چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۱۱ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۰۷۱۵
حوادث کار

سه کارگر در کمتر از ۱۰ روز اقدام به خودکشی کرده‌اند

خودکشی کارگران,مشکلات کارگران

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: پنج‌شنبه هفتم دی‌ماه یک کارگر حفاظت فیزیکی شهرداری مشهد ظاهراً به دنبال تعلیق و تیره دیدن آینده شغلی، در محل کار دست به خودسوزی زده است.

این کارگر، پیمانکاری و طرف قرارداد یک شرکت خصوصی بوده است و متاسفانه باز هم یک کارگر پیمانکاری که سال‌ها سابقه کار داشته، به دلایلی نامشخص از کار بیکار، تعلیق یا به گفته مدیران شهرداری جابه‌جا شده است. این کارگر پیمانکاری حفاطت فیزیکی شهرداری مشهد، رنج بیکاری را در این شرایط بد اقتصادی و خالی بودن سفره‌ها تاب نمی‌آورد و دست از جان و خان‌ومان می‌شوید، در محوطه اداره حفاظت فیزیکی مشهد دست به خودسوزی می‌زند و او را به بیمارستان منتقل می‌کنند.

در همان روزی که این اتفاق ناگوار می‌افتد، مدیران روابط‌عمومی شهرداری مشهد، توضیحات ماجرا را با عبارت ساده «ما هم از این اتفاق متاثر شدیم» فیصله می‌دهند و بدون هیچ توضیحی در مورد اینکه چرا کار حفاظت فیزیکی یا انتظامات که یک شغل دائم است و ماهیت مستمر دارد به پیمانکاران واگذار شده، چند جمله کوتاه خبررسانی می‌کنند.

«محمد شیخانی» مدیرکل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل شهرداری مشهد در این رابطه اظهار داشت: «متاسفانه یکی از نیروهای پیمانکار حفاظت فیزیکی شهرداری که شرایط جسمانی لازم برای کار در حفاظت فیزیکی را نداشت به دلیل احتمال جابه‌جایی محل کار اقدام به خودسوزی کرده است». وی افزوده است: «این اتفاق در محل اداره حفاظت فیزیکی شهرداری مشهد رخ داده است. وی در حال حاضر در بیمارستان بستری است و ما نیز بابت این اتفاق متاثر هستیم».

خودکشی سه کارگر در کمتر از ۱۰ روز

متاسفانه دوباره یک کارگر پیمانکاری در شغلی با ماهیت دائم، آینده کاری خود را در مخاطره دیده است و پیگیری‌های بسیار او لابد به جایی نرسیده است. او به عنوان آخرین حربه برای اعتراض به این شرایط، دست به خودویرانگری زده؛ راه‌حل تلخی که در ماه‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم چنانچه کمتر از ۱۰ روز از اقدام به خودکشی دو کارگر پیمانکاری چوار ایلام نگذشته است. آنها هم بعد از تعلیق و تعدیل یا به زبان ساده اخراج، در محوطه پتروشیمی دست به خودکشی زدند.

هویت این کارگر پیمانکاری شهرداری مشهد «حاجی قدیر عرب تیموری» متولد ۳۰ شهریور ۱۳۶۰ اعلام سده است. این کارگر حدود ۱۹ سال سابقه کار دارد و دارای چندین فرزند و مسئول در مقابل آنهاست. درست است که او مشکلات جسمانی دارد اما پدر خانواده است و باید نان دربیاورد و بعد از ۱۹ سال کار کردن در شغل انتظامات سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد، نباید آینده شغلی خود را در خطر ببیند. همکارانش می‌گویند: «مسئول مستقیم عرب تیموری در شرکت پیمانکاری مربوطه، گوش شنوایی برای شنیدن دردهای او ندارد و صدایش به جایی نمی‌رسد».

روز شنبه پیگیر وضعیت جسمی عرب تیموری می‌شوم. او همچنان به دلیل سوختگی در بیمارستانی در مشهد بستری‌ست. پزشکان میزان سوختگی او را ۳۵درصد اعلام کرده‌اند اما به دلیل همان مشکلات جسمانی و بیماری‌های زمینه‌ای، وضعیت‌‌اش خطرناک است و خانواده نگران زنده ماندنش هستند. آیا حاجی قدیر عرب تیموری که از روی استیصال دست به خودویرانگری زده، روزی دوباره سر پا می‌شود؟ پاسخ این سوال را نمی‌دانیم اما می‌دانیم که پیمانکاران تمام عرصه‌های روابط کار را قبضه کرده‌اند و حیات و ممات کارگران را در اختیار گرفته‌اند. می‌دانیم که کارگران خیلی ساده به بهانه اتمام قرارداد یا نامناسب بودن وضعیت جسمانی و دلایل این‌چنینی، تعلیق، اخراج یا در بهترین حالت، جابه‌جا می‌شوند.

سلطه نگرش خشن بر فضای روابط کار کشور

«احسان سهرابی» فعال صنفی کارگران مشهد که پیش از این رئیس شورای اسلامی کار سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد بوده، در ارتباط با این اتفاق تلخ و تبعات حضور سنگین پیمانکاران و بی‌قدرتی محض کارگران می‌گوید: امروزه متاسفانه در دستگاه‌های دولتی و عمومی، عمده کارها را کارگران پیمانکاری انجام می‌دهند ولی با انگ «کارگر شرکتی» بر پیشانی، مورد بی‌مهری و بی‌توجهی واقع می‌شوند. کارفرمایان مادر نیز با این جمله از خود رفع مسئولیت می‌کنند که نیروهای پیمانکاری به ما ربطی ندارند!

وی با بیان اینکه «نگرش حاکم بر فضای روابط کار، نگرش نئولیبرالی و سرمایه‌داری خشن است»، اضافه می‌کند: به دلیل منافع خواص و مدیران دولتی، اصرار زیادی بر باقی ماندن پیمانکاران در همه مشاغل حتی مشاغل دائمی و مستمر دارند و باید از آقایان پرسید که به چه قیمتی باید این اتفاق ادامه یابد؟!

به گفته این فعال صنفی، کارگران انتظامات و حراست یک مجموعه، باید قرارداد دائم کار داشته باشند و خیال‌شان از آینده آسوده باشد. مگر انتظامات یک مجموعه پابرجا مثل سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد، یک پروژه موقت است که آن را به پیمانکار واگذار می‌کنند؟!

سهرابی از حادثه تلخ دیگری در همین مجموعه خبر می‌دهد و می‌گوید: قصه تلخ دیگری که مربوط به همکار عرب تیموری‌ست، مرحوم م.ط که موجب شد همه همکاران ایشان در واحد انتظامات مبهوت بمانند. او متولد ۱۳۴۹ بود که در ۲۸ آبان ماه، دیگر دستگاه کارتکس مجموعه اثر انگشت ایشان را ثبت نکرد. این فرد خوش‌مشرب و پرانرژی رفت و همکارانش را داغدار کرد. حالا خودسوزی عرب تیموری، شوک بزرگی به همان مجموعه وارد کرده است.

صحبت‌های همکاران

در تلاش برای ارتباط با همکاران عرب تیموری، به داده‌های دردناک دیگری برخوردم. یکی از همکاران او که نخواست نامش فاش شود، می‌گوید: «عرب تیموری سابقه کار بالایی داشت. خود من دو ماه است که بیکار شده‌ام. پیمانکار می‌گوید من دیگر تو را نمی‌خواهم و برو سازمان حفاظت فیزیکی تعیین تکلیف شو. آنجا هم جواب روشنی به من نمی‌دهند».

یک همکار دیگر عرب تیموری می‌گوید: «تا کی باید منتظر بمانیم و دست روی دست بگذاریم تا پیمانکاران برای آینده ما تصمیم بگیرند و چقدر باید هزینه بدهیم؟! چرا کارگر باسابقه یک روز صبح که سر کار می‌آید ناگهان می‌بیند دیگر اثر انگشتش ثبت نمی‌شود؟ چرا این شرایط تغییر نمی‌کند؟».

صبحت‌های همکاران نشان از غم و استیصال کارگرانه دارد. اینها کارگرانی هستند که به خاطر یک دستمزد حداقلی و ناچیز، باید مدام در واهمه از پیمانکاران و نگران آینده باشند. در عین حال ما منتظر توضیحات بیشتر روابط‌عمومی شهرداری مشهد هستیم ولی تا لحظه تنظیم این گزارش، به‌رغم تماس‌های فراوان توضیح جدیدی به من ارائه نکرده‌اند.

حالا دیگر البته جزئیات اهمیت چندانی ندارد. پس از اتفاق، تاثر چیزی را عوض نمی‌کند. سه روز بعد از آن حادثه تلخ، همسر و فرزندان عرب تیموری، یک چشم اشک و یک چشم خون در راهروهای بیمارستان منتظر یک جمله کوتاه امیدوارکننده از زبان پزشکان هستند. آیا حاجی قدیر، کارگری با ۱۹ سال سابقه، از خودویرانگری ناگزیر جان سالم به در می‌برد؟! به راستی چه کسی مسئول دردها و اشک‌های خانواده‌ای‌ست که همه چیز خود را به خاطر تصمیم یک پیمانکار از دست داده است؟!

نسرین هزاره مقدم

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
ننگ برشما که فشاراقتصادی طوری شده که مردمو راضی به خودکشی کرده ازخدا بترسید وای برشما اختلاس رانت خواری ودزدی از بیت‌المال بعضی از خواص بیشتر دل مردمو آتیش میزنه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش