مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۱۹ مهر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۷۱۱۴۰
بازنشستگان و مستمری بگیران

صدای گرفته بازنشستگان مقابل نهاد ریاست جمهوری به گوش کسی نرسید

تجمع بازنشستگان,اعتراض بازنشستگان مقابل نهاد ریاست جمهوری
درمان بازنشستگان صندوق فولاد با شیب تند سقوط کرد و حتی داروخانه‌های طرف قرارداد کم شدند. داروخانه‌هایی بودند که تا همین چند سال قبل با صندوق فولاد قرارداد داشتند اما حالا دیگر ندارند.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: پانزدهم مهر ماه، بازنشستگان صندوق فولاد از استان‌های مختلف مثل اصفهان، خوزستان و تهران، مقابل نهاد ریاست جمهوری در پاستور جمع شدند تا بعد از مدت‌ها انتظار صدای خود را به گوش رئیس‌جمهور برسانند اما این صدا گویا فرکانس مناسبی نداشت چون نه تنها شنیده نشد بلکه با بازنشستگان برخورد شد.

این بازنشستگان در تجمع روز هجدهم شهریور ماه مقابل وزارت کار، قول و وعده شنیده بودند که ۱۰ روزه بخش مهمی از مشکلات حل می‌شود. بعد از گذشت نزدیک به یک ماه، اتفاقی نیفتاد و بازنشستگان به اجبار به پاستور آمدند.

«اصلاً صدایمان را نشنیدند»، «انگار پشت در یک خانه خالی آمده‌ایم و فریاد می‌زنیم»، «فقط تلاش کردند متفرق‌مان کنند و بی‌نتیجه از مقابل نهاد ریاست جمهوری دامن برچیدیم و رفتیم....».

یک روز بعد از برگزاری این تجمع، سراغ چند بازنشسته فولاد رفتیم. این بازنشستگان که روزگاری کارگر معدن بودند و به امید درمان مناسب و حقوق بازنشستگی کافی، به سخت‌ترین و جانکاه‌ترین شغل دنیا تن داده بودند، امروز از شرایط خرسند نیستند؛ درمان مشکل دارد، حقوق‌ها ناکافی‌ست و متناسب‌سازی به درستی اجرایی نشده است.

این روزها که بحث معدن و کار در معدن به خاطر مرگ ۵۲ کارگر معدنجوی طبس داغ شده، بد نیست بدانیم که فیش حقوقی یک بازنشسته معدن البرز غربی (سنگرود) با بیماری‌های فراوان و تنگی نفس کشنده و در حالی‌که ریه‌هایش دیگر نای ادامه ندارند، چیزی حدود ۱۳ یا نهایت ۱۴ میلیون تومان است.

روزگاری خوب بودیم

«صندوق فولاد روزگاری خوب بود ولی حالا از آن دوران خوش چیز زیادی باقی نمانده...» بازنشسته اول با حسرت این جمله را می‌گوید و ادامه می‌دهد: مشکلات ما یکی دو تا نیست و سال به سال اوضاع‌مان بدتر شد.

این بازنشسته ادامه می‌دهد: سال ۹۹ آمدند حقوق‌ها را همسان‌سازی کردند اما کار را به اصطلاح خودشان «بودجه‌محور» انجام دادند یعنی اگر مثلاً ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای همترازی ۹۰درصدی با شاغلان لازم بود، فقط هزار میلیارد تومان اختصاص دادند و گفتند با این مبلغ تا جایی‌که مقدور است همسان‌سازی کنید. در نتیجه، حاصل کار همسان‌سازی نبود. از آن زمان هر چه دوندگی کردیم نتیجه نگرفتیم. اصلاح همسان‌سازی ۹۹ یکی از خواسته‌های ماست و البته مدت‌هاست که بحث درمان هم اضافه شده. زمانی همه حسرت درمان ما بازنشسته‌های صندوق فولاد را می‌خوردند، امروز ما دربه‌در دنبال گرفتن پول  نسخه‌هایمان هستیم....

این بازنشسته می‌گوید که زمانی درمانگاه فولاد شبیه خانه ما بود و همه خدمات را با کیفیت مناسب به ما ارائه می‌داد. امروز وقتی می‌رویم می‌گویند برای فلان خدمت قرارداد نداریم! باید صبر کنید... او از کشمکش‌های چند سال اخیر با بیمه‌گذاران تکمیلی گلایه می‌کند: شرکت‌ها عوض شدند اما اوضاع اصلاح نشد. خیلی وقت‌ها هم صندوق مقصر است که پول بیمه‌گذار را نمی‌دهد.

بیمه‌ها عوض می‌شوند اما شرایط نه

«بیمه‌های تکمیلی عوض می‌شوند اما مشکلات درمانی ما حل نمی‌شود. مدت‌هاست که این جمله را زیاد می‌شنویم: با فلان بیمارستان یا مرکز درمانی قرارداد نداریم». بازنشسته دوم که راوی دردهای معدنکاران قدیمی‌ست و از ریه‌های آب‌آورده و نفس‌های تنگ و کمرهای دردناک بازنشستگان می‌گوید، اضافه می‌کند: درمان با شیب تند سقوط کرد و حتی داروخانه‌های طرف قرارداد کم شدند. داروخانه‌هایی بودند که تا همین چند سال قبل با صندوق فولاد قرارداد داشتند اما حالا دیگر ندارند.

«فقط درمان سقوط نکرده. اوضاع صندوق هم خوب نیست درحالی‌که شرکت‌های زیرمجموعه صندوق معمولاً سودآور هستند ولی نمی‌دانیم چرا سود آنها به بازنشسته‌ها نمی‌رسد». بازنشسته با بیان این جمله ادامه می‌دهد: اعضای هیات‌مدیره‌ها و مدیران عامل‌ شرکت‌ها حقوق‌های بالا دارند. این شرکت‌ها مال بازنشسته‌های فولاد است، مال ما معدنکاران قدیمی که حالا درمانده شده‌ایم و با حقوق ۱۲ میلیونی زندگی می‌کنیم.

«آیین‌نامه صندوق فولاد، همان توافقی که قرار بوده میان صندوق و بازنشسته مادام‌العمر برقرار باشد، دیگر یک سند تقریباً تزئینی‌ست»؛ بازنشسته اولی می‌گوید: وقتی سر کار رفتیم با شرایطی حاضر به این کار سخت شدیم. آن موقع که استخدام شدیم به هوای آن آیین‌نامه سر کار آمدیم. هیچ‌کس نمی‌رفت ۵۰۰ متر زیر زمین جانش را به خطر بیاندازد فقط برای چندرغاز حقوق. آن زمان در آیین‌نامه بهترین تسهیلات درمانی و بالاترین حقوق بازنشستگی دیده شده بود اما زمان بازنشستگی که رسید کم‌کم همه چیز عوض شد.

نه از تاک نشان است و نه از تاک‌نشان

حالا نه از تاک نشان است و نه از تاک‌نشان! بازنشسته فولاد حقوق خوب ندارد، درمان هم ندارد و از بخت بد، حق تجمع در خیابان را هم ندارد. بازنشسته دوم می‌گوید: بین رفقای ما هستند کسانی که آن سال‌ها می‌توانستند شرکت نفت استخدام شوند اما اون موقع دیدند این ور خیلی بهتر است، منظورم ۳۰-۴۰ سال پیش است. آمدند در وزارت معادن سابق استخدام شدند و رفتند زیر زمین برای کار معدن. با خودشان گفتند کارمان سخت است، خب باشد، تحمل می‌کنیم چون مزایا و امکانات صندوق‌مان  خوب است.

«وقتی هم اعتراض می‌کنیم می‌گویند حال صندوق خوب نیست، منابع ندارد، آخر ذوب‌آهن و کارخانه‌های فولاد و معادن که سر جایشان هستند»؛ بازنشسته دوم این را می‌گوید و اضافه می‌کند: آمده‌اند همه نیروهای جدید معادن، فولاد و ذوب‌آهن را به صندوق تامین اجتماعی منتقل کرده‌اند و حق بیمه‌شان را به تامین اجتماعی می‌ریزند. یک برچسب «ورشکسته» هم چسبانده‌اند به صندوق یعنی صندوق درآمد ندارد و نمی‌تواند خدمات بدهد. خب چرا ورودی‌ها را قیچی کرده‌اید؟!

مطالبات زیاد است و این کوله‌بار سنگین حقوق از دست رفته، بازنشستگان را به پاستور کشانده، مقابل نهاد ریاست جمهوری تا صدای خود را به گوش بالاترین مقام اجرایی کشور برسانند. «پانزدهم مهر هیچ مقام رسمی به خیابان آمد که با شما صحبت کند؟» بازنشسته اولی پاسخ می‌دهد: نه، انگار پشت در یک خانه خالی بودیم و صاحبخانه به روی خود نیاورد. دومی ادامه می‌دهد: شاید ما که سال‌ها زیر زمین بودیم، صدایمان سر پیری گرفته و ناتوان است و به گوش آقایان نمی‌رسد!

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش