چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۳۴ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۳۳۸۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

جوزپ بورل: مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل جنگ اوکراین نایاب شده است

قیمت شیر ‌در آمریکای لاتین سر به فلک کشید | راشاتودی: جنگ گندم در راه است

حمله روسیه به اوکراین و کمبود واد غذایی,جنگ گدم
مشکلات لجستیکی ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ و هزینه‌های بالای تولید ناشی از جنگ اوکراین سبب شده است تا بعد از نان، قیمت شیر در آمریکای لاتین از جمله کشورهای کلمبیا، اکوادور و کاستاریکا سر به فلک بکشد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، به گفته دپارتمان صندوق بین المللی پول برای قاره آمریکا، آمریکای لاتین با بدترین تورم ۱۵ سال گذشته مواجه شده است. وضعیتی که بحران اوکراین به عنوان یک «شوک تورمی» در آن نقش داشته است.

قیمت سوخت و همچنین مواد غذایی و محصولات اساسی مانند نان، آرد یا روغن نیز در آمریکای لاتین به شدت افزایش یافته است. همین امر سبب شده تا قیمت تمام شده شیر و مشتقات آن در چندین کشور آمریکای لاتین تحت تاثیر قرار بگیرد.

طبق داده‌های اداره ملی آمار کلمبیا (DANE)، قیمت شیر در این کشور ۳۲.۱۲ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ و تا کنون در سال ۲۰۲۲میلادی، ۱۸.۵۲ درصد افزایش یافته است. مشتقات شیر همچون پنیر و ماست نیز به ترتیب ۲۲.۵۴ و ۱۶.۸۵ درصد افزایش قیمت داشته‌اند. قیمت شیر در برخی شهرهای کلمبیا تا بیش از ۴۰ درصد نیز گران‌تر شده است.  

مشکلات لجستیکی ناشی از شیوع ویروس کرونا، درگیری در اوکراین و تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه با افزایش قیمت کود و خوراک دام بر بخش لبنیات تاثیر گذاشته است.

افزایش قیمت لبنیات در اکوادور نیز دردسرساز شده است. افزایش قیمت شیر از ۹۵ سنت به یک دلار و از ۸۰ به ۹۵ سنت در برخی شهرها ثبت شده است.  

بحران در اوکراین و تحریم های متعاقب آن بر روسیه بر قیمت سوخت نیز تأثیر گذاشته و باعث کمبود مواد خام در این کشور شده است.

در کاستاریکا نیز علاوه بر افزایش قیمت شیر، قیمت نان افزایش یافته است.

پیامدهای جنگ اوکراین برای بسیاری از مردم آمریکای لاتین، بعید و دور از ذهن به نظر می‌رسید اما افزایش قیمت بین‌المللی گندم و آرد در پی این درگیری به معنای نان گران‌تر بر سر سفره‌های خانوارهای ساکن این منطقه است.

برزیل از جمله کشورهای آمریکای لاتین است که بیش از نیمی از گندم مصرفی خود را وارد می‌کند. روند واردات گندم به برزیل اگر چه بیشتر از آرژانتین، ایالات متحده و کانادا است اما افزایش قیمت‌های بین‌المللی ناشی از درگیری در اوکراین، تولیدکنندگان برزیلی را تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس گزارش فائو، اوکراین و روسیه ۱۹ درصد از عرضه جهانی جو، ۱۴ درصد گندم و چهار درصد ذرت را تامین می‌کنند. به این ترتیب بر اساس این داده‌ها، تامین یک سوم صادرات جهانی غلات بر عهده این دو کشور است.

«میشل باشلت» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اخیرا گفت: جنگ اوکراین و بحران سه‌بعدی ناشی از آن در بخش‌های مواد غذایی، انرژی و مالی، «تاثیر جدی» بر آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان منطقه‌ای که پیش از این به شدت تحت تاثیر همه‌گیری کووید-۱۹ قرار گرفته است، خواهد داشت.

این دیپلمات ارشد سازمان ملل افزود: هنوز نمی‌توان به روشنی گفت که جنگ (اوکراین) چگونه پایان می‌یابد، اما «آنچه من می‌بینم یک اندوه در آمریکای لاتین و کارائیب است».

جوزپ بورل: مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل جنگ اوکراین نایاب شده است

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه ۳۰ اردیبهشت بار دیگر هشدار داد که مواد غذایی در سراسر جهان به دلیل جنگ در اوکراین نایاب شده است.

حمله روسیه به اوکراین و کمبود واد غذایی,جنگ گدم

آقای بورل گفت: «مواد غذایی در سراسر جهان نایاب شده و اگر نایاب نباشد در مقایسه با قبل بسیار گران‌تر است و بسیاری از مردم توان پرداخت این قیمت‌ها را ندارند.»

آقای بورل پس از دیدار با وزرای توسعه کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای بررسی کمبود و گرانی مواد غذایی افزود: «اگر مردم و دولت‌ها مجبور شوند هزینه بیشتری برای مواد غذایی بپردازند به ناچار پولی که برای آموزش، بهداشت و سایر خدمات اجتماعی پرداخت می‌شود کاهش خواهد یافت و این وضعیت فقر و بی‌عدالتی را تشدید خواهد کرد.»

آقای بورل گفت وزرای توسعه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفته‌اند به بیش از ۷۰ کشور دوست در زمینه ثبات چرخه توزیع مواد غذایی و افزایش توانایی‌های آنها در میان‌مدت کمک کنند. او در عین حال از شرکای تجاری اتحادیه اروپا خواست تجارت جهانی مواد غذایی و کشاورزی را محدود نکنند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که برخلاف ادعاهای مسکو دلیل اصلی به وجود آمدن این وضعیت تهاجم نظامی روسیه به اوکراین است و نه تحریم‌های غرب علیه روسیه.

اوکراین یکی از تولیدکنندگان بزرگ گندم و غلات جهان است و در شرایط ناشی از جنگ امکان صادرات این محصولات وجود ندارد و کشت و برداشت نیز متوقف می‌شود.

راشاتودی: جنگ گندم در راه است

راشاتودی به نقل از کارشناسان نوشت: کشورهای غربی ممکن است روسیه را برای تبادل گندم به ازای لغو تحریم های این کشور تحت فشار قرار دهند.

حمله روسیه به اوکراین و کمبود واد غذایی,جنگ گدم

به گزارش ایرنا، این رسانه افزود: قیمت های گندم به سطح بی سابقه ای در دو ماه گذشته رسیده است زیرا تولیدکنندگان اصلی این محصول همچون روسیه، قزاقستان و هند برای حفظ بازارهای داخلی خود صادرات گندم را لغو کرده اند. این امر نگرانی هایی را درباره ناامنی غذایی و گرسنگی در سراسر جهان برانگیخته است.

 کارشناسان در مصاحبه با روزنامه ایزوستا گفته اند از زمان آغاز سال جدید میلادی هزینه گندم افزایش بیش از ۶۰ درصدی داشته است.

به گفته آنها این افزایش به دلیل درگیری بین روسه و اوکراین بوده که تقریبا یک سوم از صادرات جهانی گندم را تامین می کند.

در فصل برداشت ۲۰۲۲-۲۰۲۱میلادی که از ژوئیه سال گذشته آغاز شد گندم روسیه ۱۶ درصد و گندم اوکراین ۱۰ درصد از صادرات این محصول در جهان را تشکیل می داد. اما جنگ باعث ممنوعیت صادراتی دو کشور شد. در فوریه، روسیه صادرات همه دانه های (گندم، چاودار، جو و ذرت) به خارج از اتحادیه اقتصادی اورسیا را تا ۳۰ ژوئن ممنوع کرد و در عین حال اوکراین تنها بندر خود در اودسا را تعطیل کرده است.

تحریم های ضد روسیه شرکت های بین المللی را وادار کرده روابط تجاری بلندمدت خود را با روسیه قطع و این کشور را ترک کنند که باعث اختلال در زنجیره عرضه شده است.

گذشته  از این به دنبال تصمیم مسکو برای منع صادرات، قزاقستان نیز محدودیت های خود را اعمال کرد. در عین حال اوایل ماه جاری هند صادارت گندم را لغو کرد و گفت «امنیت غذایی در هند، کشورهای همسایه و دیگر کشورهای آسیب پذیر در خطر است».

بعد از انتشار اخباری از دهلی نو معاملات گندم در شیکاگو افزایشی ۶ درصدی داشت و به ۱۲.۴۷ دلار در هر بوشل (واحد اندازه گیری گندم) رسید که بالاترین نرخ در دو ماه گذشته بود. قیمت گندم در اروپا نیز به رقم بی سابقه ۴۶۱ دلار در هر تن افزایش یافت.  

بحران غلات در سراسر جهان حس می شود اما تاثیر آن در آفریقا که به صادارت از منطقه دریای سیاه برای تامین ۹۰ درصد نیاز خود متکی است، محسوس تر بوده است.

آنتونی گوترش دبیر کل سازمان ملل درباره خطر فقر و گرسنگی به دلیل اوضاع کنونی در بازار گندم جهان هشدار داد.

راشاتودی نوشت: کشورهای غربی روسیه را به آغاز «جنگ گندم» متهم می کنند اما کارشناسان می گویند روسیه تنها مسئول وخامت این بحران نیست و اگر هم هست این اقدام داوطلبانه نبوده است.

روزنامه ایزوستا به نقل از کارشناسان نوشت: روسیه و اوکراین تنها صادرکنندگان کلیدی گندم در جهان هستند اما  دیگر تولید کنندگان نیز می توانند بازارهای جهانی را از بحران نجات دهند.   برای مثال آمریکا و کانادا به ترتیب ۲۶ و ۲۵ میلیون تن گندم یا حدود ۲۵ درصد صادرات جهانی گندم را تشکیل می دهند. فرانسه با (۱۹ میلیون تن) و آلمان با (۹.۲ میلیون تن) در تولید گندم جهان نقش دارند. اما به گفته تحلیلگران این کشورها بعید است گندم خود را با کشورهای نیازمند سهیم شوند و امنیت غذایی در کشور خود را در اولویت قرار می دهند.

داریا آکیمووا از شرکت تحقیقاتی Ntech گفت این کشورها مواد خام خود را حفظ می کنند تا از اقتصاد کشورشان در مقابل افزایش نرخ تورم جلوگیری کنند.

کارشناسان عمدتا نتوانسته اند پیش بینی کنند که وضعیت بازار گندم چه خواهد شد. به گفته برخی مشکلات ناشی از عرضه این محصول که تولیدی گسترده دارد در فصل برداشت جدید حل خواهد شد و به ویژه پایان جنگ عرضه این محصول از سر گرفته خواهد شد.

با مشخص نبودن زمان پایان جنگ برخی از کارشناسان نیز مدعی اند که کشورهای غربی در مقطعی مجبور خواهند شد روسیه را تحت فشار قرار دهند تا به ازای لغوتحریم ها ذخایر خود را با دیگر کشورها سهیم شود.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش