یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۲۰۰۴۶

دلایل قفل کردن ترمز خودرو چیست؟

قفل کردن ترمز خودرو چیستقفل شدن ترمز در هر خودرویی می‌تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد
از حیاتی ترین سیستم های یک خودرو می توان به سیستم ترمز اشاره کرد که اگر دچار نقصی شده باشد، عواقب جبران ناپذیری در پی دارد. یکی از مشکلات احتمالی ترمز ماشین، قفل کردن آن می باشد. در این مطلب از سرپوش دلایل قفل کردن ترمز خودرو توضیح داده شده است.

قفل کردن ترمز خودرو

عملکرد صحیح سیستم ترمز در توقف خودرو و کم کردن سرعت خودرو به خصوص در پیچ ها برای کنترل و هندل کردن خودرو نقش بسزایی دارد. در اثر عدم عملکرد درست سیستم ترمز، تصادفات بسیاری به وقوع پیوسته اند.

معنای کلمه ی قفل کردن ترمز، گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو می باشد؛ به این معنی که لنت های ترمز در زمان گرفتن ترمز دستی، هم چنان با دیسک خودرو درگیر باشد و شما صدای خش خش زیادی بشنوید.

همچنین سیستم ترمز خودرو نتواند سرعت و شتاب مناسب با موقعیت خودرو را ایجاد کند.

گاهی اوقات یکی از چرخ های خودرو قفل میشود که در اثر چنین مشکلی تعادل خودرو به هم می خورد و به یک سمت متمایل می شود.

علت قفل کردن ترمز خودرو و راه های برطرف کردن آن

دلایل مختلفی باعث قفل شدن ترمز در هر خودرو میشود. مشکلاتی که در اثر فقل شدن ترمز اتفاق می افتد؛ شامل ناتوانی در کنترل خودرو، اسیب دیسک، ناتوانی در حرکت خودرو، صدای آزاردهنده لنت ها، ناتوانی در شتاب گیری و… می باشد.

>> نرم یا شل بودن بیش از حد پدال ترمز:

نرم بودن بیش از حد پدال ترمز به این معنیست که سیستم ترمز، عملکرد صحیحی ندارد و به احتمال زیاد در زمان فشار دادن پدال ترمز، درست عمل نخواهد کرد. دلایل مختلفی موجب نرم شدن بیش از حد ترمز می شود که برخی از آن ها نظیر کم بودن روغن ترمز در مخزن روغن ترمز، تخلیه روغن به دلیل نشت و مشکلاتی در سیستم بسته مدار ترمز خودرو میباشد .

دلایل قفل کردن ترمز خودروقفل کردن ترمز به‌معنای گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو است

یکی از دلایل نرم بودن پدال ترمز، هوا داشتن سیستم ترمز خودرو است که باید نسبت به هواگیری آن اقدام کنید. در صورتی که عملکرد سیستم ترمز شما خوب نباشد یا پدال ترمزتان بیش از حد نرم است؛ توصیه میشود که به تعمیرگاه بروید. همچنین درصورت وجود نشتی در سیستم ترمز خودرو، باید محل نشتی را مشخص کرده و کمبود روغن آن را تامین کنید؛ انجام هواگیری سیستم ترمز باعث میشود که سیستم ترمز شما در مواقع ضروری، عملکرد خوبی داشته باشد.

از دیگر دلایل نرم بودن پدال ترمز می توان به فاسد شدن روغن ترمز اشاره کرد. بر اثر افزایش رطوبت این ماده شیمیایی، روغن ترمز فاسد میشود؛ بنابراین عدم عملکرد صحیح سیستم ترمز به این معنیست که نشتی یا هوایی در آن وجود ندارد و توصیه میشود که با مراجعه به تعمیرگاه، روغن خودرو را عوض کنید، یعنی پس از تخلیه روغن سیستم، مجددا آن را روغن گیری و هوا گیری کنید.

>> سفت بودن بیش از حد پدال ترمز:

سفت بودن بیش از حد پدال ترمز( چوب شدن پدال ترمز) در حالتی پیش می آید که پدال ترمزتان بیش از حد سفت باشد ولی در زمانیکه ترمز را فشار می دهید عکس العمل خاصی برای متوقف شدن خودرو اتفاق نمی افتد. بنابراین به تعمیرگاه های متخصص و مجاز مراجعه کنید تا این ایراد را رفع کنند. درصورت بروز مشکلاتی در سیستم بوستر ترمز یا میزان نبودن سطح روغن ترمز در مخزن روغن ترمز، مشکل سفت بودن بیش از حد پدال ترمز در زمان ترمز گیری اتفاق می افتد.

یکی از راه های تست بوستر ترمز خودرو اینست که در زمان خاموش بودن خودرو چندین مرتبه پدال ترمز را فشار دهید تا عملاً پر شده و پدال سفت شود، سپس در مرحله آخر که پدال سفت بود استارت بزنید. نرم شدن پدال ترمز در این زمان به این معنیست که بوستر ترمز شما عملکرد سالمی دارد در غیر این صورت، نشان دهنده ایراد و مشکل در سیستم بوستر ترمز است.

>> پایین بودن پدال ترمز:

پایین بودن بیش از حد پدال ترمز، از دیگر مشکلات شایع در سیستم ترمز به شمار می رود. البته فراموش نکنید که بالا و پائین بودن و میزان سفتی و شلی پدال ترمز در خودروهای مختلف، متفاوت است.

عیوبی ازجمله ساییدگی بیش از حد لنت ها، خوب عمل نکردن بوستر ترمز، نشتی روغن ترمز، خراب شدن سیلندرهای ترمز، پائین بودن سطح روغن، هوا گرفتگی در مدار روغن ترمز خودرو، آسیب دیدگی لوله ها یا مدار ترمز و تنظیم نبودن اجزای مختلف آن موجب پائین رفتن بیش از حد پدال ترمز میشود. در صورت مراجعه به تعمیرگاه و عدم وجود هیچ یک از عیوب بالا در سیستم ترمز خودروی شما، ممکن است که مشکل از رگلاژ نبودن ترمز یا رگلاژ نبودن پدال ترمز خودرو باشد که می توان آن را به راحتی تنظیم کرد.

قفل شدن ترمز خودرو,علت قفل کردن ترمز خودرونرم بودن بیش از حد پدال ترمز نشان ‌دهنده درست کار نکردن سیستم ترمز است

>> قفل کردن ترمز:

گاهی اوقات پس از ترمز گرفتن احساس می کنید که لنت های ترمز با دیسک خودرو درگیر است و متوجه صدای خش خش زیادی می شوید یا عملاً سیستم ترمز خودرو مانع حرکت خودرو با سرعت و شتاب مناسب میشود. در صورتی که در یکی از چرخ ها، درگیر شدن یا قفل شدن ترمز اتفاق افتاده باشد، خودرو مانند قبل، تعادل ندارد و به یک سمت جاده متمایل می شود.

در این حالت، سیستم ترمز خودروی شما با مشکلات زیادی مواجه میشود. به عنوان مثال ، احتمال دارد که اهرم پدال ترمز دچار مشکل شود و عملکرد سیستم ترمز همچنان درگیر بماند. همچنین احتمال دارد که لنت های ترمز در قسمت داخلی کاسه چرخ یا برروی دیسک ها گیر کند که اسیب جدی به لنت ترمز و قسمت نگهدارنده وارد میشود. در صورت گیر کردن لنت بر روی دیسک خودرو، باید سیستم چرخ خودرو را باز کرد و مشکلش را برطرف نمود.

>> صدای سوت لنت ترمز:

یکی از مشکلات رایج در برخی از خودروها که دارندگان خودرو نسبت به آن بی توجهند؛ صدای سوت لنت ترمز میباشد ولی این مسأله میتواند به قطعات دیگری ازجمله دیسک ترمز خودرو اسیب بزند. فراموش نکنید که صدای سوت لنت ترمز در برخی از موارد، صرفا در هنگام ترمز گرفتن شنیده می شود درحالیکه این صدا در برخی از خودروها بدون فشردن پدال ترمز شنیده میشود. بنابراین اگر مشکل سوت لنت ترمز، بدون فشردن پدال ترمز وجود داشته باشد باید به بررسی سیستم ترمز بپردازید؛ به این دلیل که ممکن است سیستم ترمزتان قفل کرده باشد.

>> سنگین بودن بیش از حد خودرو:

سنگین بودن بیش از حد خودرو، بیشتر در خودروهایی مانند کامیون یا کامیونت ها اتفاق می افتد. البته این مورد در خودروهای کوچک تر نیز گزارش شده است. وزن خودرو در چنین شرایطی، از حد نرمال بالاتر میرود و ماشین در اصطلاح خوابیده و اهرم و سیستم بوستر کارایی واقعیشان را از دست می دهند. درواقع در مسیر اهرم ترمز خودرو تا دیسک، عملکرد خوبی ندارد و مجموعه مؤثر، عملکرد لازم را بر دیسک ندارد. در نهایت فشار وارده همچنان باقی می ماند و ترمز، قفل میکند.

راه های برطرف کردن قفل شدن ترمز خودرویکی دیگر از مشکلات قفل کردن ترمز خودرو، پایین بودن بیش از حد پدال ترمز است

گردآوری: بخش خودرو سرپوش

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش