آشنایی با شغل نقاشی
هنر نقاشی در حقیقت ، دربرگیرنده ی بروز احساس و جوشش درون هنرمند و ابلاغ پیام تا بیان موضوعات تعيين شده میباشد و هنرمند نقاش با استفاده از ابزار و شیوه های گوناگون، خواسته هایش را از طریق اشکال و رنگها بر روی سطوح کوچک و بزرگ، نقاشی می کند و توسط آن با دیگران ارتباط برقرار می کند.
سبک های مختلفی در نقاشی وجود دارد که ویژگی های هر کدام، منحصر به فرد است. از معروف ترین سبک های نقاشی میتوان به رئالیسم) واقع گرایی (، امپرسیونیسم( برداشت گرایی)، کوبیسم) حجم گرایی)، مدرنیسم( نوگرایی)، آبستره( انتزاعی) و پست مدرنیسم( فرا نوین) اشاره کرد. نقاش، یک اثری هنری نظیر چهره افراد( چهره نگاری)، زندگی روزمره مردم( مردم نگاری)، مناظر تاریخی( تاریخ نگاری)، مناظر طبیعی( طبیعت نگاری)، چهره های مذهبی( شمایل نگاری)، ترکیبی از اشیای بیجان ( طبیعت بی جان ) و یا تصویری کاملاً ذهنی را با آگاهی از اصول هنر نقاشی و زیبایی شناسی می آفریند.
ابزارهای موردنیاز یک نقاش، شامل مداد، کاغذ، خط کش، پایه چوبی، بوم، مداد رنگی، آبرنگ، گواش، پاک کن ، قلم مو و پاستل هستند. درواقع یک نقاش، مجوز فعالیت در زمینه های مختلفی از جمله نقاشی، طراحی، نقاشی متحرک( انیمیشن یا پویانمایی)، پوسترسازی، نقاشی صحنه تئاتر و ... را دارد.
لازمه ی موفقیت یک نقاش در کارش، برخورداری از ویژگی های جسمی و روحی خاص می باشد. او باید ویژگی های دیگری همچون خلاق، مبدع و ذوق هنری زیاد را داشته باشد. یکی از خصوصیات نقاش ها، درون گرا بودنشان است که به تنهایی بمدت چندین ساعت طولانی کار می کنند و از کارشان لذت میبرند.
تاریخچه نقاشی
با این که از نخستین نقاشی، تاریخچه ی دقیقی در دسترس نیست ولی نخستین نقاشی های کشف شده در غار ها بیانگر سکونت انسان های اولیه در آن جا بوده است. در واقع نقاشی باعث میشود که افراد، احساسات خود را به نحوه غیر کلامی بیان کنند که همیشه طرفدارانی به دلیل زیبایی و جذابیت ذاتی اش دارد. رشته نقاشی از سال ۱۳۲۸ در کشور، بعنوان یکی از نخستین رشته های هنر به صورت دانشگاهی تدریس شد. اموزش شغل نقاشی تا پیش از این، در میان استاد و شاگردان به صورت تجربی ادامه داشت؛ بسیاری از مراکز اموزشی، پس از تدریس این رشته به صورت آکادمیک از سوی دانشگاه ها، هم چنان به اموزش نقاشی در قالب کلاس های جمعی یا به صورت دوره های خصوصی می پرداختند.
توانمندی و مهارت های مورد نیاز نقاش
* یک نقاش باید با جامعه و مخاطبش ارتباط نزدیکی داشته باشد.
* یکی از مهارت های نقاش در سرزمین های دیگر اینست که با هنر و هنرمندان ارتباط برقرار کند.
* ذوق و شم هنری فراوان از دیگر مهارت های موردنیاز نقاش به شمار می رود.
* یک نقاش خوب باید از خلاقیت بسیار زیادی برخوردار باشد.
* نقاش باید برای پاسخ درست به نیاز مخاطب، دارای دید دقیق و هنری و نگاه موشکافانه به اطرافش باشد.
* یکی از توانایی هایی نقاش اینست که از رنگها ( رنگ شناسی مناسب) شناخت خوبی داشته باشد و بتواند آن ها را از یکدیگر، تشخیص دهد.
* از مهارتهای یک نقاش می توان به آشنایی او با تمامی سبک ها و ابزارهای نقاشی اشاره کرد.
* یک نقاش خوب باید علاقه مندی و توانایی کار فردی( در هنگام کشیدن نقاشی ها) را داشته باشد.
* صبر و پشتکار زیاد از دیگر توانمندی های نقاش به شمار می رود.
* نقاش باید حتماً با سایر هنرهای تجسمی و تصویری، آشنایی نسبی داشته باشد.
* از دیگر مهارتهای نقاش می توان به علاقه به تدریس و اموزش( وقتی نقاش بکار تدریس نقاشی می پردازد) اشاره نمود.
کاربردهای نقاشی
نقاشی دارای کاربردهای گوناگونی میباشد که این کاربردها نظیر برقراری ارتباط بدون کلام با انوع مخاطبان، زیباسازی و طراحی محیط های شهری، آرایش دیوارهای خالی منازل مسکونی و محیط های بسته اداری و تجاری، تبلیغات شهری و آرایش بدنه پل ها و ساختمان ها و وسایط نقلیه عمومی، بعنوان مکمل متن های مکتوب، انتقال پیام های خاص فرهنگی و اجتماعی و سیاسی نقاشی دیواری، فضاسازی در محیط های مختلف مدارس و مهد کودک ها، اطلاع رسانی مذهبی شمایل نگاری و … است. از کاربردهای دیگر نقاشی می توان به ابزاری برای پرورش خیال، حفظ خاطرات و یادبودهای جمعی، یادآوری زیبایی های موجود در طبیعت و حضور رنگ در زندگی آدم ها اشاره کرد.
تحصیلات مورد نیاز نقاش
نقاش ها میتوانند نسبت به یادگیری این هنر در اموزشگاه و موسسات مختلف، اقدام کنند درحالیکه بعضی دیگر در رشته گرافیک و هنرهای دستی در دانشگاه، تحصیل می کنند و اموزش های لازم را می بینند، ولی داشتن مدرک، الزامی نیست؛ بدین دلیل که نقاشان بسیار زیادی با کسب تجربه و مهارت هایی بدون داشتن مدرک دانشگاهی، بهترین تصاویر را خلق می کنند.
همچنین داوطلبان برای یادگیری آموزش حرفه ای نقاشی باید در هنرستان، دانشگاه و یا آموزشگاه های آزاد، تحصیل کنند. دانش آموزان علاقمند به نقاشی باید برای تحصیل در رشته نقاشی، سال اول دبیرستان را بگذرانند و پس از آن به هنرستان بروند. دانشجویان می توانند در مقاطع فوق دیپلم، کارشناسی و کارشناسی ارشد برای تحصیل در رشته نقاشی در دانشگاه های کشور اقدام کنند.
ویژگیهای شخصیتی برای شغل نقاشی
یک نقاش، باید از تمام خصوصیات یک هنرمند، نظیر درون گرا، با حوصله و صبور، برخوردار باشد. از مهم ترین ویژگی های شخصیتی یک فرد علاقه مند به شغل نقاشی می توان به خلاقیت و قوه تخیل اشاره کرد تا از این طریق، قادر به خلق آثار هنری با هوش بالا و ایده پردازی بهتر باشد.
وضعیت استخدام و درآمد شغل نقاش
نقاشان مجوز کار به صورت آزاد و یا حتی پروژه ای را دارند. در شغل نقاشی می توان آثار هنری را از طریق گالری های هنری فروخت و یا نمایشگاه هایی برای بازدید عموم، برگزار کرد. یک نقاش برای تامین درامد اصلی خود باید تابلوهای نقاشی را به صورت دوره ای و یا موردی بفروشد. حقوق نقاش ها ثابت نیست و آن ها میتوانند آثار خود را به صورت شخصی بفروشند و از این راه، کسب درآمد کنند. با این حال بسیاری از مراکز هنری و فرهنگی برای نقاشی، رنگ آمیزی هنری، طراحی دیوارها و یا حتی بنرهای تبلیغاتی، پروژه هایی را تعریف می کنند که از این مراکز می توان به شهرداری ها و یا حتی برخی سازمان های دولتی و غیردولتی اشاره کرد.
از نقاش ها و طراحان متبحر نقاشی در این پروژه ها دعوت به همکاری می شود. قطعا نقاشانی موقعیت های شغلی بیشتری دارند که می توانند آثار هنری روان تری را خلق کنند. اموزش اصول نقاشی، در کنار فروش آثار یا انجام پروژه های نقاشی و طراحی، از راههای کسب درآمد در شغل نقاشی به شمار می رود. یک نقاش با تجربه میتواند برای کسب درآمد از هنر نقاشی، کلاس های خصوصی یا جمعی را برگزار کند که لازمه ی آن، داشتن توانایی انتقال مهارت به دیگران است.
درواقع نقاشانی که در هنر نقاشی از توانایی، مهارت و تجربه کافی برخوردار باشند و با سایر افراد یا مراکز مرتبط، ارتباطات خوبی را برقرار کنند؛ میتوانند درامد خوبی را کسب کنند.
آینده شغلی و بازارکار نقاش
یک نقاش میتواند اقدام به برگزاری نمایشگاه نقاشی از طریق تهیه ی نقاشی های خود بنماید و کارهایش را بفروشد. او همچنین میتواند برای برخی از مشتریان بطور سفارشی، نقاشی بکشد. عوامل مؤثر در پیشرفت کاری هر نقاش، نظیر برقراری ارتباط با افراد مختلف و شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف است.
تدریس و آموزش نقاشی، از اموری به شمار می رود که اکثر نقاشان به انجام آن می پردازند. آن ها میتوانند هنر خود را بطور خصوصی یا در هنرستان ها، آموزشگاه های آزاد و یا دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به علاقه مندان، اموزش دهند.
همچنین نقاشان، مجوز فعالیت در اماکنی از جمله مطبوعات و نشریات، صداوسیما، فرهنگسراها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری ها( بعنوان طراح و مجری نقاشی های دیواری) و موسسات تبلیغاتی را دارند.
محاسن شغل نقاش
نقاشی از محدودیت زمانی، مکانی و اداری، مثل اکثر مشاغل دیگر برخوردار نیست و به همین خاطر میتوان این هنر را در هر زمان و مکان و موقعیتی انجام داد.
>> از مزایای شغل نقاشی می توان به ارضای احساسات شخصی، ایجاد ارامش و تخلیه روانی اشاره کرد.
>> ارتباط نزدیک با دیگران، کسب شهرت و اعتبار اجتماعی از دیگر فواید شغل نقاشی به شمار می رود.
>> شغل نقاشی دارای مزایایی از جمله بازده اقتصادی بالا، امکان زندگی در محیط های آرام و غیرشهری می باشد.
معایب شغل نقاش
- ارائه آثار هنری در نمایشگاه ها و گالری ها به عنوان یکی از راههای درآمدزایی در شغل نقاشی محسوب میشود که هزینه ی آن گران است.
- از مهم ترین مشکلات شغل نقاشی میتوان، درامد پائین و کاملاً بدون ثبات را نام برد. یک نقاش میتوان از راههای مختلفی درآمدزایی کند. همین موضوع باعث می شود که با بحران برنامه ریزی برای درآمد و تامین هزینه ها در شغل نقاشی مواجه شوید.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 11
- 1