به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، با استفاده از این فناوری میتوان تصاویر سهبعدی از فضای اطراف انتقالدهنده امواج وای فای تهیه کرد. پیش از این محققان با استفاده از رویکرد مشابهی توانسته بودند آن سوی دیوارها را ببینند و تعداد افرادی را که در فضای باز آن طرف دیوار مستقر هستند، بشمارند.
اما محققان مونیخ این فناوری را یک گام به جلو بردهاند و با استفاده از امواج وای فای و حتی سیگنالهای سلولی مورد استفاده در تلفنهای همراه و فناوری پردازش هولوگرافیک، تصاویری را از تمام فضایی که سیگنال در آن وجود دارد به دست میدهند.
به گفته محققان حتی سیگنالهای رمزگذاری شده نیز تصاویر فضای اطراف را مخابره میکنند و اساسا این فناوری امکان جاسوسی از تمام محیطها را فراهم میکند. به همین علت نگرانیهایی در خصوص حفظ حریم خصوصی ایجاد کرده است. البته استفاده عملی و کاربردی از این فناوری نیازمند تحقیق و توسعه آن است و هنوز راه درازی تا استفاده تجاری از این فناوری در پیش است.
تصویربرداری هولوگرافیک نیازمند یک آنتن ثابت و یک آنتن متحرک است، اما محققان معتقدند با استفاده از تعداد زیادی آنتن ثابت میتوان آنتن متحرک را حذف و تصاویری با وضوح بالاتر و نزدیک به تصاویر ویدیویی به دست آورد.
البته فرکانسهای جدید وای فای مانند استاندارد ۶۰گیگاهرتز IEEE 802.11 امکان تولید تصاویری با دقت یک میلیمتر را فراهم میکند.
محققان امیدوارند این فناوری به عنوان یک ابزار کاربردی در عملیات امداد و نجات قربانیان حوادث مورد استفاده قرار گیرد.
- 9
- 3