شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۳ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۶۲۸
اجتماعات کارگری

حق اعتراض در قانون اساسی برای همه محفوظ است

اعتصاب کارگران شرکت آذرآب,کار و کارگر,اخبار کار و کارگر,اعتراض کارگران

تا پیش از حادثه تروریستی مجلس، تحصن‌های گاه‌وبیگاه کارگران روبه‌روی بهارستان یک صحنه تکراری بود. حادثه که اتفاق افتاد، بساط تحصن‌ها هم برافتاد. با‌این‌حال، انتقادها به وضعیت معیشت دغدغه‌ای است که حالا در میان کارگران شرکت آذرآب اراک بالا گرفته و به مقابله و درگیری میان مأموران و کارگران کشیده شده است.

 

خبرها در شبکه‌های اجتماعی پر شده و حالا در نخستین روز بهارستان، گله‌گذاری و انتقاد نمایندگان از وزیر کشور به گوش می‌رسد. با‌این‌حال، صداهای منتقد بسیار کمتر از آن چیزی است که به نظر می‌آید. پنج نماینده از ٢٩٠ نماینده حاضر در مجلس دهم، به برخوردها معترض‌اند. نامه دست‌‌نوشته محمود صادقی، نماینده تهران، است. موضوع نامه تذکر کتبی به وزیر کشور است در برخورد با کارگران.

 

نخستین‌بار نامه اعتراضی در کانال تلگرامی‌ محمود صادقی منتشر می‌شود؛ «تذکر کتبی به وزیر کشور». موضوع نامه «انتقاد به برخورد انتظامى با کارگران شرکت آذرآب اراک است، به‌جاى رسیدگى به مطالبات و خواسته‌هاى شرعى و قانونى آنان است».

 

علاوه بر صادقی، امضای محمدعلی وکیلی، محسن علیجانی، سهیلا جلودارزاده و احمد مازنی پای نامه آمده است. متن تذکر این است: «چرا به‌جای رسیدگی به خواسته‌ها و مطالبات قانونی و شرعی کارگران کارخانه آذرآب اراک که چند ماه است از حقوق و مزایا محروم شده‌اند، با آنها برخورد خشن و انتظامی می‌شود؟ کارگران کارخانه آذرآب اراک که به علت سوءمدیریت این واحد صنعتی مدت‌هاست خواهان حل مشکلات خود هستند و چند ماه است از دریافت حقوق محروم شده‌اند، به‌ناچار برای پیگیری مطالبات خود وفق اصل ۲۷ قانون اساسی، دست به اعتراض زدند که متأسفانه در تاریخ ۲۹/۶/٩٦ با برخورد خشن مأموران تعدادی از آنها مصدوم و مجروح شدند.

 

چرا وزارت کشور به‌جای رسیدگی به خواسته‌ها و مطالبات قانونی و شرعی کارگران، زمینه را برای اعتراضات آنان فراهم كرده و موجبات نگرانی و تنگناهای معیشتی برای خانواده‌های آنان شده است؟». اعتراض‌ها به همین‌جا ختم نشد. علیرضا محجوب در نشست علنی روز گذشته در اخطار قانون اساسی، برخورد با کارگران هپکو را نقد کرده و گفته: «نباید با کارگران معترض شرکت آذرآب و هپکو با وجود داشتن قانون برنامه ششم توسعه و همچنین تأکید قانون اساسی مبنی بر آزادی اجتماعات برخورد می‌شد».

 

او همچنین تأکید کرده: «نحوه برخورد با کارگران باید بررسی شود؛ چراکه قانون اساسی، قانون برنامه ششم و قانون کار حق اعتراض به کارگران را داده و کارگران در زمینه حقوق دریافت‌نشده خود اعتراضات را مطرح کرده‌اند؛ بنابراین هيئت‌رئیسه مجلس و مراجع اساسی باید توجهات لازم را مبذول دارند». محجوب با بیان اینکه باید به نحوه برخورد با کارگران در محیط کار رسیدگی شود، گفته: «توجه به آزادی اجتماعات و صیانت از آزادی اجتماعات در محیط کار بسیار مهم است و نباید به محیط کار اهانت شود».

 

حق اعتراض در قانون اساسي

 

علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به اخطار محجوب گفته: «حق اعتراض در قانون اساسی نه‌تنها برای کارگران بلکه برای تمام مردم محفوظ است؛ مشروط بر اینکه این اعتراضات به صورت مخالفت با احکام اسلام یا اینکه مسلحانه نباشد؛ بنابراین در سایر موارد مسئولان تذکرات مطرح‌شده را شنیده‌اند و ان‌شاءالله به آن عمل خواهند کرد».

 

در همین حال، رئيس کل دادگستری استان مرکزی نیز تأکید دارد: «مشکل آذرآب لاینحل نبوده و اعلام ورشکستگی هپکو نیز هیچ دردی از این شرکت و کارگران دوا نمی‌کند. البته مشکلات آذرآب و هپکو با برنامه‌ریزی درست و بردباری رفع خواهد». حجت‌الاسلام قاسم عبداللهی به ایسنا گفته: «مشکلاتی که برخی از شرکت‌های استان با آن مواجه هستند، نزدیک به یک سال‌ونیم است که هم در سطح مدیریت استان و هم در سطح کلان کشور از سوی وزرای مربوطه پیگیری می‌شود».

 

صدها نفر از کارگران کارخانه آذرآب و هپکوی اراک از ماه‌ها پیش در اعتراض به دریافت‌نکردن پنج يا شش ماه حقوق ناچیزشان، تجمعات صنفی کرده بودند؛ اما پاسخی نگرفته و کماکان چندین ماه حقوق خود را طلب داشتند. آنها ماه‌هاست درحالی‌که خود و خانواده‌شان در وضعیت معیشتی سختی به سر می‌برند، برای دریافت حقوق معوقه خود کماکان به تجمعات خود ادامه می‌دهند.

 

کارگران کارخانه آذرآب اراک دچار مشکلات معیشتی جدی‌ای شده و  نیاز مبرمی به دریافت حقوقشان داشتند تا بتوانند هزینه‌های تحصیل کودکانشان را در روزهای شروع سال تحصیلی جدید تأمین کنند. آنها روز سه‌شنبه ۲۸شهریور ۹۶ دوباره اقدام به تجمع  کرده و ورودی کمربندی اراک را بستند. تجمع کارگران این‌بار با خشونت و برخورد برخی نیروها مواجه شد و همین برخوردها موجب شد تعدادی از نمایندگان روز گذشته در صحن علنی صدای کارگران باشند و از گله‌های آنها بگویند. 

 

 

sharghdaily.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش