بر خلاف بازار آمریکا و کشورهای غربی، در چین پرداخت انعام به نشانه قدردانی کاملاً رایج بوده و مردم به نویسندگان، توسعه دهندگان و سایر تولیدکنندگان محتوا که آثار خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده اند، انعام می دهند.
اما اپل ماه گذشته از تولید کنندگان اپلیکیشن خواست قابلیت دریافت انعام را بنا به قوانین جدید در تولیدات خود غیر فعال کنند، چرا که از این به بعد تمامی این مبالغ رسماً به عنوان درآمد درون برنامه ای شناخته شده و شامل تعرفه می شوند. به گفته وال استریت ژورنال، نرم افزارهایی که از این قاعده پیروی نمی کنند از اپ استور حذف خواهند شد.
فرآیند پرداخت انعام بیشتر در شبکه های اجتماعی محبوبی مانند WeChat انجام می شود که با اضافه کردن سایر خدمات در اکوسیستم خود، تقریباً مانند یک سیستم عامل مستقل عمل می کند. چنین رویکردی باعث می شود کاربران بتوانند در وی چت به مطالعه روزنامه پرداخته و در عین حال به صورت آنلاین غذا سفارش دهند؛ که همین کاربردها افراد را تشویق به پرداخت انعام می کند.
اپل تا چندی پیش درآمدهای حاصل از انعام را مانند درآمدهای فروش اپلیکیشن یا سایر پرداخت های درون برنامه ای طبقه بندی نمی کرد و در نتیجه، به ازای آن ها از توسعه دهندگان تعرفه دریافت نمی نمود؛ اما حالا با سیاست جدید، روابط این کمپانی با تولیدکنندگان نرم افزار تیره و تار شده است.
چالش اخیر برای کمپانی تولید کننده آیفون بسیار نگران کننده است چرا که به گزارش وال استریت ژورنال، درآمد شرکت ساکن کوپرتینو از بازار نرم افزاری چین فقط در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۶ برابر با ۲ میلیارد دلار بوده و اپل نمی تواند به راحتی از این بازار در حال رشد چشم پوشی کند.
افت درآمدهای کمپانی در چین و سبقت رقبای چینی در سهم بازار، اپل را در مهمترین و سودآورترین بازار جهان در موقعیت تدافعی قرار داده است.
- 9
- 3