سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۳:۲۵ - ۲۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۵۸۲۳
فناوری اطلاعات و ارتباطات

از به روز رسانی تکنولوژی تا استفاده از تولیدات داخلی

با اجرای ۴ شرط تعرفه اینترنت گران می‌شود

تعرفه اینترنت,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

نمایشگاه شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌های حوزه فضایی به مدت سه روز (۱۶ تا ۱۸ تیرماه) در مجتمع نوآوری و شکوفایی با حضور ۱۸۰ استارتاپ برگزار شد و با وجود اینکه تمرکز این گردهمایی روی موضوع ایجاد بستر مناسب برای حضور استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان خلاق در حوزه فضایی بود، اما حاشیه های این نمایشگاه از خود نمایشگاه خبر ساز تر بود تا آن جا که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه بازدید از این نمایشگاه از اعلام

 ۴ شرط برای گران شدن ۵۰ درصدی قیمت اینترنت به شرکت‌های اینترنتی خبر داد و گفت: در صورتی که شرکت‌های اینترنتی این ۴ شرط را که شامل سرمایه‌گذاری، به روز‌رسانی تکنولوژی، استفاده از تولیدات داخلی و ارائه کیفیت خوب سرویس است ، عملیاتی کنند درباره قیمت اینترنت تجدیدنظر خواهیم کرد.

محمد جواد آذری جهرمی افزود: این ۴شرط هنوز از سوی شرکت‌های اینترنتی انجام نشده است. البته این شرکت‌ها نیز معتقد هستند اگر بخواهند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند، باید چارچوب بازگشت سرمایه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد بنابراین آنها می‌توانند در این زمینه با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) مذاکره کنند.

آغاز پروژه ماهواره سنجشی پارس ۲

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مراسم اختتامیه این نمایشگاه گفت: از آنجایی که وزارت کشور مایل بود تا از داده‌های فضاپایه برای پرداخت خسارت استفاده کند به همین دلیل با کاربردی شدن داده‌های فضاپایه و با استفاده از خدمات ماهواره‌ای توانستیم اراضی کشاورزی آسیب دیده و همچنین خسارات ناشی از سیل را برآورد کنیم و همین موضوع موجب شد در پرداخت خسارات ناشی از سیل چند صد میلیاردی صرفه‌جویی شود.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه فناوری‌های فضایی در حوزه‌هایی چون بحران‌های طبیعی مؤثر است، تأکید کرد: در این زمینه نباید وارد حواشی شویم و باید روی توسعه فناوری‌های فضایی و طراحی ماهواره‌های کاربردی تمرکز کنیم.

وی درباره اینکه چرا کشور ما هنوز در مدار ژئو ماهواره ندارد، گفت: دلیل قرار ندادن ماهواره ایرانی در مدار ژئو تصدی‌گری دولت است. با وجود آنکه در برنامه چهارم توسعه بودجه‌های لازم برای این منظور اختصاص داده شده است ولی به‌دلیل عقب ماندگی‌های موجود نتوانسته‌ایم به این هدف نائل شویم و از سوی دیگر چارچوب‌های اجرایی دولت اجازه نمی‌دهد که به سمت قرار دادن ماهواره در مدار ژئو حرکت کنیم.

جهرمی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکردها در اجرای پروژه ماهواره‌ها افزود: لازم است تا داده‌های فضاپایه در اختیار همگان قرار گیرد در این صورت خلاقیت‌هایی از سوی شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان ایجاد می‌شود، می‌تواند در اقتصاد دیجیتال مؤثر باشد.

وزیر ارتباطات رسیدن به هدف رشد اقتصاد دیجیتالی را خروج از تصدی‌گری ذکر کرد و یادآور شد: با تأمین مالی شرکت‌های خلاق می‌توانیم در این عرصه گام‌های مؤثری برداریم.

همچنین حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این مراسم از آغاز پروژه ماهواره سنجشی

پارس ۲ خبر داد و گفت: ساختار این پروژه که با همکاری مشترک پژوهشگاه فضایی ایران و دانشگاه‌های معتبر کشور اجرایی می‌شود، بر این اساس مسئولیت هر یک از دانشگاه‌ها در این پروژه مشخص شده و هفته آینده از ساختار و زمانبندی آن رونمایی می‌شود. وی در عین حال از اتمام پروژه کلیدی «بلوک انتقال مداری» خبر داد و گفت: با مجموعه آزمایش‌هایی که از سوی پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد، پروژه بلوک انتقال مداری با موفقیت به پایان رسید که با وجود آن، ارتفاع مدارها از ۴۰۰ به ۷ هزار کیلومتر افزایش پیدا می‌کند و زاویه شیب مداری نیز از ۵۵ به ۵۸ درجه می‌رسد.

صمیمی گفت: با وجود این پروژه، یک قدم دیگر به دستیابی به ماهواره در مدار ژئو زمین نزدیک می‌شویم و تا چهار ماه دیگر نمونه تجمیع شده کیفی این پروژه رونمایی خواهد شد.

وی با اشاره به حمایت دولت از حضور استارتاپ‌ها و شرکت‌های خلاق در حوزه فضایی گفت: در گردهمایی استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان فضایی حدود ۱۶۰ نشست در مدت سه روز برگزار شد که ۵۰ درصد این نشست‌ها به میزبانی سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران انجام شد تا بتوانیم نیازمندی‌های فضایی در حوزه خدمات فضاپایه را از طریق بخش خصوصی و شرکت‌های خلاق این حوزه انجام دهیم. صمیمی با اشاره به اینکه مرکز تخصصی خدمات فضاپایه در حال راه‌اندازی در منطقه نوآوری دانشگاه شریف است، گفت: راه‌اندازی پارک فضاپایه در شهر ساری، ایجاد پارک گردشگری فضایی در چهارمحال و بختیاری و نیز راه‌اندازی کارخانه نوآوری فضایی در اصفهان و همچنین ارومیه از جمله فعالیت‌هایی است که در جهت ایجاد بستری برای توسعه فناوری فضایی در کشور در حال انجام است.

حمایت ۱۰ میلیاردی از پروژه‌های فضایی

علی وحدت رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این مراسم از اتمام مراحل ارزیابی و تصویب حمایت ۱۰ میلیارد تومانی از پروژه‌های استارتاپی حوزه فضایی خبر داد و گفت: اولویت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی برای تأمین نیاز مالی شرکت‌های خلاق و استارتاپ‌های حوزه فضایی و به هم‌رسانی این شرکت‌ها با بخش‌های دولتی است و در این گردهمایی ۱۸۲ شرکت دعوت شدند و ۱۰۰ شرکت در نمایشگاه جانبی این رویداد سه روز حضور یافتند.

وحدت از اجرای ۶ رویداد فناورانه با هدف اعلام نیاز پروژه‌های فضایی و نیز ۲۰۰ نشست تخصصی و تجاری در حاشیه این گردهمایی سه روزه خبر داد و گفت: در سه روز شاهد ثبت تقاضای ۲۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از مجموعه‌های دانش بنیان و استارتاپی در حوزه فضایی بودیم.

وی با بیان اینکه به‌دنبال انعقاد قرارداد و تأمین مالی پروژه‌های مطرح شده در این گردهمایی هستیم، گفت: در این رویداد بانک‌ها و صندوق‌های دانش و فناوری حضور داشتند و موفق به معرفی ۷ طرح سرمایه پذیر در این حوزه شدیم.

رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: از میان ثبت تقاضاهای صورت گرفته مراحل ارزیابی و تصویب ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های فضایی تاکنون به اتمام رسیده است و تمامی تلاشمان این است که شرکت‌های این بخش دغدغه تأمین مالی نداشته باشند. گفتنی است در حاشیه این گردهمایی تفاهمنامه همکاری سه جانبه میان صندوق نوآوری و شکوفایی، سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران به امضا رسید. این تفاهمنامه در راستای فراهم آوردن زمینه همکاری‌های سازنده برای حمایت از توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌ها، کاربردها و خدمات فضاپایه و خدمات مورد نیاز و تعمیق سطح فناوری کشور منعقد شد.

برش

درآمدزایی با ارز دیجیتال

آذری جهرمی درباره مزیت توسعه ارز دیجیتال در کشور گفت: ظرفیت تولیدی مجموعه نیروگاه‌های کشور حدود ۷۲هزار مگاوات برآورد می‌شود که این ظرفیت هیچ گاه در پیک، مصرف نمی‌شود به همین دلیل این ظرفیت نیروگاهی کشور در ساعات غیر پیک آزاد است و می‌تواند در حوزه استخراج ارز دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این موضوع باعث درآمدزایی برای صنعت برق می‌شود اما مستلزم آن است که برای استخراج ارز دیجیتال ضوابط و مقررات تدوین شود، افزود: سیاستگذاری در عرصه استخراج ارز دیجیتال با وزارت نیرو است و جنس استخراج ارز دیجیتال یعنی صادرات برق به‌ صورت مجازی است به همین دلیل اگر در این مسأله سیاستگذاری وزارت نیرو پیاده‌سازی شود و استخراج با ضوابط صورت گیرد، شاهد درآمد مازاد در صنعت برق خواهیم بود که امروز با مشکلات متعددی در حوزه اقتصادی مواجه است.

iran-newspaper.com
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش