رزومه کاری چیست؟
رزومه کاری به متنی گفته می شود که از چند صفحه تشکیل شده است و در آن اطلاعات و ویژگیهای شما و خیلی از مواردی که شما در آن توانایی دارید را پیش از مصاحبه در اختیار کارفرمایان شما قرار می دهد.
یک رزومه حرفه ای باید به شکلی طراحی شود که اطلاعات مرتبط با شغل و خصوصیت های شخصی شما را برجسته کند و نقاط ضعف شما را بپوشاند.
رزومه کاری مهم ترین ابزار برای درخواست شغل و یا استخدام است که برای هر شخص جویای کار اجباری است. قدم نخست در نوشتن یک رزومه کاری مناسب، داشتن چند فرم نمونه رزومه کاری جهت الگوبرداری و یا استفاده سریع از آن ها برای مهیاسازی رزومه خودتان است.
یک رزومه حرفه ای حاوی چه اطلاعاتی است؟
یکی از سوالاتی که برای کارجویان( به ویژه کارجویان تازه فارغ التحصیل) وجود دارد این است که رزومه باید شامل چه اطلاعاتی باشد. در ادامه خواهیم دید یک رزومه کاری حرفه ای باید حاوی چه اطلاعاتی باشد.
اطلاعات شخصی در رزومه: اطلاعات شخصی معمولاً شامل نام و نام خانوادگی، آدرس، تاریخ تولد و شماره تماس (تلفن ثابت و همراه) میشود.
تحصیلات: شما در رزومه کاری خود باید به رشته تحصیلی و دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاید، اشاره کنید. اگر مدارک دیگری نیز دارید بهتر است آنها را نام ببرید.
سوابق شغلی: یکی از نکات مهمی که در هنگام نوشتن سوابق شغلی در رزومه کاری باید رعایت کنید این است که از کلماتی استفاده کنید که شما را شخصی فعال معرفی کنند. برای مثال کلماتی مانند برنامهریزی، توسعه و هماهنگی میتوانند حس خوبی به کارفرما منتقل کنند.همچنین سعی کنید در نوشتن رزمه مهارتهای خود را بر اساس نوع شغلی که میخواهید به دست آورید، اولویتبندی کنید. برای مثال شغلی مرتبط با امور مالی نیازمند مهارتهای تحلیلی و آماری است، در صورتی که شغلی مرتبط با بازاریابی به مهارتی مانند فن مذاکره نیازمند است.
مهارت ها: مهارتهای ابتدایی که کارفرما انتظار دارد در رزومه کاری شما ببیند عبارتند از:
تسلط به یک زبان غیرفارسی( مثل انگلیسی)
توانایی کار با نرم افزارهای Microsoft Office مثل Word، Excel، Powerpoint و …
توانایی جست و جو در اینترنت
تسلط به ابزارهای آنلاین مرتبط شغلی: اگر کارجویی با سابقه هستید یا مهارتهای مرتبط با شغلتان زیاد است، نوشتن یک نمونه رزومه کاری بر اساس مهارتها میتواند روند استخدامتان را تسریع کند.
ارجاعات در سوابق: معمولاً دو نوع ارجاع در رزومه کاری کافیست: یک ارجاع تحصیلی (معرفی استاد راهنما) و یک ارجاع شغلی (معرفی کارفرمای قبلی). همچنین، گاهی اوقات یک نامه پوششی به همراه رزومه خود برای کارفرما ارسال کنید.
ویژگی های نوشتن یک رزومه کاری خوب
یک توصیه حرفه ای این است که نسخه های گوناگون از رزومه های کاری خود را داشته باشید. به عنوان مثال در صورتیکه قرار است برای مدیریت یک مجموعه رزومه بفرستید از سوابق مدیریتی خود بگویید و لازم نیست اگر زمانی کارمند یک بخش بوده اید آنرا در این رزومه کاری ذکر کنید.
در رزومه باید تجربیات خود را با استفاده از کلمات کلیدی توصیف شغلی که به دنبال آن هستید بیان کنید.
توضیحات را واضح بیان کند و دارای یک روال معقولانه باشد.
رزومه کاری باید مفید ولی کوتاه باشد.
بخش بندی رزومه شما باید ساختاری منطقی داشته باشد تا به آسانی قابل مطالعه و مفهوم باشد.
رزومه کاری نباید غلط املایی و نگارشی داشته باشد.
نوع و اندازه فونت رزومه باید خوانا باشد.
تجربیات غیر مرتبط را در رزومه ذکر نکنید.
انواع رزومه کاری
به ترتیب زمانی( Chronological): در این نوع رزومه کاری، سابقه شغلیتان را بر اساس تاریخ مینویسید. در این رزومه، معمولاً آخرین سوابق شغلی در ابتدای رزومه نوشته میشوند. تهیه رزومه Chronological، راحتترین و رایجترین روش تهیه رزومه است. رزومهای که به ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامهگونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید هستند.
بر اساس مهارت( Skills- based): این نوع رزومهها معمولاً برای موقعیتهای شغلی خاص ایجاد میشوند. در این نوع رزومه کاری، کارجو سعی میکند تا تنها بر روی مهارتها و سوابقی تمرکز کند که با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط هستند. این نوع رزومه برای موقعیتهای شغلی مدیریتی بسیار کاربردی است.
چند صفحه رزومه کافی است؟
در مجموع رزومه کاری علی الخصوص برای کارجویان تازه فارغ التحصیل شده یک الی دو صفحه بسنده می کند، اگر بیش از آن باشد امکان دارد به خاطر کمبود وقت کارفرمایان، اصلاً بررسی نشود بالاخص برای سازمانی که آگهی استخدام نداده است. ولی توجه کنید از ذکر موارد حائز اهمیت غافل نشوید. پس به جای حذف موارد مهم سایز حواشی و متن و تیتر ها را کم تر در نظر بگیرید تا جایی که خوانا باشد و نیازی به زوم کردن نباشد یا برای بخش های سوابق تحصیلی جدول طراحی کنید. ضمنا فونت رایج رزومه B- Nazanin است.
فرمت رزومه کاری را با چه فرمتی ذخیره کنیم؟
رزومه ها معمولاً به صورت فایل PDF، ورد یا تکست برای کارفرمایان ارسال می شوند. با این حال، برترین فرمت برای ذخیره و ارسال یک رزومه، فایل PDF است.
هنگامی که شما رزومه کاری خود را به صورت فایل ورد یا تکست برای کارفرما ارسال می کنید، این احتمال وجود دارد که ساختار رزومه و فونت های آن در نمایشگر کارفرما به شکلی دیگر نمایش داده شود. حتی از آنجایی که این نوع فایل ها قابل بازنویسی هستند، امکان دارد کارفرما اشتباها قسمتی از رزومه شما را حذف کند.
این نوع مشکلات در فایل های PDF وجود ندارد. فایل های PDF در همۀ رایانه ها به یک شکل نمایش داده میشوند و همچنین، قابلیت ویرایش آنها به وسیله دیگران وجود ندارد.
گردآوری: بخش کار و کارگر سرپوش
- 10
- 1