دومين جلسه بررسي وضعيت كارگران هپكو و آذرآب، از رفع مشكلات كارفرمايان اين دو كارخانه خبر میداد تا شايد ماحصل آن، نفعي براي كارگران زخمديده آن باشد. وزراي صنعت و معدن، کار و اقتصاد در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت جمع شدند تا راهحلي براي اين بحران بيابند.
بر اساس اطلاعاتی که تاکنون در این رابطه منتشر شده است، در جلسه یادشده، غیر از وزیر صنعت، وزرای کار و اقتصاد و رؤسای بانک مرکزی و سازمان خصوصی سازی، مدیرعامل سازمان تأمين اجتماعی و گروهی دیگر از شخصیتهای استانی حضور داشتهاند.
در این جلسه بعد از آنکه نمایندگان کارگران به تشریح مطالبات و مشکلات خود پرداختند، محمد شریعتمداری (وزیر صنعت، معدن و تجارت) بر حمایت این وزارتخانه از تولید داخلی و احقاق حقوق کارگران کارخانههای هپکو و آذرآب تأكيد كرد.
برطرفشدن مشکلات مربوط به پرداخت حقوق و دستمزد کارگران، فعالترکردن تولید و ایجاد بازار داخلی از طریق بخش راه و شهرسازی، کمک به استمهال بدهیهای بانکی و تأمين نقدینگی از مصوبات این جلسه بود. همچنین در این جلسه مقرر شد سازمانهای امور مالیاتی و تأمين اجتماعی نسبت به تقسیط بدهیهای معوق همکاری لازم را داشته باشند.
در اين ميان سازمان خصوصيسازي، موظف به پرداخت مطالبات كارگران هپكو شد و زمانبندي برگزاري مجمع عمومي شركت آذرآب نيز در تاريخ ششم مهرماه تعيين شد. به گزارش ایلنا، بر اساس گزارشی که به نقل از محمدرضا حاجیپور، رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزي منتشر شده است، اعضای حاضر در این جلسه مقرر کردند به منظور انتخاب مدیرعامل جدید، مجمع عمومی شرکت آذرآب در تاریخ ششم مهرماه در محل استانداری مرکزی تشکیل شود.
همچنین تقسیط بدهیهای سازمان تأمين اجتماعی، امور مالیاتی و صدور گواهی ماده ۱۸۶ انجام شود و هماهنگی برای ترخیص مواد اولیه این شرکت در گمرک بدون نیاز به ضمانتنامه بانکی از دیگر مصوبات این جلسه بوده است. به گفته حاجیپور، در این جلسه مقرر شد در راستای حمایت از تولید داخل، ثبت هرگونه سفارش واردات کالای تولیدی در داخل از خارج کشور متوقف شود، تسهیلات ۵۰ میلیاردتومانی مصوبه کارگروه ملی از سوی بانک ملی پرداخت شود و شرکتهای هپکو و آذرآب مشمول بخشنامه طرح رونق تولید مبنیبر عدم مشمولشدن چکهای برگشتی این دو شرکت قرار گیرند.
او افزود: پیگیری قراردادهای منعقده شرکت آذرآب با کارفرمایان و بهنتیجهرساندن آن و جلوگیری از لغو و فسخ قراردادها و همکاری تأمين اجتماعی نسبت به ارائه خدمات و تمدید اعتبار دفترچههای کارگران هپکو از دیگر مصوبات این جلسه بود.
طبق اظهارات حاجیپور، همچنین در این جلسه در مورد وضعیت هپکو هم سازمان خصوصیسازی مکلف شد در چند روز آینده نسبت به پرداخت تمامي بدهیهای این شرکت به کارگران اقدام كند و نظارت کامل بر عملکرد سهامدار جدید هپکو را انجام دهد.
به گفته وی، همچنین در جلسه فوق مقرر شد از واردات و ثبت سفارش محصولات تولیدی هپکو، از خارج از کشور جلوگیری شود، قرارداد شرکت هپکو با سازمان همیاری شهرداریها برای ساخت ماشینآلات راهسازی تمدید شود و قرارداد ساخت سه هزار دستگاه ماشینآلات از سوی شرکت هپکو و تحویل به سازمان مدیریت بحران کشور انجام شود.
مذاکرات نمایندگان کارگران هپکو وآذرآب اراک با مقامات دولتی، یکم مهرماه با حضور وزرای صنعت و معدن، کار و اقتصاد) و مقامات دولتی دیگر ازجمله رئيس بانک مرکزی، رئیس سازمان خصوصیسازی، مدیرکل اداره دارایی، مدیرعامل سازمان تأمين اجتماعی، معاون امنیتی وزیر کشور، استاندار استان مرکزی، نمایندگان مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل صنعت و معدن استان مرکزی یزدی، اصفی و دارابی (نمایندگان آذرآب) اجتماعی درباره بررسی وضعیت کارگران هپکو و آذرآب اراک برگزار شد.
- 10
- 3