به گزارش مهر، اسدالله کارگر درباره آخرین وضعیت عرضه و قیمت میوه های شب یلدا از جمله هندوانه، خرمالو و انار گفت: هیچ مشکلی در تامین و عرضه این محصولات وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بخشی از این مسأله به مدیریت مردم برمی گردد، افزود: در گذشته مردم در خرید این محصولات افراط می کردند و همین منجر به نابسامانی بازار و مشکل در توزیع می شد ولی الان اقتصادی خرید می کنند به عنوان مثال به جای خرید ٢٠ کیلوگرم انار یا چهارتا هندوانه به اندازه نیازشان خرید می کنند که این منجر به ایجاد آرامش در بازار می شود.
کارگر با تاکید بر اینکه هندوانه سمبل شب یلداست و نیازی به خرید مقدار فراوانی از آن وجود ندارد، گفت: میوه های انار و خرما و نیز هندوانه که در شب یلدا مصرف می شود قابل ذخیره سازی است . خوشبختانه الان هم نیاز پیش بینی و ذخیره سازی انجام شده و مشکلی در این حوزه نداریم .
این فعال بخش خصوصی قیمت هر کیلوگرم هندوانه خطی را در میدان مرکزی میوه و تره بار بین ٣۵٠٠ تا ٧٠٠٠ تومان اعلام کرد و گفت: هر کیلوگرم هندوانه ساکاتا نیز قیمتی در همین حدود دارد.
به گفته کارگر قیمت هر کیلوگرم خرمالوی شمال بین ٨ تا ١۴ هزار تومان، خرمالوی شهریار ٢٠ تا ٢۵ هزار تومان و خرمالوی کن بین ٢٢ تا ٣٢ هزار تومان است همچنین قیمت هر کیلوگرم انار دماوند بین ٢٠ تا ٣٣ هزار تومان، انار ساوه بین ١٢ تا ١٨ هزار تومان و انار شیراز ١٨ تا ٢۶ هزار تومان است.
***
چرا صادرات فلفل دلمهای خوزستان به روسیه ممنوع شد؟
ناظر گمرکات استان خوزستان گفت: تعدادی از کامیون های حامل فلفل دلمه ای صادر شده به روسیه بازگشت داده شده اند، در حال حاضر از میزان سهم خوزستان در این صادرات اطلاعی نداریم.
به گزارش تسنیم، سرویس فدرال نظارت بر حقوق مصرف کنندگان روسیه واردات فلفل دلمهای را از ایران ممنوع اعلام کرده است که این کار پس از ارسال نامهای در تاریخ ۳ آذرماه سال جاری به وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی ایران صورت پذیرفت.
علت ممنوعیت در این نامه ثبت نشدن ۴ نوع سم استفاده شده در روسیه عنوان شده اما مسئله اصلی بیان نشدن باقی مانده غیرمجاز و بیش از حد این سموم در فلفل دلمهایهای صادراتی است.
براساس این نامه صادرات فلفل دلمه ای از تاریخ ۸ آذر ۱۴۰۰ به روسیه ممنوع شد.
در همین رابطه عبدالله ایزدپناه، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز با بیان اینکه درحال حاضر جلساتی در خصوص این موضوع در حال انجام است، اظهار داشت: هماکنون جلسه ای با حضور وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، بازرگانی داخلی، سازمان توسعه تجارت و سایر مسئولان ذیربط با این موضوع انجام شد و همه جوانب مربوط به این ممنوعیت بررسی شد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص علت بازگشت فلفل دلمهایهای صادراتی از ایران به روسیه بیان داشت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان روسیه به صورت یکطرفه بحث صادرات فلفل دلمهای از ایران به روسیه را به بهانه بهداشتی نبودن محصولات تحت تاثیر قرار داده است.
ایزدپناه افزود: ایران سالیانه حدود ۳۲۰ هزار تن صادرات اقلام کشاورزی به روسیه دارد و بنابراین با توجه به اهمیت موضوع هم اکنون وزارت خارجه، جهاد کشاورزی و بهداشت درخصوص بررسیهای دقیق این جریان فعال شدهاند.
وی در خصوص جنبههای سیاسی این ممنوعیت تصریح کرد: احتمالاتی در خصوص نفوذ رژیم صهیونیستی در سیستم روسیه مدنظر است که این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد که هم اکنون کمیتههای مربوطه در حال جمع بندی لازم هستند.
در این خصوص غلامرضا بلوطی میرزا، ناظر گمرکات خوزستان در خصوص این ممنوعیتها ابراز داشت: هر کشوری استانداردهای خاصی را برای واردات دنبال میکند که باید به آن احترام گذاشت که روسیه نیز معیاری را برای میزان سم و عناصر سنگین موجود در کالا تعیین کرده است.
ناظر گمرکات خوزستان گفت: کشور روسیه درخواستهایی داشته که باید در بحث صادرات مورد توجه قرار میگرفت و باتوجه به اخطارهایی که پیشتر داشتند، تعدادی از کامیونهای حامل فلفل دلمهای را به ایران بازگشت دادهاند که از میزان سهم خوزستان در این صادرات اطلاعی نداریم.
بلوطی میرزا با بیان اینکه بازار روسیه به عنوان بازار نوپا برای صادرات ایران به شمار میرود، اظهار داشت: تنها بخشی از صادرکنندگان ما در بازار این کشور جایگاه خود را پیدا کردهاند اما این بازار به عنوان شریک تجاری عمده و اثرگذاری برای صادرات محصولات ایرانی شناخته نمیشود و شریک تجاری ایران در درجه نخست چین است.
وی با اشاره به کم اثر بودن منع صادرات به روسیه تصریح کرد: در صادرات به روسیه به عدد میلیون هم نمیرسیم و تأثیرگذاری فلج کنندهای بر صادرات کشور نخواهد داشت.
با توجه به برنامه ریزی کشاورزان خوزستانی برای کشت وصادرات این محصول کشاورزی مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس پیگیر حل مشکلات صادرات این محصول هستند.
- 15
- 4