شغل طلا فروشی
از مشاغل خوب و پردرآمد می توان به شغل طلافروشی اشاره کرد؛ بدین دلیل که ارزش و بهای طلا بسیار زیاد است و همیشه در بین تمامی اقشار جامعه کشور ما، محبوبیت خاصی دارد. بطور کلی، طلافروشی به هر نوع فروشگاهی می گویند که در آن مصنوعات زینتی، انواع اقسام طلا و جواهرات، انواع سکه بهار آزادی و سنگ های قیمتی خریدوفروش شود.
شرط موفقیت طلافروش در شغل خود اینست که مدتی را در یک مغازه طلافروشی بعنوان شاگرد کار کند تا اشنا به اصول اولیه ی این کار شود. به اینصورت که طلافروش با دیدن فراز و فرودهای این شغل می تواند با ذهنی باز و کاملا آگاهانه تصمیم بگیرد که قصد ورود به بازار فروش طلا را دارد. تحصیلات خاصی برای شغل طلافروشی نیاز نیست. ولی اگر میزان تحصیلات آکادمیک فرد، بالا باشد؛ تاثیرات بسیاری در تجزیه و تحلیل بازار، ترسیم نقشه ی راه و تعریف چشم اندازهای کوتاه مدت و بلند مدت دارد.
مهارتهای مورد نیاز صنعت طلا و شعل طلا فروشی
یک طلافروش موفق باید از مهارتهای زیر برخوردار باشد:
- طلافروش باید اشنا به اوزان طلا داخلی و جهانی باشد.
- روش تشخیص و عیار سنجی طلا، پلاتین و نقره از مهارتهای یک طلافروش به شمار می رود.
- یک طلافروش باید به فلزات گران بها و آلیاژهای آن( طلا، پلاتین، نقره) شناخت داشته باشد.
- شناسایی ویژگی فیزیکی فلزات گران بها( طلا، پلاتین، نقره) از خصوصیات یک طلافروش موفق به شمار می رود.
- از مهارتهای موردنیاز در صنعت طلا می توان به حساب داری و محاسبات طلا به زبان ساده اشاره کرد.
- طلافروش باید اطلاعاتی راجع به سکه های طلا و گوهرشناسی داشته باشد.
- مبانی بازاریابی و فروش و مشتری مداری از خصلت های یک طلافروش موفق محسوب میشود.
- طلافروش باید نکات ایمنی مغازه طلا و جواهر فروشی را بداند.
- از مهارتهای لازم که یک طلافروش باید آن ها را داشته باشد؛ شناسایی کارکرد تجهیزات و ابزارکار طلافروشی می باشد.
- طلافروش موفق باید با مسائلی همچون عیارهای طلا و تبدیل عیار ایرانی به عیارجهانی و بالعکس آشنایی داشته باشد.
وسایل مورد نیاز شغل طلا فروشی
هنرجویان در شغل طلافروشی، بعد از آشنایی با ابزار و ملزومات مورد نیاز این شغل، به روش صحیحی استفاده از این ابزارها را یاد می گیرند تا بتوانند برای حرفه ی خود، در هنگام معاملات طلا و جواهر از آن ها استفاده کنند.
همچنین درصورتی که هنرجویان با وسایل موردنیاز شغل طلا فروشی اشنا باشند، می توانند در کوتاهترین زمان ممکن با یک برنامه ریزی درست، گالری طلا و جواهر بسازند و با اعتماد به نفس بیشتری به این بازار کار وارد شوند.
اخذ جواز کسب طلافروشی
دریافت پروانه کسب هر حرفه ای از ملزومات تأسیس هر نوع کسب و کار و ایجاد اشتغال در هر کار فنی به شمار میرود ، بدین دلیل که طبق مقررات قانون نظام صنفی هر شغلی اجازه شروع فعالیت در آن حوزه صادر می شود. در واقع مراجع ذی صلاح وظیفه دارند که پروانه اشتغال یا گواهی نامه مهارت انجام کار فنی فرد را برای کسب مجوز، صادر کنند و شخص تحت نظارت واحد صنفی، کسب و کار خود را شروع کند.
انواع طلافروشی
شخص برای تأسیس طلافروشی، ملزم به انجام یکسری مراحل رسمی و قانونی نظیر تهیه جواز کسب، تعيين سرمایه، پرداخت حق عضویت در اتحادیه ی طلافروشان و خرید طلا است. باتوجه به انواع مختلف طلا فروشی، راه اندازی مد ل های مختلف آن با هم تفاوت هایی دارند. مثلاً کسی که قصد فروش محصولات خود به صورت آنلاین را دارد؛ نیاز به بعضی از امکانات نظیر مغازه، دیوارهای بتنی و شیشه های ضدگلوله ندارد. ولی فردی که میخواهد طلافروشی سنتی راه اندازی کند باید حتماً بعضی از موارد را در نظر بگیرد که از آن ها می توان به مغازه ی مرتب، شیک و امن اشاره کرد.
>> مغازه طلافروشی:
برای راه اندازی طلافروشی سنتی، باید علاوه بر تهیه ی یک مغازه شیک و امن، بتن ریزی دیوارهای مغازه و ضد گلوله کردن شیشه ها را در نظر گرفت. مغازه باید مجهز به امکاناتی همچون دزدگیر و دوربینهای مداربسته باشد. درب ورودی طلافروشی باید با استفاده از یک سیستم خاص، باز و بسته شود. برای جلب مشتری بیشتر باید دکوراسیون مغازه ی خود را شیک کنید. همچنین، یکی از وظایف طلافروشی ها اینست که متصل به سیستم هوشمند مرکزی ۱۱۰ باشند تا پلیس در صورت بروز مشکلی، خود را به محل موردنظر در سریع ترین زمان ممکن برساند.
>> بنکداری طلا:
عمده فروشی یکی از دیگر مدل های طلافروشی، به شمار میرود که چنین کاری در بازار طلا و جواهر تحت عنوان بنکداری طلا شناخته میشود. بنکدارها عموماً به عنوان طلافروشی های کوچک تر محسوب می شوند که طلاها را تأمین می کنند. تمام طلافروشی فیزیکی و آنلاین برای خرید اجناسشان به سراغ بنکدار طلا میروند ، سپس با کشیدن سود خود بر روی قیمت طلا، انها را می فروشند.
>> فروشگاه اینترنتی طلا و زیورآلات:
یکی از نسل های جدید مراکز فروش طلا در کشور، طلافروشی اینترنتی میباشد که به آن فروشگاه اینترنتی طلا و جواهر می گویند که با مغازه طلافروشی به دو صورت مستقل و یا وابسته کار می کنند و هر کدام دارای معایب و مزایایی می باشد. به عنوان نمونه هزینه اولیه فروشگاه اینترنتی طلا و جواهر برای شما کم تر است بدین دلیل که کم تر برای مکان و راه اندازی و امنیت، هزینه کرده است و طلافروشی آنلاین که به طلافروشی فیزیکی وابسته است؛ به دلیل این که برای یک مغازه طلافروشی معروف به عنوان یک درگاه فروش مکمل محسوب میشود و اعتماد مشتری را بهتر به خود جلب می کند درحالیکه یک فروشگاه اینترنتی طلا برای جلب اعتماد مشتری به تولید محتوای اعتماد ساز و ایجاد بستری مناسب، نیاز دارد که چنین مشکلی کار شما را سختتر میکند.
>> فروشگاه اینستاگرامی طلا:
هنوز هم افراد بسیاری، مخالف راه اندازی یک کسب و کار جدید، نظیر معرفی پیج اینستاگرامی طلا و زیورالات هستند ولی یکی از نکات قابل توجه اینست که مشتریان به این نوع از فروشگاه ها چه بعنوان یک کسب و کار آنلاین و چه بعنوان یک درگاه فروش برای یک طلافروشی فیزیکی یا آنلاین، تمایل بسیاری نشان می دهند.
از مزایای راه اندازی یک پیج اینستاگرامی طلا و جواهر می توان به ارتباط گیری راحتتر، تعامل بیشتر، سهولت در دسترسی و خرید اشاره کرد و بزرگ ترين عیب راه اندازی یک پیج اینستاگرامی طلا و جواهر، عدم اطمینان از آينده شغلی( به دلیل امکان فیلتر شدن اینستاگرام به هر علتی) می باشد.
>> طلافروش کیفی:
طلافروش کیفی به عمده فروشان کوچکی گفته میشود که در بازار طلا به میزان کمتری سرمایه دارند و درواقع مصنوعات طلا را در بازار، پخش می کنند. این طلافروش ها وظیفه دارند در بین طلافروشان فیزیکی و آنلاین برای سفارش گیری و فروش طلا به صورت حضوری و شخصی، اقدامات لازم را انجام می دهند.
امنیت طلا شغل فروشی
نکات ایمنی طلافروشی و کالاهای موجود در آن از مهمترین مسائلی به شمار میرود که هر طلافروشی باید به آن ها واقف باشد. به عنوان مثال ابتدایی ترین مواردی که هر طلافروشی به ان فکر میکند؛ شیشه ضد گلوله و ضد سرقت است. طلافروش در ابتدا باید دکور مغازه را برای نصب شیشه های ضد سرقت، مشخص و نصب کند و سپس برای ایمنی بیشتر، این نوع شیشه را سفارش دهد و علوه بر آن از یک دستگاه های امنیتی هوشمند استفاده کند. این سیستم های امنیتی که به آن ها دزدگیر می گویند برای اماکنی مهم است که از آن ها می توان به صرافی ها و بانک ها اشاره کرد. انواع مختلفی از این دستگاه های امنیتی به بازار عرضه میشوند که قیمت های متنوعی دارند.
ویژگی های طلا فروش
- معتمد خریدار باشد:
طلا فروش برای این که در این شغل، اعتبار داشته باشد باید مورد اعتماد مردم باشد. از اسیب های شغل طلا فروشی می توان به کم فروشی و گران فروشی اشاره کرد.
- دقت در کار:
به خاطر این که قیمت طلا گران است؛ باید در محاسبه وزن و قیمت، درصد خطای طلا فروش، صفر باشد.
- دارای هوش بالا و قدرت تحلیل:
طلا فروش باید باتوجه به تغییرات لحظه ای قیمت طلا، توانایی پیش بینی شرایط بازار را داشته باشد.
- خوش برخورد بودن:
یکی از ویژگی های طلافروش اینست که باید خوش برخورد و خوش خلق باشد؛ بدین دلیل که این دو خصلت، راز موفقیت افرادیست که با مردم در ارتباط هستند.
- صبور بودن :
طلافروش باید گاهی وقت ها بطور همزمان در ارتباط با چند مشتری باشد و درخواست هایشان را رسیدگی کند. فرد طلا فروش باید علاوه بر حفظ ارامش خود به مشتریان با صبر و تحمل بسیار، صحبت کند.
درآمد شغل طلا فروشی
یکی از مشاغلی که باتوجه به کم بودن سختی کارش، از درامد بالایی برخوردارست؛ طلافروشی نام دارد. برای محاسبه ی میزان درامد ماهانه طلافروشی باید به بررسی فاکتورهای متعددی پرداخت و علاوهبراین در نظر داشته باشید که هیچگاه نمی توان میزان دقیق این درآمد را محسابه کرده. امروزه مغازه های طلا فروشی بسیاری در بازار راه اندازی شده است. افراد معمولاً طلاهای ظریفی را دوست دارند که دارای نقش و نگارهای دلفریب می باشد. فراموش نکنید که اغلب افراد به سراغ مراکز خریدی میروند که جلوه ی آن مدرن باشد.
به همین خاطر میزان درآمد طلا فروشی هایی که چنین نکاتی را برای راه اندازی کارشان درنظر می گیرند؛ بیشتر از طلا فروشی هاییست که به صورت سنتی کار می کنند. به این ترتیب باید در یک محل خوب، طلافروشی خود را تأسیس کنید و سعی کنید طلاهای شما مطابق با درخواست مخاطبان باشد تا درامد بیشتری دریافت کنید.
مزایا و معایب شغل طلا فروشی
با توجه به جذاب و خاص بودن شغل طلا فروشی باید به نکات ظریف و حساس توجه کنید؛ چون بي اطلاعي از آن ها دردسرهایی بهمراه دارد و ضررهای گزافی را به شما وارد می کند که ممکن است تا چندین سال نتوانید چنین ضرری را جبران کنید. در ادامه، با مزایا و معایب این شغل اشنا شوید:
۱. مزایای شغل طلافروشی:
* طلا به عنوان یک کالای جهانی محسوب میشود.
* یکی از گزینه های سرمایه گذاری امن، طلا است.
* میزان نقد شوندگی طلا و جواهر، بسیار بالاست و هر لحظه میتوان آن ها را تبدیل به پول کرد.
۲. معایب شغل طلا فروشی:
> میزان سرمایه ی راه اندازی طلافروشی، بسیار زیاد است.
> نوسانات جهانی بر روی طلا تأثیر به سزایی دارد.
تاریخچه شغل طلافروشی
در پایان بد نیست اشاره ای کوتاه به تاریخچه شغل طلا فروشی داشته باشیم. برطبق نوشته های کتب تاریخی، زرگری در آبیدوس( Abydos) و نگده( Nagada) در بین سال های ۲۶۵۴ تا ۲۶۸۵ قبل از میلاد مصر، رواج پیدا کرده است. در این زمان استفاده از طلا در جواهرسازی و تزئینات، به جز برای فرعونیان، خانواده آنها ، کاهنین و مقامات بلند پایه ممنوع بود. در مقبره فرعون توتانخامون، گنجینه هایی پیدا شده که آن ها را در سال ۱۳۵۰ قبل از میلاد مسیح دفن کرده اند. در کشور مصر، شواهدی بر استانداردهای بالای زرگری وجود دارد. به میزان ۱۱۰ کیلوگرم طلای ناب در تابوت او میباشد که با هنر دست، چهره اش را بر روی تابوت، کنده کاری و تزیین کرده اند. فروش سکه های طلا در یونان باستان به سده های هفتم و هشتم پیش از میلاد برمی گردد در حالی که فروش سکه های طلا در ارمنستان به سده اول قبل از میلاد برمیگردد.
گردآوری: بخش اشتغال سرپوش
- 12
- 6