«اسماعیل نجار»، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور پس از حضور در جلسه ستاد مدیریت بحران گیلان در فرمانداری لنگرود، بیان کرد: برای هر واحد مسکونی روستایی که نیازمند بازسازی باشد، ۲۰۰میلیون ریال تسهیلات با کارمزد ۴ درصد، ۵۰ میلیون ریال بلاعوض و ۲۰ میلیون ریال هم به صورت معیشتی پرداخت میشود.
برای واحدهای شهری هم ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد۵ درصد، ۶۰ میلیون ریال به صورت کمک بلاعوض و ۲۰میلیون ریال هم به صورت معیشتی پرداخت میشود. به گفته نجار، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربهای که دارد، آماده است این تسهیلات را از محل اعتبارات تسهیلات ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سال آغاز کند و کمکهای بلاعوض هم از حساب صد امام(ره) پرداخت میشود.
معاون وزیر کشور ادامه داد: خسارتهای این بارندگی شدید به حداقل ممکن رسید و خوشبختانه بجز یک مورد خسارت جانی در لنگرود که آن هم به دلیل برق گرفتگی بوده، خسارت جانی دیگری وجود نداشت. به دنبال هر حادثه پس از امداد و نجات و اسکان موقت و تهیه آذوقه، بازسازی آغاز میشود و با برآوردی که در زمینههای مختلف مسکن روستایی، شهری، تأسیسات شهری و زیرساختها خواهد شد، این بازسازیها صورت میگیرد.
نجار با اشاره به درپیش بودن فصل سرما بر لزوم مشارکت وهمکاری همه جانبه مردم و نیز برآورد سریع خسارتهای وارده از سوی مسئولان استان تأکید و اضافه کرد: با اعلام میزان خسارتهای وارده ومطرح کردن آن درهیأت دولت، با توجه به همتی که مجموعه دولت دارد، میتوان با سرعت بیشتری برای رفع مشکل اقدام کرد.
برآورد اولیه ۵۰۰ میلیارد ریالی خسارت بارندگی
«محمدعلی نجفی»، استاندار گیلان هم در این جلسه برآورد اولیه از میزان خسارتهایی را که بر اثر باران سیل آسای اخیر به بخشهایی از استان بویژه مناطق شرقی وارد شد ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با توجه به آسیبهای جدی وارد شده در برخی از خیابانها، پلها و دیواره سازیها، این رقم میتواند خیلی فراتر باشد که پس از برآورد دقیق هزینهها اعلام خواهد شد. دستگاههای خدمات رسان باید تا حل کامل مشکلات و اتمام کار، حضور داشته باشند و منتظر اعتبارات و جبران خسارت نمانند.
نجفی از اسکان ۵۰۰ نفر از مسافران و خانوارهای آسیب دیده در این سیل خبر داد و افزود: با کمک مدیران استانی و شهرستانی، شرایط اسکان برای آسیب دیدگان در این سیل فراهم است و با حضور نیروهای امدادی بویژه هلال احمر ارزاق مورد نیاز ۵۰۰ خانواده آسیب دیده تأمین شد.
وی با بیان اینکه بازسازی آن دسته از منازلی که در این سیل از آسیب حداقلی برخوردار بودند، با کمک بنیاد مسکن انجام میشود، گفت: فرماندار و مدیران شهرستان با کمک مدیران استانی و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، باید تعداد منازلی را که در این حادثه به صورت کامل تخریب شدند و تعداد خانوارهایی را که باید از تسهیلات خاص بهره بگیرند مشخص کنند تا شرایط لازم جهت بازسازی کامل منازل آنان فراهم شود.
استاندار گیلان از در نظر گرفتن تسهیلات ۵ میلیون تومانی برای خودروهای آسیب دیده در این سیل خبر داد و افزود: در نشست فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی نیز وضعیت کارگاههای تولیدی آسیب دیده بررسی شد تا از وامهای قرضالحسنه، صندوق کارآفرینی امید و بخشهای دیگر برای جبران خسارت این واحدها استفاده شود.
نجفی از پیگیریهای دفتر «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری و تماسهای تلفنی «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهوری و «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور به منظور پیگیری نحوه خدماترسانی به مناطق سیل زده خبر داد و گفت: مجموعه مدیران استان در بحرانها حضوری قوی دارند و گیلان طی این سالها در بخش مدیریت بحران بخوبی عمل کرده و تمامی مدیران، فرمانداران و کارکنان تا رفع کامل مشکلات پای کار هستند.
- 12
- 1