سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳
۲۲:۱۵ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۲۴۳۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

کدام استان‌ها درگیر کمبود مرغ هستند؟

مرغ,کمبود مرغ در ایران
افزایش قیمت مرغ در نیمه اردیبهشت ماه نتوانست آرامش قبل را به بازار این محصول پُرمشتری بازگرداند. روایت میدانی خبرنگاران فارس در سراسر کشور را درباره کمبود و گرانی مرغ گرم می‌خوانید.

خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت: ۱۳ اردیبهشت ماه بود که پس از دوره‌ای کمبود مرغ، مدیرکل بازرسی وزارت جهاد کشاورزی ضمن اعلام قیمت جدید این محصول، از مردم به دلیل کمبود مرغ در دو هفته قبل از آن عذرخواهی کرد. حالا مرغ ۱۰ هزار تومان رسما گران شده بود و انتظار می‌رفت بعد از این افزایش قیمت مثل گذشته دوباره شاهد فراوانی آن در فروشگاه‌ها باشیم. برخی حتی علت استعفای وزیر جهاد کشاورزی را نیز به افزایش قیمت مرغ در فروردین ماه ربط دادند. 

انتظارها برآورده نشد. تقاضای روزانه پابرجا بود، هرچند که مرغ یخ زده هم توسط دولت توزیع می‌شد اما باز میزان عرضه مرغ در فروشگاه ها کفاف نداد. اینگونه شد که خبرنگاران فارس در سطح کشور مواجه با گلایه های مردمی شدند مبنی بر اینکه مرغ کم است یا اگر هست قیمتش بالاست. و دوباره مرغ خبر ساز شد.

مرغ,کمبود مرغ در ایرانتفکیک استان‌ها بر اساس وضعیت عرضه مرغ گرم؛ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲

برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت بازار، به مراکز عرضه این محصول پروتئینی در سطح کشور مراجعه کردیم که نتیجه آن را در ادامه مشاهده خواهید کرد:

طبق جدول بالا متاسفانه ۹ استان کشور با کمبود قطعی مرغ مواجه هستند به این صورت که میزان عرضه در این استان ها متناسب با میزان تقاضا نیست و مردمی که برای خرید به فروشگاه ها مراجعه می کنند، اغلب با دستان خالی به خانه برمی‌گردند. خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، کردستان، سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، مرکزی و کرمانشاه ۹ استان‌هایی هستند که با چنین شرایطی روبرو هستند.  

خوزستان استانی است که از دو ماه پیش با کمبود و گرانی مرغ دست و پنجه نرم می کند. موجودی مقطعی، فروش با قیمت‌های فضایی و در مواردی نبود مرغ کشتار روز از عواملی است که موجب شده مردم خوزستان با وجود حدود ۴۸۰ مرغداری در این استان با چنین شرایطی دست‌وپنجه نرم ‌کنند.

همچنین جوجه ریزی نامناسب در پایان زمستان و اوایل بهار و زنده فروشی تولیدات خوزستان از جمله سایر عوامل وضعیت کنونی به حساب می آید به نحوی که با استفاده از شیوه های مختلف ۳۵ درصد مرغ تولید شده استان زنده فروشی می‌شود و باعث شده تا این میزان از تولید به کشتارگاه‌ها نرسد. 

قاچاق مرغ و جوجه به ویژه در استان‌های مرزی مانند خوزستان از دیگر دلایل کمبود و گرانی مرغ در این مناطق است. به عنوان نمونه اواخر فروردین ماه سال جاری بود که یک محموله ۷۰ تنی مرغ منجمد قاچاق که در حال بارگیری برای خروج از کشور بود در مرز شلمچه توسط نیروهای مرزبانی خرمشهر کشف و ضبط شد که طبق اعلام رئیس کل دادگستری استان خوزستان، تا کنون ۱۰ نفر در این رابطه بازداشت شده اند.

کردستان نیز یکی از استان‌ های برتر در زمینه تولید گوشت مرغ با ظرفیت تولید ماهانه سه هزار و ۳۵۰ تن است، اما این روزها مردم این استان برای تامین گوشت مرغ موردنیاز با کمبود مواجه هستند.

یکی از شهروندان سنندجی ضمن اشاره به کمبود مرغ در بازار، می گوید: اگر صبح اول وقت برای خرید گوشت مرغ به بازار مراجعه نکنیم به سختی می‌توان گوشت موردنیاز را تامین کرد.

گلایه از شرایط فعلی فقط از زبان مصرف کننده شنیده نمی شود، عدم نظارت بر توزیع، صدای فروشندگان مرغ را هم در کردستان درآورده است.

فروشنده مرغ در سنندج می گوید: به دلیل تفاوت قیمت بالای گوشت مرغ در مناطق اطراف، دلالان مرغ را خریداری کرده و بصورت قاچاقی به سایر استان‌ها و یا عراق صادر می‌کنند و به همین دلیل عرضه در مراکز توزیع هم تقریبا به نصف رسیده است.

از غرب به سمت مرکز کشور حرکت می کنیم و به استان مرکزی می رسیم. دیگر استانی که این روزها با کمبود مرغ مواجه است. مرکزی نیز با اینکه از قطب‌های مهم تولید مرغ کشور است، مشاهدات خبرنگار فارس در اراک نشان می‎دهد در حال حاضر بازار هایش با کمبود عرضه مرغ گرم مواجه است. این وضعیت موجب بالا رفتن قیمت مرغ گرم تا حدود هر کیلو ۷۹ تا ۹۰ هزار تومان شده است.

غیر از ۹ استانی که در بالا نامشان ذکر شد، اغلب استان های کشور اگرچه کمبود مرغ ندارند اما شاهد نوسانات شدید قیمت هستند. کمتر استانی پیدا می شود که مردمش مرغ گرم را با قیمت مصوب ۷۳ هزار تومان خریداری کنند. بر اساس اخبار دریافتی از اکثر استان های کشور، عرضه کنندگان مرغ گرم این محصول را با قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت اعلام شده توسط نهادهای مسئول عرضه می کنند.

مردم طی یکی دو ماه اخیر افزایش قیمت مرغ در بازار را شاهد بودند به گونه‌ای که در حال حاضر، قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم به ۹۰ هزار تومان رسیده است.

خبرنگار فارس در اردبیل از نوسان وضعیت عرضه و دغدغه های مردم استان روایت می کند و می گوید: معمولا در روزهای پایانی هفته مرغ گرم پیدا نمی شود و اگر کسی بخواهد آخرهفته مرغ بخورد، باید در طول هفته برای خرید این محصول برنامه ریزی کند!

فروشنده مرغ در اصفهان می گوید: اگرچه مرغ هست اما سهمیه بندی شده است. او که نگاهش به خوبی گویای بیم و امیدش درباره آینده بازار مرغ است، ادامه می دهد که روزانه حدود ۷۰ کیلوگرم مرغ برایمان می آورند که به سختی جوابگوی مشتری است. او معتقد است گران شدن خوراک جوجه ها یکی از عوامل اصلی عرضه قطره چکانی مرغ گرم به بازار است.

از دیگر نابسامانی های بازار مرغ این روزها، نبود قیمت واحد است طوریکه پراکندگی و تنوع قیمت ها صدای اعتراض مشتری را درآورده است. به عنوان نمونه در همدان که میزان عرضه مرغ عادی است اما قیمت ها غیرعادی است. قیمت ها از ۷۵ هزار تومان شروع می شود و با ۸۸ هزار تومان ادامه پیدا کرده و در نهایت روی عدد ۹۸ هزار تومان می ایستد و این یعنی اختلاف قیمت ۲۰ و چند هزار تومانی که هر مشتری ای را سردرگم می کند.

در این میان هستند استان هایی که نه کمبود عرضه دارند و نه شاهد نوسانات عجیب و غریب قیمت هستند اما نگرانی از آینده بازار بر افکار عمومی مردم سایه انداخته است. در یزد برخی از فروشندگان مرغ اظهار می کنند:‌ همیشه تولید مرغ در این استان مازاد مصرف و نیاز بوده ولی طی چند هفته اخیر نه تنها مرغ مازاد نداریم بلکه توزیع روزانه مرغ بسیار محدودتر از گذشته شده است و این موجب نگرانی از کمبود مرغ در آینده شده است.

در پایتخت نیز اگرچه مشکل کمبود مرغ وجود ندارد اما قیمت ها از نرخ مصوب بالاتر است. در فروشگاه‌های زنجیره ای سطح شهر، هر کیلو ران ۱۱۵ هزار تومان و هر کیلو سینه ۱۲۵ هزارتومان عرضه می شود. 

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش