شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۱۳ - ۱۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۳۴۲۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

پرونده هکرها با حضور گوگل و فیس‌بوک در سنا گشوده می شود

هکر ها و انتخابات آمریکا,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
با اینکه نزدیک به یک سال از انتخابات ریاست جمهوری امریکا می‌گذرد ولی همچنان این رشته سر دراز دارد و دخالت هکرهایی که گفته می‌شود تحت حمایت روسیه هستند همچنان خبرساز است.

 این بار این ماجرا دامان کمپانی‌های بزرگ فناوری امریکایی را گرفته و نمایندگان شرکت‌های فیس‌بوک، آلفابت گوگل و توئیتر، Reddit و چند کمپانی دیگر که البته هنوز نام آنها اعلام نشده است، موظف شده‌اند اول نوامبر(۱۰ آبان) با حضور در جلسه‌ علنی مجلس سنای ایالات متحده امریکا، پاسخگوی کمیته اطلاعات این مجلس درباره چگونگی حمله هکرهای روس به انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری امریکا و مداخله این کشور در حیاتی‌ترین و سرنوشت‌سازترین رویداد این کشور از طریق پلتفرم آنها باشند و اطلاعات، اسناد و آمار دقیقی به نمایندگان کنگره ارائه دهند؛ موضوعی که بی‌شک، لحظاتی سخت را برای مدیران این غول‌های دنیای فناوری رقم خواهد زد.

 

مهر تأیید بر دخالت روسیه

هرچند که دولت روسیه همه گمانه‌زنی‌ها و اتهامات را رد کرده است اما مقامات اطلاعاتی و امنیتی امریکا همچنان از تأیید اقدامات مداخله جویانه روسیه سخن می‌گویند و چند روز پیش هم وزارت امنیت داخلی ایالات متحده امریکا، حمله هکرهای روسی به سیستم رأی‌گیری انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته را در ۲۱ ایالت این کشور تأیید کرد.  با اینکه به گفته مقامات امنیتی این کشور، این بدان معنا نیست که نتایج انتخابات ریاست جمهوری امریکا تغییر کرده یا دستکاری شده اما بسیاری، شکست هیلاری کلینتون و پیروزی اعجاب‌انگیز ترامپ را به دلیل همین دخالت‌ها می‌دانند.

 

یک مشاور سنا در این باره گفت: نمایندگان این کمپانی‌های فناوری باید اول نوامبر در جلسه علنی مجلس حاضر شوند و این وضعیت برای همیشه روشن شود چون مردم حق دارند که درباره اتفاقات سایبری سرزمین خود اطلاعات کافی داشته باشند. یکی از رهبران کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان نیز گفت: در این جلسه علنی علاوه بر این کمپانی‌های معروف و مطرح دنیای فناوری از برخی کمپانی‌های دیگر نیز حضور یابند تا دریابیم که روسیه چگونه توانست با وجودی که گفته می‌شد قوی‌ترین امنیت سایبری را داریم از ابزارهای آنلاین و پلتفرم‌ها استفاده کرده و در انتخابات کشور بزرگی همچون امریکا تأثیر بگذارد و کارهایی مداخله‌آمیز انجام دهد؛ موضوعی که ابتدا به نظر می‌رسید تنها تلاشی برای تضعیف فراخوان انتخاباتی هیلاری کلینتون و قدرت گرفتن دونالد ترامپ باشد اما گویی اهداف گسترده‌ تری دارد چرا که حالا هم در یک تلاش مستمر هماهنگ، سعی در جدا کردن شهروندان امریکایی و تضعیف نفوذ امریکا دارد به همین دلیل پلتفرم‌های مطرح آنلاین بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

 

البته این نخستین حرکت سنا برای تحقیق و تفحص درباره اتفاقات این رویداد بزرگ و عجیب امریکا نیست ولی برخی معتقدند شاید این، آخرین گام‌های کمیته تحقیق مجلس سنا برای دراختیار گرفتن اطلاعات دقیق از کمپانی‌های فناوری امریکایی باشد.

 

کمیته اطلاعات مجلس همچنین این کمپانی‌های مطرح فناوری را به عمارت پارلمان ایالتی فراخوانده تا به طور خصوصی به اطلاعات آنها گوش دهد و آنها پس از شهادت دادن درباره گزارش‌های اخیر، خود را برای اول نوامبر آماده کنند تا در جلسه علنی، نسبت به سؤالات مطرح‌شده، پاسخگو باشند. قانونگذاران در هر دو جناح دموکرات و جمهوریخواه درباره وضعیت شبکه‌های اجتماعی و اینترنت و فضای مجازی نگران هستند و می‌خواهند به‌ طور شفاف بدانند که دخالت هکرها واقعاً چقدر در تغییر سرنوشت امریکا تأثیرگذار بوده است.

 

درجلسه کنگره ماه آینده همچنین درباره ازدیاد اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی توسط آژانس‌های روس نیز بحث و گفت‌وگو خواهد شد.

 

گزارش جنجالی فیس‌بوک

اما چه چیز باعث شده است که این‌همه حساسیت درباره شبکه‌های اجتماعی ایجاد شود؟ مدیرعامل فیس‌بوک که در ۱۰ ماه گذشته همچنان با تبعات انتخابات جنجالی امریکا دست به گریبان بوده و پیش از این به‌ طور مکرر هرگونه تأثیر در انتخابات امریکا را رد می‌کرد ۲۵۰ نفر را مأمور بررسی وضعیت انتخابات ۲۰۱۶ کرد و سرانجام در گزارش جدیدش استفاده روسیه از این پلتفرم را پذیرفت.

 

فیس‌بوک بتازگی فاش کرد که در چرخه انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۵۰هزار دلار تبلیغات در فیس‌بوک توسط روس‌ها خریداری شده است. ازسوی دیگر حدود ۱۰۰هزار دلار از این خریدها توسط یک کمپانی در سن‌پترزبورگ که با کرملین پیوندی دیرینه دارد، انجام شده است و همچنین در روزهای منتهی به انتخابات امریکا، حدود ۲هزار تبلیغات سیاسی به زبان روسی یافت شد که از آدرس‌های اینترنتی امریکا استفاده می‌کردند.

 

حتی برخی نیز معتقدند در ماه‌های منتهی به انتخابات ۲۰۱۶ امریکا حدود ۳هزار تبلیغات توسط روس‌ها خریداری شده که بسیاری از آنها برای تحریک تنش‌های نژادی، مذهبی و اجتماعی در امریکا مورد استفاده قرار گرفته است. وب‌سایت Daily Beast نیز از منابعی که خواسته نامش فاش نشود گزارش کرده است که یک گروه فیس‌بوکی با نام اتحاد مسلمانان امریکا درواقع اکانتی جعلی و مرتبط با دولت روسیه بوده است که برای انتشار اخبار جعلی درباره سیاستمداران امریکا ازجمله هیلاری کلینتون کاندیدای انتخابات امریکا استفاده می‌شد درواقع این گروه تبلیغاتی فیس‌بوک را برای تأثیرگذاری بر گروه هدف خود خریداری کردند. این افشاگری‌ها، سبب شد تا صدای دموکرات‌ها که شکست هیلاری کلینتون را درنتیجه ضعف سایبری امریکا می‌دانند دربیاید و به دنبال وضع قوانین جدیدی برای تبلیغات سیاسی آنلاین باشند.

 

اکانت‌هایی برای پخش اخبار جعلی و عملکرد روبات‌ها روی این پلتفرم‌های آنلاین، بخشی دیگر از موضوع‌هایی است که اعضای کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان بر ضرورت توجه ویژه به آن تأکید دارند. این افشاگری البته چندان به مذاق دونالد ترامپ خوش نیامده و وی که از گزارش اخیر فیس‌بوک بشدت عصبانی است، در اکانت توئیتر خود، در حمله‌ای تند به وی، هرگونه تبانی با مسکو را رد کرد و گفت: فیس‌بوک یک مخالف همیشگی ترامپ بوده است و البته بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان با هر حرفی که باب میلش نباشد مخالف است.

 

فیس‌بوک اما پس از افشای فعالیت سیاسی هکرهای روس در امریکا، چه راهی را در پیش گرفته است؟ به دنبال این اتفاق، هرچند هنوز هیچ اجبار قانونی برای فیس‌بوک اعمال نشده است ولی «مارک زوکربرگ» دست به اقداماتی تازه زده و تصمیم گرفته است تا ارزیابی خود از تبلیغات سیاسی و نظارت بر آنها را جدی‌تر کند. به بیان دیگر تلاش دارد تا با ساز و کار جدید، دقیقاً مشخص شود که چه کمپانی و صفحاتی از این لینک‌های تبلیغاتی حمایت می‌کنند.

 

توئیتر و روبات‌های مظنون

اعضای کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان معتقدند که فیس‌بوک تلاش کافی برای حفظ امنیت پلتفرم‌های خود انجام نداده‌ است و باید فکری به حال این موضوع بکند ولی این بدان معنا نیست که فقط این کمپانی چنین مشکلاتی دارد. طبق گفته‌های این نمایندگان، بقیه کمپانی‌های اینترنت نیز تحت بازرسی‌های موشکافانه قرار گرفته‌اند تا مشخص شود که روسیه چگونه به پلتفرم آنها نفوذ کرده است. «جیمز لنکفورد» سناتور جمهوریخواه هم که اطلاعات طبقه‌بندی ‌شده‌ای درباره دخالت روسیه در انتخابات امریکا را به دست آورده است به‌عنوان یکی از اعضای کمیته اطلاعات سنا همین نظر را دارد.

 

علاوه بر لینک‌های تبلیغاتی، در انتخابات امریکا انگشت اتهام به‌سوی روبات‌ها نیز نشانه رفته است و عنوان می‌شود روبات‌ها در تغییرعقیده کسانی که می‌خواستند رأی بدهند تأثیر‌گذار بوده است.

 

البته گفتنی است که این روبات‌ها هنوز هم فعالیت‌شان ادامه دارد و اکنون ۶۰۰روبات روسی، ردیابی شده که در حال تضعیف سیاست‌های امریکاست. توئیتر نیزکه پیش از این، پلتفرم خود را یک پادزهر علیه اخبار جعلی می‌دانست حالا مشخص شده است که این پلتفرم‌ها نیز مورد سوء‌استفاده روسیه قرار گرفته‌اند.

 

کمپانی امنیت سایبری Fire Eye نیز در گزارشی عنوان کرده است که می‌توان هزاران اکانت جعلی مرتبط با روسیه و حاوی پیام‌های ضد هیلاری کلینتون را در توئیتر یافت. همچنین گفته می‌شود که در روز انتخابات یک گروه از روبات‌های توئیتر هشتگ #WarAgainstDemocrats را بیش از هزار و ۷۰۰بار ریتوئیت کردند و حتی این روبات‌ها باعث شدند که هشتگ #Hillary Down ترند شود. با همه این اطلاعات حالا باید منتظر ماند و دید این بزرگان دنیای فناوری چه حرف‌هایی برای مجلس سنا خواهند داشت و چه راهکارهایی در پیش می‌گیرند تا کشورهای جهان از چنین اتفاقی در امان بمانند.

 

 

iran-newspaper.com
  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش