به گزارش ایرنا، محمد یزدانی جمعه شب در نشست با فرماندار و مسئولان شهرستان دشتی استان بوشهر افزود: یکی از مهمترین راههای مقابله با کم آبی و کاهش بارندگی اصلاح الگوی کشت متناسب با اقلیم آب و هوایی در کشور است.
وی اضافه کرد: در فاصله سالهای ۹۵ تا ۹۷ روی ۱۰۰ هکتار از اراضی استان بوشهر طرح مطالعات خاک شناسی و کشت ۱۶ محصول انجام شده است.
مجری طرح الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به اینکه برای اجرای طرح الگوی کشت نیازمند همکاری و مداخله چند وزارتخانه هستیم باید هر چه زودتر سیاست و برنامه اجرایی طرح اصلاح الگوی کشت در هیات دولت مطرح و تصویب و تکالیفی نیز برای آنها مشخص شود.
یزدانی به اجرای این طرح بسیار مهم در تامین نیازمندیهای غذایی مردم اشاره کرد و افزود: محوریت اصلی برای اجرای این طرح مهم نقش فرمانداران و مسئولان اجرایی در شهرستانهای کشور است و کمک آنها برای اجرای برنامههای این طرح بسیار مهم است.
وی بیان کرد: بزودی سامانهای برای دسترسی و نحوه مشارکت کشاورزان و مدیران درکشور تعریف واعلام خواهد شد تا اگر کشاورزی قصد کشت محصولی دارد به آن مراجعه و تصمیم گیری کند که آیا می تواند این نوع محصول کشت کند یا نه؟
یزدانی اظهارداشت: در اجرای این طرح مشوقهای لازم برای کشاورزانی که الگو کشت را رعایت کنند پیش بینی شده است.
ویگفت: بوشهر از استانهای کم بارش و کم آب است و برای توسعه کشاورزی و اقتصاد کشاورزی این استان نیازمند احرای طرحهای نوین آبیاری و رعایت الگوی کشت است.
فرماندار دشتی به کاهش بارندگی امسال این شهرستان اشاره کرد و افزود: : با توجه به کاهش بارندگی چند سال اخیر بیشتر سفرههای زیر زمینی دشتی دارای بیلان منفی شده است و نیازمند اجرای طرح الگوی کشت و جایگزین کردن کشت های متناسب با شراطی کم آبی است.
علی بحرانی افزود : بیشترین سهم اشتغال زایی در دشتی در بخش کشاورزی است و اقتصاد این شهرستان اقتصاد کشاورزی است و باید از ظرفیت های منطقه بخوبی استفاده شود.
وی تاکید کرد: شهرستان دشتی قطب تولید نشاء و کشت گلخانه و محصولات ارگانیک است و نیازمند همکاری و حمایت بیشتر وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت های جایگزین و اجرای طرح الگوی کشت است.
- 18
- 3