وب سایت xda- developers جدیدا در گزارشی ادعا کرده است گوشی تعدادی از کاربران شیائومی در کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و کریمه در هفته های گذشته بدون اخطار قبلی قفل( غیرفعال) شده و پیغام زیر را به نمایش می گذارد:
Xiaomi policy does not permit sale or provision of the product to the territory in which you have attempted to activate it. Please contact the retailers directly for additional information.
سیاست شیائومی، اجازه ی فروش و ارائه ی محصول در منطقه ای که شما اقدام به فعال سازی کرده اید را نمی دهد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر مستقیما با فروشندگان تماس بگیرید.
به نظر می رسد منبع اصلی xda- developers و سایر سایت هایی که احتمال قفل شدن گوشی های شیائومی در کشورهای موردبحث را مطرح کرده اند ، پست کاربری کوبایی در ردیت است.
همینطور کاربری سوریه ای دو روز پیش پستی در فروم xda منتشر و ادعا کرده است چندین گوشی شیائومی در هفته ی جاری در کشورش قفل شده است. به گفته ی این کاربر، گوشی های مذکور شامل هر دو مدل« رام گلوبال» و« رام هندوستان» بوده اند.
در ضمن گزارش شده که با تغییر رام و نصب رام شخصی هم احتمالا مشکل حل میشود.
ما معمولا به قوانین و شرایط فروش شرکتها توجه نمیکنیم، اما نگاهی به بند ۱۴.۲ شیائومی مشخص میکند که ممنوعیت فروش، به روشنی تصریح شده.
در این بند نوشته شده که فروش محصولات در قالب صادرات مجدد از کشور مجاز به کشور یا ناحیه «ممنوع» مورد قبول شیائومی نیست. در این بند به وضوح از کوبا، ایران، سوریه، کره شمالی، سودان و منطقه کریمه روسیه نام برده شده است. در این بند نوشته شده که صادرات کالاها باید منطبق بر قوانین آمریکا و کشور وارد کننده باشند، گرچه محدود به این قوانین هم نیستند.
در این بند گفته شده که اگر خریداری در ناحیه مجاز محصول این شرکت را بخرد و بخواهد به کشور دیگری صادر کند، باید مجوز صادرات دریافت کند.
هنوز از داخل ایرانی گزارش قابل اعتمادی در مورد بروز این مشکل نداریم. گوشیهای شیائومی به خصوص در رده زیر ۱۰ میلیون تومان مورد علاقه بسیاری هستند و باید دید که آیا در روزهای آینده چنین مشکلاتی بروز خواهند کرد یا خیر.
بیشتر بخوانید:
گرچه در مجموع به نظر میرسد که این خبر ژست شیائومی برای پرهیز از جریمههای نقض تحریم آمریکا باشد، اما فعلا گزینه امیدوارکنده نصب کاستم رام پیش روی کسانی است که با این مشکل مواجه خواهند شد.
نمایندگان انجمن واردکنندگان موبایل، در گفتگو با دیجیاتو، خبر غیرفعال شدن گوشیهای شیائومی را نادرست میدانند و اعلام میکنند که پیگیریهای آنها حکایت از این دارد که این موضوع به طور رسمی توسط این کمپانی بزرگ چینی اعلام نشده است. برخی منابع آگاه در این انجمن نیز به دیجیاتو میگویند که پیگیریهایی با این شرکت انجام دادند که حکایت از نادرست بودن خبر منتشر شده دارد. با این حال آنها به دیجیاتو میگویند اگر زمانی چنین اتفاقی برای برند شیائومی در ایران رخ بدهد، این دولت است که باید وارد میدان شود و موضوع را حل و فصل کند.
تکمیلی۱:/
سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل گفته است که خبر قطع دسترسی کاربران شیائومی در ایران واقعیت ندارد. چرا که به اعتقاد محمدرضا عالیان این خبر از طریق رسانههای رسمی منتشر نشده است.عالیان توضیح داد: خبر منتشر شده منبع رسمی ندارد و همچنین سایت رسمی شیائومی نیز هنوز درباره قطع دسترسی کاربران اعلام رسمی نکرده است. بنابراین تجار ایرانی هم نمیتوانند صحت این خبر را تائید کنند.
او گفت: فعالیت شیائومی با ایران به شکل مستقیم نبوده اما حتما این خبر از طریق برخی منابع پیگیری میشود.
حالا با دست به دست شدن خبر (قطع دسترسی کاربران ایرانی) در فضای مجازی، برخی مردم نگران دسترسی خود در روزهای آینده هستند. برخی کاربران میگویند شیائومی به دلیل فروش بالا تجارت خود با ایران را قطع نمیکند.
آیا از این پس واردات گوشیهای شیائومی در بازار ایران ممنوع میشود؟
عالیان پاسخ داد: چنانچه شیائومی دسترسی ایرانیها را قطع کند، فعالیت کاربران شیائومی متوقف میشود و عملا این برند بیارزش میشود و تاثیری در افزایش قیمت ندارد.
چقدر گوشی شیائومی وارد شد؟
بررسیها نشان میدهد در طول ۱۲ ماه گذشته ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار موبایل در بازار ایران فروخته شده است که سهم برندهایی از جمله شیائومی در این بازار ۳۳ درصد است.
همچنین طبق اعلام انجمن واردکنندگان موبایل در مرداد ماه امسال پس از اعمال ممنوعیت واردات مدلهای پرتقاضای شیائومی از ابتدای تیرماه، واردات این برند نصف شد!
فعالان بازار میگویند با نزدیک شدن به برجام جدید این مساله میتواند سنگاندازی دیگری برای اقتصاد ایران باشد. هر چند که به گفته آنها شرکت شیائومی دسترسی کاربران قدیمی را قطع نخواهد کرد.
تکمیلی۲:/
اختلالی در فعالیت گوشیهای شیائومی وجود ندارد
رئیس اتحادیه تلفن همراه : اختلالی در فعالیت گوشی سیائومی وجود ندارد، زیرا ۹۵ درصد گوشیهای وارد شده به کشور ابتدا در دیگر کشورها فعال و سپس در بازار ایران عرضه میشوند.
در برخی موارد ممکن است گوشی بصورت مسافری و یا توسط شرکتهای ناآشنا به امور، وارد شود که این گوشیها با مشکل رجیستری مواجه خواهند شد.
یکی از کاربران در واکنش به خبر غیرفعال شدن گوشی های شیائومی در ایران نوشت:
این گزارش ها از ۱ ماه پیش در این کشور ها به وجود اومده و در کشور ما هیچ گزارشی وجود نداره
.این گمانه زنی کاملا غیر رسمی هست و شیائومی هیچ اعلام رسمی مبنی بر این خبر نکرده است.
علت قرار دادن این ۶ کشور در این لیست تنها گمانه زنی نویسنده درباره این موضوع است و این قفل در تمام کشور های لیست منع صادرات شیائومی بوجود نیامده است
این مشکل چند روز بعد از بعد از فعالسازی یک گوشی جدید بوجود اومده برای کاربران پس گوشی هایی که قبلاً خریدید شامل هیچ نگرانی نمیشن
در کلام اخر تا وقتی که شیائومی هیچ اعلام رسمی درباره کشوری به اسم ایران مبنی بر مسدودیت دستگاه های شیائومی در این کشور نکرده این خبر که یک رسانه از کلمه مسدویت گوشی های شیائومی بدون هیچ منبع رسمی و هیچ گزارشی در ایران فاقد اعتبار است.
این مطلب درحال به روزرسانی است...
- 131
- 70