یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۲۱۵۰
کامپیوتر و لپ تاپ

نگرانی از کاهش واردات و نوسان نرخ ارز در صنف سخت‌افزار؛

بیم و امید شب عید بازار کامپیوتر

بازار کامپیوتر,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,لپ تاپ و کامپیوتر

آخر این ماه موعد پرداخت عیدی و پاداش به کارمندان و کارگران است و این به معنی آن است که سال به انتهای خود نزدیک شده است. سالی که برای فعالان صنف کامپیوتر در خوش‌بینانه‌ترین وضعیت اگر با ورشکستگی همراه نبوده باشد، بدون سود و حواشی ناشی از درآمدزایی بوده است. هرچند که در سال‌های اخیر اوضاع بازار در شب‌های عید نیز برای این بازار چنگی به دل نزده و کاهش قدرت خرید به ویژه در بازار کامپیوتر بیشتر از هر صنفی چشمگیر بوده است. صنفی که باید گفت ویترین‌هایش به تناسب ورود و خروج کالای خارجی چیده می‌شود و با کمرنگ شدن این پروسه فروش نیز رو به افول می‌گذارد.

 

در سال‌های اخیر آمار تفکیک شده و مشخصی از واردات محصولات فناوریاطلاعات به کشورمنتشر نشده است، چنانچه اخیرا اتاق بازرگانی ایران هم به  کاهش توان کشور در حوزه واردات تجهیزات تکنولوژی اشاره کرده و در گزارش با عنوان وضعیت فعلی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعتفناوری اطلاعات و ارتباطات به وضعیت سرمایه‌گذاری در صنعت تکنولوژی ایران پرداخته است.

 

در این گزارش به سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ و سیاست‌های کلان و برنامه‌های توسعه‌ای کشور اشاره شده که همگی بیانگر توسعه همه‌جانبه کشور خصوصا توسعه بخش فناوری فاوا در سال‌های آینده است، با این حال در نگاه بسیاری از سرمایه‌گذاران بین‌المللی، جامعه ایران هنوز به رشد کافی برای حضور در بخش‌های فناوری بالا و به روز مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات نرسیده است.

 

این گزارش همچنین تاکید می‌کند که در گذشته تمایل بخش خصوصی به تولید تجهیزات موردنیاز این حوزه زیاد بوده و در سال‌های اخیر به علت عدم به‌روزرسانی محصولات  شرکت‌های مذکور با نیاز کشور و عدم همکاری آنها با شرکت‌های معتبر خارجی اکثر این شرکت‌ها نیمه‌تعطیل هستند. براساس این گزارش نیاز بازار داخلی به کالاها و تجهیزات حوزه فناوری اطلاعات با ارتباطات بیشتر از طریق واردات تامین می‌شود. این کالا و تجهیزات هم از طریق رسمی و هم از طریق غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

 

نگاه ناامید بازار از واردات

واردات چشم امید بازاریان کامپیوتر است؛ مساله‌ای که در فقدانش جایگزین دیگری وجود ندارد. منوچهر زند، نایب‌رئیس اتحادیه فناوران رایانه کشور می‌گوید که بدون رونق در امر واردات عملا این بازار تعطیل و ورشکست می‌شود. او در همین رابطه به  «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «یکی از مشکلاتی که بیشتر از صنوف دیگر صنف کامپیوتر را درگیر کرده اتکا به واردات است؛ چراکه تولید داخل بسیار پایین است و بالای ۹۵ درصد از کالاها در این بازار وارداتی است. اگرچه که موضوع نوسان ارز مساله‌ای  ناخوشایند برای صنف ما محسوب می‌شود اما در این بازار مهم‌ترین موضوع بحث واردات و اجازه ثبت‌سفارش است که درواقع خان مهم ازهفت خان واردات محسوب می‌شود.

 

او می‌گوید که اگرچه ثبات ارز در یک ماه اخیر باعث خوشحالی است اما برای ما همچنان مشکلات در واردات و ثبت‌سفارش به قوت خود باقی است. زند ادامه می‌دهد: «از سوی دیگر بخش‌نامه‌های خلق‌الساعه‌ای که از سوی سازمان‌های مختلف صادر می‌شود باعث سنگ‌اندازی‌های زیادی برای واردکنندگان شده است. همچنین موضوع دیگری که باعث اشکال جدی در کار فعالان بازار کامپیوتر شده دستورالعمل جدید است که گفته شده برای واردات صرفا به افراد دارای سابقه این امکان داده می‌شود و این به آن معنی است که اگر سرمایه‌گذاری همین حالا بخواهد اقدام به سرمایه‌گذاری در واردت کالاهای آی‌تی کند چون در سال‌های گذشته هیچ سابقه‌ای نداشته، نمی‌تواند مجوز واردات دریافت کند. این درحالی است که شرایط و نیاز اقتصادی ایجاب می‌کند که همه دستگاه‌ها ترغیب‌کننده برای ایجاد شغل و انجام کار باشند، حالا همین مشکل به رکود در این بازار دامن زده است.»

 

زند با اشاره به اینکه بازار کامپیوتر در رکود شدیدی قراردارد، ادامه می‌دهد: «به دلیل مشکلات اقتصادی که در کشور با آن مواجه هستیم کالاهای صنف آی‌تی از سبد خانوار خارج شده است. رشد قیمت ارز از یک طرف و رکود شدید در این بازار باعث شده که  بسیاری از فعالان صنف در حال خروج و ترک این شغل باشند.»

 

به گفته زند سازمان مالیاتی نیز در خرداد ماه هر سال بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و رکود در بازار اقدام به دریافت اظهارنامه‌های مالیاتی می‌کند و به‌نظر نمی‌رسد امسال نیز بتوان چشم امیدی به همیاری با اصناف داشت. او می‌گوید اگر مقایسه‌ای از نظر قیمت بین اسفند سال ۹۶و ۹۷۷ داشته باشیم متوجه می‌شویم که نرخ ارز کالایی که به‌طور مثال X عدد بوده، امسال همان کالا ۳XX است و همین باعث کاهش درخواست کالاهای‌ آی‌تی در بازار و حذف شدنش ازسبد خانوار شده است. با وجود این نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای شب عید امسال در نظر داشت.

 

همچنین اشاره نایب‌رئیس اتحادیه کامپیوتر تهران به خدمات گارانتی و پس از فروش است که در کنار تعطیل شدن شرکت‌های کامپیوتری باید به روال قبل باشد. او در این‌باره می‌گوید: «شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات موظف هستند تا آخرین روز و ساعت گارانتی کالا از خریدار حمایت کنند و اتحادیه نیز در این زمینه پیگیر موضوع است. هرچند ممکن است در ارائه خدمات برخی از شرکت‌ها تناقض‌هایی وجود داشته باشد اما ما با طرح شکایت افراد در این زمینه وارد عمل می‌شویم.» با وجود همه امیدواری‌ها به بهبود اوضاع به‌نظر می‌رسد بسیاری از خریداران بازار دیجیتال امسال با محدودیت بیشتری از نظر مالی پا به مراکز خرید می‌گذارند و نگرانی از به عدم رونق بازار کامپیوتر در شب عید بیشتر از امیدهای آن است.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش