چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴
۱۳:۱۱ - ۰۵ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۱۸۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

چرا کشاورزان اصفهان سراغ لوله آب یزد می‌روند؟

شکستن لوله آب یزد,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
کشاورزان شرق اصفهانی که مدتی است با جمع کردن تراکتورهایشان در یک محل به بی توجهی مسوولان نسبت به مشکلاتشان معترض بودند روز گذشته برای چندمین بار خط لوله انتقال آب به یزد را شکستند.

به گزارش فارس، زاینده‌رود با کشیده شدن از غرب به شرق اصفهان زندگی و سرسبزی و پویایی را به این استان هدیه کرده بود و حاشیه نشینان این رودخانه زندگی و معیشت خود را با این رود گره زده بودند و به میزانی که از دیر باز از این رود بخشنده سهم داشتند از آب زایند‌رود استفاده می‌کردند.

 

سهم از رودخانه و یا به عبارت دیگر مجوز برداشت از آب رودخانه انقدر روشن و واضح است که مانند یک ملک با سند مشخص خرید و فروش و یا حتی برای ضمانت و مهریه کاربرد دارد؛ فراوانی آب در زاینده رود علاوه بر تامین آب حق آبه داران و حق آبه تالاب گاوخونی گاهی ملموس بود.

 

ماجرا از کجا شروع شد

در دهه هفتاد و با تصمیم مدیران وقت، آبی از زاینده رود برای حل مشکل کم آبی یزد در نظر گرفته شد که یک مصرف کننده جدید را کنار حق آبه داران اضافه می‌کرد همزمان با این تصمیم اصفهان و سرچشمه‌های زاینده‌رود بارش باران و برف کمتری را به خود دید تا سراغازی برای پیامدهای خشکسالی در اصفهان باشد کانون توجه‌ها از پیامدهای خشکسالی در اصفهان به شرق شهرستان معطوف شد؛ جایی که کشاورزی همه چیز بود و با خشکسالی سونامی فقر خود را به این منطقه رساند.

 

کشاورزان که سهم و حق‌ابه آن‌ها از رودخانه مشخص بود بعد از محروم شدن خود از آب به شکل های مختلف توام با خویشتن داری خواستار حق‌آبه خود شدند و در این میان با کم شدن منابع آبی در زاینده‌رود کانون توجه‌ها به سمت مصرف کنندگان جدید الورود در سهم از این رودخانه شد.

 

در حالی که رودخانه خشک نشده است سهم کشاورزان از آب رودخانه صفر شده است و به نان شب محتاج شده‌اند و کارد به استخوانشان رسیده است و مجموع اقدامات انجام گرفته هنوز نتوانسته حق‌آبه کشاورزان را محقق کند.

 

کشاورزان که حق‌آبه ان‌ها کاملا از مسوولان به رسمیت شناخته می‌شود اعتراضات خود را به شکل‌های مختلف و با مطرح کردن با نمایندگان مجلس دنبال کردند اما شاید تمام پیگیری‌ها و توجه ها که از نظر کشاورزان به معنای جاری شدن آب در رودخانه است اتفاق نیفتاد.

 

تراکتورها نماد هستند

اعتراض نمادین کشاورزان شرق اصفهان آلارمی است که با جمع کردن تراکتورها در ورودی شهرها به مسؤولان می‌دهند و به این معنی است که کشاورزان خواستار توجه سریع مسوولان هستند اتفاقی که بعد از خشکی زاینده‌رود در شرق اصفهان بارها تکرار شده است.

 

محسن مهرعلیزاده که در ابتدای ورودش کشاورزان شرق از این آلارم یک گام به جلوتر رفته بودند خیلی زود توانست اعتماد کشاورزان را جلب کند و با قول آب برای کشت پاییزه و جاری کردن دایمی آب در رودخانه مشغول به کار شود قول‌های آبی استاندار و طرح های که با جدید دنبال می‌کرد نیز هنوز سفره کشاورزان تاثیرش را ندیده بود بنابرین در اواخر حضور مهرعلیزاده آلارم کشاورزان یعنی تراکتورهایی که در ورودی برخی شهرها گذاشته شده بود باز هم دیده شد اما شاید بتوان گفت کشاورزان به مهرعلیزاده امید بسته بودند که با رفتن او اما و اگر‌ها باز هم شدت گرفت.

 

چرا کشاورزان سراغ لوله آب یزد می‌روند؟

در میان انبوهی از مشکلات کشاورزان و حق‌آبه‌ای که از آن‌ها گرفته شده در میان زمین‌های کشاورزی آن‌ها خط انتقال آب به یزد وجود دارد و این در حالی است که خشکی زمین‌ها و سفره‌ها در بین کشاورزان حکم فرماست و آب از این خط لوله به یزد انتقال پیدا می‌کند و از طرفی کشاورزان که فکر می‌کنند پایتخت نشینان در وزارت نیرو صدایشان را نمی‌شنوند اعتراضات خود را به سمت این خط انتقال می‌برند تا صدایشان شنیده شود.

 

علی‌رغم دفعات بسیاری که در فضای مجازی شکستن خط لوله آب یزد مطرح می‌شود این بار کاسه صبر کشاورزان سر آمد و با تجمع روز گذشته کشاورزان شرق اصفهان با لودر و تراکتور در ورزنه و قارنه، لوله خط انتقال آب یزد شکسته شد.

 

اختلافی بین یزد و اصفهان نیست

 

کشاورزانی که در سردرگمی از طرح‌های نیمه تمام مانده‌اند و عدم اطلاع رسانی شفاف برای کشت و عدم کشت پاییزه نیز برای آن‌ها خود معضلی است باز هم اعتراضات ان‌ها کانون توجه شد.

 

آن چیزی که با شکسته شدن لوله آب یزد کاملا روشن و واضح است اولاً این اقدام دعوایی برای دو استان نیست و فقط شکلی از اعتراض برای توجه به درخواست و دسترسی به حقی است که کشاورزان از آن محروم شده‌اند، در ثانی اگر قبح اقدامات غیرقانونی شکسته شود مشکلاتی جدیدی به وجود خواهد امد که دامن خود کشاورزان را هم خواهد گرفت.

 

نکته قابل تأمل تبعات این اقدام کشاورزان است، آنچه به عنوان حرکت اعتراضی از سوی این افراد انجام می‌شود در طرف مقابل برای بسیاری دیگر مشکلاتی ایجاد می‌کند و اگر قرار بر چنین اقداماتی باشد آن‌ها هم باید مقابله به مثل کنند و این یعنی هرج و مرج! 

 

فقط لوله نیست که شکسته می‌شود

شاید کسانی که به واسطه شکستن لوله، در یزد با قطعی آب شرب مواجه شوند خواهر و برادر خونی همین کشاورزان باشد و حتی اگر نباشد خواهر و برادر دینی حتماً هستند، نیروهای یگان ویژه و پلیس که در چنین تجمعاتی حضور پیدا می‌کنند نیز دقیقاً از فرزندان همین مردم هستند که به واسطه شغلشان و علی رغم میل باطنی بعضاً مجبور به ایستادگی در برابر اقدامات کشاورزان می‌شوند.

 

وضعیت کشاورزان درک می‌شود اما باید شرایط گروه‌های درگیر در این وضعیت هم از سوی کشاورزان درک شوند، آنچه مسلم است شنیدن صدای اعتراض آن‌هاست و اقداماتی که انجام شده و در حال انجام است، اما وسعت پروژه‌ها به طوری نیست که بتوان نتیجه آن‌ها در کوتاه مدت مشاهده کرد.

 

کما این که فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از آغاز به کار سد کوهرنگ ۳ تا پایان سال آینده خبر داده که می‌تواند حجم قابل توجهی آب به زاینده‌رود اضافه کند، اما تا زمان هر چندبار شکستن لوله صرفاً ایجاد هزینه‌ای است برای بیت‌المال، هدر رفت حجم زیادی آب، تشنه ماندن تعدادی از هم‌وطنان، آسیب دیدن مردم و پلیس و...

 

  • 21
  • 17
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مردم اصفهان با مردم یزد کاری ندارند این ابی هم که داره به یزد میره فقط مصرف شرب نداره اگه فقط مساله شرب بودمشکلی نبود جالبه این اب بخش عمدش برا مصرف کشاورزی و صنعت میره به یزد اونوقت کشاورزان اصفهانی باید بیکار باشن تا مردم یزد به صنعتشون برسن انتقال اب از کوهرنگ هم فقط دشمنی با مردم اصفهان رو زیاد میکنه و مشکلی هم حل نمیکنه حالا از فردا باید مردم اصفهان با کارونی ها هم نزاع داشته باشن که اب کارون میریزه تو اصفهان دریغ از اینکه ربطی به مردم اصفهان نداره چرا اب کوهرنگومستقیما نمیدن اصلا به یزد چرا اصفهان باید از هر دو طرف فوحش بخوره؟؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش