یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۷۳۰
اخبار بازار خودرو

فروش جهانی خودروهای وارداتی پس از برجام، چقدر است؟

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

با تصویب برجام، امکان مونتاژ یا واردات خودروهای خارجی در ایران فراهم شد. آیا این محصولات که اصطلاحا پساجرمی نامیده می‌شوند؛ در بازار جهانی فروش بالایی دارند؟

 

با به نتیجه رسیدن برجام، خودروهای جدیدی از شرکت‌های مختلف اروپایی وارد کشور شده‌اند یا قرار است وارد بازار شوند. برندهای پژو، سیتروئن، رنو، میتسوبیشی، هیوندای، فولکس‌واگن و چند شرکت‌ مطرح دیگر، این روزها در بازار کشورمان حضور دارند. اینکه خودروهای وارداتی یا مونتاژ داخل در بازارهای بزرگی مانند بازار اروپا، آمریکا و چین به چه میزان فروش دست پیدا کرده‌اند، سؤالی است که قصد پاسخگویی به آن داریم.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

نخستین شرکت خودرویی که پس‌ از برجام بلافاصله با یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشورمان به توافق رسید، پژو بود. این برند خیلی سریع استارت کار با ایران‌خودرو را زد تا نخستین شرکت همکاری مشترک به نام ایکاپ را راه‌اندازی کنند. پژو ۲۰۰۸ نخستین خودروی پسابرجامی است که با سرعت روی خط‌ تولید ایکاپ رفت.

 

مدل ۲۰۰۸ پژو از سال ۲۰۱۳ در بازار اروپا عرضه می‌شود و سال به سال بر میزان فروش آن افزوده شده است. سال اول، ۲۰۰۸ به فروش بیش از ۵۸ هزار دستگاه دست پیدا کرد و با افزایش ۲ برابری در سال ۲۰۱۴، به فروش ۱۳۵ هزار دستگاه رسید. این مدل جزو خودروهای محبوب در اروپا است و با روند فروشی که داشته، نشان داده تا چه میزان باکیفیت است. درمجموع و تا پایان ماه نخست سال جاری، ۲۰۰۸ به فروش بیش‌ از ۷۱۷ هزار دستگاه دست پیدا کرده است. فروش این محصول در بازار چین نیز با استقبال مواجه بوده و از سال ۲۰۱۴ تاکنون چیزی حدود ۱۴۰ هزار دستگاه از این مدل به فروش رسیده‌ است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

سدان پژو ۵۰۸ قرار است با داخلی‌سازی بالا در کشورمان عرضه شود. این سدان فرانسوی از سال ۲۰۱۱ در بازار چین نیز عرضه شده است و توانسته بازار خوبی به‌ دست آورد. ۵۰۸ در بازار اروپا به لطف پیشرانه‌ی قدرتمند کم‌مصرف و طراحی زیبا، فروش خوبی تجربه کرده است و در‌حالیکه از سال ۲۰۱۰ در بازار اروپا عرضه شد، تا پایان سال ۲۰۱۷ موفق به فروش ۳۷۰ هزار دستگاه شده است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

پژو ۳۰۱ دیگر محصولی است که زمینه حضور آن در بازار ایران، بعد از برجام فراهم شده است. این خودرو قرار است با ۶۰ درصد داخلی‌سازی و به‌عنوان جایگزین دو محصول ۴۰۵ و پارس، در بازار عرضه شود؛ محصولی که در بازار اروپا نتوانسته است موفق باشد و در میان انبوهی از خودروهای سدان که در این دنیا عرضه می‌شود، موفق به فروش ۱۵ هزار دستگاه طی ۶ سال شده است. از سویی دیگر، عرضه این خودرو در بازار چین استقبال نسبتا خوبی در پی داشته و به فروش بیش‌ از ۲۴۸ هزار دستگاه در این کشور دست پیدا کرده است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

سیتروئن دیگر خودروسازی است که احتمالا از سال جاری، تولید خود را در کشور آغاز می‌کند. این خودروساز در سایت کاشان سایپا در مراحل ابتدایی، سیتروئن C3 را تولید می‌کند که یکی از خودروهای محبوب در اروپا است. اولین مدل از این خودرو در سال ۲۰۰۱ به بازار عرضه شد و همواره یکی از پرفروش‌ترین خودروهای سیتروئن محسوب می‌شود که به‌طور میانگین ۱۸۷ هزار دستگاه از آن به فروش رسیده است. مجموع کل خودروهای فروخته‌شده از C3، به عدد ۳ میلیون‌ و ۱۹۰ هزار دستگاه طی این سال‌ها رسیده است. دیگر خودروسازی که پس‌از سال‌ها غیبت در بازار ایران وارد شده، فولکس‌واگن است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

خودروهای تیگوان و پاسات انتخاب فولکس‌واگن برای بازار کشور هستند که با استقبال مشتریان ایرانی نیز مواجه شدند. پاسات یکی از خودروهای قدیمی و محبوب در اروپا است که طی سال‌های ۱۹۷۰ تا امروز، همواره فروش بالایی داشته و بارها دچار تغییر و تحول شده است.

 

از سال ۹۷ تا سال ۲۰۱۷ فروش این خودروی سدان آلمانی به عدد ۸ میلیون‌ و ۵۸ هزار دستگاه در اروپا رسیده و در بازار آمریکا نیز جزو خودروهای پرفروش بوده است. از سال ۲۰۱۲ تا پایان سال ۲۰۱۷، بیش‌از نیم‌ میلیون دستگاه از این خودرو در آمریکا به فروش رسیده که نشان از کیفیت بالا و رضایت مشتریان آمریکایی از آن دارد. فولکس واگن پاسات بین چینی‌ها نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است و طی ۵ سال اخیر بیش‌ از یک میلیون‌ و ۲۰۰ هزار دستگاه فروش داشته است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

تیگوان دیگر خودروی فولکس‌واگن در بازار ایران است که به‌شدت در بازار بزرگ کشور چین محبوبیت دارد. فروش ۵ سال گذشته این خودرو در چین، به بیش‌ از یک میلیون‌ و ۴۰۰ هزار دستگاه رسیده که نشان‌دهنده اقبال آن در پرجمعیت‌ترین کشور دنیا است. در بازار آمریکا طی ۶ سال اخیر به‌طور متوسط سالانه ۳۲ هزار دستگاه و در بازار اروپا طی ۶ سال گذشته میانگین سالانه ۱۶۷ هزار دستگاه فولکس واگن تیگوان به فروش رسیده است.  

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

رنو دیگر شرکت اروپایی است که این سال‌ها فروش بسیار بالایی در کشورمان تجربه کرده و خودروهای مختلف خود را به‌صورت واردات و تولید مشترک به بازار ایران عرضه کرده است. تالیسمان یکی دیگر از خودروهایی است که مورد استقبال قرار گرفته و طی ۲ سال در بازار اروپا به فروش بیش‌ از ۶۶ هزار دستگاه دست پیدا کرده است.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

هیوندای کره، خودروساز دیگری بود که پس‌ از برجام پا به بازار ایران گذاشت. هیوندای i10، i20، النترا و اکسنت از جمله خودروهایی هستند که توسط کرمان‌خودرو در بازار ایران عرضه شدند. در این میان هیوندای اکسنت که تا سال۲۰۱۰ در بازار اروپا عرضه می‌شد، به‌طور میانگین سالانه ۳۶ هزار دستگاه در این بازار فروش داشت.

 

فروش جهانی خودروهای وارداتی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو

اکسنت در بازار آمریکا همچنان جزو پرفروش‌ها محسوب می‌شود و از سال ۹۵ تاکنون در بازار این کشور به فروش رسیده تا طی ۴ سال اخیر بیش‌ از ۲۶۱ هزار دستگاه فروش داشته باشد. النترا خودروی دیگر کرمان‌موتور است که تولید آن در ماه‌های اخیر آغاز شده. این خودرو در بازار آمریکا جزو پرفروش‌ترین محصولات هیوندای است و فروش بیش‌ از ۸۶۹ هزاردستگاه طی ۴ سال اخیر، نشان از علاقه مردم آمریکا به این خودرو دارد.

 

هیوندای i10 و i20 دو خودروی دیگر هیوندای هستند که در کشورمان با استقبال ضعیفی مواجه شده‌اند. هیوندای i10 و i20 طی ۴ سال اخیر به ترتیب ۳۴۲ هزار دستگاه و ۳۷۵ دستگاه در بازار اروپا فروش داشته‌اند و جزو خودروهای مورد اطمینان اروپایی‌ها بوده‌اند.

 

 

محمدرضا اشتری

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش