دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۲۶۶
کامپیوتر و لپ تاپ

فناوری سخت افزاری G-Sync چیست؟

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر,فناوری سخت افزاری G-Sync

فناوری های اختصاصی-سخت افزاری از جمله جذاب ترین مباحث این حوزه به شمار می رود که کاربران علاقمند به مطالعه آن هستند؛ در همین راستا اینبار به جدید ترین مباحث مرتبط با فناوری سخت افزاری NVIDIA G-Sync می پردازیم. 

 

G-Sync

انجام بازی های کامپیوتری را می توان یکی از سخت ترین بخش های علوم سخت افزار دانست که از سالهای دور تا کنون در حال تکامل و پیشرفت بوده است. از توسعه نرم افزار گرفته تا سخت افزار، هزاران مشکل و مانع بر سر راه آن قرار داشته است؛ با این وجود هم اینک شاهد اوج این مهم در صنعت کامپیوتر هستیم. مواردی از جمله زمان بازسازی تصاویر در پنل نمایشگر (Refresh Rate) و پاسخ به فرکانس (Respond Time) از جمله مواردی است که لزوم توجه به آنها برای انجام یک بازی روان همواره مورد بحث است.

 

کمپانی NVIDIA در سال ۲۰۱۳ به فکر برداشتن موانع در این زمینه افتاده و با هدف بهبود دو مقوله یاد شده، تکنولوژی G-Sync را به صورت اختصاصی معرفی نمود. اما G-Sync به طور دقیق چه مشکلاتی را از سر راه بر می داشت؟ "لکنت" یا "پارگی" در تصاویر که اصطلاحا Screen Tearing خوانده می شود، لذت انجام بازی ها با کیفیت مناسب را از کاربران می گرفت؛ اما ریشه Screen Tearing در چیست؟ در برخی موارد، سیگنال های ویدئویی که از کارت گرافیک به خروجی و سپس مانیتور یا نمایشگر منتقل می گردد، با فرکانس و سیگنال های مانیتور همخوانی نداشته و منجر به نمایش خطوط افقی یا پارگی تصویر در یک یا چند مرحله می گردد.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر,فناوری سخت افزاری G-Sync

 

در طی سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ مطالعات فراوانی در زمینه تولید نرم افزار هایی با هدف افزایش فریم به صورت تکراری، نمونه برداری اسلایدی، شناسایی پیکسل های نمایش داده شده و... انجام گرفت تا نرخ های خروجی کارت گرافیک با نمایشگرها یکسان شده و زمان تاخیر نیر به حداقل برسد. البته G-Sync تنها فناوری نبود که به همگام سازی (Sync) اهمیت داده و برای رفع مشکلات آن تلاش می کرد؛ مجموعه قوانین VESA در بخش Adaptive-Sync نیز از جمله توسعه دهندگان این حوزه بودند.

 

انویدیا اینترفیس DisplayPort 1.2a را به عنوان حداقل رابط مورد استفاده تصویب کرده و به خودی خود موجب افزایش استفاده از آن در کارت گرافیک های GTX/TITAN شد. همانطور که گفته شد نسخه اولیه فناوری G-Sync در سال ۲۰۱۳ معرفی شد و حداقل کارت گرافیکی که می توانست از آن استفاده نماید، NVIDIA GeForce GTX 650Ti به بالا است. درایور R340.52 به بالا نیز قادر به هندل آن هستند. تمامی سیستم عامل های مایکروسافت از ویندوز ۷ به بعد و همچنین سیستم عامل لینوکس نیز با G-Sync همخوانی کامل دارند. این فناوری با تمامی پنل های VA/IPS/LPS/TN سازگاری کامل دارد. G-Sync تنها به عنوان یک فناوری نرم افزاری شناخته نمی شود و برای استفاده از آن علاوه بر پشتیبانی، نیازمند یک تراشه-سخت افزاری هستیم. فناوری G-Sync به همراه یک ماژول عرضه می گردد که بر اساس مدار مجتمع FPGA ساخته شده است.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر,فناوری سخت افزاری G-Sync

 

این ماژول با فرآیند TSMC 28LP تولید گشته که از شرکای قدیمی انویدیا است. در این ماژول از تراشه های رم DDR3L DRAM با ظرفیت حداکثر ۷۶۸ مگابایت استفاده شده است. تولید کنندگان مانیتور تنها این تراشه را به ورودی های تصویری ترمینال کرده و از آن استفاده می کنند. بسیاری از تولید کنندگان مانیتور اعم از ACER، Samsung، ASUS، Philips، Benq، Dell و... از جمله برندهایی هستند که از G-Sync به طور عمده در نمایشگر و مانیتورهای خود استفاده می کنند. در جدول زیر می توانید شاهد کارت گرافیک هایی باشید که در کلاس دسکتاپ از این فناوری پشتیبانی می کنند:

 

 

Kepler

Kepler ‪(refresh)‬

Maxwell

Pascal

GeForce GTX 650 Ti Boost

GeForce GTX 760

GeForce GTX 745

GeForce GTX 1050

GeForce GTX 660

GeForce GTX 770

GeForce GTX 750

GeForce GTX 1050 Ti

GeForce GTX 660 Ti

GeForce GTX 780

GeForce GTX 750 Ti

GeForce GTX 1060

GeForce GTX 670

GeForce GTX 780 Ti

GeForce GTX 950

GeForce GTX 1070

GeForce GTX 680

GeForce GTX Titan

GeForce GTX 960

GeForce GTX 1080

GeForce GTX 690

GeForce GTX Titan Black

GeForce GTX 965M

GeForce GTX 1080 Ti

 

GeForce GTX Titan Z

GeForce GTX 970

GeForce GTX Titan X

  

GeForce GTX 970M

GeForce GTX Titan Xp

  

GeForce GTX 980

 
  

GeForce GTX 980M

 
  

GeForce GTX 980 Ti

 
  

GeForce GTX Titan X

 

 

 

نکته: در نوت بوک ها نیز شاهد پشتیبانی از این فناوری هستیم؛ کارت گرافیک های NVIDIA Polaris که دقیقا در نوت بوک ها نیز استفاده شده اند، G-Sync را هندل کرده اما در نسل های پیشین مانند Maxwell در کنار عناوین شاهد پسوند M بودیم؛ آنها نیز از G-Sync پشتیبانی می کنند. در نوت بوک ها، تراشه G-Sync مانند دسکتاپ نبوده اما کارایی یکسان است.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر,فناوری سخت افزاری G-Sync

 

در برخی بازی ها شاهد استفاده از گزینه V-Sync هستیم؛ وی سینک در منوی تنظیمات با هدف کنترل خروجی کارت گرافیک با مانیتور و تطابق آنها استفاده می گردد؛ با این وجود گزینه V-Sync می تواند موجب تاخیر در سیگنال ورودی و به طبع فشار بیشتر بر روی GPU و کارت گرافیک می گردد. در نتیجه عملکرد کلی را در Gameplay تغییر دهد. اما در اینجا یک سوال وجود دارد؛ چگونه G-Sync بهتر از V-Sync است؟ در حالی که V-Sync برای بهبود شکست تصاویر خروجی کارت گرافیک را کنترل می کند، G-Sync به طور مستقیم نمایشگر را برای رسیدن سیگنال ویدئویی کارت گرافیک کنترل می کند.

 

افزون بر آن، G-Sync برخی باگ و اشکلات غیر قابل اجتناب V-Sync را حذف کرده است. V-Sync گاها مجبور به پایین آوردن سیگنال کارت گرافیک برای سازگاری با مانیتور می گردد که بسیار بیش از حد استاندارد است. اما G-Sync نرخ Refresh Rate مانیتور را بالا برده و یا کنترل می کند و حتی می توان زمانبندی GPU را پیشبینی کرده و از این رو عملکرد بهتری را ارائه می دهد.

 

اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر,فناوری سخت افزاری G-Sync

 

جدید ترین نسخه فناوری G-Sync به تازگی، در سال ۲۰۱۷ و در جریان نمایشگاه CES 2017 معرفی شد؛ این فناوری تنها یک ارتقاء کلی را به همراه داشت و آن هم پشتیبانی از فناوری HDR بود. در نتیجه هم اینک شاهد پشتیبانی G-Sync از HDR و HDR 10 هستیم. در برنامه بعد به معرفی AMD FreeSync خواهیم پرداخت؛ اما در این مطلب به یکی از مهمترین تفاوت های آنها اشاره خواهیم کرد.

 

فناوری FreeSync دقیقا کاربردی مشابه با NVIDIA G-Sync را ارائه می دهد اما تفاوت هایی در آنها وجود دارد. به عنوان مثال AMD برای Adaptive Sync از یک الگوریتم مشابه با V-Sync بهره می برد و G-Sync در نرخ فریم پایین در پردازش های گرافیکی شدید، عملکرد بهتری را ارائه می دهد. در نتیجه FreeSync گاها مشکلات سنتی V-Sync را به همراه دارد. تفاوت عمده دیگر آنها در وجود تراشه است؛ جی سینک نیازمند وجود یک تراشه مجزا است که در اواسط متن بدان اشاره شد؛ اما FreeSync یک فناوری استاندارد باز است که به عنوان یک تکنولوژی در مانیتور و نمایشگرها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در نتیجه با هزینه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و به همین علت مانیتورهایی که از AMD FreeSync بهره می برند دارای قیمتی به مراتب کمتر از مدل های دارای G-Sync هستند. تولید کنندگان مانیتور با برخی تغییرات در برد دیجیتال، قادر به استفاده از AMD FreeSync هستند و این در حالی است که برای استفاده از G-Sync در لپ تاپ یا مانیتورها نیازمند استفاده از ماژول آن هستیم. امروزه G-Sync به خوبی از ۴K و HDR پشتیبانی می کند و عملکردی بهتر از AMD FreeSync را اما با قیمت بالاتر ارائه می دهد.

 

 

 

sakhtafzarmag.com
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش