به گزارش دنیای اقتصاد، در میان این بازارها، بازار کامپیوتر و تجهیزات جانبی به دلیل وابسته بودن به جریان واردات و تامین کالا از کشورهای خارجی این بازار به ویترینی از کالاهای لوکس و دور از دسترس برای اغلب خریداران تبدیل شده است. اغلب این تجهیزات همین حالا هم به دلیل مشکلاتی که برای ورود آنها به کشور وجود دارد و در صورت وارد شدن تحت تاثیر قیمت فزاینده ارزمحاسبه میشوند، به سختی مشتریان را ترغیب به خرید میکند.
با وجود افزایش قیمتها دیگر افرادی که روزگاری در پایتخت و بازارهای آن منشا خرید و فروشهای کلان بودند و به وفور دیده میشدند، مشاهده نمیشوند و انگشتشمار و ناچیز محسوب میشوند. برنامهنویسان، طراحان گرافیک و انیمیشنکاران از آن دسته افرادی هستند که در بازار به ویژه لپتاپها ناگزیر با قیمتهای هنگفت کنار میآیند و هنوز دست به خریدهای میلیونی میزنند.
لپتاپهایی که از مرز ۴۰ میلیون تومان عبور کردند
اما در بازاری که این روزها کمتر کسی رغبت به چرخیدن و مرور قیمتهای پشت ویترین آن را دارد، لپتاپ را باید سردسته کالاهایی دانست که با قیمتهای میلیونی تعرفهگذاری شدهاند.
نمونه قیمت از دو برند اپل و مایکروسافت نشان میدهد که مرز ۴۰ میلیون تومانی در میان این کالاها ایجاد شده و از نظر ارزش همسان با ماشین پراید تخمین زده میشوند. لپتاپ Surface Book ۲- C را این روزها میتوان از آن دسته کالاهایی دانست که از دنیای ۴۰ میلیون تومانی قیمتها سردرآورده است.
یک سایت اینترنتی قیمت ۴۲ میلیون و ۲۹۹ هزار تومانی را برای این لپتاپ ۱۵ اینچی در نظر گرفته است. این مدل که در حال حاضر نمونه بالارده در بین مدلهای ۲ Surface Book محسوب میشود، با پردازنده مرکزی Core i۷ ۸۶۵۰U، رم ۱۶ گیگابایتی، یک ترابایت حافظه داخلی SSD و پردازشگر گرافیکی مجزا ارائه میشود. کاربرانی که قصد اجرای برنامههای نیمهحرفهای و البته تا حدودی حرفهای را داشته یا میخواهند بازیهای کامپیوتری را با کیفیت قابل قبولی بازی کنند، این مدل میتواند انتخاب مناسبی برای آنها باشد.
در همین رده قیمت باید به سراغ برند اپل رفت که طبیعتا به دلیل بالا بودن قیمت دلاری محصولاتش در سراسر دنیا قیمت ریالی آن نیز افزایش زیادی داشته است.لپتاپ ۱۵ اینچی اپل مدل MacBook Pro MR۹۴۲ ۲۰۱۸ یکی از گرانترینهای آلبوم لپتاپهای اپل است. قیمت آن ۳۰ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان محاسبه شده و در توضیحات ویژگیهای برجسته و جذاب آن آمده که در بالای کیبورد یک صفحه نواری لمسی قرار گرفته است که «تاچبار» نام دارد. با این تاچبار میتوان بعضی ویژگیها و تعدادی برنامه را برای دسترسی سریعتر به این قسمت منتقل کرد.
این محصول دارای پردازنده گرافیکی Radeon Pro ۵۶۰X است که با ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی به هرچه روانترشدن عملکرد مکبوک پرو کمک فراوانی میکند.
با وجود اینکه انتظار میرود گرانترین لپتاپها اغلب در میان این دو برند دیده شود اما باید گفت برخی برندهای معمولی نیز لپتاپهایی دارند که قیمتهای میلیونی برایشان تعیین شده است. بهطور مثال یک لپتاپ ۱۳ اینچی از برند DELL قیمت ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی دارد یا لپتاپ ۱۷ اینچی از MSI که با قیمت ۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
در سوی دیگر این بازار میتوان آیفونها را به تنهایی از جمله محصولاتی دانست که وزنه لوکستر شدن بازار دیجیتال را سنگینتر میکنند و همین حالا هم مقیاسی غیررسمی است برای بازاریان موبایل که به خریداران آیفون به چشم اقشار مرفه بنگرند. آخرین مدل یک گوشی آیفون از پایه ۱۸ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.یک گوشی Apple iPhone XS تک سیمکارت ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت این روزها در بازار ایران با قیمت ۱۸ میلیون و ۹۹ هزار تومان به فروش میرسد. iPhone XS Max دو سیمکارت ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت نیز با کمی اختلاف قیمت ۱۷ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان دارد.
پس از آن کالایی که این روزها در این بازار زبانزد خاص و عام شده و افزایش قیمت آن هوش از سر خریدار و فروشنده برده، کنسولهای بازی مخصوص گیمرهاست که از دسته محصولات محبوب بازار دیجیتال به شمار میرود. قیمت میلیونی این کالا در ایران حالا خیلی از گیمرها را مستاصل کرده که چطور رویای داشتن یک ایکس باکس تولیدی ۲۰۱۸ را برای خود دستیافتنی کنند. یا خانوادههایی که قول خرید کنسول بازی را به بچههایشان در ازای یک کارنامه ایدهآل درسی داده بودند، حالا ناکام ماندهاند.
یک مجموعه کنسول بازی سونی مدل Playstation ۴ Pro ۲۰۱۸ در سایتهای اینترنتی این روزها با قیمت ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در معرض فروش قرار گرفته است. از جمله نقاط مثبت و قابل اتکا برای این مجموعه بازی ۱۲ میلیون تومانی به سال تولید آن میتوان اشاره کرد که محصول سال ۲۰۱۸ میلادی است و صدا و حرارت تولید شده از آن به نسبت نسل قبل خیلی کمتر شده است. گرانقیمت بعدی از خانواده تبلتهاست که قیمتی بین یک گوشی هوشمند رده بالا و لپتاپ متوسط دارد.
بهطور مثال تبلت سامسونگ مدل Galaxy Tab S۳ ۹.۷ LTE ۵ میلیون و ۶۵۷ هزار تومان قیمتگذاری شده است. ساعتهای هوشمند و مانیتورها را هم این روزها باید به محصولات لوکس بازار اضافه کرد. بهطور مثال ساعت هوشمند اپل واچ سری۴ سلولار قیمت ۱۳ میلیون و ۹۹۹ هزار تومان دارد و مانیتورهای برندهای معمولی چون JVC سایز ۱۷ اینچ، ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و برند ایسوس سایز ۲۵ اینچ ۹ میلیون و ۷۹۹ هزار تومان قیمت دارند. نتیجه اینکه اگر با جیبی پر پول راهی بازار دیجیتال هستید میتوانید مطمئن باشید که بهترین هر برند را پیدا میکنید اما به دلیل مشکلاتی که در بازار واردات این روزها وجود دارد، انتظار پیدا کردن جدیدترین محصولات را از برند محبوبتان نداشته باشید که اگر نگوییم محقق نمیشود اما به سختی به دست میآید.
لیدا ایاز
- 12
- 6