چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
۰۹:۴۴ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۴۱۶
فناوری اطلاعات و ارتباطات

گوگل سعی دارد دستیارش همه‏ جا باشد

دستگاه‏ها یاد می‏گیرند!

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات,دستیار هوشمند گوگل

به گزارش آی‏ تی ‏ایران، بدون شک همه دوست دارند یک کامپیوتر مشابه کامپیوتر مجموعه پیشتازان فضا داشته باشند؛ یک نوع هوش مصنوعی نامرئی که همه جا حضور دارد، تقریبا همه چیز را می‏داند، تمام خواسته‏ ها و نیازهای ما را برآورده می‏کند، همه‌چیز را می‏شنود اما به حریم خصوصی ما نیز احترام می‏گذارد، نوعی کامپیوتر است که نیاز ندارید برای ارتباط با آن لحظه‏ای به سختی بیفتید و به هر شیوه‏ای جوابگوی شما خواهد بود.

 

در کنفرانس I/‎ O، به‌روزرسانی‏های جدیدی برای برنامه دستیار هوشمند گوگل معرفی شدند. قابلیت‏هایی که معرفی شده‏اند نشان می‏دهد گوگل تمرکز زیادی بر گسترش تکنولوژی خود دارد. دستیار هوشمند گوگل قرار است وارد دنیای آی‌فون شود، گوگل هوم قادر خواهد بود تماس برقرار کند، قابلیت جدید دوربین و کیبورد اضافه شده است، کاربر می‏تواند از طریق این دستگاه خریدهای خود را انجام دهد و تعدادی ویژگی‏ها و قابلیت‏های دیگر.

 

شاید تغییرات اعمال شده در نسخه جدید به نظر چندان بزرگ نیاید و حتی به قابلیت‏های کامپیوتر پیشتازان فضا نیز نزدیک نباشد اما مطمئن باشید که تمام این کارها فقط زیرسازی محسوب می‏شود. درست است، گوگل قول داده تکنولوژی آینده را محقق می‏کند اما عجله‏ای در کار نیست. روشی که گوگل برای توسعه و بسط تکنولوژی دستیار هوشمند خود انتخاب کرده، قرار است کنترل همه چیز را «کم‌کم» به دست بگیرد و اتفاقی نیست که به یکباره بیفتد. دستیار هوشمند می‏خواهد روزی جایگزین کتاب‏ها و آیکون‏ها شود اما هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تصمیم دارند جایگاهی فراتر از یک جوابگو به سوالات ساده داشته باشند.

 

این تکنولوژی‏ها قصد دارند خودشان برای رابط بودن شریک باشند. به عبارتی، هر انقلاب و تغییری که در این زمینه رخ داده با هدف از بین بردن موانع و کم کردن راه بین ارتباط کاربر و کامپیوتر ایجاد شده است. دستیار هوشمند می‏خواهد به جای انتخاب برای بهترین رابط یا برنامه، خودش نقش اصلی را در دریافت دستورات و اجرای فرامین کاربر ایفا کند و فاصله بین درخواست کاربر و عملکرد کامپیوتری را به صفر برساند.

 

موضوع مهم اینجاست که گوشی‏های هوشمند به طرز سرگیجه‌آوری فراگیر شده و گسترش پیدا کرده‏اند و کاربران را وادار کرده تا در مورد توسعه تکنولوژی دستیاران هوشمند کنونی بازار مانند دستیار هوشمند گوگل، سیری، الکسا و کورتانا نیز همین سرعت را متوقع باشند. اما با توجه به ماهیت دستیاران هوشمند، این اتفاق نمی‏افتد و به همین دلیل چندان عجیب نیست که گوگل سرعت خود را در این زمینه پایین آورده است.

 

اسکات هافمن، نایب‌رئیس قسمت دستیار گوگل اعتراف کرده است که هنوز هم برای تولید محصولی مشابه با کامپیوتر پیشتازان فضا، بلندپروازی می‏کند. وی می‏گوید: «هدف ما، بسیار بالاست اما نباید توقع داشت که همه چیز همین فردا یا حتی همین امسال کامل شود. برای به بار نشستن زحمات چندین ساله‏مان، باید بیشتر منتظر بمانیم.»

 

دستیار هوشمند باید طوری طراحی شده باشد که در انجام کارهای روزمره زندگی، به کمک انسان بیاید که گوگل تلاش زیادی کرده است در محبوب‏ترین گوشی هوشمند روز دنیا، یعنی آی‌فون، آن را تعبیه کند. استفاده از دستیار هوشمند گوگل در آی‌فون، ایده هیجان‌انگیز و تاثیرگذاری است. اگر از سیری استفاده کرده باشید، حتما موافق هستید که عملکرد گوگل در زمینه دریافت اطلاعات بسیار بهتر بوده است.

 

دستیار گوگل با منبع اصلی اطلاعاتی گوگل، ارتباط قوی‏تری دارد، علاوه‌بر این می‏تواند تمام ابزارهای هوشمند موجود در خانه را کنترل کند و حتی iMessage نیز بفرستد. اما آنقدرها هم با سیری تفاوت ندارد و باید برای استفاده از آن، برنامه مخصوص را باز کرد. همچنین از آنجا که شرکت اپل، به شرکت‌های متفرقه دیگر اجازه نداده است برای محصولات این شرکت، برنامه «ساعت» تهیه کنند، به همین دلیل با کمک این دستیار هوشمند، نمی‌توان ساعت کوک کرد و برای این کار حتما باید از سیری استفاده کرد.

 

هافمن می‏گوید: کاربر برای انجام کارهایی که ارتباط نزدیکی به گوشی آی‌فون دارند، فقط می‏تواند از سیری استفاده کند. پس چه دلیلی دارد که اصلا از دستیار هوشمند گوگل به جای سیری استفاده کنیم؟ بهترین دلیلی که برای این موضوع وجود دارد این است که حجم استفاده ما از سرویس‏های گوگل زیاد است. اگر اکانت جی‌میل دارید یا از تقویم گوگل یا بلندگوی گوگل‌هوم استفاده می‏کنید، برنامه دستیار هوشمند روی آی‌فون به صورت اتوماتیک به اکانت و وسایل شما متصل خواهد شد، اگر از دستیار گوگل آدرس بپرسید از گوگل مپ به شما آدرس خواهد داد و اگر یادآور تنظیم کنید، نتایج را روی تقویم گوگل مشاهده خواهید کرد.

 

جالب اینجاست که گوگل برای دستیار هوشمند خود، برنامه جداگانه‏ای در آی‌فون طراحی کرده که نشان می‏دهد این شرکت قصد دارد جایگاه دستیار هوشمند خود را، مستقل و محکم ایجاد کند. گوگل قصد دارد نه صرفا یک محصول و یک برنامه، بلکه نوع جدیدی از اینترنت هوشمند پایه‌ریزی کند که قابلیت‏های خیلی بیشتری دارند. گوگل قبلا نیز با ارائه محصولاتی مانند Google Now، تلاش کرده بود نمایی از آینده اینترنت هوشمند را نشان دهد.

 

بعد نوبت به Now on Tap رسید که البته هیچ کدام به موفقیت نرسیدند. حالا گوگل قصد دارد تمام دست‌یافته‏های خود را در زمینه این شاخه از تکنولوژی، در قالب دستیار هوشمند خود عرضه کند و گسترش دهد. حالا دستیار هوشمند گوگل با برنامه منسجم و پایه‌ریزی قوی، به کاربران معرفی شده است. این قابلیت بسیار منعطف است و کاربر می‏تواند از طریق دستگاه‏های بیشتری مانند گوشی‏های اندرویدی، آی‌فون، ساعت، تلویزیون و خودرو، با آن ارتباط برقرار کند. ارتباط کاربر با آن ساده است یا از طریق صدا یا از طریق تایپ فعال می‏شود.

 

همچنین تا آخر امسال قادر خواهید بود تنها با فشار یک دکمه، دوربین را فعال کنید و با نشان دادن شیء یا مکان مورد نظر به دستیار هوشمند، درباره تصویر اطلاعات بگیرید. اما کاربران با گوگل یک مشکل دارند: این شرکت همیشه می‏خواهد همه چیز را درباره ما بداند و احتمال دارد این اطلاعات برای مقاصد تبلیغاتی استفاده شود. شرکت گوگل دائما تاکید می‏کند که هیچ ارگان و هیچ موسسه و شرکتی، خواننده این اطلاعات نیستند و همچنین تدابیر زیادی برای بالابردن امنیت خود انجام داده است.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش