چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۲۷ - ۱۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۶۲۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد

برنج‌های آلوده چه شد؟

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت,یزدان سیف
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره سرنوشت برنج‌های آلوده گفت: بخشی از برنج‌های آلوده مصرف خوراک دام، مقداری معدوم و مابقی در حال طی مراحل قانونی و تعیین سرنوشت است.

به گزارش خبرآنلاین، یزدان سیف، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امروز در نخستین نشست خبری خود با اشاره به آمار برداشت گندم، گفت: تا صبح امروز بیش از پنج میلیون و ۱۵۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پنج درصدی داشته است.

 

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود کاهش بارش‌ها از مهر تا بهمن‌ماه سال گذشته تا پایان خرید تضمینی گندم امسال ۵۰۰ هزار تن گندم نسبت به سال زارعی گذشته کمتر خواهد بود.

 

سیف بیان کرد: هرچند با کاهش بارندگی کاهش تولید گندم دیم داشته‌ایم، اما کیفیت گندم تولید سال زراعی جاری از لحاظ گلوتن، پروتئین و هکتولیتر بهبود یافته است.

 

مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره آخرین آمار خرید تضمینی دانه‌های روغنی نیز عنوان کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران تا پیش از امروز ۱۴۰ هزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان خریداری کرده که با افت تولید میزان تحویلی ۱۳۴ هزارتن بوده است.

 

سیف با تأکید بر اینکه سعی شده مطالبات گندمکاران در کوتاه‌ترین زمان پرداخت شود، ادامه داد: ارزش گندم مازاد خریداری شده از گندمکاران شش‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است که از این مبلغ سه‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

 

وی تأکید کرد: کشاورزانی که تا ۲۷ خرداد محصول خود را تحویل مراکز خرید داده‌اند، حداقل ۵۰ درصد پول خود را دریافت کرده‌اند.

 

مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تأخیر در پرداخت مطالبات پای دلالان را به خرید گندم باز کرده و کشاورزان به دلایل ضعف مالی مجبور به فروش محصول خود به زیر قیمت خرید تضمینی هستند، اظهار کرد: شاید برخی کشاوزران اقدام به فروش محصول خود به دلالان کرده باشند، اما با توجه به معرفی کشاورزان تولیدکننده به مراکز خرید قبل از آغاز فصل برداشت و معرفی کشاورزان جامانده از طریق مراکز شرکت خدمات حمایتی، درصد این تخلفات بسیار کاهش یافته است.

 

سیف در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا پرداخت مطالبات کشاورزانی که نوبت کشت دوم آن‌ها فرار رسیده را در اولویت قرار نمی‌دهید، خاطرنشان ساخت: اولویت پرداخت‌ها بر اساس زمان تحویل محصول است، به این معنی که هر کشاورزی که زودتر محصول را برداشت و تحویل داده باشد، زودتر بهای محصول خود را دریافت می‌کنند. به این ترتیب پول برای کشت دوم زمین‌های که محصول آن‌ها برداشت شده باشد، فراهم است.

 

به گفته وی، بیشترین حجم خرید گندم در استان‌های خوزستان با یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن، گلستان یک میلیون و ۶۴ هزار تن، فارس ۷۳۳ هزار تن، خراسان ۲۹۱ هزار تن و اردبیل با ۲۸۳ هزار تن جزو ۵ استان بوده است.

 

سیف درباره میزان پرداخت مطالبات کلزاکاران نیز اضافه کرد: تا امروز کشاورزان کلزاکار ۸۰ درصد مطالبات خود را دریافت کرده‌اند، به‌طوری‌که از ۳۷۰ میلیارد تومان مطالبات آنان تنها ۷۰ میلیارد تومان باقی مانده که در سریع‌ترین زمان ممکن پرداخت خواهد شد.

 

وی با اشاره به اقدامات شرکت بازرگانی دولتی برای تنظیم بازار، گفت: برخی کالاها از جمله برنج در ماه رمضان با اندکی افزایش قیمت روبه‌رو بود که اجرای طرح ضیافت و توزیع ۳۰ هزار تن از این کالای اساسی، قیمت آن به ثبات نسبی رسید.

 

افزایش طرفیت سیلوهای ذخیره گندم به ۳۵۰ هزار تن

مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران از افزایش ظرفیت سیلوهای گندم به ۳۵۰ هزار تن خبر داد و بیان کرد: این اقدام برای اصلاح وضعیت نگهداری کالاهای استراتژیکی همچون گندم انجام می‌شود که از مجموع این سیلوها در یک تا دو ماه آینده دو سیلوی گندم در استان فارس به بهره‌برداری کامل خواهد رسید.

 

سیف با تأکید بر لزوم اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، عنوان کرد: با هدف بالا بردن بهره‌وری در اقتصاد کشور ۱۴ شرکت غله منطقه‌ای به‌مرور به بخش خصوصیو در همین راستا تاکنون دو شرکت در مناطق هفت و ۱۳ واگذار شده است.

 

وی یکی از سیاست‌های شرکت بازرگانی دولتی را عرضه تمام کالاها از طریق بورس کالا عنوان کرد و افزود: برای اجرای این سیاست صدورحواله به کارگروه استانی و زیرنظر استانداران انجام می‌شود به این ترتیب شرکت بازرگانی دولتی دیگر هیچ کالایی را مستقیم نمی‌فروشد.

 

سیف با رد ادعایی مبنی بر اینکه طبق قانون افزایش بهره‌وری، منع فروش کالاهای اساسی در بورس وجود دارد، تأکید کرد: طبق ماده ۳۶ برنامه ششم فروش تمام کالاها از طریق بورس انجام خواهد شد و بر همین اساس در سال ۹۷ نظام خرید تضیمنی را در بورس مستقر خواهد شد.

 

وی با رد ادعای انحصار واردات برخی از کالاهای اساسی در شرکت بازرگانی دولتی، ادامه داد: این موضوع خط قرمز شرکت است و به همین دلیل شرکت در مناقصات بین‌المللی ورود پیدا کرده تا معاملات کاملاً شفاف انجام شود ضمن اینکه نظام دو مرحله‌ای به یک مرحله‌ای تبدیل شده است.

 

مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد

مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره وضعیت ذخایر استراتژیک کشور ضمن خودداری از ارائه آمار، اظهار کرد: کشور در تأمین به‌موقع و کافی تمام کالاهای اساسی در وضعیت خوبی قرار دارد و ضمن اینکه بخشی از کالاهای استراتژیک‌ مورد نیاز مانند روغن از محل تولید داخلی تأمین می‌شود.

 

سیف درباره آخرین وضعیت واردات برنج از تایلند، یادآور شد: تایلند و هند دو کشور بزرگ صادرکننده برنج در جهان هستند که از ۵۰ میلیون تجارت برنج در دنیا، ۲۵ درصد در دست تایلند و ۲۵ درصد در اختیار هند است.

 

وی اضافه کرد: باید انحصار واردات از یک کشور را بشکنیم تا قدرت چانه‌زنی ما بالا برود، برای همین یکی از سیاست‌های شرکت بازرگانی دولت ایران افزایش و تنوع مبادی وارداتی است. طبق همین روال از تایلند برنج وارد کرده‌ایم که هم‌اکنون کشتی آن در راه است.

 

سیف در پاسخ به انتقاد انجمن واردکنندگان برنج خاطرنشان ساخت: شرکت بازرگانی دولتی رقیب این انجمن در واردات برنج نیست و این شرکت حاضر به مذاکره با بخش خصوصی از جمله انجمن واردکنندگان برنج در مورد روش اجرا و چگونگی تأمین نیاز برنج وارداتی است.

 

به گفته وی، ممنوعیت فصلی واردات برنج با توجه به منافع تولید کتنندگان در نظر گرفته شده است چرا که نباید توقع داشت که وقتی کشاورز برنج را برداشت می‌کند کشتی حامل برج خارجی کنار اسکله پهلو بگیرد ضمن اینکه این موضوع در کارگروه تنظیم بازار تحت بحث و بررسی بوده اما هنوز به نتیجه مشخص نشده است.

 

مدیرعامل جدید شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره نحوه خرید خارجی کالاهای اساسی نیز، گفت: از سال ۱۳۵۷ تمام خریدها در قالب شورای خرید که متشکل از نمایندگان چند وزارتخانه بود انجام می‌شد،‌ اما به مرور این کار از طریق مناقصات بین‌المللی انجام شد تا شاهد شفافیت بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

 

افزایش بازرسی‌ها

سیف ضمن تأیید تخلف تعدادی از شرکت‌های بخش خصوصی که وظیفه نگهداری امانی روغن‌های ذخیره استراتژیک شرکت بازرگانی دولتی را برعهده داشتند، افزود: برای جلوگیری از اینگونه تخلفات شرکت دو سیاست را در پیش خواهد گرفت؛ یکی کنترل کیفیت کالا در داخل انبارهای شرکت و بخش خصوصی با استفاده از فناوری اطلاعات و دیگر اجرای نظام موجودی برداری و کنترل ورود و خروج کالا است.

 

وی درباره پرونده برنج‌های آلوده موجود در انبار شرکت بازرگانی دولتی، تأکید کرد: برای خطایی که سال گذشته درباره برنج‌های آلوده پیش آمد، از مردم عذرخواهی می‌کنیم، اما مردم این اطمینان را داشته باشند که اولویت این شرکت تأمین و توزیع غذای سالم برای آن‌ها است و به همین دلیل هیچ برنجی از انبارهای شرکت بازرگانی دولتی خارج نمی‌شود، مگر آنکه سالم و کیفی باشد، البته اگر هم خطایی رخ داده باید از مردم عذرخواهی کنیم.

 

سیف در پایان درباره سرنوشت برنج‌های آلوده اظهار کرد: بخشی از برنج‌های آلوده مصرف خوراک دام، مقداری معدوم و مابقی در حال طی مراحل قانونی و تعیین سرنوشت است.

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش