سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۹:۱۰ - ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۳۶۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

افزایش خودسرانه و ناگهانی قیمت لبنیات/ قیمت نان چقدر گران می‌شود؟

لبنیات,افزایش خودسرانه و ناگهانی قیمت لبنیات
با وجود اعلام سخنگوی انجمن صنایع لبنی مبنی بر عدم افزایش قیمت محصولات لبنی تا پایان ماه رمضان مشاهدات میدانی حاکی از افزایش ۱۵ درصدی قیمت محصولات لبنی از درب کارخانه در روزها اخیر است.

به گزارش قرن نو، "بنی طبا" سخنگوی انجمن صنایع لبنی در روزهای گذشته گفت: لبنیات به قیمت اسفند سال گذشته عرضه می‌شود و تا پایان ماه رمضان نیز قیمت لبنیات تغییری نخواهد داشت.

این مقام مسئول در ادامه افزود: قیمت اقلام ضروری سبد کالای خانوار تغییر نکرده، فقط یکی دو برند افزایش هزار تومانی قیمت داشتند که با تذکر وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنایع لبنی به قیمت قبل برگشتند. به طور کلی روند کنترل قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان ادامه دارد.

در این بین اما مشاهدات میدانی حاکی از افزایش چراغ خاموش قیمت محصولات لبنی از درب کارخانه است؛ به گفته فروشندگان برخی از کارخانه‌های محصولات لبنی قیمت محصولات خود را برای عرضه در روز جاری تا ۱۵ درصد افزایش داده‌اند.

نرخ مصوب محصولات لبنی در حالی از سوی کارخانه‌ها تا ۱۵ درصد افزایش یافته است که براساس گزارش مرکز آمار از شهریور ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ قیمت محصولات لبنی به طور خیره کننده ای افزایش داشته است.

براساس گزارش این مرکز قیمت شیر از شهریور ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ نزدیک به ۶۹.۲ درصد، قیمت ماست ۷۵.۷ درصد، قیمت پنیر ۶۸.۴ درصد، قیمت کره ۱۰۷.۵ درصد و قیمت خامه ۶۹.۷ درصد افزایش داشته است.

اما افزایش قیمت محصولات لبنی به شهریور ۱۴۰۰ ختم نشده است؛ مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت هر بطری یک لیتری شیر از ۱۳ هزار تومان در شهریور ۱۴۰۰ امروز به ۱۶ هزار تومان رسیده است.

در این بین برخی از محصولات لبنی در سال گذشته نوسانات قیمتی شدیدتری را تجربه کردند که از میان آنها می توان به کره اشاره کرد؛ نوسانات شدید قیمتی کره به سال ۱۳۹۹ باز می‌گردد زمانی که عرضه این محصول مختل شد و با تغییر ارز، واردات کره از رسمی به نیمایی، واردکنندگان از واردات این محصول امتناع کردند.

نوسانات شدید قیمتی کره اما به سال ۱۳۹۹ ختم نشد و در سال ۱۴۰۰ و در سال جاری نیز روند افزایش قیمت آن ادامه داشته است؛ بررسی های میدانی حاکی از آن است که قیمت هر ۱۰۰ گرم کره از ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان در شهریور ماه سال گذشته امروز به ۱۶ هزار تومان رسیده است.

قیمت دوغ نیز از شهریور ۱۳۹۹ تا امروز افزایش چشمگیری داشته است؛ بطری‌های یک و نیم لیتری دوغ درحالی امروز در بازه قیمتی ۱۸تا ۲۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شوند که این محصول در شهریور ماه سال گذشته ۱۲ هزار ۶۰۰ تومان قیمت داشته است.

بررسی های میدانی حاکی از آن است که افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماه رمضان به محصولات لبنی محدود نشده است و سایر کالاهای اساسی مانند نان، گوشت، خرما و برنج نیز در روزهای اخیر گران شده است.

طبق بررسی های به عمل آمده قیمت برنج درجه یک ایرانی در روزهای اخیر در خرده فروشی ها از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان نیز گذرد کرده است و این در حالی است که در اواخر اسفند ماه سال گذشته هر کیلوگرم از برنج درجه یک ایرانی در بازه قیمتی ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان خرید و فروش می شده است.

قیمت گوشت قرمز نیز در روزهای ماه رمضان افزایش چشمگیری داشته است و در حال حاضر هر کیلوگرم گردن گوسفندی به قیمت ۱۸۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می شود که نسبت به میانگین قیمت یک سال گذشته ۳۶ درصد گران شده است.

***

افزایش سه برابری قیمت نان های صنعتی از هفته آینده

رییس اتحادیه نان های صنعتی کشور با اشاره به افزایش قیمت سهمیه گندم این صنف، گفت: قیمت هر عدد نان صنعتی تا هفته آینده دست کم تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت.

لبنیات,افزایش خودسرانه و ناگهانی قیمت لبنیات

به گزارش اقتصاد آنلاین، هیات وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد که از این میزان، مبلغ ۱۰ هزار و ۵۰۰  تومان به عنوان اصل قیمت تعیین شده و یک هزار تومان به عنوان هدیه تحویل در نظر گرفته شد. قبل از آن مجلس قیمت خرید تضمینی گندم را از کشاورزان با ۹ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داده بودند. قیمت خرید تضمینی گندم در سال ۱۴۰۰ ، مبلغ ۵ هزار تومان بود. به عبارت دیگر افزایش قیمت در هر کیلوگرم گندم ۶ هزار و ۵۰۰ بوده است. 

این میزان افزایش قیمت برای خرید تضمینی یک محصول کشاورزی بی سابقه است و به نظر می رسد تصمیم دولت برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم تحت تاثیر روند رو به افزایش قیمت جهانی این محصول استراتژیک باشد.

اما با این حجم از افزایش قیمت، رشد قیمت در محصولات حاصل از آن که مهمترینشان نان است، اجتناب ناپذیر است.

محسن لزومیان در گفت و گو با اقتصاد آنلاین اولین نوع از نان هایی که تحت تاثیر افزایش قابل توجه قیمت خرید تضمینی گندم رشد قابل خواهد داشت را نان های صنعتی عنوان کرد. 

به گفته وی؛ به اتحادیه اعلام شده است قیمت سهمیه هر کیلوگرم گندم نان های صنعتی از ۲ هزار ‌ و ۷۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافته است. 

لزومیان با بیان اینکه قیمت هر کیلو گرم آرد برای تولید نان صنعتی به ۱۶ هزار تومان خواهد رسید، افزود: در نتیجه قیمت هر عدد نان صنعتی بدون در نظر گرفتن سایر هزینه های موثر در قسمت تمام شده تولید، دست کم تا ۳ برابر خواهد شد.

وی پیش بینی کرد؛ حداکثر تا هفته آینده اثر این افزایش قیمت خود را با گرانی ‌نان در بازار نشان دهد. 

وی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت نان صنعتی با شرایط اقتصادی مردم همگام نیست، پیش بینی کرد: تقاضای نان صنعتی در کشور به شکل قابل توجه ای کاهش خواهد یافت. 

وی تصریح کرد: با توجه به عدم توان رقابت نان صنعتی با نان سنتی تعطیلی واحدهای نان صنعتی قطعی خواهد بود و این به معنی از دست رفت سرمایه های کلانی است که بخش عمده آن از طریق وام های بانکی تامین شده است.

لزومیان تعطیلی ۴۰ درصدی واحدهای نان صنعتی را در مدت زمان کوتاه محتمل دانست. 

وی یادآوری شد: طبق برنامه پنجم و ششم توسعه قرار بر این بود که با هدف تامین سلامت جامعه ۴۰ درصد نان تولیدی کشوری صنعتی شود، اما بر خلاف این برنامه ها شاهد کاهش تعداد واحد های نان صنعتی و تولید این نوع نان در کشور هستیم.

رییس اتحادیه نان صنعتی کشور با انتقاد از بی توجهی دولت به نظر بخش خصوصی، اظهار کرد: در اکثر‌ مواقع تصمیم در پشت درهای بسته بدون حضور بخش خصوصی گرفته می شود، هر تصمیمی که بدون توجه به نظر بخش خصوصی گرفته شده است نتایج منفی آن بیش از نتایج مثبت است.

لزومیان همچنین نسبت به فساد احتمالی ایجاد شده با توجه به فاصله قیمت سهمیه گندم نان سنتی و نان صنعتی هشدار داد.

وی تنها راهکار جلوگیری از مشکلات در حوزه نان را یکسان سازی قیمت های گندم و آرد برای تمام صنف عنوان کرد.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش