یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۱۰۰۰۶۷

رندر (Render) چیست؟

ویژگی های رندر,تعریف رندر,انیمیشن های سه بعدی با رندر
Render یا پرداخت صحنه، سازنده صحنه عظیم سه بعدی می باشد. اگر بخواهیم آن را تعریف کنیم باید بگوییم که به مدت زمانی که طول می کشد تا یک صحنه سه بعدی از نرم افزار مورد نظر خروجی گرفته شود.

گاهی اوقات ممکن است مطالبی در رابطه با ساخت یک انیمیشن بخوانید و دران مطالب خوانده شده ممکن است با اصطلاحی همچون رندر مواجه شوید و برای شما دوستان ممکن است سوال پیش آمده باشد که رندر چیست؟ در این مطلب می خواهم شما عزیزان را با این اصطلاح آشنا کنم  تا شما نسبت به این موضوع درک و آگاهی کامل پیدا کنید. پس اگر می خواهید با رندر اشنا شوید با ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

Render یا پرداخت صحنه، سازنده صحنه عظیم سه بعدی می باشد. اگر بخواهیم آن را تعریف کنیم باید بگوییم که به مدت زمانی که طول می کشد تا یک صحنه سه بعدی از نرم افزار مورد نظر خروجی گرفته شود. برای این کار باید برنامه نویسان و توسعه دهندگان به کامپیوتر اطلاعات مفصل و بسیار کاملی را در رابطه با اشیا، مدل سازی، انیمیت، سیستم های ذره ایی (دود، انفجار، آتش، گرد و خاک، بخار، دریا، آب و …) ، دینامیک، نورپردازی، سایه ها، ابر، چگونگی حرکت دوربین و … بدهند تا کامپیوتر این اطلاعات عظیم را پردازش کند.

 

در ساخت انیمیشن های سه بعدی Render یک مساله بسیار مهم و چالش برانگیز است. به این دلیل که اگر توسعه دهندگان نتوانند به درستی زمان خروجی انیمیشن را پیش بینی کنند استودیوی سازنده انیمیشن با هزینه های بسیار زیادی از جمله با از دست رفتن نیروی انسانی خود ضربه خواهند دید. فرض کنید که ما می خواهیم در هر ثانیه ۲۵ فریم نشان دهیم. زمان رندر یعنی زمان لازم برای ایجاد تصویر مورد نظر. گاهی ممکن است رندر کردن بعضی از تک فریم ها تا ۲۰ ساعت هم طول بکشد.

 

حالا دوباره فرض کنید که صحنه ای را به وجود آورده ایم که برای هر فریم آن باید ۳ ساعت وقت گذاشت. در نظر داشته باشید که هر فریم هم ۲۵ ثانیه است. یعنی برای Render کردن هر ثانیه از انیمیشن ۷۵ ساعت لازم است. اگر یک انیمیشن یک دقیقه ای باشد (هر دقیقه ۶۰ ثانیه است از ان طرف اگر بخواهیم ثانیه را به فریم تبدیل کنیم باید ۶۰ ثانیه را با ۲۵ ضرب کنیم تا تعداد فریم به دست اید،  پس از این کار عدد ۱۵۰۰ فریم به دست می اید و برای به دست اوردن ساعت باید ان را در ۳ ساعت ضرب کرده تا مقدار ساعت به دست اید یعنی چیزی حدود ۴۵۰۰ ساعت.) یعنی بیش از ۱۸۷ روز طول خواهد کشید. پشت صحنه برخی از انیمیشن هایی را دیده ام که برای خروجی گرفتن فقط یک فریم بیش از ۴ هزار دقیقه طول کشیده است.

 

چه عواملی باعث کاهش و یا افزایش سرعت رندر می شود؟

هر چه تعداد اشیا، کارکترها، انیمت ها، تکتچرها (Textures) ، سیستم های ذره ای، مدل ها، نورپردازی ها، سایه ها، اجسام، دینامیک، مو، پارچه، لباس و … زیاد تر باشد به همان نسبت هم زمان پرداخت صحنه طول خواهد کشید. یعنی می توان گفت که رابطه ی مستقیم با یکدیگر دارند و هرچه کمتر باشند زمان هم کاهش پیدا خواهد کرد.

 

اما دوستان ناراحت نباشید فناوری در این زمینه به کار انیمیشن سازها آمده است. سیستم هایی وجود دارد به نام رندر فارم که کسانی که می خواهند به سرعت بسیار بالا برای خروجی گرفتن از انیمیشن خود برسند می توانند از این سخت افزارها استفاده کنند.

 

ویژگی های رندر,تعریف رندر,انیمیشن های سه بعدی با رندر

تا انجایی که من اطلاع دارم در دو شرکت هالیوودی والت دیزنی و سونی پیکچرز قردادی را با شرکت انویدیا دارند که این شرکت را موظف می کند برای این دو شرکت هالیوودی ایستگاه پایانه پردازش عظیم گرافیکی تولید کند. در رابطه با شرکت های دیگر اطلاعی ندارم اما به احتمال بسیار زیاد دیگر شرکت ها هم از همین ایستگاه پردازش استفاده می کنند. دوستان این ایستگاه پردازش کارت گرافیک نیست بلکه یک سوپر کامپیوتر است و دولت ایالات متحده امریکا اجازه استفاده این دستگاه ها را به همه شرکت ها نمی دهد، به این دلیل که این ایستگاه ها آنقدر قدرت دارند که می توان از آنها برای پردازش و شبیه سازی بمب های هسته ای و مواد بسیار خطرناک  و سمی رادیو اکتیو استفاده نمود.

 

اگر از لحاظ سخت افزار و نرم افزار پول لازم را ندارید پس باید از ترفند استفاده کنید. هر کاراکتر یا موضوعی را به صحنه خود اضافه می کنید از ان طرف هم پرداخت صحنه سنگین تر می شود. مثلا اگر یک خیابان بسیار شلوغ باشد زمان رندر آن در مقایسه با خیابان بسیار خلوت بسیار چشم گیر خواهد بود. به همین دلیل است که خیلی از فریم ها از عکس استفاده می شود اما این فریم ها انقدر خوب کار می شوند که مخاطب و یا بیننده ان فریم مورد نظر را متوجه نمی شود.

 

asriran​.‎​com
  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش