هارد اکسترنال
به یک وسیله ی بسیار کوچک( گاهی میتواند به اندازه کف دست هم باشد) که قابلیت ذخیره سازی هر فایل یا برنامه ای را بر روی خود فراهم میکند؛ هارد خارجی یا اکسترنال اطلاق میشود. هارد اکسترنال، به عنوان یک دیسک داخلی برای ذخیره سازی اطلاعات و یک جعبه و درگاه معمولاً USB محسوب میشود .
هارد اکسترنال، مشابه هارد داخلی کامپیوتر یا لپ تاپ میباشد با این تفاوت که از نظر ظاهر و رابط اتصال با هم فرق دارند. درصورت باز کردن قاب هارد اکسترنال، یک هارد معمولی در زیر قاب می بینید. طراحی رابط اتصال هاردهای داخلی بگونه ایست که صرفا به مادربورد کامپیوتر یا لپ تاپ متصل می شود ولی نحوه ی طراحی پورت های هارد اکسترنال به صورت USB است که قابلیت اتصال به هر دستگاهی را دارد.
سرعت انتقال اطلاعات بر روی هارد اکسترنال، از اهمیت به سزایی برخوردار است. درصورت بالاتر بودن مقدار سرعت چرخش هارد، اطلاعات آن سریعتر خوانده می شود. هرچند که عوامل مختلف دیگری در این زمینه اثر دارد که از آن می توان به درگاه USB اشاره کرد اما کارایی و قیمت هارد دارای سرعت پردازش بالاتر، بیشتر و گران تر است.
انواع هارد دیسک
هارد دیسک ها متشکل از دو نوع اکسترنال( خارجی) و اینترنال( داخلی) به شرح زیر هستند:
نحوه ی اتصال هارددیسک های اینترنال یا داخلی به مادربرد به صورت مستقیم می باشد. اندازه ی این نوع هاردها بزرگ تر( با ظرفیت مشابه) از هاردهای اکسترنال است و می توان از آن ها به شکل اختصاصی یا غیراختصاصی استفاده کرد. منظور از اختصاصی این است که شما می توانید بر روی آن برنامه نصب کنید در حالیکه در هارد دیسک های اکسترنال، مجوز نصب نرم افزار بر روی آنرا ندارید. همچنین منظور از استفاده غیراختصاصی اینست که شما در این نوع از هارد دیسک ها، توانایی انتقال و ذخیره اطلاعات( شامل عکس و فیلم و فایل و ...) را دارید و برای هارد دیسک های اکسترنال همچنین موضوعی صدق می کند.
هاردهای اینترنال بطور مستقیم به مادربرد متصل میشوند درحالیکه این روش اتصال در هارد دیسک های اکسترنال، متفاوت است و به کمک یک واسطه و ارتباط با بخش خارجی سیستم با مادربرد در ارتباط هستند.
با توجه به محل نصب اینترنال ها در داخل یک سیستم کامپیوتری، حمل و نقل آن ها سخت تر است و اکسترنال ها با وجود معایبی که دارند؛ از چنین مزیتی نسبت به سایر هارد دیسک ها برخوردارند. هارد دیسک های اکسترنال دربرابر ضربات و صدمات فیزیکی، مقاومت بیشتری دارند.
ظرفیتهایی موجود در هارد اکسترنال
ظرفیت هارد اکسترنال، از مهم ترین ویژگی آن به شمار می رود. این ظرفیت در هاردهای اکسترنال نوع HDD بسته به دیسک های داخل آن تعيين میشود و ظرفیت آن در ذخیره سازهای از نوع SDD قابل افزایش است.
۱ ترابایت- ۲ ترابایت- ۵۰۰ گیگابایت- ۴ ترابایت- ۳ ترابایت- ۵ ترابایت- ۷۵۰ گیگابایت- ۶ ترابایت- ۸ ترابایت- ۶۴۰ گیگابایت- ۳۲۰ گیگابایت- ۱۰ ترابایت- ۱.۵ ترابایت- ۱۶ ترابایت- ۲۵۰ گیگابایت و ...
جابجایی هارد اکسترنال
درصورت استفاده از کیف های مخصوص هارد اکسترنال، باید در زمان حمل و نقل، مراقب آن باشید. میزان مقاومت دیسک سخت در مقابل ضربه، کم است و درصورت جابجایی مداوم دیسک سخت خود، بهتر است در محلی ثابت از اطلاعات خود، پشتیبان تهیه کنید.
بهترین برند هارد اکسترنال
پس از مراجعه به فروشندگان آنلاین و سنتی دیسک سخت با برندهای مختلف هارد اکسترنال، آشنا می شوید. با این حال، سه شرکت در جهان، دیسک سخت تولید می کنند که از آن ها می توان به سیگیت، توشیبا و وسترن دیجیتال اشاره کرد و تمامی برندهای دیگر، از یکی از این برندها برای تامین دیسک سخت داخل هارد اکسترنال استفاده می کنند.
این نکته را در نظر داشته باشید که گاهی اوقات تولیدکنندگان هارد اکسترنال به دیسک سختشان، برخی از نرم افزارها یا محافظ های سخت افزاری را اضافه می کنند.
کابل هارد اکسترنال
در زمان خرید یک هارد اکسترنال، معمولاً در کنار آن یک کابل با طول بسیار کوتاه ( معمولاً ۲۰ یا ۳۰ سانتی متری) وجود دارد. علت کوتاه بودن کابل ارائه شده با این ابزارها، کاهش احتمال ایجاد نویز و اسیب در اطلاعات شما می باشد. سعی کنید همیشه بهمراه دیسک سخت خود، از کابل ارائه شده استفاده کنید و هیچگاه کابل های طولانی را جایگزین آن نکنید.
اگر از کابل های با طول بیشتر یا با کیفیت نامناسب استفاده کنید؛ اطلاعاتتان در هنگام انتقال، اسیب می بینند. حتی در زمان استفاده از این کابل، احتمال آسیب دیدن اطلاعاتتان به صفر نمی رسد و درصورت مهم بودن این اطلاعات باید برای بررسی صحت و اضافه کردن قابلیت بازیابی اطلاعات، تدابیر لازم را در نظر بگیرید.
دلایل خرید هارد اکسترنال
در ادامه با دلایل خرید هارد اکسترنال آشنا شوید:
- هیچگاه به هارد دیسک داخلی اطمینان نکنید؛ به این دلیل که حساسیت زیادی نسبت به ضربه دارند و عمرشان کوتاه است.
- اگر در لپ تاپ و یا گوشی موبایل خود، اطلاعاتتان را ذخیره می کنید؛ فرامئش نکنید که احتمال سرقت گوشی موبایل و یا لپ تاپ در هر زمانی وجود دارد و علاوه بر از دست دادن اموالتان، اطلاعات شما نیز از بین رفته است.
- ظرفیت هارد اکسترنال در مقایسه با ظرفیت فلش مموری و کارت حافظه، بسیار بیشتر است. در نتیجه نگران کمبود فضا و مشکلات دیگر برای جابجایی فایل های حجیم نباشید.
انواع هاردها از لحاظ تکنولوژی
هارد دیسک ها متشکل از دو نوع HDD و SSD از لحاظ تکنولوژی و عملکرد هستند که نوع کارایی و تفاوت آن ها را در ادامه شرح داده ایم:
>> HDD:
مخفف کلمه ی hard disk drive، Hdd می باشد که ذخیره سازی اطلاعات در این نوع از تکنولوژی، بر روی پلتر میباشد و خواندن اطلاعات از طریق بازوی متحرک یا هد محتوای شما صورت میگیرد. دیسک های سخت، این مزیت را دارند که با ارزان ترن قیمت، حجم زیادی از اطلاعات را برایتان نگهداری و حفظ میکنند.
>> SSD :
مخفف کلمه Solid State Drive یا دیسک حالت جامد، SSD میباشد که قابلیت حفظ و نگهداری اطلاعات را به صورت مستقیم و با سرعت بسیار بالا دارد. به عبارتی دیگر، نسخه پیشرفته فلش مموری در ابعاد بزرگ، هاردهای SSD است که میتواند اطلاعات بسیار زیادی را در خود ذخیره نمایند.
البته قیمت این نوع از هاردها گرانتر از هاردهای HDD است ولی کارایی آن ها بیشتر است.
گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش
- 16
- 6