پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳
۱۸:۰۲ - ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۳۶۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

نگاه فناورانه به ۱۰۰ روز نخست فعالیت رئیس جمهوری امریکا

نارضایتی فعالان حوزه فناوری از ترامپ

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,ترامپ

زمانی که «فرانکلین روزولت»در سال ۱۹۳۳ میلادی به‌عنوان رئیس جمهوری جدید امریکا برگزیده شد، پس از گذشت ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود در این پست، تصمیم گرفت.

یک سخنرانی ویژه انجام دهد و وقتی در مقابل مردم قرار گرفت با اعتراض و ناراحتی گسترده آنها مواجه شد. هم‌اکنون که بیش از ۸۰ سال از آن اتفاق می‌گذرد تاریخ تکرار شده است و این مدیران بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان در دره سیلیکون در مقابل «دونالد ترامپ» عکس‌العمل مشابه نشان دادند.

ترامپ ۱۰۰ روز نخست دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود را در حالی پشت‌سر گذاشته است که بیشتر مدیران فناوری با سیاست‌های او مخالف هستند، برخی از این افراد به صورت ضمنی با کابینه ترامپ همکاری می‌کنند. اگر بخواهیم یک جمع‌بندی کلی برای این دوره زمانی داشته باشیم باید اعتراف کرد که ترامپ چشم‌انداز مناسبی را برای صنعت فناوری پیش‌ روی خود انجام نداده و در نهایت نتوانسته رضایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان این صنعت را به دست آورد.

البته این دوره زمانی سه ماهه به شکل دیگری هم مورد تحلیل قرار گرفت. ترس از دست دادن مزایای دولتی، مدیران بسیاری از شرکت‌های فناوری را مجبور کرد تا در ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های ترامپ با سیاست‌های او همراستا شوند و مشکلاتی را که رئیس جمهوری جدید برای آنها ایجاد کرده است، بپذیرند. یکی از این مشکلات لغو ویزای H-B1 برای ورود خارجی‌ها و فعالیت آنها در شرکت‌های مختلف بود که این اتفاق تأثیرات فراوانی را بر عرصه فناوری امریکا برجای گذاشت. ممنوعیت سفر و ورود اتباع خارجی به کشور امریکا از نخستین گام‌های تأثیرگذار ترامپ در صنعت فناوری بود و البته ترامپ تصور می‌کرد با این اتفاق مزایای فراوانی را برای کشور خود به همراه می‌آورد. این قانون با مخالفت‌های گسترده مواجه شد و در نهایت صنعت فناوری از این داستان آسیب چندانی ندید.

البته این نکته بسیار مهم بود که ترامپ در ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های خود به‌عنوان رئیس جمهوری امریکا صنعت فناوری را چندان جدی نگرفت و روی بخش‌های دیگر تمرکز کرد. بسیاری از اقداماتی که رئیس جمهوری جدید امریکا در این دوره سه ماهه انجام داد گام‌های کوچکی در عرصه فناوری بود و سیاست‌ها زمان بیشتری برای اثرگذاری نیاز داشت.

به هر حال، ترامپ در این جریان اتفاقات مختلفی را رقم زد که آنها را می‌توان به قرار زیر تحلیل کرد:

نه چندان بد

اصلاحات مالیاتی: ترامپ به محض آنکه وارد کاخ سفید شد پیش‌نویس طرحی را ارائه کرد تا به موجب آن مالیات صنایع مختلف بخصوص شرکت‌های فناوری از ۳۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش یابد تا این مراکز بتوانند تولیدات خود را به داخل خاک امریکا برگردانند. شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله سیسکو، اینتل، آی‌بی‌ام و اپل از این اتفاق بسیار استقبال کردند و آن را برای خود مناسب دانستند.

حریم خصوصی: ترامپ با پشتیبانی شرکت‌های بزرگ فناوری یک قانون جدید را در «کمیسیون فدرال ارتباطات امریکا» به تصویب رساند تا به موجب آن حمایت بیشتری از حریم شخصی کاربران انجام دهد. این اقدام توسط گوگل و فیس‌بوک مورد پشتیبانی قرار گرفت و البته قانون نهایی در این دو شرکت عملیاتی نشد.

مهاجرت نیروهای متخصص: ترامپ قانون مربوط به ارائه روادید H-B1 برای مهاجرت نیروهای کاری را لغو کرد و این مسأله شرکت‌های فناوری را با مشکلات جدید مواجه کرد تا نتوانند نیروهای متخصص و مورد نیاز خود را در خارج از مرزهای امریکا شناسایی کنند. این طرح مشکلات فراوانی را ایجاد کرد و سرانجام مدیران شرکت‌های فناوری بزرگ نامه‌ای را به امضا رساندند و با ارسال آن به کاخ سفید از رئیس جمهوری خواستند امکان ورود متخصصان خارجی را به امریکا فراهم کند. در نتیجه تلاش‌های دنیای فناوری، سرانجام قانون ترامپ تغییر کرد و امکان استخدام نیروهای خارجی متخصص فراهم شد.

نیم نگاه

ترامپ ۱۰۰ روز نخست دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود را در حالی پشت‌سر گذاشته است که بیشتر مدیران فناوری با سیاست‌های او مخالف هستند، برخی از این افراد به صورت ضمنی با کابینه ترامپ همکاری می‌کنند.

«آرون لیوای» مدیرعامل شرکت Box در زمان انتخابات  گفته بود: «ترامپ‌ ترسناک‌ترین فرد امریکا است.» در پایان دوره ۱۰۰ روزه نیز اعلام کرد که هنوز هم به این جمله ایمان دارد«مِگ ویتمن» مدیرعامل شرکت HP سیاست‌های ترامپ را عوام‌فریبانه دانست و آنها راعامل تضعیف صنعت فناوری امریکا خواند.

قراردادهای بازرگانی: کاخ سفید اعلام کرد «توافق تجارت آزاد امریکای شمالی» را بازبینی می‌کند و با به‌روزرسانی سیاست‌های مربوط به آن به شرکت‌های فناوری امکان می‌دهد تا با اطمینان بیشتر مراودات مالی خود را با کشورهای خارجی انجام دهند.

نه چندان خوب

قانون بی‌طرفی اینترنت: «آجیت پای» مدیر کمیسیون فدرال ارتباطات امریکا (FCC) قوانین مخابراتی و ارتباطاتی را که در دوره ریاست جمهوری «باراک اوباما» وضع شده بود به طور کامل کنار گذاشت و به دنبال آن قوانین قوی وضع شده در مورد مسدودسازی ترافیک وب یا راه‌اندازی خطوط ویژه برای انتقال خدمات اینترنتی با سرعت بالا را لغو کرد. این اتفاق باعث بروز مشکلات فراوان برای استارتاپ‌ها شد و حتی شرکت‌های بزرگ از جمله گوگل و نتفلیکس را هم به دردسر انداخت.

اجبار برای تولید کالای امریکایی: ترامپ از اپل و دیگر تولیدکنندگان بزرگ دستگاه‌های فناوری خواست به هر شکل که شده است فرآیند تولید محصولات خود را به داخل خاک امریکا برگردانند. این اتفاق مشکلات فراوانی را برای شرکت‌های بزرگ به وجود آورد؛ زیرا در مرحله نخست هزینه نیروی کار در کشورهای دیگر کمتر است، تولید و عرضه محصولات از چین به دیگر کشورها ارزان‌تر انجام می‌شود و علاوه بر آن، شرکت‌های بزرگ فناوری که بخش اعظم سرمایه‌های نقدی خود را در خارج از مرزهای امریکا مورد استفاده قرار می‌دهند با این اتفاق می‌توانند سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

به هر حال ترامپ با همه خوبی‌ها و بدی‌ها ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های خود را به گونه‌ای پشت‌سر گذاشت که در پایان این دوره زمانی ارزش سهام شرکت‌های آمازون، فیس‌بوک، مایکروسافت و آلفابت افزایش یافت و این مسأله باعث نشد مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری نظرشان نسبت به ترامپ تغییر کند.

«آرون لیوای» مدیرعامل شرکت Box در زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا گفته بود: «ترامپ‌ ترسناک‌ترین فرد امریکا است.» در پایان دوره ۱۰۰ روزه اعلام کرد که هنوز هم به این جمله ایمان دارد و به همین صورت فکر می‌کند.

«مگ ویتمن» مدیرعامل شرکت HP،سیاست‌های ترامپ را عوام‌فریبانه دانست و آنها را عامل تضعیف صنعت فناوری امریکا خواند.

«جِف بیزاس» مدیرعامل آمازون در مورد رفتار ترامپ گفت «او دموکراسی را به مرور زمان از بین می‌برد.»

مدیران شرکت‌های فیس‌بوک، اینتل، گوگل و مایکروسافت نیز هر کدام به نوعی در پایان ۱۰۰ روز نخست فعالیت‌های ترامپ اظهارنظر کردند و همه آنها بر این باور بودند که رئیس جمهوری جدید امریکا علاقه چندانی به فناوری ندارد و چشم‌انداز

قابل ملاحظه‌ای را برای این صنعت در نظر نگرفته است. به هر حال، از هزار و ۴۶۰ روز دوره ریاست جمهوری ترامپ تنها ۱۰۰ روز گذشته است و او در این زمان نتوانسته کارنامه خوبی از خود برجای گذارد. باید دید که در آینده گام‌های بعدی ترامپ برای صنعت فناوری به چه صورت برداشته می‌شود.

.iran-newspaper.com
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش