محمدرضا راهداریزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: خواسته اصلی کارگران برگشتن این اصلاحیه از مجلس توسط دولت است، زیرا اعتقاد داریم در این اصلاحیه اصل ۳ جانبهگرایی رعایت نشده و هیچگونه مشورتی با نماینده کارگران و کارفرمایان صورت نگرفته است.
وی افزود: این اصلاحیه در زمان دولت قبل به مجلس ارسال شده بود اما در آن زمان به دلیل تغییر مجلس در خصوص آن تصمیمگیری نشد. بیش از یکسال است که تمام تشکلات کارگری خواستار برگشت این اصلاحیه از مجلس به دولت و بررسی دقیقتر و کارشناسیتر و اعلام نظر کارشناسان در این زمینه هستند.
راهداری زاده در خصوص معیشت کارگران و فاصله دخل و خرج آنها با یکدیگر تصریح کرد: بیش از ۴ ماه گروههای کارگری، کارفرمایی و دولت پیرو سبد معیشت کارگران جلساتی برگزار کردند و این مسأله به آنجا رسید که کف سبد هزینه کارگران ۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان است و این میزان با پرداختی کارگران اختلاف زیادی دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه هنوز شاهد آن هستیم که تأمین حداقل مزدها بر اساس مؤلفههای گذشته است و پرداختیها هنوز هم بر اساس ماده ۴۱ قانون کار انجام میگیرد.
راهداری زاده عنوان کرد: دو معیار نرخ تورم و سبد معیشت در حداقل حقوق کارگران مؤثر است. اما همیشه نرخ تورم در این زمینه لحاظ میشود، انتظار داریم هم تورم و هم سبد معیشت معیار تعیین دستمزد کارگران باشد.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران خوزستان خاطرنشان کرد: دخل و خرج کارگران باهم نمیخواند و سبد هزینه کارگران و حداقل حقوق آنها با هم تفاوت بسیاری دارد.
- 14
- 6