یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۱:۵۷ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۱۹۵۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

بررسی وضعیت ورود میوه قاچاق به کشور

میوه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
گفته می‌شود،حجم واردات میوه‌های ممنوعه کاهش یافته اما کارشناسان هشدار می دهند واردات قطره چکانی ممکن است استراتژی قاچاقچیان برای نیازسنجی بازار به منظور عرضه انبوه باشد.

به گزارش مهر، ایران با داشتن حدود ٢٠ میلیون تن محصولات باغی و حدود ۲ میلیون و ۶۸۴ هزار هکتار باغ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان میوه در دنیاست؛ با این حال حضور میوه‌های رنگارنگ فرنگی در بازار داخل یکی از معضلاتی است که تولید و تولیدکنندگان را به دردسر انداخته است.

 

هرچند که گفته می شود میزان عرضه این میوه‌ها در میدان مرکزی میوه وتره بار پایتخت و سطح شهر نسبت به گذشته کاهش یافته، اما در حال حاضر عرضه قطره چکانی این میوه های ممنوعه در حال انجام است و برخی دست اندرکاران بازار معتقدند این تزریق قطره چکانی احتمالا به این دلیل است که واردکنندگان، و در واقع قاچاقچیان، در حال محک زدن شرایط و برنامه ریزی برای واردات گسترده هستند؛ به همین دلیل تاکید آنها بر این است که باید با همین عرضه های قطره چکانی هم برخورد جدی صورت بگیرد.

 

در همین زمینه مجتبی شادلو، رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با اشاره به محدود شدن عرضه میوه های وارداتی غیرمجاز در میدان مرکزی میوه و تره بار، اظهارداشت: با این وجود، متاسفانه عرضه این میوه ها در مراکز خرده فروشی سطح شهر در حال انجام است.

 

وی اضافه کرد: خرده فروشی ها باید پاسخگو باشند که این میوه ها را از کجا تهیه می کنند و این بهترین نوع ردیابی درباره منشا قاچاق میوه است.

 

رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با بیان اینکه امسال وضعیت تولید میوه و تره بار در کشور بسیار مطلوب است، افزود: امسال تولید مرکبات، سیب درختی، کیوی، خیار، گوجه فرنگی و بسیاری دیگر از محصولات، بسیار مطلوب و بیش از تقاضای بازار است.

 

قاچاق میوه یا واردات مخفیانه؟

شادلو با اشاره به اینکه نمی دانیم اسم این کار را باید قاچاق میوه گذاشت یا واردات مخفیانه؟گفت: قاچاق میوه کار آسانی نیست و نمی توان به راحتی حجم گسترده ای از این محصولات را وارد کشور کرد، حجم زیادی از میوه را نمی توان در ساک های کوچک و همراه مسافران وارد کشور شود، بنابراین این اقدام به طرقی انجام می شود که کشف آن سخت نیست. 

 

وی اضافه کرد: باغاتی که براساس سیاست های بلندمدت نظام احیا شده و به مرحله تولید رسیده اند، بر اثر این قاچاق می تواند دچار آسیب شود.

 

شادلو افزود: طی حدود ۱۵ سال اخیر تولید میوه در کشور بیش از نیاز بوده است و واردات می تواند آسیب جدی به این حوزه وارد کند و باعث شود که تولیدکنندگان نتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.

 

وی تاکید کرد: علاوه بر این، قاچاق میوه می تواند باعث ورود آفات و بیماری ها به کشور شود؛ یعنی هم مسیری برای ورود آفات جدید باز می کند و هم اینکه موجب تقویت آفات متعارف قبلی می شود.

 

واردات قطره چکانی، زنگ خطر است

شادلو درباره اینکه آیا اقدامات انجام شده در جهت کنترل قاچاق میوه به کشور مناسب بوده است، گفت: بله موثر بوده و شاهد این هستیم که عرضه میوه های قاچاق نسبت به گذشته بسیار محدود شده اما ما می گوییم این حداقل ها هم نباید باشد.

 

وی افزود: حضور این میوه های اندک نیز می تواند زنگ خطری برای ما باشد؛ احتمال دارد عده ای این محصولات را به میزان اندک وارد کنند، برای اینکه شرایط بازار را بسنجند و ناگهان اقدام به واردات آنها در حجم گسترده کنند. بنابراین باید نسبت به همین واردات کم، هم حساس بود، از همان ابتدا جلوی آن را گرفت و برخورد جدی با این مساله کرد تا دوباره اتفاقات گذشته تکرار نشود.

 

درهمین زمینه علیرضا متبحری، عضو هیات مدیره اتحادیه بار فروشان نیز در گفت و گو با مهر درباره آخرین وضعیت عرضه میوه های ممنوعه خارجه در بازار، اظهارداشت: علی رغم سخت گیری های بازرسی اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین اتحادیه بارفروشان، بازهم شاهد حضور میوه های قاچاق در بازار هستیم.

 

وی با بیان اینکه این میوه ها زیر بارها وارد می شوند، افزود: عمده این محصولات قاچاق از دوبی وارد کشور ما می شوند.

 

عرضه ۵ نوع میوه ممنوعه خارجی در میدان مرکزی

عضو هیات مدیره اتحادیه بارفروشان درباره اینکه درحال حاضر بیشتر چه میوه هایی به صورت قاچاق وارد می شود؟ ادامه داد: لیمو ترش برزیلی، گلابی، سیب سبز، انگور و آووکادو بیشتر قاچاق می شود؛ ضمن اینکه قیمت هرکیلوگرم انگور در میدان مرکزی حدود ۱۷ تا ۱۸ هزارتومان، سیب درختی سبز حدود ۱۵ تا ۱۶ هزارتومان، آووکادو دانه ای ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان، گلابی حدود ۱۷ تا ۱۸ هزارتومان، لیمو ترش برزیلی حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار تومان است.

 

متبحری با اشاره به اینکه حدود شش الی هفت ماه سخت گیری ها در این زمینه افزایش یافته است، تصریح کرد: با توجه به سخت گیری هایی که می شود عرضه میوه های قاچاق در میدان مرکزی میوه و تره بار به شدت کاهش یافته است.

 

سخت گیری نباشد، امکان قاچاق گسترده وجود دارد

وی درباره میوه های قاچاقی که در مغازه های خرده فروشی مشاهده می شود، گفت: این میوه ها را خود واردکنندگان در مغازه ها می برند و با فروشندگان داد و ستد می کنند.

 

متبحری اضافه کرد: خارج از میدان مرکزی، بسیاری از واردکنندگان این میوه ها را زیر بارها قرار داده و با اتوبوس، نیسان و وانت وارد می کنند و مستقیما درب مغازه ها می فرستند.

 

وی با بیان اینکه نمی توان به طور ۱۰۰ درصد جلوی قاچاق میوه را گرفت، ادامه داد: به همین دلیل این میوه های وارداتی هر از گاهی وارد میدان مرکزی هم می شوند اما نسبت به قبل کاهش یافته است.

 

متبحری درباره اینکه آیا جای نگرانی وجود ندارد که با توجه به نزدیکی ایام عید، حجم قاچاق افزایش یابد؟، گفت: هم اکنون سخت گیری ها خیلی خوب است و باعث کنترل اوضاع شده، قطعا شدت قاچاق بستگی به عملکرد مسئولان دارد اگر همینطور سخت گیری ها ادامه یابد چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

 

منشا قاچاق هنوز فعال است 

در همین ارتباط یکی از دست اندرکاران بازار میوه کشور که خواست نامش در گزارش ذکر نشود به مهر گفت: وقتی جریان قاچاق میوه، هرچند بصورت قطره چکانی، همچنان ادامه دارد، این نشان می دهد که منشا و کانال های اصلی قاچاق هنوز خشکانده نشده اند و همچنان فعال هستند. بنابراین به محض اینکه سخت گیری مسئولان در بازار اندکی کاهش پیدا کند، این کانال های قاچاق دوباره فعال می شوند و شاهد عرضه گسترده میوه قاچاق در بازار خواهیم بود. 

 

وی افزود: جای تعجب دارد که چرا با قاچاق میوه در سطح بازار برخورد شده است و چرا منشا و کانال اصلی قاچاق همچنان فعال است.

 

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم بساط میوه قاچاق را برای همیشه جمع کنیم باید یکبار برای همیشه با قاچاقچیان اصلی برخورد سخت و جدی شود.

 

رهایی از دام آفات ممکن نیست

رئیس سازمان حفظ نباتات درباره اینکه تاکنون با چنین موردی برخورد داشته اید؟ فعلا نمی توانیم به طور قطعی در این زمینه اظهارنظر کنیم، ریشه برخی موارد مشخص نیست ما خیلی از آفات را نمی دانیم عمدی وارد شده یا غیرعمدی آمده است؟ غیرقابل اثبات است.

 

باغستانی به این پرسش که آیا در صورت وقوع چنین اتفاقی آمادگی مقابله با آن در کشور وجود دارد؟ پاسخ داد: مشکل این است که وقتی آفت وارد کشور می شود، دیدن آن آفت خیلی مشکل است چون جمعیت آن پایین است. زمانی که ما متوجه حضور آفت می شویم تنها کاری که می توان انجام داد کنترل جمعیت آن است و ریشه کنی آن امکان ندارد. معمولا وقتی یک آفت قرنطینه یا عامل بیولوژیک وارد کشور می شود، در سالهای اول در کشور مبدایی که استقرار پیدا کرده خسارت خیلی زیادی وارد می کند. به عنوان مثال همین توتا ابسلوتا دو الی سه سال اولی که وارد شد خسارت های بسیار چشمگیری به محصول گوجه فرنگی کشور چه در گلخانه و چه در فضای آزاد وارد کرد. سپس آفت کم کم با طبیعت سازگار می شود و ما باید آن را کنترل کنیم. اتفاقی که الان برای مگس میوه زیتون و مگس میوه مدیترانه ای رخ داده است.

 

 

ebtekarnews.com
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش