چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۳۵۰
بازنشستگان و مستمری بگیران

لزوم رعایت شأن و کرامت انسانی در موضوع افزایش مزد و پرداخت عیدی

موج انتقاد بازنشستگان از دولت رئیسی؛ حقوق ۶۰ درصد بازنشستگان کارگری زیر ۶ میلیون تومان است

حقوق د بازنشستگان کارگری,وضعیت کارگران حقوق

 کارگران بازنشسته که حدود ۶۵درصد جمعیت بازنشسته کشور را تشکیل می‌دهند، دغدغه‌ها و مطالبات بسیار دارند. از یک طرف، حداقل مستمری پایین است و از سوی دیگر، هنوز باقیمانده متناسب‌سازی سال گذشته به‌رغم وعده‌های مکرر اجرایی نشده است. در این شرایط، دولت مبلغ عیدی پایان سال را برای گروه‌های مزدی مختلف ازجمله کارگران بازنشسته فقط یک میلیون و ۸۰۰هزار تومان مصوب کرده است. این همه در حالی‌ست که بازنشستگان تامین اجتماعی در طول سال جاری، مشمول هیچ مدل ترمیم مزد یا کمک معیشت نشدند و بازنشستگان سایر سطوح مزدی نیز بعد از گذشت پنج ماه توانستند از مستمری قانونی خود بهره‌مند شوند؛ مسیری طولانی که هنوز پرداخت معوقات آن به پایان نرسیده است. «محمد اسدی» رئیس کانون عالی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه با جدیت پیگیر حقوق مزدی بازنشستگان ازجمله ۲۵درصد باقیمانده متناسب‌سازی سال قبل هستیم، می‌گوید: با مستمری ۶ میلیون تومانی، فقط می‌توان ۶ روز زندگی کرد. 

حقوق د بازنشستگان کارگری,وضعیت کارگران حقوق

تصویب عیدی یک میلیون و ۸۰۰هزار تومانی توسط هیات دولت، با انتقاد بازنشستگان مواجه شده است. بعد از گذشت یک سال توام با گرانی، عیدی فقط ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار تومان زیاد شده درحالی‌که هزینه‌های زندگی در این مدت بیش از دو برابر افزایش یافته است. نظر شما چیست و کانون عالی چه پیگیری‌هایی قرار است صورت دهد چون چند سال پیش تامین اجتماعی، مبلغی روی رقم عیدی مصوب دولت گذاشت. آیا می‌توان به تکرار این موضوع امیدوار بود؟

فقط یک سال این اتفاق افتاد آن هم در قالب کمک معیشت بود و شب عید تامین اجتماعی یک میلیون به بازنشستگان پرداخت. آن سال استثنا بود و یک‌سری اتفاقات رخ داده بود که تامین اجتماعی تصمیم به این پرداخت گرفت. در مورد عیدی باید یک نشست با مدیرعامل تامین اجتماعی داشته باشیم و انتقادات را به وی منتقل کنیم. الان نمی‌توانم با قطعیت بگویم که آیا تامین اجتماعی یک مبلغ اضافه برای پایان سالِ بازنشستگان در نظر می‌گیرد یا نه. باید اول نشست داشته باشیم.

با این حال مشخص است که رقم عیدی بسیار پایین است. عدد یک میلیون و ۸۰۰هزار تومانی هیچ بخشی از هزینه‌های عید خانواده‌های بازنشسته را پوشش نمی‌دهد و به همین خاطر قصد داریم نشستی با مدیرعامل تامین اجتماعی داشته باشیم. روی این عدد واقعاً نمی‌توان اسم عیدی گذاشت. عیدی با این رقم در خور کرامت انسان‌ها نیست. وقتی می‌گوییم عیدی، باید چیزی به یک پیرمرد بازنشسته بدهیم که لااقل پول یک دست کت‌وشلوار بشود.

فرض محال بگیریم که همه در رفاه هستند و سفره‌ها خالی نیست. عیدی باید لااقل پول یک دست کت و شلوار بشود. الان کجا با یک میلیون و ۸۰۰هزار تومان می‌شود یک دست کت و شلوار خرید؛ رنگین کردن سفره عید بازنشستگان به کنار. دولت عیدی را برای همه گروه‌ها از کارمندان شاغل و بازنشسته گرفته تا نظامی‌ها، یکسان تعیین می‌کند و کارگران بازنشسته را هم مشمول همین مصوبه قرار می‌دهد درحالی‌که کارگران بازنشسته معتقدند باید برابر با کارگران شاغل، عیدی پایان سال بگیرند.

البته گروه‌های شغلی دیگر، به نسبت حقوق‌های بالاتری دارند. بازنشستگان صندوق‌های کشوری و لشگری، متوسط حقوق‌شان بالاتر از کارگران بازنشسته است مضاف بر اینکه در میانه امسال مشمول ترمیم حقوق شدند.

بله، این قسمت قضیه هم اشکال دارد. در صندوق تامین اجتماعی، ۶۰درصد بازنشستگان ۶ میلیون و کمتر از آن حقوق می‌گیرند اما در کشوری‌ها دو درصد بازنشسته نداریم که ۶.۵ میلیون حقوق بگیرند و همه بیش از این رقم دریافتی دارند بنابراین دریافتی‌ها اصلاً قابل قیاس نیست. به این ترتیب اکنون مهم است که فقط یک مطالبه عام و زیرساختی داشته باشیم و آن اینکه، ۶ میلیون تومان یعنی کف قانونی حقوق، شش روز هم زندگی یک خانواده ساده را تامین نمی‌کند. یک خرید بروی، این پول تمام می‌شود.

توقع شما از افزایش مستمری سال بعد چیست و چقدر باید افزایش حقوق اعمال شود تا این شرایط تغییر کند؟

الان نمی‌توانیم عدد بگوییم اما بارها اعلام کرده‌ایم دولت قانون را اجرا کند. قانون می‌گوید افزایش سالیانه حقوق لااقل باید براساس نرخ تورم جاری باشد. نرخ تورم را هم که نهادهای رسمی و دولتی یعنی بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام می‌کنند و ما از خودمان عدد درنمی‌آوریم! لااقل اعداد ساختگی و غیرواقعی تورم که گاهی آدم را به خنده می‌اندازد، باید روی کف حقوق اعمال شود. البته معیارهای حداقل هزینه‌های زندگی هم در قانون تعریف شده و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بر لزوم افزایش مستمری براساس افزایش هزینه‌های زندگی تاکید کرده است.

قانون باید رعایت شود و دولت، مجلس و کل تصمیم‌سازان باید به قانون احترام بگذارند. اجرای حداقل قانون یعنی افزایش حقوق نباید از افزایش تورم کمتر باشد. امیدواریم امسال در این شرایط سنگین تورمی به قانون عمل کنند. مواد ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی از الف تا یای افزایش حقوق را مشخص کرده و جای هیچ شک و شبهه‌ای هم نیست.

در مورد ۲۵درصد باقیمانده متناسب‌سازی، برنامه کانون عالی چیست، چطور قرار است این مطالبه را پیگیری کنید و آیا امیدی به تحقق آن قبل از پایان سال هست؟

این موضوع را با جدیت پیگیری می‌کنیم چون این مساله، مطالبه مستمر ماست. دو سه نامه به تامین اجتماعی نوشته‌ایم و سازمان هم موضوع را به معاونت فنی خود برای رسیدگی ارجاع داده است. با وزیر کار هم در این رابطه صحبت کرده‌ایم. بحث ما این است که حتی اگر منابع ریالی ندارند، احکام بازنشستگان را قبل از پایان سال بزنند و بعد پرداخت مطالبات را در دستور کار قرار دهند. زمان چندانی هم تا پایان سال نداریم. بحث همچنان بر سر اجرایی شدن آن است و متاسفانه هنوز در مورد زمان آغاز پرداخت بحث نکرده‌ایم. توقع داریم سازمان مساله را قبول کرده و احکام را صادر کند، بعد در مورد جزئیات صحبت خواهیم کرد.

به بازنشستگان اطمینان می‌دهم که این مساله یکی از اولویت‌های ماست. با وزیر کار، نمایندگان مجلس و مدیرعامل سازمان، چندین جلسه، نشست و مکاتبات مکرر داشته‌ایم. پیگیری‌های ما به صورت روزانه است و هر روز این موضوع را پیگیری می‌کنیم. از نمایندگان مجلس نیز خواسته‌ایم به عنوان ناظران قانون، طرح سوال کنند. ما از طریق تمام مسئولان مساله را پیگیری کرده‌ایم. البته تمایل نداریم موضوع را از مسیر مجاری قضایی و طرح شکایت پیگیری کنیم اما اگر بابت حقوق بازنشستگان ناچار شویم، آن کار را هم می‌کنیم چون راه دیگری نمی‌ماند.

نسرین هزاره مقدم

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش