جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۲۰

معرفی شغل مکانیک و وظایف او

شغل مکانیک,شغل مکانیک خودرو,تعمیرکار مکانیکدوره های آزاد مکانیک در مراکز زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود
پرطرفدارترین مشاغل حوزه فنی خودرو، تعمیرکار مکانیک می باشد. در واقع مکانیک خودرو وظیفه دارد که موتور وسایل نقلیه را تشخیص دهد و آن را تعمیر و یا تنظیم کند. در شغل مکانیکی، به انجام کارهایی از جمله رفع عیب از سیستم سوخت رسانی، تعمیر سیستم فرمان، تعمیر موتور وسیله نقلیه و تعمیر چرخ ها می پردازند. در این مطلب از سرپوش با شغل مکانیکی بیشتر آشنا خواهید شد.

شغل مکانیک

مکانیک خودرو باید آشنا به انواع تعمیرات خودرو به صورت عملی یا علمی باشد و بتواند انواع خودروها را تعمیر و سرویس کند. او قادر به شناسایی تمام بخش های مکانیکی و الکتریکی خودرو میباشد که از آن ها می توان به موتور و سیستم اگزور، سیستم های تهویه و امنیتی خودرو اشاره کرد.

یکی از صنایع مهم در هر کشوری، خودرو و خودروسازی می باشد. خودرو متشکل از قطعات و سیستم های گوناگونی است. از مهم ترین سیستم های خودرو می توان سیستم تعلیق، سوخت رسانی، انتقال قدرت، چرخ و ترمز، هدایت و فرمان، برق را نام برد. یک مکانیک خودرو باید اشنا به انواع سیستم ها و قطعات خودرو و طرز کارشان باشد و توانایی رفع مشکلات ایجاد شده در آن ها را داشته باشد. دیگر وظایف مکانیک خودرو حرفه ای، شامل تعمیر موتور خودرو و رفع مشکلات ایجاد شده در آن می باشد.

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مکانیکی خودرو

شما میتوانید نزد یک استاد ماهر، کار مکانیکی را به صورت کاملاً تجربی اموزش ببینید. برای این که شغل مکانیکی را به صورت حرفه ای یاد بگیرید باید وقتی که سال اول دبیرستانتان را سپری کردید در شاخه کار و دانش یا فنی و حرفه ای تحصیل کنید. فارغ التحصیلان رشته مکانیک خودرو میتوانند پس از پایان دوره هنرستان، در ازمون کنکور ناپیوسته فنی و حرفه ای شرکت کنند و به ادامه تحصیل در همان رشته در آموزشکده های سراسری فنی و حرفه ای، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کاردانی و کارشناسی بپردازند.

دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک، مجوز تحصیل در گرایش خودرو مهندسی مکانیک و ادامه دادن تا مقاطع بالاتر را دارند. البته گاهی اوقات فارغ التحصیلان کمی به شغل مکانیکی و تعمیر خودرو مشغول میشوند و اکثرا در صنایع و کارخانجات خودروسازی بعنوان مهندس خودرو وارد می شوند.

سازمان فنی و حرفه ای، اقدام به برگزاری دوره های آزاد مکانیک در مراکز می کند و مدرک معتبری را پس از اتمام دوره می دهند. یادگیری مکانیکی خودرو به کمک محصولات آموزشی، از راههای زودبازده برای ورود به این شغل محسوب میشود که در وقت و هزینه شما صرفه جویی می شود.

وظایف مکانیک خودرو

>> مکانیک خودرو باید عیوب خودرو را پیدا کند.

دستمزد مکانیک خودرو,وضعیت استخدام مکانیک خودرو,شغل مکانیک خودرومکانیک خودرو باید مهارت های فنی خوب و توانایی مناسبی در عیب یابی داشته باشد

>> مکانیک خودرو موظف است که درباره نوع تعمیرات و یا قطعات موردنیاز به مشتریان توضیح دهد.

>> تخمین زمان و هزینه کار برای مشتریان، از دیگر وظایف مکانیک خودرو به شمار می رود.

>> وظیفه ی مکانیک خودرو اینست که وسیله نقلیه، از جمله روغن کاری و تغییرات مایعات را تعمیر و نگهداری کند.

>> مکانیک خودرو باید سیستم های گوناگون خودرو را تعمیر کند که از این سیستمها میتوان به سیستم تعلیق، سوخت رسانی و غیره اشاره کرد.

>> از وظایف مکانیک خودرو می توان به عیب یابی سیستم تهویه خودرو اشاره کرد.

>> مکانیک خودرو باید از این توانایی برخوردار باشد که موتور خودرو را تعمیر کند.

>> مکانیک خودرو وظایف دیگری ازجمله تعمیر و عیب یابی جعبه دنده و دیفرانسیل، خرابی سنسور دریچه گاز، سیستم برق خودرو، استارت، سیستم ترمز و غیره را دارد.

>> مکانیک خودرو باید بتواند ecu خودرو و سیستم الکترونیکی هر وسیله نقلیه را بررسی کند و آن ها را در صورت لزوم، تعمیر یا به روزرسانی کند.

>> او باید برای هر مشتری، سوابق جامع در مورد کار انجام شده را نگه دارد.

>> مسئولیت مکانیک خودرو، تعمیر و عیب یابی بالابر شیشه ها، قفل در و غیره است.

>> عیب یابی فرمان خودرو و نحوه تعمیر آن از توانایی های یک مکانیک خودرو به شمار می رود.

>> یک مکانیک خودرو باید اقدام به ازمایش خودرو پس از تعمیرات بنماید.

مهارت و دانش مورد نیاز مکانیک

مکانیک خودرو باید در عیب یابی و حل مسایل از مهارت های فنی خوب و توانایی مناسب و تجربه برخوردار باشد. خصلت هایی همچون دقیق، باحوصله و متعهد بودن، از دیگر مهارت های مکانیک خودرو به شمار می رود. مکانیک خودرو باید به خوبی با مردم در ارتباط باشد و به مشتریان، خدمات خوبی را ارائه دهد. او باید با جلب اطمینان مشتریانش، ثابت کند که این کار در گرو ارائه کار باکیفیت، تحویل به موقع خودرو به مشتری، استفاده از قطعات مناسب و مرغوب در کار و داشتن انصاف در محاسبه دستمزد می باشد.

درصورت استخدام شدن بعنوان یک مکانیکی، باید به صورت تمام وقت، کار کنید ولی در صورت داشتن تعمیرگاه خودرو، ساعات کاری آن بر عهده خودتان است. باتوجه به زیاد شدن مسافرت در برخی از زمان های سال، حجم کاری شما نیز افزایش می یابد و باید مشغول به کار تا آخر وقت، حتی در روزهای تعطیل شوید. شما می توانید در گاراژ ها و تعمیرگاه های خودرو کار کنید. همچنین میتوانید برای شرکتهای خودروساز به صورت تعمیرکار سیار در جاده ها کار کنید.

- شناخت خوب و کامل اجزای خودروها

- مهارت های فنی خوب

- توانایی یافتن سریع و درست عیوب خودرو

- سرعت عمل و دقت در کار و توجه به جزئیات

- مهارت ارتباطی خوب و ارائه خدمات مناسب به مشتریان

- توان جسمی مناسب

- به روز کردن اطلاعات و دانش خود در زمینه خودرو مانند آشنایی با انواع موتورها و سیستم های جدید خودرو

- رعایت مسایل ایمنی

دستمزد مکانیک خودرو

با توجه به مشکل خودرو و سختی و آسانی تعمیراتش، دستمزد مکانیک خودرو تعيين میشود. گاهی اوقات شما باید اقدام به باز و بسته کردن پیچ خودرو یا پیاده و سوار کردن کامل موتور بنمایید یا گیربکس را باز و بسته کنید یا لنت جلو و عقب، پمپ ترمز و هیدرولیک را تعویض کنید و به انجام فعالیت های دیگری بپردازید.

ابزارهایی مورد نیاز شغل مکانیک خودرو,وظایف مکانیک خودروتعمیرکاران و مکانیکهای خودرو اغلب از دقت بالایی برخوردارند

مکانیک خودرو باید به مشتریانش، کار با کیفیتی را ارائه دهد و بتواند با جلب اطمینان آن ها درامد خوب و بالایی را کسب کند.

آینده شغلی و وضعیت استخدام مکانیک خودرو

یک مکانیک خودرو می تواند فعالیتش را به اشکال مختلف در این زمینه آغاز نماید. انجام کار به صورت آزاد، یکی از این روش ها میباشد که در چنین شرایطی باید یک تعمیرگاه تخصصی خودرو راه اندازی کنید و تجهیزات و ابزارهای موردنیاز این حرفه بخرید. شما میتوانید با تأسیس تعمیرگاه خودرو، انواع خودروهای داخلی و خارجی را تعمیر کنید و درآمد بالایی بدست آورید. درصورتی مشتریان بیشتر به شما جذب می شوند و درآمد بیشتری کسب میکنید که میزان مهارتتان در انواع خودروها و امکانات جدید، بالاتر باشد.

مکانیک های خودرو میتوانند به تولید انواع قطعات خودرو در کارخانه ها و شرکتهای اتومبیل سازی بپردازند و مبلغ ماهیانه ای را دریافت کنند.

شرکت های تعمیراتی زیادی به نیروهای متخصص مکانیک خودرو در شهرهای مختلف نیاز دارند. معمولاً فرد باید در شغل مکانیک خودرو، مهارت فنی داشته باشد تا بتواند هر یک از این کارها را انجام دهد؛ به همین خاطر باید دارای مدرک مورد این شغل باشد.

آینده شغلی مکانیک خودرو

با توجه به افزایش روز افزون بازار خودرو در ایران و جهان، سالانه خودروهای گوناگونی وارد بازار می شوند. همچنین خودرو به دلیل تغییر در سبک زندگی افراد، تبدیل به ضروری ترین وسایل شده است تا جایی که هر خانواده ای دارای یک خودرو می باشد.

از نشانه های آینده شغلی عالی مکانیک خودرو میتوان به کیفیت پائین خودروهای تولید داخل ، افزایش تولید خودرو، تغییر در سبک زندگی و ضرورت خودرو در خانواده ها و افزایش قیمت خودرو اشاره کرد؛ چون چنین افرادی به مکانیک و تعمیرکار خودرو نیاز دارند تا مشکلات خودروی آن ها را رفع کند.

مدت زمان یادگیری مکانیک خودرو

مدت زمان یادگیری مکانیک خودرو براساس روش یادگیری تعیین میشود. شما به چهار سال زمان برای کسب مهارت های شغل مکانیک خودرو به روش استاد- شاگردی نیاز دارید. همچنین مدت زمان لازم برای کسب مهارت های این شغل به روش تحصیل در دانشگاه، حدود ۲ تا ۴ سال می باشد.

اگر بخواهید مکانیک خودرو را در دوره های آموزشی، یاد بگیرید به مدت زمان کمتری نسبت به سایر روشها نیاز دارید و کلیه مهارت های لازم این شغل را می توانید در مدت زمان یک یا دو ماه فرا بگیرید و وارد بازار کار مکانیک خودرو شوید.

دانش مورد نیاز مکانیک,درباره شغل مکانیکی خودرو,خطرات شغل مکانیکیمکانیک خودرو باید بتواند با مردم به خوبی ارتباط برقرار کند

ابزارهایی مورد نیاز شغل مکانیک خودرو

یک سری وسیله و لوازم برای شغل مکانیکی، نیاز است که نبودشان باعث ایجاد مشکلات جدی میشود. درادامه با مهم ترین ابزارآلات موردنیاز مکانیک ها اشنا شوید:

- جک بالابر خودرو:

جک بالابر خودرو از مهم ترین وسایل موردنیاز مکانیک ها محسوب میشود. کاربرد این وسیله برای مراکز تعمیر خودرو میباشد که خودرو را در ارتفاعی خاص، بالا میبرد. این بالابرها به فضایی نیاز دارند که اندازه ی ماشین باشد و معمولاً تعمیرکاران در یک قسمت تعمیرگاه خود، آنها را وصل می کنند.

- آچارها:

آچارهای یک مکانیک، از پرکاربردترین وسایل او می باشد. درواقع مکانیک برای باز کردن انواع پیچ و مهره ها با اندازه های مختلف، از آچار استفاده میکند.

- جعبه ابزار:

از مهم ترین دستیار یک مکانیک حرفه ای و دقیق می توان به جعبه ابزار اشاره کرد که شاید اولین وسیله ی موردنیاز یک فرد فنی است. مجموعه ای از وسایل و قطعات ریزودرشت در جعبه ابزار قرار دارد که یک مکانیک، کارش را با آن ها انجام می دهد. ابزارآلات جعبه ابزارهای مختلف، با یکدیگر فرق دارد. برای مثال جعبه ابزار شغل نجاری درمقایسه با جعبه ابزار یک مکانیک، متفاوت است. ابزار لازم و ضروری موجود در جعبه ابزار، نظیر آچار دستی، پیچ گوشتی، فازمتر، اهرم، سیم چین و … می باشد.

- دستگاه تعویض لاستیک:

دستگاه تعویض لاستیک در مراکز تعمیر خودرو از مهم ترین دستگاه ها به شمار می رود؛ چون ارائه دهنده ی خدمات تعویض و پنچری لاستیک است. مکانیک های فعال در بخش فنی و موتور ماشین به این دستگاه، نیاز ندارد درحالیکه فروشگاه های لاستیک و تعمیرگاه های جامع اتومبیل، نیازمند این دستگاه می باشند. لاستیک ماشین با استفاده از این دستگاه، در کم تر از چند دقیقه از رینگ چرخ جدا می شود. این دستگاه، جایگزین خارج کردن لاستیک از رینگ به صورت دستی شده است. یکی از قابلیت های این دستگاه اینست که مانع از پارگی و آسیب به لاستیک میشود.

- دستگاه های عیب یابی:

دستگاه عیب یابی یا دیاگ به دستگاهی الکترونیکی می گویند که می تواند با کامپیوتر خودرو ارتباط برقرار کند. این دستگاه می ‎تواند اطلاعات بسیار خوب و کارآمدی را با دریافت اطلاعات از کامپیوتر ماشین به تعمیرکار بدهد. اتصال این دستگاه به کانکتور مخصوص عیب یابی خودرو از طریق یک کابل میباشد که عیب های نهان خودرو را آشکار می کند.

خطرات شغل مکانیکی

حساسیت شغل تعمیر کاری بدین دلیل است که مسئول حفظ جان مردم است و درصورت انجام کوچکترین اشتباهی، مشتریانش تصادف می کنند و موجب مرگ و میرشان میشود.

مزایا و معایب شغل مکانیکی,تعمیرکار مکانیک,آینده شغلی مکانیک خودرویافتن عیوب خودرو از وظایف مکانیک خودرو میباشد

گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش