دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۲ - ۱۲ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۹۲۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

برنج‌‌‌ها در گمرک، قیمت‌‌‌ها در آسمان | نرخ جدید انواع برنج در بازار اعلام شد

قیمت انواع برنج در بازار,قیمت روز برنج ایرانی
روز گذشته در حالی رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی دولت درباره تثبیت قیمت‌ها و کنترل بازار دستور دیگری داد که چند وقتی از آشفتگی بازار کالاهای اساسی بخصوص برنج می‌گذرد و کار این کالای اساسی به مکاتبات گمرک و وزارت جهاد کشاورزی رسیده است.

بر اساس گزارش‌ها، بعد از دو مکاتبه گمرک با وزارت جهاد در رابطه با تعیین تکلیف محموله‌ برنج وارداتی قبل از ممنوعیت واردات و عدم پاسخگویی این وزارتخانه، این بار گمرک ایران از وزارت صمت خواسته تا تکلیف هزاران تن برنج موجود در بنادر را مشخص کند. 

در این رابطه تاکید شده که ورود حداقل ۱۳ هزار تن از این برنج‌ها که امکان ترخیص دارد می‌تواند بر قیمت برنج در بازار موثر باشد. 

به گزارش ایسنا، ممنوعیت فصلی واردات برنج از ابتدای مردادماه تا پایان ابان‌ماه سال جاری در حالی شروع شد که پیش از آن فعالان بازار و البته برخی دستگاه‌های ذیربط خواستار به تعویق افتادن ممنوعیت فصلی و حتی عدم اجرای آن در سال جاری به دلیل کاهش واردات برنج و افزایش قیمت شده بودند، اما در هر صورت این اتفاق نیفتاد و براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار مقرر شد که صرفا ترخیص آن بخش از محموله‌های برنج وارداتی که تا قبل از ۳۱ تیرماه دارای اعلامیه ورود و یا قبض انبار هستند مشروط به ‌‌این‌که دارای ثبت سفارش باشند بلامانع بوده و ترخیص صورت بگیرد.

اما همان زمان گمرک اعلام کرد که حدود ۱۰ کشتی حاوی برنج به سمت ایران حرکت کرده و احتمال ‌‌این‌که کمی بعد از شروع ممنوعیت به کشور برسند وجود دارد، از این رو خواستار به تعویق افتادن ممنوعیت فصلی در راستای ورود محموله‌های برنج به کشور و رسیدن به بازار بود ولی موافقتی با آن نشد.

در هر صورت کشتی‌های برنج به بنادر رسیدند و برخی از آنها با وجود ‌‌این‌که قبل از ۳۱ تیرماه آمده بودند، اما تاریخ اعلامی ورود و یا قبض انبارشان بعد از اول مردادماه صادر شد و از این‌رو امکان ترخیص پیدا نکرد.

 بی توجهی وزارت جهاد به دو بار استعلام 

با توجه به حقوقی که برای صاحبان کالا ایجاد می‌شد و درخواستی که برای ترخیص این محموله‌ها وجود داشت، گمرک ایران طی مکاتبه‌ای در مرداد ماه با وزارت جهاد کشاورزی در این رابطه استعلام گرفت و اعلام کرد که با توجه به ‌‌این‌که ورود کالا به ۱۲ مایلی آب‌های سرزمینی کشور از نظر حقوقی ورود کالا به قلمروی سیاسی محسوب می‌شود صاحبان محموله‌ها درخواست ترخیص کالای خود را دارند، از این‌رو اگر کشتی‌‌‌های حامل برنج‌‌‌های وارداتی قبل از تاریخ ممنوعیت فصلی برنج به کشور رسیده و در لنگرگاه و بنادر پهلو بگیرند، فارغ از ‌‌این‌که اعلامیه ورود و یا قبض انبار آنها چه زمانی صادر شده است، آیا اجازه ترخیص از گمرک را طبق شرایط قبل از مقررات مربوطه دارند یا خیر؟

 وزارت جهاد کشاورزی پاسخی در این باره به گمرکات اعلام نکرد و برنج‌های وارداتی بلاتکلیف در گمرک باقی ماند تا ‌‌این‌که بار دیگر در شهریورماه معاون فنی گمرک مجددا مکاتبه‌ خود با گیلان‌پور - معاون وزارت جهاد کشاورزی - را تکرار کرد و خواست با توجه به پیگیری‌های مکرر صاحبان کالا، تکلیف برنج‌های رسیده به ایران قبل از شروع ممنوعیت فصلی را مشخص کند.

 ورود ۱۳هزار تن برنج، قیمت را تحت تاثیر قرار می‌دهد

اما باز هم وزارت جهاد کشاورزی بی‌توجه به این موضوع پاسخی ارائه نکرد تا ‌‌این‌که بار دیگر اخیرا معاون فنی گمرک برای تعیین تکلیف وضعیت برنج‌های وارداتی مکاتبه‌ای با بیک‌زاده - معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت - داشته است که نشان‌‌‌ می‌دهد از ۵۰ هزار تنی که گفته شده بود به بنادر رسیده حداقل ۱۳ هزار تن امکان ترخیص دارد که تا کنون با آن موافقت نشده است.

ارونقی با اشاره به جریان ممنوعیت فصلی واردات برنج و همچنین تاریخ رسیدن برخی از کشتی‌های برنج‌های وارداتی  قبل از ۳۱ تیرماه و صدور قبض انبار بعد از این تاریخ با اشاره به ‌‌این‌که در هر صورت این کشتی‌ها به آب‌های ایران رسیده بودند و درخواستی که صاحبان کالا در این رابطه دارند، درخواست کرده که با این موضوع موافقت شود که «چنانچه کشتی‌های حامل برنج‌های وارداتی قبل از تاریخ ممنوعیت فصلی به کشور رسیده و در لنگرگاه و بنادر پهلو بگیرند فارغ از تاریخ اعلامیه ورود و یا قبض انبار اجازه ترخیص از گمرک با رعایت سایر مقررات مربوطه داشته باشند.»

معاون فنی گمرک خواستار صدور دستور فوری و ارائه پاسخ  در این رابطه، با توجه به پیگیری‌ صاحبان کالا شده و اعلام کرده چنانچه موافقتی در این رابطه صورت بگیرد، بیش از ۱۳ هزار تن برنج که حقوق مکتسبه برای صاحبان آن ایجاد شده قابلیت ترخیص از گمرک را خواهد داشت که این موضوع قطعا بر قیمت برنج خارجی موجود در بازار موثر است.

 افزایش بیش از ۴۰درصدی قیمت برنج 

 اکنون حدود ۱۳ هزار تن قابلیت ترخیص و ورد به کشور را دارد و این در شرایطی است که برخی تاکید دارند تنظیم واردات و ورود برنج می‌توانست مانع از افزایش قیمت برنج داخلی و خارجی در ماه‌های اخیر شود و حتی در همین رابطه انجمن واردکنندگان برنج تاکید داشت در مورد ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری بازنگری شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز آمار ایران، در مردادماه سال جاری هر کیلو برنج ایرانی به طور متوسط ۳۸ هزار و ۶۰۰ تومان فروش رفته اما این کالا تا ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان هم قیمت خورده و این کالا در مقایسه با سال گذشته ۴۲.۹ و نسبت به تیرماه ۳.۴ درصد گران شده است.

همچنین در مورد برنج خارجی  هر کیلو در مردادماه سال گذشته به طور متوسط حدود ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان بوده ولی در تیرماه امسال ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان و در مردادماه به ۲۵ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده است، برنج وارداتی تا کیلویی ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومان هم فروش رفته که افزایش قیمت برنج خارجی نسبت به تیرماه ۱.۳ و در مقایسه با مرداد ماه پارسال ۳۸.۷ درصد است.

قیمت انواع برنج در بازار اعلام شد

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران با اشاره به انواع قیمت برنج در بازار گفت: دو نوع برنج ایرانی و برنج خارجی در بازار موجود است که در هر نوع، برنج با درجه کیفی متفاوت داریم.

قیمت انواع برنج در بازار,قیمت روز برنج ایرانی

به گزارش ایلنا، قاسمعلی حسنی افزود: برنج عنبر بو که در خطه جنوب کشور کشت می‌شود در بنکداری کیلویی ۳۵ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. باکیفیت‌ترین برنج ایرانی کیلویی ۴۵ یا ۴۶ هزار تومان است.

وی با بیان اینکه برنج تایلندی، هندی و پاکستانی ۳ نوع برنج خارجی موجود در بازار هستند، گفت: برنج تایلندی را سازمان بازرگانی دولتی ایران با هدف کاهش قیمت و کمک به اقشار آسیب‌پذیر توزیع می‌کند.

حسنی ادامه داد: سازمان بازرگانی دولتی حواله‌های چند صد تنی برنج تایلندی را صادر می‌کند و اعضای اتحادیه بنکداران این حواله‌ها را می‌گیرند و ما به واحدهای دارای پروانه کسب یک تن یک تن می فروشیم.

این فعال صنفی درباره نرخ برنج تایلندی گفت: بنکداران این برنج را کیلویی ۱۱ هزار تومان خریداری و با احتساب هزینه تخلیه، بارگیری و سود کیلویی ۱۱ هزارو ۹۰۰ به فروش می‌رسانند.

به گفته حسنی، برنج هندی کیلویی ۲۱ هزار و ۵۰۰ تا ۲۳ هزار و ۵۰۰ و برنج پاکستانی کیلویی ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران  اضافه کرد: در روزهای اخیر شاهد افزایش نرخ پنیر در بازار نبودیم و این کالا با همان نرخ سابق در بنکداری‌ها توزیع می‌شود.

وی همچنین درباره دلایل گرانی نرخ شکر در ماه‌های اخیر، گفت: قیمت شکر از ۱۰ شهریور، بر اساس نرخ مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۲ هزار ۵۰۰ تومان رسید.

حسنی ادامه داد: درباره دلیل گرانی شکر فعالان صنفی نمی‌توانند اظهارنظر کنند چرا که این افزایش نرخ با مجوز صورت گرفت و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در این زمینه پاسخگوست.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی استان تهران  با اشاره به ثبات نرخ شکر در خرده‌فروشی، افزود: مصرف‌کننده افزایش نرخ را لمس نکرد و شکر در بخش آزاد با همان قیمت ۱۳ هزار تومان عرضه و توزیع می‌شود. حتی می‌توان گفت نرخ شکر در مقاطعی روند کاهشی را تجربه کرد چراکه تقاضا برای خرید این محصول کم و رکود در این بازار حاکم شد.

به گفته این فعال صنفی، افزایش نرخ شکر بیشتر برای بخش صنعت و خریداران عمده اعمال شد. نرخ شکر در بازار داخلی با بازار جهانی تفاوت داشت به‌همین دلیل تلاش شد که این نرخ‌ها به هم نزدیک شود.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش