یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۱۱۱

معرفی کامل شغل نویسنده بهمراه مزایا و معایب آن

شغل نویسندگی شغل نویسندگی، هنر و مهارت رساندن پیام به مخاطبان از طریق نوشتن است
امروزه نویسندگی به عنوان یک شغل پر درامد محسوب می شود و همچنین از محبوب ترین شغل های دهه ی اخیر به شمار می رود. در ادامه این مطلب سرپوش به معرفی رشته نویسندگی پرداخته ایم.

شغل نویسنده

به هنر و مهارت رساندن پیام به مخاطبان از طریق نوشتن، شغل نویسندگی میگویند. فردی که به ارائه ی حرفی با بیانی نو می پردازد و در تلاش است تا با ارائه روش ها و شگردهای گوناگون نویسندگی، بر مخاطب اثرگذار باشد؛ نویسنده نام دارد. منشأ نوشتن کتاب و مقاله از یک ایده می باشد.

مهارت های لازم برای نویسندگی

توانایی یک نویسنده در به کارگیری کلمات برای نوشتن، به عنوان نخستین و اصلی ترین مهارت او محسوب میشود. فردی که میخواهد نویسنده شود باید از دایره لغت بالایی برخوردار باشد تا بتواند از آن ها در مطالب گوناگون استفاده کند. همچنین یک نویسنده باید دارای مهارت تحقیق و جست و جو درخصوص موضوعات مختلف باشد تا بتواند به دانشش درباره موضوع مدنظرش بیافزاید. یکی از دیگر مهارت هایی که نویسنده باید در خود تقویت کند، داشتن اراده است.

هیچ نویسنده معروفی از ابتدا قدرت نوشتن در سطح بالا و قابل قبول را نداشت بلکه برای رسیدن به چنین شهرتی در ساعت های متمادی، تمرین نوشتن داشته است. یک نویسنده باید به تقویت مهارت ریز بینی در خود بپردازد تا بتواند با نهایت دقت، سوژه جدیدی را در کم اهمیت ترین مسایل برای نوشتن پیدا کند. گاهی اوقات برای جلب نظر افراد به برخی از مطالب و موضوعات، باید آن را با دید جدیدی بیان کرد. از طرفی یک نویسنده باید انتقاد پذیر باشد. نویسنده باید برای پیشرفت خود، انتقادهای مثبت و سازنده درباره مطالب خود را بپذیرد. از دیگر مهارت های مور نیاز یک نویسنده می توان به داشتن دید باز و انعطاف پذیر بودن اشاره کرد.

وظایف یک نویسندهابزار اصلی برای تبدیل شدن به یک نویسنده موفق، خواندن و مطالعه زیاد است

وظایف یک نویسنده

وظایف یک نویسنده باتوجه به رسانه یا سازمان کاری اش متفاوت است. به طورمثال ، اگر به عنوان یک نویسنده به فعالیت برای یک ماهنامه می پردازید باید مطالبی را مناسب با خط مشی ماهنامه به صورت منظم و ماهانه آماده کنید. یک نویسنده میتواند فعالیت خود را به صورت شخصی و آزاد شروع کند، یعنی کتاب و یا مقاله بنویسد. بنابراین باید با ارسال نسخه هایی از کتاب خود به ناشرین مختلف، کتاب و یا مقالاتش را به چاپ برساند و در صورت عدم دریافت بازخوردهای خوب از سوی ناشرین، نوشته هایش را بازنویسی کند. ممکن است که این کار برای چندین مرتبه تکرار شود.

یک نویسنده باید آگاهی کاملی نسبت به موضوعات روز جامعه داشته باشد تا قادر به نوشتن درباره ی آن موضوع در صورت لزوم و یا بر حسب سفارش مشتری باشد. در اکثر موارد، جلسات نقد و بررسی، بعد از چاپ یک کتاب با حضور نویسنده برگزار می شود و نویسنده باید حضور فعالی در این جلسات داشته باشد تا با شنیدن نظرات مخالف و موافق، آن ها را در نوشته های بعدی اش بکار گیرد. آگاه بودن از تمام قوانین کپی رایت، از دیگر وظایف یک نویسنده به شمار می رود.

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل نویسندگی

متقاضیان شغل نویسندگی باید در ابتدا استعداد و علاقه وافری به این شغل داشته باشند. هر نویسنده موفقی باید از دانش و تخصص لازم برخوردار باشد. به این منظور، علاقه مندان میتوانند به تحصیل در رشته های دانشگاهی مرتبط نظیر ادبیات داستانی و زبان و ادبیات فارسی بپردازند و یا دوره های حرفه ای نویسندگی را در اموزشگاه های ازاد بگذرانند.

انواع نویسندگی

با این که تصور عموم از واژۀ نویسندگی، نوشتن داستان و رمان میباشد ولی این واژه امروزه حیطۀ بسیار گسترده تری را دربر گرفته است. بنابراین از انواع نویسندگی می توان به نوشتن نمایش نامه و فیلمنامه، نویسندگی خبری و نوشتن برای مجلات و روزنامه ها ، کپی رایتینگ، فریلنسینگ و تولید محتوا اشاره کرد .

> روزنامه نگاری:

شغل روزنامه نگاری از دیگر مشاغل نویسندگی محسوب میشود؛ به این صورت که شما موظفید مقاله یا گزارشی را با مراجعات حضوری و غیرحضوری از اتفاقات خوب یا بد رخ داده در ایران و یا خارج از کشور تهیه نمایید. پس از مصاحبه با افراد مختلفف، سرنخ های کوچک را برای کشف داستان بزرگ دنبال کنید.

> تبلیغ نویسی:

در زمان گذشته ، از تبلیغ نویسی برای مجلات، روزنامه ها و یا پوسترهای سطح شهر استفاده میشد درحالیکه امروزه شکل جدیدی در فضای مجازی پیدا کرده و شاخه های مختلفی از آن به وجود آمده است که« ریپورتاژ» از پرکاربردترین آن ها در فضای مجازی محسوب میشود. درواقع به نوعی از تبلیغ ارائه شده در قالب یک مقاله، ریپورتاژ می گویند که از طریق محتوایش کاربران را جذب می کند و خوانندگان را به صورت مستقیم و غیر مستقیم، هدفِ تبلیغات قرار می دهند.

> ویراستاری:

به نویسنده ای که تمامیِ قوانینِ نگارشی و قواعد و دستور زبان را به صورت حرفه ای یاد گیرد و به تجزیه و تحلیل متونی از نویسنده های دیگر بپردازد و آنها را بر اساس دانش خود، ویرایش یا ویراستاری کند تا متنی که در اختیار خوانندگان قرار میدهد روان و بدون غلط املایی یا نگارشی باشد؛ ویراستار میگویند.

تحصیلات لازم برای نویسندگیساعت کاری شغل نویسنده متغیر و منعطف است

> مترجمی:

در رشته مترجمی، صرفاً کلمات یک زبان خارجی به زبان مقصد ترجمه نمیشود؛ بلکه باید مطابق با زبان خوانندگان، آرایه های ادبی و قواعد نگارشی هم ترجمه و نوشته شود؛ از این رو بهتر است که برای ترجمه ی متون مختلف( مخصوصاً متون ادبی) از مترجمان ماهر در زمینه نویسندگی کمک گرفته شود تا بتوانند متنی سلیس و روان را علاوه بر ترجمه ی دقیق، برای خوانندگان فراهم آورند.

> نویسنده فنی:

حتماً هر وسیله ای که خریداری میکنید، یک دفترچه ی راهنما دارد که در آن به شرح توضیحات مربوط به نحوه ی کار و مشخصات ساخت وسیله ی موردنظر پرداخته است؛ در حقیقت نویسندگان فنی، این دفترچه ها و کتابچه های راهنما را می نویسند که اطلاعاتی دقیق از نحوه ی عملکردِ وسیله ی خریداری شده و اموزش طرز کار با آن وسیله دارند.

> محتوا نویسی:

شما بعنوان یک نویسنده در شغل محتوا نویسی موظفید که به دنبال منابع اطلاعاتی موثق براساس کلمات کلیدی و عناوینی که به شما داده شده بگردید و دانش خود را درباره ی آن حوزه افزایش دهید و سپس محتوای متنی( مقالات برای وب سایت، توضیحات زیر یک پست در شبکه های اجتماعی، توضیحات معرفی محصولات در فروشگا ه های آنلاین و…) را بر اساس دانشی که کسب کرده اید؛ تولید کنید.

> مدیر شبکه های اجتماعی:

مدیر شبکه های اجتماعی، وظایفی ازجمله تولید محتوای مناسب، پاسخ به پیام ها و نظرات کاربران را بر عهده دارد؛ اینک درصورت داشتن مهارت نویسندگی میتوانید آن را با دیگر وظایف یک ادمین شبکه های اجتماعی ادغام کنید و محتوای متنی بسیار مناسبی را تولید کنید تا کاربران بیشتری به شما جذب شوند.

بازارکار و آینده شغلی نویسنده

نویسنده می تواند فعالیت خود را به صورت ازاد یا مستقل شروع کند. درواقع، گرفتن سفارش از مشتری در ابتدای کار به دلیل نداشتن سابقه، کار سختی است ولی به مرور زمان میتوانید با انجام چند نمونه کار، راحت تر سفارش بگیرید. البته برخی از نویسندگان برای روزنامه یا مجله ای به صورت اختصاصی کار می کنند و از این طریق، درامد کسب می کنند. در ادامه با مشکلات شغل نویسندگی در کشور اشنا شوید:

>> اکثر نویسندگان با مشکلات اقتصادی مواجه هستند.

>> نویسندگان از سوی مسئولان به خصوص در شهرستان ها از حمایت های مالی و معنوی کافی برخوردار نیستند.

>> ناشران و نویسندگان با یکدیگر، رابطه مناسبی ندارند.

>> در بین مشاغل مشخص و تعریف شده در کشور، شغلی به نام نویسندگی وجود ندارد.

>> به دلیل این که فرهنگ کتابخوانی در بین مردم کشور، ضعیف است؛ تیراژ کتاب ها کم است.

>> صنف نویسندگان به دلیل رسمی نبودن این شغل، تشکیل نشده است.

شغل نویسنده چگونه استنویسندگان در شاخه‌‌‌‌های مختلف کلاسیک و تولید محتوا وظایف مختلفی برعهده دارند

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش