شغل تولید محتوا
امروزه شغل تولید محتوا در کسب و کار های نوین، جایگاه ویژه ای دارد. این کار در اموزش سئو سایت و بازاریابی اینترنتی از پولسازی ترین شغل های جهان محسوب میشود که وابسته به مکان و زمان خاصی نیست. به شغل تولید محتوا، کارشناس تولید محتوا نیز می گویند.
شغل تولید محتوا از مشاغل مهم دنیای امروز به شمار میرود که تمام شرکتهای معتبر به آن اهمیت می دهند. درواقع به تبدیل اطلاعات به هر شکلی از رسانه به خصوص رسانه های دیجیتال، تولید محتوا می گویند. در تولید محتوا باید موضوعی را در نظر بگیرید و یک متن یا محتوای بصری مانند یک ویدیو اموزشی را برایش تولید کنید.
تحصیلات مورد نیاز برای شغل تولید محتوا
یکی از حوزه های کاری که به تحصیلات و مدرک خاصی، نیازی ندارد و تمرکز آن بر مهارت و توانایی نویسندگی است؛ شغل تولید محتوا نام دارد. با این حال، کارجویان محصل در رشته های ادبیات، مترجمی زبان های خارجی، روزنامه نگاری و تبلیغات و رشته های مرتبط، با این حوزه کاری آشنایی بهتری دارند و اگر از مهارتهای لازم برخوردار باشند؛ مجوز فعالیت بعنوان نویسنده محتوا را دارند.
با این حال، فارغ التحصیلان رشته های دیگر و یا دانشجویان در حال تحصیل، با برخورداری از توانایی ها و مهارت های لازم میتوانند بعنوان کارشناس تولید محتوا فعالیت خود را شروع کنند؛ به این دلیل که این شغل، از مزایایی نظیر امکان کار پاره وقت، دورکاری و فریلنسینگ برخوردار است و نیازی نیست که به صورت تمام وقت و فول تایم در محل کارشان خضور داشته باشند.
مهارت های لازم برای شغل نویسنده و تولید محتوا
> یکی از مهارت های لازم برای شغل نویسنده و تولید محتوا، مهارت های نوشتاری عالی می باشد.
> دانشجویان برای فعالیت در شغل تولید محتوا، بر قواعد و دستور زبان فارسی( یا انگلیسی در مورد تولید محتوای انگلیسی) مسلط باشند.
> دانشجویان باید برای سرچ اینترنتی از مهارت بالایی برخوردار باشند و مطالب را در فضای وب، جست و جو کنند.
> از دیگر مهارت های لازم برای شغل نویسنده و تولید محتوا می توان به توانایی مقاله نویسی و گردآوری مطالب از منابع مختلف و تبدیل آن به یک مقاله منسجم و جذاب و خواندنی اشاره کرد.
> افراد علاقه مند به شغل تولید محتوا باید با مفاهیمی ازجمله اصول سئوی محتوا، مفهوم کلمه کلیدی، چگالی کلمات و شیوه های بهینه سازی موتور جست و جو آشنایی داشته باشند.
> آشنایی با سیستم های مدریت محتوا( CMS) مثل وردپرس و جوملا، از دیگر مهات های لازم برای شغل تولید محتوا به شمار می رود.
> لازمه ی استخدام در شغل تولید محتوا، داشتن تسلط بر نرم افزارهای مایکروسافت به خصوص ورد است.
> بهتر است که دانشجویان برای استخدام در شغل تولید محتوا با نرم افزارهای ادیت تصویر و ویدیو آشنایی داشته باشند.
> علاقمندان به شغل تولید محتوا باید بتوانند کار انفرادی و گروهی انجام دهند.
> از مهارت های لازم برای شغل تولید محتوا می توان به نظم و مدیریت زمان عالی اشاره کرد.
> ذوق و خلاقیت نویسندگی از دیگر مهارتهای شغل تولید محتوا به شمار می رود.
> افرادی که به شغل تولید محتوا علاقه دارند باید به زبان انگلیسی مسلط باشند و منابع انگلیسی را به صورت روان ترجمه کنند.
دورکاری در شغل تولید محتوا
اگر علاقه ای به سر کار رفتن در هر صبح ندارید، شغل تولید محتوا بهترین کار برای شما محسوب میشود؛ به این دلیل که هیچگونه محدودیتی در این کار وجود ندارد و شما مجوز کار کردن در هر زمان و مکانی را دارید. مثلا میتوانید بدون خارج شدن از منزل در زمان آلودگی هوا و یا برف و یخبندان های شدید، به فکر درآمد بالاتر باشید. خوشبختانه هیچ یک از عوامل محیطی تاثیری در کاهش کسب درآمدتان در این حوزه ندارد. برای داشتن فعالیت بی وقفه در این حوزه، صرفا نیازمند یک سیستم کامپیوتری و اینترنت هستید. حتی میتوانید در سفر به انجام این کار مشغول شوید.
اگر قصد فعالیت در شغل تولید محتوا بعنوان یک فریلنسر را دارید، باید به ۳ نکته زیر توجه کنید:
- نمونه کار داشته باشید:
وقتی درخواست شغلی را دارید، حتماً نمونه کارهای قبلی تان را ارائه دهید؛ پس سعی کنید که در وبلاگتان مقالات باکیفیتی داشته باشید.
- خیلی سریع به اعلان شغلی پاسخ دهید و اطلاعات دقیقی را ارائه کنید:
یک شخص، پس از انتشار اگهی شغلی مربوط به بازاریابی محتوا، طی چندین ساعت ، صدها پاسخ دریافت می کند. اگر تمایل به افزایش احتمال بررسی شدن درخواستتان را دارید، به آگهی و سؤالاتش در سریع ترین زمان ممکن و با دقت بالا پاسخ دهید.
- آماده باشید که در پروژه ی آزمایشی شرکت کنید:
درخواست کارفرمایان از یک بازاریاب محتوا اینست که قبل از استخدامش تعدادی موضوع نمونه محتوا بنویسد؛ بنابراین، برای پذیرفتن چنین درخواستی آمادگی داشته باشید و به سرعت ، کارتان را آماده کنید.
ویژگی های یک تولید کننده محتوای حرفه ای
* شناخت درست مخاطب:
درک شناخت مخاطبتان و نیازهایش از اهمیت به سزایی برخوردار است و یک تولید کننده محتوای خوب باید مهارت بسیاری در این موضوع داشته باشد. جالب است بدانید که زن یا مرد بودن مخاطب از دید یک تولید کننده محتوا حرفه ای، ارزش بسیاری دارد؛ به این دلیل که معمولاً احساسات خانمها بیشتر است و آن ها در متن های تبلیغاتی به عنوان مخاطب هدف محتوا محسوب می شوند، به همین خاطر از فعل های احساسی تر و حتی رنگ های خاص برای آن ها استفاده می شود.
* قدرت نویسندگی بالا:
برای شناخت یک تولید کننده محتوا، باید از روی نوشته هایش قضاوت کنید؛ یک تولید کننده محتوا حرفه ای باید از توانایی نوشتن بالایی برخوردار باشد، یعنی با مطالعه ی آن، یک تصویر و الگوی درست در ذهن مخاطب شکل گیرد. شما باید توجه بسیاری نسبت به شعارهای تبلیغاتی برندهای مختلف نشان دهید؛ شعارهایی که در ذهنتان پس از چندین سال مانده اند؛ شعارهایی هستند که یک تولید کننده محتوای حرفه ای نوشته است. البته در برخی موارد این شعارها از ترکیب تصویر و متن و صوت بدست می آیند.
* کسب اطلاعات لازم برای تولید محتوای باکیفیت:
زمانی که دیوید اگیلوی برای شرکت خودورسازی رولز رویس، یک شعار تبلیغاتی را جست و جو میکرد در حدود چندین هفته در شرکت رولز رویس رفت و آمد داشت. او ویژگی های خودروی جدید این شرکت را در این مدت از مهندسان کارخانه پرسید و به یادداشت همه ی آن ها پرداخت.
تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی
نگارش متن برای شبکه های اجتماعی به عنوان نخستین زیرشاخه از زیر شاخه های تولید محتوا به شمار می رود. گاهی اوقات بسیاری از شما آگهی های استخدام تولید محتوا دورکاری اینستاگرام را دیده اید. در نظر داشته باشید که تولید محتوا برای اینستاگرام و تلگرام، فیسبوک و ... در دسته محتوا های مربوط به شبکه های اجتماعی است.
* شبکه های اجتماعی:
امروزه به دلیل محبوبیت شبکه های اجتماعی، افراد با فعالیت در این فضا میتوانند تأثير به سزایی برای کسب و کار ها داشته باشد. باتوجه به رایگان بودن فعالیت در فضای شبکه های اجتماعی، شما می توانید یک بستر مناسب را با کمترین هزینه ها برای تبلیغاتتان ایجاد کرد تا به پیشرفت های زیادی رسید. در حال حاضر کسب و کار های نوپای زیادی به دلیل وجود همین بستر ها در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند.
* تولید محتوای خبری:
از زیر شاخه های دیگر تولید محتوا می توان به تولید محتوای خبری اشاره کرد. شاید شما کم تر شنیده باشید که در دسته زیرشاخه های شغل تولید محتوا، مشاغلی ازجمله روزنامه نگاری و نگارش خبر قرار دارد.
بنابراین اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر درباره شغل تولید محتوا را دارید، باید بدانید که نگارش خبر ها در دسته زیرشاخه های تولید محتوای متنی قرار دارد. در واقع همین خبر ها از قدیمی ترین انواع تولید محتوای متنی به شمار می روند.
* تولید محتوا برای وب سایت ها:
درواقع در زمان تولید محتوا برای وب سایت ها، نوعی خبر را می نویسید. اگر در رابطه با موضوعی در محتوای تولید شده خودتان صحبت کنید و به کاربرانتان اطلاعات اضافه و هیجان انگیزی را بدهید؛ یک محتوای خبری را تولید کرده اید.
مسیر شغلی کارشناس تولید محتوا
وقتی که« مشاغل بازاریابی محتوا» را در سایت های کاریابی جستجو می کنید، با چندین شغل با عناوین مختلف رو به رو می شوید. بنابراین در ادامه با محبوب ترین مشاغل بازاریابی محتوا آشنا شوید:
>> متخصص محتوای وب/ نویسنده ی محتوا/متخصص بازاریابی محتوا:
نیازمند افرادی هستند که قادر به نوشتن، ویرایش کردن و تولید محتوایی برای وب سایت در شغل تولید محتوا باشند.
>> استراتژیست محتوا:
به کسانی که توانایی ایجاد برنامه های بازاریابی محتوا و نظارت بر تیمی از نویسندگان محتوا را دارند؛ استراتژیست های محتوا می گویند.
>> مدیران بازاریابی محتوا/ سرپرست بازاریابی محتوا:
مدیران بازاریابی محتوا باید بتوانند استراتژی بازاریابی محتوا را طراحی کنند و با سایر تیم ها ( تیم سئو، تیم مدیریت شبکه های اجتماعی) هماهنگ شوند.
مزایای کار کردن به عنوان فریلنسر بازاریابی محتوا
- یکی از مزایای کار کردن بعنوان فریلنسر بازاریابی محتوا اینست که می توانید بسته به سرعت کارتان، درآمد خوبی از این شغل به دست آورید.
- شما می توانید برای شغل تولید محتوا، فعالیت خود را به صورت دورکاری شروع کنید.
- درصورت فعالیت در شغل تولید محتوا برای آژانس تبلیغاتی یا شرکتی میتوانید آنها را در رزومه ی خود بعنوان معرف وارد کنید.
- یکی از دیگر مزایای شغل تولید محتوا، پرورش مهارت هایی در خود یا کسب تجربیاتی برای پروژه های بزرگتر است.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 13
- 5