنوان با ارزش‌ترین و مهمترین منابع اقتصادی یاد می‌شود. در جهان فراصنعتی امروز همه کشورها تلاش می‌کنند با ارتقای دانش و مهارت نیروهای خود به بهره‌وری و توسعه بیشتر  دست یابند.

 

در دنیا دانشگاه‌ها به دو دسته عرضه‌محور و تقاضامحور تقسیم می‌شوند اما بیشتر دانشگاه‌های ایران تئوری‌محور هستند در حالی که دانشگاه‌های تقاضامحور با صنعت و بازار هماهنگی بیشتری دارند و بر اساس نیاز صنعت برنامه‌ریزی می‌کنند.

 

بیش از ۷۰ درصد فارغ التحصیلان فنی و حرفه‌ای جذب بازار کار می‌شوند.

سلیمان پاک سرشت ـ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هم اشتغال پایدار همراه با بهره‌وری را ضرورت امروز کشور دانسته و می گوید: کشور در وضعیت کنونی از حیث مهارت‌آموزی در دوره خاصی قرار دارد و نگاه ویژه به مهارت‌آموزی و آموزش‌های مهارتی لازم است.

 

او می‌افزاید: امروز با کیفیت خاصی از بیکاری مواجهیم و بخش مهمی از جمعیت بیکار کشور را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دربرمی‌گیرند. همین امر مهارت‌آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را ضرورتی گریزناپذیر کرده است.

 

به اعتقاد رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، در شرایط فعلی که شاهد نرخ بیکاری بالای جوانان هستیم و فقدان مهارت در جامعه به چشم می‌خورد، اهمیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دوچندان شده و سازمان فنی و حرفه‌ای نقش‌محوری در توسعه و نهادینه کردن این آموزش‌ها و تربیت نیروهای ماهر دارد.

 

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی موثرترین دلیل عدم جذب فارغ‌التحصیلان به بازار کار را ضعف و نبود ارتباط تنگاتنگ میان دانشگاه‌ها و بازار کار عنوان می‌کنند.

 

امروز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات، فرهنگ و هنر  و بر اساس نیاز بازار در جهت دستیابی به اشتغال پایدار عرضه می‌شود. این امر بیانگر آن است که تنها به صرف داشتن دانش تئوریک نمی‌توان به شکل موثر و کارآمد در بازار کار عرض اندام کرد بلکه عبور از ناملایمات و دشواری‌های فضای کسب و کار مستلزم دیدن دوره‌های فنی، تخصصی، مهارتی و کسب توانایی‌های مورد نیاز است.

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش