پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۲۰۰۰۰۱

تفاوت اینترنت و اترنت چیست؟

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری
اینترنت واژه‌ای آشنا است و به طور پیاپی اسم آن را می‌شنویم، اما لغات و مفاهیم شبیه دیگری نیز وجود دارند. به عنوان نمونه باید به شباهت Internet و Ethernet اشاره کنیم. در این مطلب تفاوت اینترنت و اترنت را بررسی خواهیم کرد.

در دنیای شبکه‌های کامپیوتری، برخی مفاهیم به صورت طولی با یکدیگر در ارتباط هستند، به این معنی که یکی در دل دیگری جای گرفته است. به عنوان نمونه می‌توان به Internet و Web اشاره کرد که در مطلب بررسی تفاوت اینترنت و وب به طور مفصل درباره آن صحبت کردیم. Internet و Ethernet هم دارای وضعیت مشابهی هستند.

 

تفاوت اینترنت و اترنت

منظور از اینترنت، بزرگترین شبکه کامپیوتری دنیا است که خود از شبکه‌های کامپیوتری کوچک‌تر تشکیل شده و مجموعه‌ای از میلیاردها دستگاه متصل به هم همچون کامپیوترهای عادی، سرورها و دیگر انواع لوازم الکترونیکی و دیجیتالی است.

 

با توجه به عمومیت این شبکه کامپیوتری، برخلاف شبکه‌های کامپیوتری اختصاصی که اتصال به آن به صورت محدود شده از طریق احراز هویت امکان‌پذیر است، هر دستگاهی با هر دستگاه دیگر می‌تواند ارتباط برقرار کند. اولین تفاوت اینترنت و اترنت در این است که یکی در سطح جهانی معنی پیدا می‌کند، در حالی که دومین مفهوم، حین اتصال دستگاه‌ها در یک منطقه جغرافیایی محدود، کاربرد دارد.

 

در اینترنت برای انتقال داده از پروتکل TCP/IP استفاده می‌شود. در این بستر سرویس‌های مختلفی همچون وب، ایمیل، انتقال فایل و دیگر موارد وجود دارد. پیدایش اینترنت، از طریق اتصال میلیاردها کامپیوتر، گوشی هوشمند، سرور و همچنین میلیون‌ها روتر و سوییچ میسر شده است. این دستگاه‌ها ممکن است با استفاده از کابل یا به صورت بی‌سیم به یکدیگر متصل باشند.

 

اما اترنت، یک استاندارد به منظور اتصال سیستم‌های کامپیوتری به یکدیگر در یک شبکه سیمی است. می‌توانید کامپیوترها و دیگر انواع دستگاه‌های الکترونیکی را به مجموعه‌ای از انسان‌ها تشبیه کنید که هر یک دارای آداب و رسوم و زبان‌های مختلفی هستند. هر وسیله، به شیوه‌ای متفاوت با استانداردهای مختلف طراحی و پیاده‌سازی شده و از زبان متفاوتی استفاده می‌کند. در این بین، یک استاندارد همچون اترنت حکم زبان انگلیسی یا هر زبان دیگر را برای نودهای داخل مجموعه ایفا خواهد کرد تا از طریق آن، برقراری ارتباط با وجود تفاوت در زبان پیش‌فرض هر یک، فراهم شود.

 

تفاوت اینترنت و اترنت در این است که اترنت، یک رابط به شمار رفته و اتصال دستگاه‌های مختلف همچون سیستم‌های کامپیوتری و سوییچ‌ها به یکدیگر را میسر می‌کند. پیش از پرداختن به تفاوت اینترنت و اترنت باید کمی با انواع شبکه‌های کامپیوتری از نظر وسعت آشنا شوید.

 

PAN –> Personal Area Network

 

LAN –> Local Area Network

 

WAN –> Wide Area Network

 

MAN –> Metropolitan Area Network

 

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری

 

منظور از PAN یک شبکه متشکل از دستگاه‌های الکترونیکی مختلف در حد استفاده شخصی است. اتصال گوشی هوشمند به کامپیوتر برای انتقال اطلاعات، ساده‌ترین نوع پیاده‌سازی یک شبکه محلی شخصی است. LAN و WAN به ترتیب به شبکه محلی و شبکه محلی گسترده اشاره دارند. LAN در حد و اندازه یک ساختمان یا نهایتا چند ساختمان نزدیک به یکدیگر است، در حالی که WAN ممکن است از چند ساختمان در فواصل نسبتا دور از یکدیگر تشکیل شده باشد. در نهایت به MAN یا شبکه محلی شهری می‌رسیم که به یک شبکه کامپیوتری در حد و اندازه یک شهر اشاره دارد. از اترنت، در LAN استفاده می‌شود.

 

فراموش نکنید اگر شبکه محلی با استفاده از اتصالات بی‌سیم فراهم شده باشد، نام آن WLAN یا همان Wireless LAN خواهد بود. از اترنت فقط به عنوان استانداری در پیاده‌سازی شبکه محلی دارای بستر سیمی استفاده می‌کنند.

 

بررسی تفاوت اینترنت و اترنت نشان می‌دهد در این استاندارد، دیتا در قالب یک سری فریم رد و بدل می‌شود. این فریم‌ها متشکل از آدرس مقصد و مبدا هستند. به عنوان دیگر اطلاعات گنجانده شده در فریم‌ها می‌توان به داده مربوط به مکانیزم تشخیص خطا، اشاره به طول کل داده (فایل ما تبدیل به بی شمار فریم شده است) و دیگر موارد اشاره کرد.

 

یک کابل اترنت استاندارد کمی از کابل‌های تلفن عادی ضخیم‌تر بوده و در دو سر آن از کانکتور RJ45 استفاده می‌شود. دستگاه‌های قرار گرفته در یک شبکه LAN پیاده‌سازی شده از طریق اترنت را به وسیله این کابل‌ها، از طریق سوییچ‌ها، به یکدیگر متصل می‌کنند.

 

اخبار تکنولوژی,بررسی internet,اخبار فناوری

 

اترنت را باید مجموعه‌ای از استانداردها دانست که به مرور زمان نسل جدیدی از آن‌ معرفی شده است. استاندارد ۱۰BASE-T دارای حداکثر نرخ انتقال داده ۱۰ مگابیت است. این میزان در دو استاندارد ۱۰۰BASE-T و ۱۰۰۰BASE-T به ترتیب به ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش می‌یابد.

 

برای این که یک دستگاه بتواند از تمام ظرفیت و پهنای باند شبکه پیاده‌سازی شده با استفاده از اترنت استفاده کند، کارت شبکه آن باید منطبق با به‌روزترین استانداردها باشد. به همین دلیل در یک شبکه اترنت ۱۰۰BASE-T، کامپیوتر دارای کارت شبکه مبتنی بر ۱۰BASE-T، با حداکثر سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه قادر به ارسال و دریافت داده خواهد بود.

 

تفاوت اینترنت و اترنت به زبانی ساده‌تر

اینترنت، مجموعه‌ای از شبکه‌های محلی، گسترده و شهری (LAN – WAN -MAN) مختلف است که به شیوه‌هایی گوناگون، به شکل بی‌سیم یا وایرلس به هم متصل هستند. با توجه به محدوده جغرافیایی کوچک شبکه محلی، میلیون‌ها مورد از آن در سرتاسر اینترنت وجود دارد. یکی از انواع تکنولوژی‌ها برای فراهم شدن امکان ساخت یک LAN (امکان اتصال تعدادی دستگاه دیجیتالی در یک محدوده جغرافیایی کوچک)، اترنت است. با استفاده از آن، LAN را پیاده‌سازی می‌کنیم. اینترنت نیز از وصل شدن همین شبکه‌های محلی تشکیل می‌شود.

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش