به گزارش آی تی ایران، بدون شک همه دوست دارند یک کامپیوتر مشابه کامپیوتر مجموعه پیشتازان فضا داشته باشند؛ یک نوع هوش مصنوعی نامرئی که همه جا حضور دارد، تقریبا همه چیز را میداند، تمام خواسته ها و نیازهای ما را برآورده میکند، همهچیز را میشنود اما به حریم خصوصی ما نیز احترام میگذارد، نوعی کامپیوتر است که نیاز ندارید برای ارتباط با آن لحظهای به سختی بیفتید و به هر شیوهای جوابگوی شما خواهد بود.
در کنفرانس I/ O، بهروزرسانیهای جدیدی برای برنامه دستیار هوشمند گوگل معرفی شدند. قابلیتهایی که معرفی شدهاند نشان میدهد گوگل تمرکز زیادی بر گسترش تکنولوژی خود دارد. دستیار هوشمند گوگل قرار است وارد دنیای آیفون شود، گوگل هوم قادر خواهد بود تماس برقرار کند، قابلیت جدید دوربین و کیبورد اضافه شده است، کاربر میتواند از طریق این دستگاه خریدهای خود را انجام دهد و تعدادی ویژگیها و قابلیتهای دیگر.
شاید تغییرات اعمال شده در نسخه جدید به نظر چندان بزرگ نیاید و حتی به قابلیتهای کامپیوتر پیشتازان فضا نیز نزدیک نباشد اما مطمئن باشید که تمام این کارها فقط زیرسازی محسوب میشود. درست است، گوگل قول داده تکنولوژی آینده را محقق میکند اما عجلهای در کار نیست. روشی که گوگل برای توسعه و بسط تکنولوژی دستیار هوشمند خود انتخاب کرده، قرار است کنترل همه چیز را «کمکم» به دست بگیرد و اتفاقی نیست که به یکباره بیفتد. دستیار هوشمند میخواهد روزی جایگزین کتابها و آیکونها شود اما هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تصمیم دارند جایگاهی فراتر از یک جوابگو به سوالات ساده داشته باشند.
این تکنولوژیها قصد دارند خودشان برای رابط بودن شریک باشند. به عبارتی، هر انقلاب و تغییری که در این زمینه رخ داده با هدف از بین بردن موانع و کم کردن راه بین ارتباط کاربر و کامپیوتر ایجاد شده است. دستیار هوشمند میخواهد به جای انتخاب برای بهترین رابط یا برنامه، خودش نقش اصلی را در دریافت دستورات و اجرای فرامین کاربر ایفا کند و فاصله بین درخواست کاربر و عملکرد کامپیوتری را به صفر برساند.
موضوع مهم اینجاست که گوشیهای هوشمند به طرز سرگیجهآوری فراگیر شده و گسترش پیدا کردهاند و کاربران را وادار کرده تا در مورد توسعه تکنولوژی دستیاران هوشمند کنونی بازار مانند دستیار هوشمند گوگل، سیری، الکسا و کورتانا نیز همین سرعت را متوقع باشند. اما با توجه به ماهیت دستیاران هوشمند، این اتفاق نمیافتد و به همین دلیل چندان عجیب نیست که گوگل سرعت خود را در این زمینه پایین آورده است.
اسکات هافمن، نایبرئیس قسمت دستیار گوگل اعتراف کرده است که هنوز هم برای تولید محصولی مشابه با کامپیوتر پیشتازان فضا، بلندپروازی میکند. وی میگوید: «هدف ما، بسیار بالاست اما نباید توقع داشت که همه چیز همین فردا یا حتی همین امسال کامل شود. برای به بار نشستن زحمات چندین سالهمان، باید بیشتر منتظر بمانیم.»
دستیار هوشمند باید طوری طراحی شده باشد که در انجام کارهای روزمره زندگی، به کمک انسان بیاید که گوگل تلاش زیادی کرده است در محبوبترین گوشی هوشمند روز دنیا، یعنی آیفون، آن را تعبیه کند. استفاده از دستیار هوشمند گوگل در آیفون، ایده هیجانانگیز و تاثیرگذاری است. اگر از سیری استفاده کرده باشید، حتما موافق هستید که عملکرد گوگل در زمینه دریافت اطلاعات بسیار بهتر بوده است.
دستیار گوگل با منبع اصلی اطلاعاتی گوگل، ارتباط قویتری دارد، علاوهبر این میتواند تمام ابزارهای هوشمند موجود در خانه را کنترل کند و حتی iMessage نیز بفرستد. اما آنقدرها هم با سیری تفاوت ندارد و باید برای استفاده از آن، برنامه مخصوص را باز کرد. همچنین از آنجا که شرکت اپل، به شرکتهای متفرقه دیگر اجازه نداده است برای محصولات این شرکت، برنامه «ساعت» تهیه کنند، به همین دلیل با کمک این دستیار هوشمند، نمیتوان ساعت کوک کرد و برای این کار حتما باید از سیری استفاده کرد.
هافمن میگوید: کاربر برای انجام کارهایی که ارتباط نزدیکی به گوشی آیفون دارند، فقط میتواند از سیری استفاده کند. پس چه دلیلی دارد که اصلا از دستیار هوشمند گوگل به جای سیری استفاده کنیم؟ بهترین دلیلی که برای این موضوع وجود دارد این است که حجم استفاده ما از سرویسهای گوگل زیاد است. اگر اکانت جیمیل دارید یا از تقویم گوگل یا بلندگوی گوگلهوم استفاده میکنید، برنامه دستیار هوشمند روی آیفون به صورت اتوماتیک به اکانت و وسایل شما متصل خواهد شد، اگر از دستیار گوگل آدرس بپرسید از گوگل مپ به شما آدرس خواهد داد و اگر یادآور تنظیم کنید، نتایج را روی تقویم گوگل مشاهده خواهید کرد.
جالب اینجاست که گوگل برای دستیار هوشمند خود، برنامه جداگانهای در آیفون طراحی کرده که نشان میدهد این شرکت قصد دارد جایگاه دستیار هوشمند خود را، مستقل و محکم ایجاد کند. گوگل قصد دارد نه صرفا یک محصول و یک برنامه، بلکه نوع جدیدی از اینترنت هوشمند پایهریزی کند که قابلیتهای خیلی بیشتری دارند. گوگل قبلا نیز با ارائه محصولاتی مانند Google Now، تلاش کرده بود نمایی از آینده اینترنت هوشمند را نشان دهد.
بعد نوبت به Now on Tap رسید که البته هیچ کدام به موفقیت نرسیدند. حالا گوگل قصد دارد تمام دستیافتههای خود را در زمینه این شاخه از تکنولوژی، در قالب دستیار هوشمند خود عرضه کند و گسترش دهد. حالا دستیار هوشمند گوگل با برنامه منسجم و پایهریزی قوی، به کاربران معرفی شده است. این قابلیت بسیار منعطف است و کاربر میتواند از طریق دستگاههای بیشتری مانند گوشیهای اندرویدی، آیفون، ساعت، تلویزیون و خودرو، با آن ارتباط برقرار کند. ارتباط کاربر با آن ساده است یا از طریق صدا یا از طریق تایپ فعال میشود.
همچنین تا آخر امسال قادر خواهید بود تنها با فشار یک دکمه، دوربین را فعال کنید و با نشان دادن شیء یا مکان مورد نظر به دستیار هوشمند، درباره تصویر اطلاعات بگیرید. اما کاربران با گوگل یک مشکل دارند: این شرکت همیشه میخواهد همه چیز را درباره ما بداند و احتمال دارد این اطلاعات برای مقاصد تبلیغاتی استفاده شود. شرکت گوگل دائما تاکید میکند که هیچ ارگان و هیچ موسسه و شرکتی، خواننده این اطلاعات نیستند و همچنین تدابیر زیادی برای بالابردن امنیت خود انجام داده است.
- 19
- 3