به گزارش مهر، ابراهیم زارع ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالات خبرنگار مهر، بیان کرد: قیمت مرغ یک روزه برای فروش به تولیدکنندگان تغییری نداشته و اگر اشخاصی اقدام به فروش جوجه یک روزه بیش از ۴ هزار تومان کنند تخلف است.
وی تاکید کرد: برخی از افراد سودجو اقدام به فروش جوجه یک روزه به قیمت ٧ هزار تومان کردهاند که این مشکل عاملی خواهد شد که قیمت در آینده افزایش یابد اما با سیاستهایی که در نظر گرفته شده است امکان افزایش قیمت از این واحدها گرفته خواهد شد.
زارع یادآور شد: از جمله وظایفی که برای جهاد کشاورزی در نظر گرفته شده است تولید مرغ و رساندن آن از طریق مرغداران به کشتارگاهها است و در این راستا اگر مرغداری تخلف کرد، دستگاه نظارتی باید با آن برخورد قانونی کند.
او در خصوص قیمت مصوب مرغ نیز تصریح کرد: قیمت مرغ از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش یافته است این در حالیست پس از انتقادهای صورت گرفته قیمت نهایی مرغ به ١٧ هزار و ١٠٠ تومان تقلیل یافت.
او بیان داشت: تولید مرغ زنده بر اساس آمار سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ و نیز جوجهریزی در فروردین ماه سال جاری در برابر اسفند ماه سال گذشته افزایش داشته و باید اضافه کرد که اگر بازار ملتهب شد بازار رقابتی کامل میشود.
زارع تصریح کرد: پیشتر بالغ بر ۶ هزار و ۶٠٠ مرغداری در سطح کشور اقدام به جوجهریزی میکردند اما با تلاشهای صورت گرفته میزان جوجهریزی در واحد سطح افزایش یافته است.
***
تلف شدن جوجههای یک روزه در مرزها
فرمانده مرزبانی گفت: مرزبانان ۲ الی ۳ میلیون انواع جوجه یک روزه قاچاق را کشف کردند اما متأسفانه سایر ارگانهای متولی برای جمع آوری آنها اقدامی انجام نمیدهند و جوجههای کشف شده تلف میشوند.
سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه مرزبانی ناجا مقابله با قاچاق جوجه یک روزه را در دستور کار قرار داده است، اظهار داشت: یکی از وظایف ذاتی مرزبانی مقابله بی امان با قاچاقچیان و سوداگران مرگ است، در این راستا در دو سال گذشته آمار و ارقام نشان میدهد، مرزبانان همه ساله ۲ الی ۳ میلیون انواع جوجه یک روزه قاچاق را کشف کردند.
وی با تأکید بر نقش سایر ارگانهای ذیربط در این زمینه، افزود: علیرغم مشقتهای فراوان همرزمان ما در مرزها پس از کشف جوجههای یک روزه، متأسفانه سایر ارگانهای متولی برای جمع آوری آنها اقدامی انجام نمیدهند و جوجههای کشف شده تلف میشوند که میتوان با جا به جایی سریع از تلف شدن آنها جلوگیری کرد و به چرخه تولید برگرداند.
سردار گودرزی ادامه داد: کنترل و نظارت لازم توسط متولیان امر ضعیف است و با وجود دلالان، فراز و فرودهایی در این موضوع صورت میپذیرد، خروج جوجههای یک روزه توسط کولبران در مقابل تولید آنها در کشور زیاد قابل اعتنا نیست و بسیار ناچیز است لذا با توجه به وظیفه مرزبانان در این زمینه، ما مأموریت خود را ادامه میدهیم و به طور جد با قاچاق جوجه در مرزها مقابله خواهیم کرد.
- 14
- 5