پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۲۷ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۵۸۳
حوادث کار

گزارشی تلخ از ماه سردِ کولبران / حادثه برای ۹ کولبر به دلیل انفجار مین، شلیک مرزبانی و مفقود شدن در برف

وضعیت کولبران در یران,شلیک به کولبران
منطقه مفقودی بارزان، اسعد و بهلول؛ کولبران روستانشین نوار مرزی ایران و ترکیه، همان منطقه مفقودی و مرگ ۵ کولبر ساکن روستای کوران آذربایجان غربی است.

روزنامه اعتماد نوشت: ۱۰ روز اخیر، روزهایی تلخ و پرحادثه برای کولبران نواحی شمال غرب و غرب کشور بود.

طی ۱۰ روز اخیر، ۹ کولبر که از معابر غیررسمی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه تردد کرده‌اند، به دلیل انفجار مین، شلیک مرزبانی و وقوع کولاک و بهمن در نوار مرزی، دچار حادثه شده‌اند.

روزهای شلوغ از اخبار تلخ

بنا به اعلام منابع آگاه، روز ۱۸ دی‌ماه، عثمان محمدی؛ کولبر ۴۰ ساله و از اهالی روستای «حشمیر» از توابع شهرستان ثلاث باباجانی استان کرمانشاه، حین کولبری در مرز «شوشمی» در نوار مرزی «نوسود» (استان کرمانشاه) پا روی مین ضد نفر گذاشت که به دنبال انفجار مین، از ناحیه پا به‌شدت مجروح و دچار قطع عضو شد.

۳ روز بعد، روز ۲۱ دی‌ماه، به دنبال انفجار مین ضد نفر در همین منطقه مرزی، یک کولبر از اهالی جوانرود، حین کولبری زخمی شد.

طبق اعلام منابع آگاه، یاسر صحرایی؛ کولبر مجروح و از ساکنان روستای «کولسه» از توابع شهرستان جوانرود بود که پس از جراحت شدید از ناحیه پا، جهت مداوا به مراکز درمانی پاوه منتقل شد.

غروب ۲۴ دی، به دنبال شلیک مرزبانی به سمت کولبرانی که در نوار مرزی «کیله» استان کردستان، در حال تردد از معبر غیررسمی بودند، مهران رحمانی؛ کولبر ۲۴ ساله جان خود را از دست داد و دو کولبر دیگر؛ ابراهیم رحمانی و هاوری احمدی هم زخمی شدند.

طبق اعلام این منابع آگاه، کولبران جانباخته و مجروح، اهل روستاهای «منیجلان» و «کیله»؛ از روستاهای توابع شهرستان بانه بوده‌اند.

یک روز پس از این اتفاق؛ روز ۲۵ دی هم عثمان رسولی؛ کولبر دیگری از اهالی بانه، حین کولبری و در معبر غیر رسمی از نوار مرزی «ارداب» به دنبال شلیک مرزبانی زخمی شد که برای مداوا به بیمارستان صلاح‌الدین ایوبی بانه منتقل شد.

اما تلخ‌ترین حادثه‌ای که بار دیگر نظرها را به سمت زندگی پرمشقت کولبران جلب کرد، مفقود شدن سه کولبر در نوار مرزی ایران و ترکیه است.

در حالی که منابع آگاه خبر دادند با گذشت ۴ روز از مفقودی این هموطنان، نه‌تنها هیچ خبر امیدوارکننده‌ای درباره پیدا شدن کولبران به دست نیامده، وخامت شرایط جوی در ساعات آینده روز ۲۷ دی‌ماه در این منطقه کوهستانی از نوار مرزی شمال غرب کشور، هر گونه احتمال زنده ماندن مفقودان را به صفر نزدیک خواهد کرد.

غروب پنجشنبه و در شرایطی که سازمان هواشناسی نسبت به وخامت شرایط جوی در این استان سردسیر و نواحی مرزی استان هشدار داده بود، سه کولبر که از مرز ایران گذر کرده و به روستاهای مرزی ترکیه رفته بودند، در زمان بازگشت، در برف و کولاک دره مرزی «بنار» مفقود شدند.

طبق اعلام منابع آگاه، بارزان میهنی، اسعد سیدانی‌فرد و بهلول سیدانی‌فرد؛ از ساکنان روستای «باوان» از توابع منطقه مرگور ارومیه، از ساعات پایانی پنجشنبه، هیچ تماسی با خانواده خود برقرار نکرده‌اند.

یک منبع آگاه گفت که ساعاتی بعد از دریافت خبر مفقودی این کولبران، عملیات جست‌وجوی امدادی با کمک امدادگران هلال‌احمر و مردم محلی، در منطقه مرزی آغاز شده، اما عصر دیروز، خبرگزاری ایلنا گزارش داد که به دلیل وضعیت جوی موجود و بارش سنگین برف در منطقه سیلوانا - آذربایجان غربی- عملیات جست‌وجوی کولبران مفقود، متوقف شده است.

محمدامین یوسفی، از اعضای گروه کوهنوردی «بینار زیوه» و یکی از جست‌وجوگران حاضر در منطقه گفت: «از روز جمعه نیروهای مردمی و کوهنوردان آشنا به منطقه به همراه نیروهای هلال‌احمر برای جست‌وجوی این ۳ نفر عازم منطقه شده‌اند، اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است.

شرایط جوی منطقه به حدی نامساعد بوده که نتوانستیم از محدوده دره بینار و ارتفاعات آن فراتر برویم و به همین دلیل برای جلوگیری از یک فاجعه خطرناک‌تر تمام نیروها را بازگشت دادیم تا به محض بهتر شدن شرایط آب‌وهوایی، دوباره به جست‌وجو بپردازیم.»

در حالی که هشدار دیروز سازمان هواشناسی، تداوم بارش برف و کولاک و خطر وقوع بهمن در نواحی مرزی استان آذربایجان غربی بود، این کوهنورد امدادگر خطاب به گروه‌های مردمی عازم منطقه و نیروهای محلی هشدار داد که به دلیل وضعیت جوی نامناسب و کولاک برف در منطقه سیلوانا، بدون هماهنگی با نیروهای امدادی و فعال، هیچگونه اقدامی جهت جست‌وجو یا عزیمت به ارتفاعات انجام ندهند.

یک منبع آگاه هم ضمن اعلام اینکه طی سه روز گذشته و طی ساعت‌ها جست‌وجو در نوار مرزی، هیچ نشانه‌ای از مفقودان پیدا نشده، درباره تاثیر وضعیت جوی منطقه بر عملیات امدادی و افزایش احتمال مرگ مفقودان به دلیل شدت یافتن برودت و وخامت جوی گفت: «تا عصر دیروز (یکشنبه) دمای هوای منطقه به ۸ درجه زیر صفر رسید.

و طبق هشدار هواشناسی، از بامداد امروز، دمای هوا در ارتفاعات مرزی به ۱۸ درجه منفی صفر کاهش یافته است. سرمای هوا در این منطقه و خطر سقوط بهمن، عواملی است که هرگونه امید برای زنده‌یابی مفقودان را منتفی می‌کند.

منطقه مفقود شدن این کولبران، دره مرزی در خاک ترکیه است که منطقه‌ای بهمن‌خیز است چنانکه دیروز ۸ بار در این منطقه بهمن سقوط کرده است.»

منطقه مفقودی بارزان، اسعد و بهلول؛ کولبران روستانشین نوار مرزی ایران و ترکیه، همان منطقه مفقودی و مرگ ۵ کولبر ساکن روستای کوران آذربایجان غربی است.

روزهای پایانی دی ۱۳۹۹، خبر مفقودی و دفن ۵ کولبر «کوران» منتشر شد و درحالی‌که منابع محلی، با در نظر گرفتن شدت برودت هوا و منطقه سقوط بهمن (روستای مرزی دریشک واقع در خاک ترکیه) هیچ احتمالی برای زنده ماندن کولبران متصور نبودند.

عملیات جست‌وجو، ۸ روز ادامه داشت تا اینکه روز ۶ بهمن و بعد از پیدا شدن جسد آخرین کولبر؛ خبر رسید که اجساد یخ‌زده متین اصلانی، یاور اصلانی، بیلن احمدی، کامران کمال‌مقدم و پیمان خدری، زیر خاک «کوران» آرام گرفته است.

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
پس چرا مسولین سکوت پیشه گرفتن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟چرا چرا؟چرا؟ مگه اینها خودشون رو حافظ دنیا واخرت مردم نمیدونند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش