دبيرکل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت فرارسيدن اول اکتبر و روز جهاني سالمندان تاکيد کرد: پيش بيني مي شود، جمعيت جهاني سالمندان از ۹۰۰ ميليون نفر در سال ۲۰۱۵ به يک ميليارد و ۴۰۰ ميليون تا سال ۲۰۳۰ و دو ميليارد و ۱۰۰ ميليون نفر تا ۲۰۵۰ ميلادي برسد؛ زماني که شمار سالمندان و کودکان زير ۱۵ سال تقريباً برابر خواهد شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل صندوق بازنشستگي کشوري به نقل از مرکز آمار و اطلاعات سازمان ملل، بان کي مون، دبيرکل سازمان ملل متحد به مناسبت فرا رسيدن اول اکتبر، روز جهاني سالمندان با اعلام اين مطلب، تصريح کرد: روز جهاني سالمندان فرصتي براي ايستادگي در مقابل مشکل ويرانگر پيرآزاري است. در حاليکه بيشتر، استنباط ميشود که سالمندان از احترامي ويژه برخوردار هستند، اما واقعيت اين است که اجتماعات بسياري با دريغ از دسترسي سالمندان به مشاغل، وام و خدمات ابتدايي، آنان را محدود ميکنند.
وي همچنين تاکيد کرد: رانده شدن سالمندان به حاشيه و کوچک شمردن آنان خسارت هاي زيادي به بار ميآورد. اين امر در حاليکه سالمندان از نظر تأمين مراقبت، حمايت مالي و گونههاي ديگري از حمايت در خانواده و اجتماع محدود ميشوند، بهرهوري و تجربه آنان را براي اشتغال، کار داوطلبانه يا مشارکت هاي مدني نيز تضعيف ميکند.
بان کي مون پيرآزاري را با ساير اَشکال تبعيض مبتني بر جنسيت، نژاد، معلوليت، و ساير زمينهها قابل تلاقي و متربط دانسته و تاکيد دارد: البته آثار پيرآزاري وخيمتر و شديدتر است. پايان بخشيدن به پيرآزاري و محفوظ داشتن حقوق بشر سالمندان، ضرورتي اخلاقي و عملي است، چراکه مخاطرات در جهان زياد و رو به افزايش است.
وي در ادامه پيام خود به مناسبت روز جهاني سالمندان، تصريح کرده است: اينجانب همه اَشکال پيرآزاري را محکوم کرده و همچنان که براي بهبود اجتماعات براي همه افراد و در تمامي سنين اهتمام ميورزم، اخذ تدابيري براي پرداختن به اين نقض حقوق بشر را درخواست دارم.
اين امر مستلزم تغيير شيوهاي است که سالمندان تصوير و درک ميشوند. تصوير جامعه از سالمندان بايد از سطح ديده شدن به عنوان باري سنگين بر دوش خانواده بشري، به تصويري از قدرداني براي مشارکتهاي مثبتي که در خانواده بشري دارند، تبديل شده و ارتقا پيدا کند.
وي در ادامه بيان کرده است: اينجانب همچنين به منظور جلوگيري از پيرآزاري ناشي از سياستها، قوانين، و برخوردهاي تبعيضآميز، تضمينهاي قانوني شديدتري ار براي برابري سالمندان درخواست دارم. اينجانب سياستگذاران را به منظور توجه بيشتر به نگرانيهاي سالمندان، به گردآوري دادهها و آمارهاي بهتر در زمينه سلامت، موقعيت اقتصادي و رفاه عمومي آنان ترغيب ميکنم. اميد دارم همه ما درباره نگرشهاي متعصبانه خود، تأمل کرده و در نظر بگيريم که چگونه به عنوان يک فرد ميتوانيم با پيرآزاري مقابله کنيم.
در ادامه پيام بان کي مون آمده است: دستور کار ۲۰۳۰ براي توسعه پايدار، مسير مشخصي است که براي دگرگوني در اختيار داريم. اين برنامه ژرفبينانه بوده و آرمانهاي توسعه پايدار آن بر فراگيري و برابري تاکيد دارد و نويد مي دهد که هيچ کس عقب نگه داشته نشود. بنابراين، سالمندان نيز عامل و ذينفعان تغيير هستند. با پيشرفت در زمينه آرمانهاي توسعه پايدار، ميتوانيم مهارتها، انرژي، و تجربه چشمگير تمامي سالمنداني را که به اين دستورکار تحقق ميبخشند، بسيج کنيم.
وي تاکيد کرده است: اجازه دهيد روز جهاني سالمندان را همچنان که به تعهد خود براي ساختن زندگي سرشار از کرامت و حقوق بشر براي همه ارج مينهيم، با بياعتنايي شديد به تمامي اَشکال پيرآزاري و تلاش به منظور قادر ساختن سالمندان به درک توان بالقوه خود گرامي داريم.
- 11
- 3