شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۴۷

همه چیز درباره ی شغل پلیس نیروی انتظامی

شغل پلیس نیروی انتظامی,معرفی شغل پلیس نیروی انتظامییک پلیس موفق باید توانایی کافی برای کارهای تیمی داشته باشد
هر جامعه ای برای برقراری امنیت عمومی، نیازمند افرادیست. به خصوص در جوامع کنونی که روابط انسانی، پیچیده تر است و روزبه روز، جرائم و رفتارهای نابه هنجار اجتماعی گسترش می یابد. به افرادی که برای مقابله با مشکلات امنیتی جوامع در سراسر دنیا اموزش و تربیت داده می شوند؛ پلیس می گویند. 

شغل پلیس نیروی انتظامی

پلیس موظف است که قانون را اجرا کند. درواقع از یک صد سال پیش ، پلیس و سیستم نوین ایجاد نظم و امنیت داخلی در کشور ما وجود داشته است. افراد دارای آمادگی های روحی و جسمی بالا را از میان جوانان جسور و شجاع به عنوان پلیس انتخاب می کنند و چنین افرادی علاوه بر این که تمرینات فیزیکی و آمادگی جسمانی دشوار را اموزش می بینند، زمینه های دیگری نظیر رانندگی، علم کامپیوتر، مردم شناسی، حقوق مدنی، مهارت های تکنیکی و تاکتیکی، اسلحه شناسی، جرم شناسی و … را به آن ها اموزش میدهند تا بتوانند امادگی لازم را برای انجام فعالیت های این شغل پیدا کنند. 

تاریخچه شغل پلیس نیروی انتظامی

در دوران سلسله هخامنشیان و در بیش از دو هزار سال پیش ، ایران به عنوان نخستین بنیانگذار سیستم حکومتی گسترده امپراطوری محسوب میشد. از آنجا که نظم و امنیت، لازمه ی هر حکومتیست در نتیجه انواع سیستمهای ایجاد نظم و امنیت را در کشور ما مورد ازمایش قرار داده اند.

ناصرالدین شاه در حدود ۱۰۰ سال پیش در سفر خود به اروپا، دوره ی پلیس نوین را آموخت و یک مستشار بلژیکی را استخدام کرد و از این طریق، باعث ایجاد این سیستم نوین پاسبانی در ایران شد. در زمان شاه، پلیس ایران متشکل از دو قسمت ژاندارمری و پلیس شهری بود.

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل پلیس نیروی انتظامی

افرادی توسط پلیس نیروی انتظامی استخدام می شوند که مدرک دیپلم، مدرک تحصیلی علوم انتظامی و سایر مدارک تحصیلی غیر مرتبط داشته باشند.

>> از طریق کنکور سراسری:

علاقمندان به تحصیل در دانشگاه افسری نیروی انتظامی باید مدرک پیش دانشگاهی یکی از گرایش های نظری ریاضی، تجربی، انسانی و معارف را داشته باشند یا در دوره ی پیش دانشگاهی یکی این رشته ها در حال تحصیل باشند. سپس در آزمون کنکور سراسری شرکت کنند و رتبه ی مناسب( حداقل ۲۰۰۰) را بدست آوردند. دانش آموزان می توانند رشته ی کارشناسی علوم انتظامی را در هنگام انتخاب رشته انتخاب کنید. یعنی شما باید پس از قبولی اولیه، مراحل معاینه جسمی، روحی و مصاحبه و گفتگوی حضوری را طی کنید. مراحل معاینه و مصاحبه در این رشته، مهم تر از نمره ی علمی آزمون کنکور است.

شما با قبولی در این مراحل می توانید وارد دانشکده ی افسری شوید و بعد از این که اموزش های لازم را دیدید و مراحل تئوری و عملی را در این دانشکده گذراندید با درجه ی ستوان دومی فارغ التحصیل شوید. شما از بدو ورود در نیروی انتظامی، استخدام میشوید و میتوانید از تمام امکانات رفاهی و درمانی و خدماتی این سازمان بهره ببرید. همچنین به شما حقوق ماهیانه می دهند. بنابر نیاز این سازمان، وقتی که دروس دانشکده را تمام کردید؛ می توانید در یکی از شاخه های نیروی انتظامی کار کنید.

>> از طریق ثبت نام:

هرساله پلیس نیروی انتظامی براساس نیاز سازمان به استخدام افراد دارای دیپلم و یا سایر مدارک تحصیلی غیر مرتبط با این سازمان می پردازد. افراد علاقمند میتوانند برای ثبت نام، شرایط و موارد موجود در فرم های استخدامی را در نظر بگیرند و بعد از طی مراحل لازم در این سازمان، استخدام شوند.

شغل پلیس نیروی انتظامی,وظایف پلیس نیروی انتظامیپلیس مأمور اجرای قانون است

مهارت و دانش مورد نیاز برای ورود به شغل پلیس نیروی انتظامی

یک سری ویژگی های اخلاقی و رفتاری و مهارت های اکتسابیه برای هر حرفه ای لازم است. فرد با استفاده از این مهارت ها می تواند به راحتی در حرفه ی مورد نظرش فعالیت کند و موفق شود. باتوجه به استرس زا و خطرناک بودن شغل پلیسی، افرادی که وارد این حرفه می شوند باید خصوصیات زیر را داشته باشند:

- صداقت، قابل اعتماد بودن، مسئولیت پذیری و آگاهی اجتماعی

- رسیدن به موقع به موقعیت، عکس العمل سریع و انجام درست عملیات

- پشتکار و استمرار در وظایف سازمانی بعنوان یک پلیس و مأمور قانون

- توانایی حفظ ارامش در شرایط خطرناک

- توانایی کار فردی و تیمی

- مهارت های ارتباطی قوی

- شجاعت و ابتکار

- توان جسمانی خوب

- مهارت های کلامی خوب

- رویکرد مودبانه ولی قاطع

- رعایت بردباری و تواضع دربرابر مردم

- خود انضباطی

- توانایی دستور دادن و پذیرش دستور

- اطلاع از قوانین موجود و مربوطه

 زنان و شغل پلیسی

امروزه نیاز به نیروهای پلیس زن باتوجه به پیشرفت جامعه در کنار مردان احساس می شود. دختران برای ورود به دانشگاه پلیس می توانند از طریق کنکور سراسری در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام کنند. البته دختران دیپلم به صورت درجه داری برای اموزش های کوتاه مدت، جذب پلیس می شوند.

دختران برای انتخاب شغل پلیسی باید رتبه ی لازم علمی را به دست آورند و از لحاظ روحی جسمانی و مصاحبه بررسی شوند. افرادی که پذیرفته می شوند در یکی از دانشکده های دانشگاه انتظامی، اموزش های نظامی، شنا، دفاع شخصی، تیراندازی، آمادگی جسمانی و رانندگی را یاد می گیرند. این دانشجویان از همان زمانی که قبول می شوند در نیروی انتظامی استخدام می شوند و از تمام امکانات رفاهی و اموزشی و درمانی آن بهمراه حقوق و مزایای این سازمان برخوردار میشوند.

از گرایش های تحصیلی دانشجویان پلیس زن می توان به رشته های راهنمایی و رانندگی، کشف جرائم، اطلاعات، انتظامی و رایانه اشاره کرد. وقتی که زنان پلیس، فارغ التحصیل می شوند در مراکزی کار می کنند که متناسب با رشته ی آنان و در رابطه با امور زنان و کودکان است.

شغل پلیس نیروی انتظامی,تاریخچه شغل پلیس نیروی انتظامییک پلیس باید فردی جسور و شجاع باشد تا بتواند از خود و دیگران در مقابل خطرات محافظت کند

درجات نظامی برای فارغ التحصیلان دانشکده های علوم و فنون انتظامی

دانشجویان دوره کاردانی دانشکده افسری و دانشکده های علوم و فنون انتظامی، پس از فارغ التحصیلی به درجه ستوان سومی و درجه سرهنگی میرسند. دانش آموختگان دوره کارشناسی دانشکده های علوم و فنون انتظامی می توانند درجه ستوان دومی را بدست آورند. چنانچه دانشجویان این رشته، دوره فرماندهی و مدیریت عالی انتظامی را بگذرانند یا مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر را داشته باشند؛ به درجه ی سرتیپی و بالاتر می رسند.

وظایف پلیس نیروی انتظامی

نیروی انتظامی، وظایف مهمی بر عهده دارد. از این رو وظایف پلیس نیروی انتظامی بر اساس فعالیت در هر یک از بخش های این سازمان بزرگ حکومتی به شرح زیر میباشد :

> یکی از وظایف پلیس، استقرار نظم و امنیت و تامین آسایش عمومی و فردی می باشد.

> پلیس نیروی انتظامی باید با هر گونه خرابكاری، تروریسم و شورش به صورت مستمر، مبارزه کند.

> پلیس موظف است که برای برگزاری اجتماعات، تشكلها، راهپیماییها، مقابله با اغتشاش، بی‌نظمی و فعالیتهای غیر مجاز، فعالیتهای قانونی و مجاز و ممانعت و جلوگیری از هر گونه تشكل و راهپیمایی و اجتماع غیر مجاز، امنیت لازم را تامین کند.

> پلیس باید برای كسب اخبار و اطلاعات در محدوده وظایف محوله، اقدامات لازم را انجام دهد و با سایر سازمانها و یگانهای اطلاعاتی كشور در حدود وظایف آن ها همكاری کند.

> وظیفه ی پلیس اینست که در سراسر كشور از مسئولین و شخصیتهای داخلی و خارجی به استثنا داخل پادگانها و تأسیسات نظامی حفاظت کند، مگر در مواردی كه اصل انقلاب و یا دستاوردهای آن براساس تشخیص شورای عالی امنیت ملی در معرض خطر باشد كه بر عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامیست.

> از دیگر وظایف پلیس نیروی انتظامی می توان به جمع آوری سلاح و مهمات و تجهیزات غیر مجاز، صدور پروانه نگهداری و حمل سلاح شخصی و نظارت بر نگهداری و مصرف مجاز مواد ناریه با هماهنگی وزارت اطلاعات اشاره کرد.

> پلیس باید بتواند اموری که مربوط به تشخیص هویت و كشف علمی جرایم است را انجام دهد.

> پلیس نیروی انتظامی، مسئولیت هایی بر عهده دارد که این مسئولیت ها نظیر اجرای معاهدات و پروتكلهای مصوبه مرزی، مراقبت و كنترل از مرزهای جمهوری اسلامی ایران، استیفای حقوق دولت و اتباع مرزنشین جمهوری اسلامی ایران در مرزها و محدوده انحصاری اقتصادی دریاها می باشد.

شغل پلیس نیروی انتظامی,نحوه ورود به شغل پلیس نیروی انتظامیگرایش‌های تحصیلی دانشجویان پلیس زن بر اساس نیاز سازمان و ... است

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش