چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۰۶۷

مالیات مشاغل چیست و مشمول چه کسانی میشود؟

مالیات مشاغل,مالیات مشاغل چیست,افراد مشمول مالیات مشاغلمالیات بر درآمد مشاغل یا همان مالیات مشاغل، یکی از انواع مختلف مالیات بر درآمد است
از انواع مالیات ها می توان به مالیات بر درآمد اشاره کرد که کسب و کارها و مشاغل مختلف باید آن را برای آبادانی کشور بپردازند. انواع مختلفی از مالیات بر درآمد وجود دارد که یکی از آن ها مالیات مشاغل است. مالیات مشاغل در گروه مالیات های مستقیم قرار دارد. در این مطلب از سرپوش درباره مالیات مشاغل توضیحاتی داده شده است با ما همراه باشید.

مالیات مشاغل

مالیات در ایران، متشکل از دو دسته مستقیم و غیرمستقیم میباشد که مالیات بر درآمد مشاغل از مالیات های مستقیم محسوب میشود. از انواع مختلف مالیات بر درامد می توان به مالیات بر درآمد مشاغل یا همان مالیات مشاغل اشاره کرد.

چه کسانی مشمول پرداخت مالیات مشاغل هستند؟

افرادی که به شکل شخصی برای کاسبی و شغل خود، اقدام می کنند و ملزم به پرداخت مالیات به دلیل شغل تجاری و درآمد خود هستند؛ اشخاص حقیقی نام دارند.

طبق تعاریف آموزشی سازمان مالیاتی کشور، از مشمولان مالیات بر درآمد مشاغل می توان به کسبه، اصناف، پیشه وران( صاحبان حرفه) صاحبان کارخانه ها، کارگاه های تولیدی و سایر اشخاص حقیقی اشاره کرد. صاحبان مشاغل تا ۴ ماه پس از راه اندازی کسب وکار خود می توانند نسبت به معرفی کسب وکارشان به سازمان امور مالیاتی و ثبت نام در نظام مالیاتی اقدام کنند؛ همچنین آن ها ملزم به نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک معامله های مربوط به فعالیت تجاری خود هستند.

تمامی صاحبان مشاغل باید تا پایان خرداد ماه سال بعد، اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت های شغلی سال خود را بر اساس مدارک و اسناد و دفاتر معتبر، تنظیم کنند و آن را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. از این رو تمام اشخاص حقیقی فعال در این کشور، باید مالیات مشاغل را بپردازند که از آن ها می توان به یک مغازه سوپرمارکت، پزشکان و وکلا اشاره کرد.

تقسیم بندی سه گانه افراد مشمول مالیات مشاغل

تقسیم بندی گروهی مشاغل کشور، از مهمترین موضوع در مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی محسوب میشود و باید پیش از این که با نحوه محاسبه مالیات مشاغل، آشنا شوید آن را در نظر بگیرید؛ یعنی فرد باید واقف باشد که در کدام گروه از مشاغل است تا به تکالیف مالیاتی مربوط به خود ، آشنایی پیدا کند وگرنه جریمه می شود. صاحبان مشاغل براساس فصل دوم آئین نامه اجرایی این ماده به سه بخش تقسیم می شوند و برای هر کدام از این گروه ها میزان مالیات مشاغل، فرق دارد که در ادامه آورده شده است:

۱. گروه اول صاحبان مشاغل:

صاحبان مشاغلی که درآمد ابرازی( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل یا آخرین درآمد قطعی شده( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) آن ها بیش از مبلغ ۵۵ میلیارد ریال باشد. درصورتی جزء گروه اول صاحبان مشاغل محسوب میشوید که درآمد ابرازی شما از ۵۵ میلیارد ریال، بیشتر باشد. البته برخی از مشاغل، از لحاظ انجام تکالیف و فارغ از میزان فعالیت و درآمد در این گروه قرار می گیرند که عبارتند از:

- تمامی واردکنندگان و صادرکنندگان

- صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره ‍ برداران معادن دارای پروانه بهره برداری از وزارت خانه یا مراجع ذیربط

- صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر

- صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها، کلینیک های تخصصی

- صاحبان مشاغل صرافی

- فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارت خانه یا مراجع ذیربط

- صاحبان مؤسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره ای، انفورماتیک و طراحی سیستم

- صاحبان موسسات حمل ونقل موتوری زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری یا باربری

افراد مشمول مالیات مشاغل,اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل,معافیت های مالیاتی صاحبان مشاغلمالیات مشاغل از جمله مالیات‌های مستقیم به شمار می‌رود

۲. گروه دوم صاحبان مشاغل:

صاحبان مشاغلی در گروه دوم قرار می گیرند که درآمد ابرازی( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل یا آخرین درآمد قطعی شده( فروش کالا یا فروش توام کالا و ارائه خدمات) آن ها از مبلغ ۱۸ میلیارد ریال، بیشتر باشد و همچنین از ۵۵ میلیارد ریال، کم تر یا مساوی باشد.

۳. گروه سوم صاحبان مشاغل:

صاحبان مشاغل گروه سوم، معمولاً جزء گروه‌های اول و دوم نیستند. بهتر است بدانید که تفاوت بسیاری در اهمیت این نوع گروه بندی وجود دارد؛ به این صورت که گروه اول باید مشابه شرکت ها تکالیف قانونی خود را انجام دهند و تکالیف مالی خود نظیر رد کردن اظهارنامه، پلمپ کردن دفاتر، معاملات فصلی و ارزش افزوده را با استفاده از نرم افزار حسابداری انجام دهند. روند مالیاتی برای گروه دو و سه تا حدودی آسان­ تر است؛ آن ها فاقد دفتر و معاملات فصلی هستند، حتی می ­توانند از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم تا دو سال بعد از شروع فعالیت­شان استفاده کنند و اظهارنامه ای ارائه ندهند.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مشاغل( پرونده مالیات بر درآمد مشاغل)

شما برای تشکیل پرونده مالیات مشاغل به مدارک زیر نیاز دارید:

>> تصویر شناسنامه و کارت ملی و کد پستی محل

>> تصویر اسناد مالکیت و صلح سرقفلی، اجاره

>> تصویر مبایعه نامه یا قولنامه

>> تصویر پروانه کسب یا تولید

>> تصویر کارت بازرگانی یا کارت حق العملکاری در مورد بازرگانان و حق العملکاران

معافیت های مالیاتی صاحبان مشاغل چقدر است؟

اگر اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل به مدت ۳ سال، در پرداخت میزان مالیات خود بطور مداوم، خوش حساب باشند؛ مبلغی از میزان مالیات بعنوان تشویق صاحبین، کم یا پس داده میشود. معافیت مالیاتی به میزان هر ده درصد( ۱۰%) افزایش، در اعلام درآمد مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد سال گذشته ، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ مبنای محاسبه مالیات کاهش می یابد.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مشاغل,مالیات مشاغل چیست,پرونده مالیات بر درآمد مشاغلمیزان مالیات مشاغل برای هر کدام از گروه‌ها متفاوت است

همچنین تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی و تسویه بدهی مالیاتی سال قبل ، از شروط برخورداری از این تخفیف به شمار می رود. دقت کنید که پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل، شامل حال برخی از گروه ها و صاحبین مشاغل مذکور در ردیف قوانین مربوطه نظیر مشاغل مرتبط با صنایع دستی نمیشود.

اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل

اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل، بعنوان یک کارنامه مالی تلقی میشود که سالانه اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل مشمول این مالیات باید این اظهارنامه را برای محاسبه نرخ و میزان مالیات خود فراهم نمایند و آن را تحویل سازمان امور مالیاتی کشور دهند. تسلیم اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی به دو صورت اظهارنامه انفرادی و مشارکتی، امکانپذیر است و پس از این که ثبت نام الکترونیک را انجام دادید، باید اقلام اطلاعاتی مورد درخواست در سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی نظیر اطلاعات هویتی، حساب های بانکی، واحد کسبی، مجوزهای فعالیت و دیگر اطلاعات شخص حقیقی از سامانه ثبت نام را وارد کنید تا در اظهارنامه نمایش داده شود.

کلیه اشخاص حقیقی برای ارسال اظهارنامه و سایر مستندات موردنیاز به سازمان امور مالیاتی تا پایان خرداد ماه سال بعد مهلت دارند و اگر در موعد مقرر، آن را انجام ندهند باید جرائم مالیاتی بپردازند. کارشناسان امور مالیاتی موظفند که تمامی مدارکی که صاحبان مشاغل ارسال می کنند را مورد بررسی قرار دهند تا اطمینان کافی از صحت مدارک و اسناد ارائه شده پیدا کنند. میزان مالیاتی که صاحبان مشاغل، اعلام میکنند؛ در صورت تایید عدم تخلف از قوانین مالیاتی توسط کارشناسان مربوطه، پذیرفته میشود و برای آن ها مبنای مالیات تعيين میشود.

معافیت های مالیاتی صاحبان مشاغل,مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده مشاغل,مالیات مشاغلاظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل، در حقیقت نوعی کارنامه مالی به شمار می‌رود

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش